Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι  από Θεσσαλονίκη, φέτος έδωσα πανελλήνιες από το 4ο πεδίο και ενδιαφέρομαι για σχολές Πληροφορικής. Για αυτό λοιπόν, λόγω του   ότι σε λίγες    μέρες αρχίζει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, ήδη ξεκίνησα να ετοιμάζω μια σειρά με τις οποίες έχω σκοπό να δηλώσω τις σχολές που επιθυμώ. Πρώτα θα δηλώσω σίγουρα τις σχολές πληροφορικής της Θεσσαλονίκης  (πρώτα ΑΠΘ και μετά  ΠΑΜΑΚ),  στην συνέχεια την σχολή Επιστήμης Υπολογιστών της Κρήτης και μετά  όλες τις αντίστοιχες σχολές της Αθήνας, οι οποίες θεωρούνται πολύ καλές. Από εκεί και πέρα προβληματίζομαι λίγο για τις υπόλοιπες σχολές Πληροφορικής για τις οποίες δεν έχω επαρκείς πληροφορίες όπως είναι: Πληροφορικής και  Τηλεπικοινωνιών στην Λαμία, Πληροφορικής στην Κέρκυρα, Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Σάμου και  Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Τρίπολης. Αυτές οι "τελευταίες" σχολές που ανέφερα θεωρούνται καλές από άποψη ποιότητας  σπουδών, οργάνωσης και επαγγελματικών δικαιωμάτων; Επίσης, η φοιτητική ζωή στις αντίστοιχες πόλεις είναι ικανοποιητική, όπως και ο τρόπος ζωής; Όποιος σπουδάζει σε μία από αυτές τις σχολές ή έχει  κάποιες πληροφορίες για  αυτές θα ήθελα να πει την γνώμη του. Εναλλακτικά, ή μήπως θα ήταν καλύτερα μετά από τις "πρώτες" σχολές που ανέφερα για   τις οποίες είμαι σίγουρος για την σειρά προτίμησής τους να δηλώσω το τμήμα  οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ το οποίο το πιάνω με βάση τις περσινές βάσεις και είναι Θεσσαλονίκη και αν περάσω  εκεί να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στην Πληροφορική;                

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2022 στις 7:13 ΜΜ, Konsr είπε

ή μήπως θα ήταν καλύτερα μετά από τις "πρώτες" σχολές που ανέφερα για   τις οποίες είμαι σίγουρος για την σειρά προτίμησής τους να δηλώσω το τμήμα  οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ το οποίο το πιάνω με βάση τις περσινές βάσεις και είναι Θεσσαλονίκη και αν περάσω  εκεί να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στην Πληροφορική;               

Ευχαριστώ!

Ούτε που να το σκέφτεσαι. Κι εγώ πληροφορική ήθελα αλλά μπήκα οικονομικά επειδή είπα να βάλω τις σχολές ανάλογα με την πόλη (Αθήνα) για να μην έχουμε έξοδα αντι να τις έβαζα με κριτήριο του τι ήθελα πραγματικά να κάνω.

Ό,τι να' ναι είναι τα οικονομικά. Αν σου άρεσε το ΑΕΠΠ της γ' λυκείου (εμένα μ' άρεσε πολύ) και θες να ασχοληθείς με προγραμματσμό τότε ξέχνα οτιδήποτε άλλο. Μόνο πληροφορική βάλε. Στο οικονομικό θα βαρεθείς την ζωή σου όπως κι εγώ τώρα. Είναι 100% θεωρητικά - αερολογίες και εξετάζεσαι στο πόσο καλά μπορείς να θυμάσαι απ έξω τύπους αντί να μαθαίνεις μια ικανότητα όπως π.χ. το να γράφεις κώδικα. Δεν θα μάθεις τίποτα στα οικονομικά. Είχα κάνει αυτήν την ερώτηση σε φίλους-συμφοιτητές μου που κάθονται και διαβάζουν και ούτε που θυμούνται τίποτα. Απλά γεμίζουν μια λίστα μαθημάτων.

Όσο για το μεταπτυχιακό στην πληροφορική ερχόμενος από άλλο κλάδο δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Επειδή έχω σκιστεί στο ψάξιμο τελευταία, είναι λίγο hit or miss. Μερικοί σου λένε πως καν'το και όλα καλά ενώ άλλοι το κάνανε αλλά χωρίς ιδιαίτερο όφελος. Εγώ κατέληξα στο ότι το μεταπτυχιακό είναι για εξειδίκευση, όχι για να μπαλώνει τρύπες. Θα σου ξεπετάξουν σε 3-4 εξάμηνα βασικά πράγματα και θα έχεις "master" με γνώσεις φοιτητή 1ου έτους, στην καλύτερη 2ου έτους.

Εγώ τώρα σκέψου με το που πάρω πτυχίο σκέφτομαι σοβαρά να πάω για κατακτήριες για πληροφορική, τώρα που μπορώ ακόμα από άποψη υποχρεώσεων. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει δουλειά σχετική με τα οικονομικά.

Επίσης ψάξε καλά να μάθεις τι είναι η διαδικασία του 10%. Εγώ δεν την ήξερα εγκαίρως και έχασα την ευκαιρία να εξαφανιστώ από τα οικονομικά και να πάω εκεί που ήθελα.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ΑΕΠΠ της Γ Λυκείου μου άρεζε  πολύ, όπως και να λύνω προβλήματα δημιουργόντας προγράμματα, το καλύτερο μάθημα και εκτός αυτού η Πληροφορική μου αρέσει πολύ ως επιστήμη. Για αυτό πάντοτε είχα στόχο να ακολουθήσω κάτι σχετικό με Πληροφορική. Η αλήθεια είναι πως μολις τώρα είδα τα προγράμματα των δύο μεταπτυχιακών πληροφορικής (Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφοριακά Συστήματα και Δίκτυα και Πολυπλοκοτητα) του τμήματος οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ και παρατήρησα πως τα μαθήματα και οι γνώσεις που προσφέρουν τα μεταπτυχιακά είναι πολύ περιορισμένα πάνω στο αντικείμενο σε σχέση με μια σχολή πληροφορικής. Επίσης, δεν θα με ενδιέφερε να ακολουθήσω καριέρα στα οικονομικά, διότι το πιο πιθανόν είναι να καταλήξω να εργάζομαι σε λογιστικό γραφείο (που δεν είναι κάτι που με ελκύει) και έχω ακούσει από γνωστούς μου πως έχει πολύ τρέξιμο, άγχος και δεν είναι ικανοποιημένοι για τις αμοιβές. Για αυτό λογικά  πρώτα θα δηλώσω όλες τις σχολές πληροφορικής και μετά τις υπόλοιπες. Οσο αφορά για το 10% το έψαξα, αλλά είμαι της άποψης πως φέτος καλό είναι να πάρω όσο γίνεται τις σωστές αποφάσεις λόγω του ότι είναι κρίμα να χάσω μια ολόκληρη χρονιά. Ευχαριστώ πολύ Con_RoXP για την απάντησή σου, με βοήθησες αρκετά!

Όμως θα ήθελα να ακούσω κάποια άλλη  άποψη  από κάποιον που να σπουδάζει Πληροφορική στην Λαμία, στην Κέρκυρα, στην Τρίπολη και στο αντίστοιχο τμήμα της Σάμου ή γνωρίζει κάποιες πληροφορίες για αυτές τις σχολές.

Επεξ/σία από Konsr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν φοιτω σε αυτά τα τμήματα για να σου πω πως είναι από πρώτο χέρι οπότε θα μιλήσω λίγο γενικά. Κατ' αρχάς θα βοηθούσε αν μας έλεγες τα μόρια σου για να ξέρουμε που παίζουμε και να μην κουραζόμαστε άδικα με σχολές χαμηλής βάσης αν μπορείς να πιάσεις τις ψηλότερες.

Πίσω στο θέμα μας, εγώ λέω μπούκωσε το μηχανογραφικό με πληροφορικές (και μετά όλα τα άλλα) και ας είναι και πιο επαρχιακά τμήματα και αν μπείς εκεί μπορείς να δεις αν σε πέρνει να κάνεις καμιά μεταγραφή ή πας με το 10% του χρόνου. Απλά ψάξε καλά να δεις με ποια σειρά θα τα βάλεις. Δεν είναι τραγικό να χάσεις μια χρονιά. Εγώ κάνωντας λάθος πτυχίο έχω χάσει 4 και ακόμα μπορώ να ακολουθήσω αυτό που θέλω.

Σημασία έχει να κάνεις αυτό που σου αρέσει, να περνάς καλά και να μαθαίνεις πράγματα με ευχαρίστηση όπου κι αν βρίσκεται το τμήμα σου και όχι το τι όνομα έχει πάνω το χαρτί που θα πάρεις. Τι να το κάνω εγω το ΕΚΠΑ αν στο τμήμα που είμαι σιχαίνομαι τα μαθήματα, δεν θέλω ούτε να τα βλέπω, μου προκαλούν δυστυχία και τα βλέπω σαν εμπόδια αντί για ευκαιρίες μάθησης;

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ.

Τα μόρια μου είναι 14500 τα οποία  μεταβάλλονται, διότι πλέον κάθε σχολή έχει διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας σε κάθε μάθημα. Συγκεκριμένα, τα μόρια κυμαίνονται από 13760 έως 15140 ανάλογα με την σχολή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμμ σε κόβω να πιάνεις κανένα ΠΑΔΑ μηχανικών πληροφορικής (αν δεν σε πειράζει το ότι είναι πρώην ΤΕΙ) ή Κρήτη που είναι κορυφαίο τμήμα, σύμφωνα με προηγούμενες βάσεις. Εφόσον δεν είσαι Αθήνα και δεν τίθεται θέμα να γλιτώσεις λεφτά βάζοντας Αθήνα, εγώ (μεταξύ αυτών των 2 αλλά και γενικότερα μην σου πω, εκτός από ΑΠΘ ή ΠΑΜΑΚ που σε βολεύουν) Κρήτη θα 'βαζα από πάνω. Με την σφαγή που έγινε όμως στις φετινές εξετάσεις μπορεί να πέσουν αρκετά οι βάσεις οπότε δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να σου κάτσει. Σκέψου καλά την σειρά που θα τα βάλεις όλα. Πιστευώ πως δεν τίθεται θέμα Λαμίας, Κέρκυρας ή Τρίπολης κτλ. με τα μόρια που έχεις + το τι θα κάνουν οι βάσεις.

Αν πάντως θες οπωσδήποτε γνώμη για αυτά τα τμήματα, εγώ θα έβαζα Λαμία, Τρίπολη και μετά τα άλλα λόγω απόστασης και γιατί τα νησιά έχουν και τις ιδιαιτερότητες/ δυσκολίες τους.

Επεξ/σία από Con_RoXP
Δημοσ.

Ελπίζω όντως να πέσουν τόσο πολύ οι βάσεις, ώστε να μπορώ να πιάσω τα δύο τμήματα του ΠΑΔΑ και κυρίως της Κρήτης, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα τμήματα Πληροφορικής της χώρας. Όπως και για το ΠΑΔΑ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, το οποίο παρόλο που ήταν παλιά ΤΕΙ, είναι 5 έτη και το πτυχίο αναγνωρίζεται ως integrated master, όπως στα Πολυτεχνεία. Επίσης, στο μηχανογραφικό εξαρχής έχω σκοπό πρώτα να βάλω του ΑΠΘ, μετά ΠΑΜΑΚ, στην συνέχεια Κρήτη και μετά τα υπόλοιπα τμήματα. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Konsr είπε

Ελπίζω όντως να πέσουν τόσο πολύ οι βάσεις, ώστε να μπορώ να πιάσω τα δύο τμήματα του ΠΑΔΑ και κυρίως της Κρήτης, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα τμήματα Πληροφορικής της χώρας. Όπως και για το ΠΑΔΑ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, το οποίο παρόλο που ήταν παλιά ΤΕΙ, είναι 5 έτη και το πτυχίο αναγνωρίζεται ως integrated master, όπως στα Πολυτεχνεία. Επίσης, στο μηχανογραφικό εξαρχής έχω σκοπό πρώτα να βάλω του ΑΠΘ, μετά ΠΑΜΑΚ, στην συνέχεια Κρήτη και μετά τα υπόλοιπα τμήματα. 

Καλά το integrated master είναι απλά αστείο.

Όσο για την σχολή του ΠΑΔΑ εγώ δεν θα την έβαζα καν στο μηχανογραφικό μου ,αλλά με τα μόρια που έχεις δεν έχεις και πολλές επιλογές. Δοκίμασε να βάλεις το χαροκόπειο στις πρώτες σου επιλογές μπας και το πιάσεις και μετά κοίτα αν μπορείς να βάλεις κάποια σχολή η οποία θα γινόταν να σου έδινε ίσως και κάποια μεταγραφή στο ΑΠΘ ,ΠΑΜΑΚ.

Πάρε το χρόνο σου με το μηχανογραφικό υπάρχουν πολλές παράμετροι που παίζουν ,μετεγραφές ,μετακινήσεις κτλ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Konsr είπε

Όπως στα πολυτεχνεία δεν είναι λόγω του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) αλλά εγώ λέω να μην το αφήσεις απ' έξω. Σιγούρεψε οτι θα πας πληροφορική που σ' αρέσει και όχι σε τίποτα άσχετο που θα σου είναι εντελώς αδιάφορο και βαρετό, και ας είναι και σε πρώην ΤΕΙ. Δες εμένα που κάηκα. Κι εγώ λόγω αυτής της νοοτροπίας δεν το 'βαλα το ΠΑΔΑ (ενώ το έπιανα) και τώρα μόνο μιζέρια και δυστυχία έχω αποκομίσει από την σχολή μου αντί να έκανα κάτι που θα το αγαπούσα. Και τι δεν θα 'δινα να ήμουν τώρα στο πρώην ΤΕΙ αντί στο τμήμα ΕΚΠΑ της κακιάς ώρας.

Στο κάτω κάτω αμα μάθεις 2 πράγματα και βγάζεις την δουλεία σωστά δεν έχει σημασία και ειδικότερα στο εξωτερικό (αν τύχει και βρεθείς) δεν έχουν κόμπλεξ "ΤΕΙτζή". 'Ισως και να μην ξέρουν καν τι είναι και ούτε που θα κάτσουν να ξεθάβουν την ιστορία του κάθε ΠΑΔΑ. Τέλος, απ' όσο ξέρω και αν κάνω λάθος διορθώστε με, το integrated master αναγνωρίζεται αλλά το ΤΕΕ σε εμποδίζει από το να δουλέψεις ως μηχανικός (τουλάχιστον στο δημόσιο και σαν ελεύθερος επαγγελματίας και εννοείται πως δεν σε επηρεάζει στο εξωτερικό) αλλά αν πας να δουλέψεις ως προγραμματιστης ούτε που μπαίνει στην συζήτηση το ΤΕΕ. Λένε πως έχουν φτιάξει μια επιτροπή αξιολόγησης του κάθε τμήματος των πρώην ΤΕΙ για τον σκοπό της αναγνώρισης από το ΤΕΕ αλλά όπως καταλαβαίνεις αν δεν περάσουν καμιά 10αριά χρόνια μην περιμένεις τίποτα. Εδώ η σύσταση της επιτροπής και μόνο πήρε 3 χρόνια λένε.

1 ώρα πριν, pcmasterrace123 είπε

Καλά το integrated master είναι απλά αστείο.

Όσο για την σχολή του ΠΑΔΑ εγώ δεν θα την έβαζα καν στο μηχανογραφικό μου ,αλλά με τα μόρια που έχεις δεν έχεις και πολλές επιλογές. Δοκίμασε να βάλεις το χαροκόπειο στις πρώτες σου επιλογές μπας και το πιάσεις και μετά κοίτα αν μπορείς να βάλεις κάποια σχολή η οποία θα γινόταν να σου έδινε ίσως και κάποια μεταγραφή στο ΑΠΘ ,ΠΑΜΑΚ.

Πάρε το χρόνο σου με το μηχανογραφικό υπάρχουν πολλές παράμετροι που παίζουν ,μετεγραφές ,μετακινήσεις κτλ.

Δεν είναι κακή σκέψη αυτό με τις μεταγραφές αλλά παίζεις με την αβεβαιότητα. Κι αν δεν σου κάτσει; Σκέψου και πόσοι άλλοι έχουν προτεραιότητα: βύσματα, αδέρφια, λόγοι υγείας, οικονομικής κατάστασης κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με  το ΠΑΔΑ μόλις έψαξα πως ακόμη  είναι σε εξέλιξη σχετικά  με το  ΤΕΕ, αλλά εγώ θα το δηλώσω λόγω του ότι έχω ακούσει  πως είναι δυνατό τμήμα ως προς το αντικείμενο  της  Πληροφορικής. Επίσης, όσο αφορά για τις μεταγραφές για εμένα είναι λίγο δύσκολο,  διότι δεν  έχω μεγαλύτερα αδέρφια που σπουδάζουν και ούτε έχω γενικώς προβλήματα αυτής της κατηγορίας  (όπως υγείας, οικονομικά κτλ.). Όμως, θα το λάβω υπόψη σχετικά με  τις μεταγραφές, επειδή πιστεύω πως  υπάρχουν έστω  και ελάχιστες πιθανότητες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Konsr είπε

Σχετικά με  το ΠΑΔΑ μόλις έψαξα πως ακόμη  είναι σε εξέλιξη σχετικά  με το  ΤΕΕ

Θα ενταχθούν οι απόφοιτοι του ΠΑΔΑ στο ΤΕΕ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12 ώρες πριν, Konsr είπε

Σχετικά με  το ΠΑΔΑ μόλις έψαξα πως ακόμη  είναι σε εξέλιξη σχετικά  με το  ΤΕΕ, αλλά εγώ θα το δηλώσω λόγω του ότι έχω ακούσει  πως είναι δυνατό τμήμα ως προς το αντικείμενο  της  Πληροφορικής. Επίσης, όσο αφορά για τις μεταγραφές για εμένα είναι λίγο δύσκολο,  διότι δεν  έχω μεγαλύτερα αδέρφια που σπουδάζουν και ούτε έχω γενικώς προβλήματα αυτής της κατηγορίας  (όπως υγείας, οικονομικά κτλ.). Όμως, θα το λάβω υπόψη σχετικά με  τις μεταγραφές, επειδή πιστεύω πως  υπάρχουν έστω  και ελάχιστες πιθανότητες.

Press x to doubt ,πάντως εσύ θα σπουδάσεις όχι εμείς. Κάνε καλή έρευνα πρώτα και μην παίρνεις επιπόλαιες αποφάσεις ,με 2-3 μέρες ψάξιμο.  Εγώ πριν να διαλέξω την σχολή μου είχα κάνει έρευνα μηνών.

Τώρα αφού δεν έχεις θέμα να σπουδάσεις Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού ,εγώ θα έβαζα πρώτα το χαροκόπειο ή κάποια άλλη από τις καλές σχολές της Αθήνας γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει με τις βάσεις ,κάνε μηχανογραφικό σαν έχεις 20χιλ μόρια. Εγώ πχ βάση τα ενδιαφέροντα μου θα έκανα αυτό το μηχανογραφικό ΕΚΠΑ -> ΟΠΑ -> ΠΑΠΕΙ -> ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ -> ΑΠΘ -> ΠΑΜΑΚ -> ΚΡΗΤΗ κτλ.

Δηλαδή αν και έστω μια στο εκατομμύριο πέρναγες σε μια από αυτές τις σχολές ,το ΠΑΔΑ θα ήταν σπατάλη μορίων.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
Δημοσ.
Στις 4/7/2022 στις 10:43 ΠΜ, pcmasterrace123 είπε

Όσο για την σχολή του ΠΑΔΑ εγώ δεν θα την έβαζα καν στο μηχανογραφικό μου

Γιατι?

Εγώ έχω ακούσει πως μια χαρά είναι σαν τμήμα,έχει δυνατό πρόγραμμα σπουδών-είναι 5ετές και το τελευταίο έτος θεωρητικά μετράει σαν μάστερ και όσο νούπω θα εγγράφονται και στο ΤΕΕ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/7/2022 στις 1:18 ΜΜ, George_pzg21 είπε

Γιατι?

Εγώ έχω ακούσει πως μια χαρά είναι σαν τμήμα,έχει δυνατό πρόγραμμα σπουδών-είναι 5ετές και το τελευταίο έτος θεωρητικά μετράει σαν μάστερ και όσο νούπω θα εγγράφονται και στο ΤΕΕ

Γιατί άμα έχεις γράψει αρκετούστικα μόρια και περνάς σε κάποιες από τις άλλες σχολές που ανέφερα το ΠΑΔΑ είναι σπατάλη μορίων.

Αρχικά το ότι λες ότι έχει δυνατό πρόγραμμα σπουδών δεν βγάζει νόημα ,όλες οι σχολές πληροφορικής έχουν τα ίδια μαθήματα πάνω κάτω. Η διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο που γίνετε και εξετάζετε το μάθημα. Πχ στο ΕΚΠΑ οι εργασίες είναι υποχρεωτικές και η κάθε εργασία παίρνει βδομάδες για να βγει και παίζει να έχεις 3-4 τέτοιες εργασίες σε ένα μάθημα σε κάθε εξάμηνο ,ενώ στα άλλα τμήματα παίρνουν εργασίες που μπορεί να βγαίνουν σε 2-3 μέρες το πολύ. Δηλαδή δεν γίνετε να τελειώσεις την πληροφορική του ΕΚΠΑ χώρις να ξέρεις να προγραμματίζεις ,είναι αδύνατο.

Δεν βγάζει νόημα το να βάλεις το ΠΑΔΑ πιο πάνω στις επιλογές σου ,γιατί δεν είναι σε τίποτα καλύτερο από τις άλλες σχολές.

Το τμήμα είναι καινούργιο διεθνώς δεν έχει κάποια αναγνώριση όπως το ΕΜΠ ,ΕΚΠΑ ,ΟΠΑ κτλ. Οι καλύτεροι επιστήμονες της χώρας βρίσκονται στις σχολές που ανέφερα και όχι στο ΠΑΔΑ ,δεν ξέρω καν αν κάποιος επιστήμονας του ΠΑΔΑ είναι στους top 50 Έλληνες επιστήμονες για computer science. Το τμήμα από όσο ξέρω δεν κάνει ζωντανές ροές των μαθημάτων και καταγραφές όπως κάποιες από τις άλλες. Οι δομές από ότι έχω διαβάσει και ακούσει δεν είναι καλές ,επίσης σε κάποια μαθήματα παίζει να μην χωράνε και φοιτητές από αυτά που ακούω. Οι online υπηρεσίες του τμήματος επίσης δεν είναι και πολύ σοϊ πράγμα ,από ότι έχω επίσης διαβάσει...

Θα μπορούσα να βάλω και άλλα πράγματα στην λίστα ,αλλά τέλος πάντων.

Με απλά λόγια αν το ΠΑΔΑ δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες σχολές για πιο λόγο να το βάλεις πιο πάνω στο μηχανογραφικό ,εγώ είπα ότι δεν θα το έβαζα καν γιατί είχα πολλά παραπάνω μόρια και μπορούσα να περάσω κυριολεκτικά όπου ήθελα. Αν τα μόρια σου είναι κάπου στα 15κ και πρέπει να περάσεις αθήνα τότε αναγκαστικά θα το βάλεις και το ΠΑΔΑ στο μηχανογραφικό. Αλλά το να το βάλεις πιο πάνω από τις άλλες σχολές που έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα είναι απλά χαζό.

Επεξ/σία από pcmasterrace123
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pcmasterrace123 είπε

Η διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο που γίνετε και εξετάζετε το μάθημα

Και όχι μόνο. Η μεγάλη διαφορά είναι κατά πόσο οι διδάσκοντες είναι όντως γνώστες και μετέχουν στα διεθνή δρώμενα. Ένα καλό κριτήριο για αυτό είναι οι ετεροαναφορές. Στο ΠΑΔΑ και στο CS/πληροφορική συγκεκριμένα, τους περισσότερους δεν τους ξέρει η μάνα τους.

Επεξ/σία από DrKo
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...