newnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το αδέρφι μου έφερε ένα laptop που "ξαφνικά" λέει δεν κάνει boot στα windows 10. βγάζει μήνυμα no bootable device found Από ότι βλέπω έχει ένα δίσκο που το diskpart δείχνει ότι δεν είναι gpt και μέσα έχει τρία partitions στο c δεν έχει τίποτα μόνο ένα recovery.txt αρχείο στον e έχει τα αρχεία των windows και στο f: (που το δείχνει και hidden) δεν έχει κανένα αρχείο Τι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής δοκίμασα με την αυτόματη επιδιόρθωση του usb εγκατάστασης των windows - βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να το διορθώσει πάω να εκτελεσω το bootrec /fixboot από την γραμμή εντολών του usb εγκατάστασης και μου λέει ότι access is denied καμία ιδέα να γλυτώσω το format????? (σας βάζω μια εικόνα με το τι δείχνει η diskpart) ακόμα αν βοηθά στην αρχή το bios ήταν ρυθμισμένο να κάει boot μόνο από uefi. Μπορούσα να κάνω boot και από το usb. Μετά έκανα τα παρακάτω πειράματα και μου βγάζει το ίδιο μήνυμα όταν πάω να κάνω boot και από το uefi usb. Μπορώ πλέον να κάνω boot μόνο από το legacy usb και βεβαίως αφού έκανα ενεργοποίηση και Legacy boot από το bios Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2022 από newnick
hp8 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 αν και δεν λες τίποτα για το λαπτοπ δες αυτό μήπως βγει άκρη https://www.youtube.com/watch?v=lRCyb7FzWFY
newnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Τώρα κάνω boot από uefi usb και όποτε πάω να γράψω bootrec /fixmbr bootrec /fixboot bootrex /rebuildbcd μου εμφανίζει το μήνυμα the system cannot find the path specified
hp8 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) οι παραπάνω εντολές είναι για legacy για uefi είναι άλλες δες εδώ για τα 10ρια προς το τέλος https://support.novabackup.com/hc/en-us/articles/360011403653-How-to-repair-the-EFI-bootloader-on-a-GPT-HDD-for-Windows-7-8-8-1-and-10 Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2022 από hp8 1
newnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Εκεί στο τέλος κάνω assign το letter Πηγαίνω στον φάκελο \efi\microsoft\boot όταν κάνω όμως bootrec /fixboot μου βγάζει το μήνυμα the system cannot find the path specified..... μου έχει σπάσει τα νεύρα.... δεν βλέπω να γλυτώνω φορματ
hp8 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, newnick είπε assign το letter δίνεις γραμμα ?
newnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 19 λεπτά πριν, hp8 είπε δίνεις γραμμα ? Ναι αυτό που λεει το link να κάνω δώσω γράμμα στο partition για να μπορώ να έχω πρόσβαση
Crybal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Αυτο που θα εκανα θα ηταν στο "volume 0"> remove letter C και κατοπιν στο "volume 1" να κανω> assign letter C 1
newnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 15 λεπτά πριν, Crybal είπε Αυτο που θα εκανα θα ηταν στο "volume 0"> remove letter C και κατοπιν στο "volume 1" να κανω> assign letter C Το έκανα, δεν έγινε τίποτα. Επίσης την επόμενη φορά που κάνω boot από το usb εγκατάστασης μου βγάζει πάλι τα ίδια γράμματα στα partitions
Crybal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Αν μπεις με ενα live usb μηπως μπορεις να αλλάξεις τα γραμματα?
newnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2022 το παράτησα, ξεκινάω φορμάτ. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα