Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, e-k είπε

Και πως και πήρατε τέτοια δύσκολη απόφαση για 24 δόσεις αφού όπως είπες και εσύ πριν "Ακου εκεί 2 χρόνια... Εδώ δεν ξέρουμε αν θα ζούμε σε 1 μήνα..."

Ελπίζατε ότι μπορεί να πεθάνετε και να γλιτώσετε την εξόφληση;

Μου φαίνεται δεν πολυδιαβάζεις αυτά που γράφω και πετάς και καμιά κοτσάνα να περνάει η ώρα....

Αντε να κάνουμε απλά μαθηματικά... Το octavia 5 FSI στην έκδοση elegance το 2005 κόστιζε 21χιλιάρικα Απο αυτά τα 1500 τα έδωσα, τα υπόλοιπα μετρητά από την καβάτζα της μάνας(βλέπεις ήταν εποχές που μπορούσες να κάνεις αποταμίευση αν ήθελες), και το υπόλοιπο που είχε μείνει το έβαλε σε δόσεις για 2 χρόνια(εαν ενθυμούμαι καλά 250 ευρώ το μήνα ήταν η δόση). Το τελευταίο σχόλιο που έκανα για τα 2 χρόνια αφορά την δική μας εποχή τώρα του 2022 όχι του 2005. Και στόπ εδώ γιατί βγήκα ήδη αρκετές φορές offtopic.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην ακυρωσεις. Ηδη κανουν εμφανιση τα πρωτα καινουρια-μεταχειρισμενα που δινονται με κερδος.

• Like 2
Δημοσ.

α. υπαρχει ζήτημα ουσιαστικό καθόσον δεν εχει σημειωθεί ο μήνας παράδοσης. ΕΙκαζω ότι εκ προθέσεως δεν ετέθη/συμπληρώθηκε το σχετικό πεδιο για λόγους τους οποίους αντιλαμβάνεται ο καθένας.

β. περαν αυτού αν ζητήσεις εγγράφως να σου επιστραφεί η καταβληθείσα προκαταβολή εντός 10 ημερων δηλώνοντας το ΙΒΑΝ σου θεωρώ ότι θα σου επιστραφεί. 

Αν παρέλθει το διάστημα δίχως να πράξουν τίποτα, μπορείς να στείλεις ηλεκτρονική αναφορά στο http://www.synigoroskatanaloti.gr/index.html  και από κει κ ύστερα θα αναλάβει ο ΣτΚ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα περιμένω και εάν έρθει τέλη Αυγούστου ή Σεπτέμβριο καλώς. Αν μου πουν Φεβρουάριο 23, θα ακυρώσω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ironside είπε

Θα περιμένω και εάν έρθει τέλη Αυγούστου ή Σεπτέμβριο καλώς. Αν μου πουν Φεβρουάριο 23, θα ακυρώσω.

Πάντως ψάξε στην αγορά τι υπάρχει για να έχεις καμιά εναλλακτική. Εγώ δηλαδή θα έψαχνα από τώρα και αν έβρισκα κάτι ενδιαφέρον (όπως έκανα με το kamiq) θα ακύρωνα και θα έκανα παραγγελία. Γιατί όσο καθυστερείς ανεβαίνουν και οι τιμές…

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, να πω και εγω την εμπειρία μου από ακύρωση παραγγελίας που έκανα πρόσφατα.
Το αυτοκίνητο προφανώς και θα το δώσουν άμεσα, δεν τίθεται κανένα θέμα, λογικά θα τους βολέψεις και όλας αλλά πιστέψτε με προκαταβολή δεν δίνουν πίσω, τουλάχιστον θα κάνουν ότι είναι δύνατό για να το αποφύγουν.
Νομικά είναι καλυμμένοι με το συμφωνητικό της προπαραγγελίας που έχεις υπογράψει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, casaniva είπε

Καλημέρα, να πω και εγω την εμπειρία μου από ακύρωση παραγγελίας που έκανα πρόσφατα.
Το αυτοκίνητο προφανώς και θα το δώσουν άμεσα, δεν τίθεται κανένα θέμα, λογικά θα τους βολέψεις και όλας αλλά πιστέψτε με προκαταβολή δεν δίνουν πίσω, τουλάχιστον θα κάνουν ότι είναι δύνατό για να το αποφύγουν.
Νομικά είναι καλυμμένοι με το συμφωνητικό της προπαραγγελίας που έχεις υπογράψει. 

Δηλαδή την έχασες την προκαταβολή;

...και για ποια εταιρεία μιλάς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, casaniva είπε

Πάντως όσες αντιπροσωπείες ρώτησα renault/dacia, toyota και skoda μου είπαν ότι γυρίζουν κανονικά την προκαταβολή, στην ακραία περίπτωση που έχεις βάλει επάνω στο αυτοκίνητο που παρήγγειλες ένα σωρό πράγματα, τότε σου επιστρέφουν την εγγύηση εφόσον το αυτοκίνητο πουληθεί και φυσικά ενώ έχει έρθει στην αντιπροσωπεία. Στις περιπτώσεις που συζητάμε τώρα, δεν στέκει να μην στην γυρίσουν, γιατί το αυτοκίνητο δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται καν (αυτό είναι και το πρόβλημα), οπότε δεν μπορούν να πατήσουν σε αυτή τη δικαιολογία...Τώρα αν έπεσες σε καμία περίεργη αντιπροσωπεία δεν ξέρω...

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Πάντως όσες αντιπροσωπείες ρώτησα renault/dacia, toyota και skoda μου είπαν ότι γυρίζουν κανονικά την προκαταβολή, στην ακραία περίπτωση που έχεις βάλει επάνω στο αυτοκίνητο που παρήγγειλες ένα σωρό πράγματα, τότε σου επιστρέφουν την εγγύηση εφόσον το αυτοκίνητο πουληθεί και φυσικά ενώ έχει έρθει στην αντιπροσωπεία. Στις περιπτώσεις που συζητάμε τώρα, δεν στέκει να μην στην γυρίσουν, γιατί το αυτοκίνητο δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται καν (αυτό είναι και το πρόβλημα), οπότε δεν μπορούν να πατήσουν σε αυτή τη δικαιολογία...Τώρα αν έπεσες σε καμία περίεργη αντιπροσωπεία δεν ξέρω...

Τι να πώ θα έπεσα στην περίπτωση μάλλον, μέχρι και σε δικηγορο έδωσα το συμφωνητικό της προπαραγγελίας.
Το δικό μου είχε μπει στην γραμμή παραγωγής, όταν ξεκίνησα τη διαδικασία ακύρωσης.

53 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδή την έχασες την προκαταβολή;

...και για ποια εταιρεία μιλάς 

ΒΜW ήταν η εταιρεία.
Την προκαταβολή την πήρα μετά από 3 μήνες περίπου και αφού βρέθηκε γνωστός που μεσολάβησε.......

Επεξ/σία από casaniva
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, casaniva είπε

Τι να πώ θα έπεσα στην περίπτωση μάλλον, μέχρι και σε δικηγορο έδωσα το συμφωνητικό της προπαραγγελίας.
Το δικό μου είχε μπει στην γραμμή παραγωγής, όταν ξεκίνησα τη διαδικασία ακύρωσης.

ΒΜW ήταν η εταιρεία.
Την προκαταβολή την πήρα μετά από 3 μήνες περίπου και αφού βρέθηκε γνωστός που μεσολάβησε.......

Μήπως στη BMW είναι πιο αυστηροί...Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου, οκ αν το φέρουν και τους το ακυρώσεις δέχομαι ότι πρέπει να περιμένεις να το πουλήσουν γιατί τους κρέμασες ουσιαστικά, αλλά εδώ πουλάνε αέρα με άγνωστη ημερομηνία παραλαβής, άσε που σου παίρνουν την προκαταβολή σου, την αποταμιεύουν μια χαρά και παίρνουν και τόκο, όσο εσύ περιμένεις...

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, casaniva είπε

.

ΒΜW ήταν η εταιρεία.

Οκ

Τέλος καλό όλα καλά.

Παντως εγω που εκλεισα αυτοκινητο απο περσι, πριν τον πόλεμο και τις κυρωσεις, με κλειδωμενη τιμη, οταν θα παω να το παραλάβω θα ειναι σαν να τους κλέβω😁 με αυτα που συμβαίνουν, αυξήσεις, ισοτιμία ευρώ κλπ

Ειμαι περίεργος να δω σε τι τιμή θα πωλείται τοτε, τελος του 22.

Δημοσ.

1ον) Επειδή δεν είδα να το γράφεις. Ρώτησες την αντιπροσωπεία για την προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης ? Και αν ναι, τί σου είπε ? Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κάνεις.

2ον) Από προσωπική εμπειρία σε Renault & Seat για αυτοκίνητο δικό μου και της κοπέλας, η απάντησή τους σε ίδια ερώτηση ήταν ότι, η προκαταβολή θα επιστραφεί ΌΤΑΝ έρθει το αυτοκίνητο και πουληθεί σε άλλο πελάτη.

3ον) Η κάθε εταιρεία μπορεί να έχει διαφορετική πολίτικη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Μήπως στη BMW είναι πιο αυστηροί...Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου, οκ αν το φέρουν και τους το ακυρώσεις δέχομαι ότι πρέπει να περιμένεις να το πουλήσουν γιατί τους κρέμασες ουσιαστικά, αλλά εδώ πουλάνε αέρα με άγνωστη ημερομηνία παραλαβής, άσε που σου παίρνουν την προκαταβολή σου, την αποταμιεύουν μια χαρά και παίρνουν και τόκο, όσο εσύ περιμένεις...

οχι ειναι θεμα περιστασεων/παραγγελίας...

υπο κανονικες συνθηκες (οχι τωρα που γινεται χαμος) αν παω κ παραγγειλω πχ ενα κοκκινο Bmw Χ3 με τον μισο καταλογο εξτρα ξερω γω με 2000€ προκαταβολη, κ μετα αν αλλαξω γνωμη, δε θα μου τα δώσουν πισω ευκολα γιατι θα εχουν φορτωθεί ενα ιδιορυθμο αυτοκινητο που θα εχει υψηλη τιμη πωλησης και δε θα φυγει καθολου μα καθόλου εύκολα... οποτε σου λεει κραταμε τη προκαταβολη να μειωθει η χασουρα που θα εχουμε...

εχω αγορασει στο παρελθον αυτοκινητο απο ακυρωση με ενα σκασμο εξτρα και λιγο μυστηριο χρώμα για την εποχη του και μου το εδωσαν αρκετά χαμηλότερα απο οτι κανονικά ειχε γιατι το κοιταγανε 4 μηνες να καθεται στο υπογειο της έκθεσης...

*το γραφει κ στα περισσότερα συμφωνητικα αγοραπωλησίας, προκαταβολη σε ειδικές παραγγελιες δεν επιστρεφεται

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σας πω και τη δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής.

Έχω παραγγείλει από τον Μάιο ένα Hyundai Bayon με ημερομηνία παράδοσης τέλη Αυγούστου. Γνωρίζοντας την κατάσταση δεν περίμενα ούτε μια στο εκατομμύριο να μου έρθει τότε.

Πριν λίγες ημέρες, πέρασα από την αντιπροσωπεία μήπως και αλλάξω την έκδοση αλλά πέρα από την παράδοση η οποία θα πήγαινε τέλη του 22, πολύ πιθανό Ιανουάριο - Φεβρουάριο μου είπαν, είχε πάρει ήδη αύξηση τιμής οπότε έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ για να μου κρατήσουν την ίδια τιμή που είχε τότε η συγκεκριμένη έκδοση όταν έκανα την παραγγελία. Με τρόμαξε πολύ το γεγονός ότι θα το πάρω κάνα χρόνο μετά από τότε που αποφάσισα να παραγγείλω αμάξι.

Έμεινα λοιπόν στην παραγγελία μου, με παράδοση πλέον στα τέλη Οκτωβρίου όπως είπαν. Τώρα θα δείξει...

Τα λέω όλα αυτά, γιατί ουσιαστικά αν έκανα αλλαγή έκδοσης είναι σαν να κάνω ακύρωση της παραγγελίας μου και εκ νέου παραγγελία με τις όποιες συνέπειες και της τιμής και του χρόνου παράδοσης. Οπότε θέλει πολύ καλή σκέψη για τυχόν ακύρωση μιας παραγγελίας.

Επεξ/σία από silve
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ έκανα παραγγελία λίγο πριν την έναρξη του πολέμου, που ευθύνεται για όλα τελευταία 🤣🤣, με ημερομηνία παράδοσης τέλος Απριλίου. Μας πήραν τηλέφωνο ότι άλλαξε η παράδοση, για το συγκεκριμένο χρώμα και ότι θα πάει Ιούνιος, Ιούλιος ή δεν ξέρουν πότε γιατί οι ημερομηνίες αλλάζουν κάθε μέρα...Φυσικά μας είπε ότι μπορούμε να ακυρώσουμε λόγω καθυστέρησης και θα μας επέστρεφε την προκαταβολή.

Βέβαια μιας και είχαμε πουλήσει το παλιό προτιμήσαμε άλλο χρώμα (που είχε άμεση παράδοση), παραλάβαμε τέλος Μάϊου και ευτυχώς κινείτε με αέριο γιατί αλλιώς αφήστε το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...