Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίταζα πριν λίγο τον μετρητή της ΔΕΗ και έχουμε ξεφύγει στη κατανάλωση, 400kwh σε 25 περίπου ημέρες, όταν πριν από λίγους μήνες είχα 150kwh το μήνα, κάπου εκεί. + ότι η μάνα μου ζυμώνει ψωμί σχεδόν μέρα παρά μέρα. 

εσείς θα επιλέγατε φιάλες προπανίου με εστία γκαζιού για το μαγείρεμα από άποψη ασφάλειας; είναι το μόνο που σαν οικογένεια μας κάνει να μην την επιλέγουμε. 

δεν εξετάζουμε το αν συμφέρει σε σχέση με την εστία της κουζίνας που καιει μια με δυο ώρες κάθε ημέρα για το φαγητό + 3 ελληνικούς, το μόνο μας μέλημα είναι να μην βλέπουμε την χρέωση στο λογαριασμό του ρεύματος και ας βγαίνει  ακριβότερη η φιάλη. καμιά γνώμη? θα μειωθεί η κατανάλωση?

Επεξ/σία από valadsk
Δημοσ.

Καθαρό προπάνιο, ή μείγμα (υγραέριο);

Γιατί δε ξέρω αν μπορείς σαν ιδιώτης να πάρεις "σκέτο" προπάνιο.

Εγώ έχω κουζίνα με μάτια αερίου που τη λειτουργώ με την κλασική 10-κιλη φιάλη υγραερίου. Ντάξ' καμία σχέση με ρεύμα, είναι αρκετά πιο οικονομική (και το φαγητό πιο νόστιμο! :P)

  • Like 1
Δημοσ.

φιάλη κλασσική εννοώ, του εμπορίου, υγραερίου όπως λέγονται τέλος πάντων 😛

Δημοσ.

Αυτές είναι μείγμα (βουτάνιο - προπάνιο).

Ουσιαστικός κίνδυνος δεν υπάρχει. Πιο δύσκολο είναι όμως να πείσεις την οικογένεια :P

Φυσικά, πάντα πρέπει να σέβεσαι το αέριο, ίσως ένα τσικ παραπάνω από ότι το ρεύμα. Εάν υποψιάζεσαι διαρροή π.χ., μη πας να ελέγξεις με... αναπτήρα!

  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, valadsk είπε

Κοίταζα πριν λίγο τον μετρητή της ΔΕΗ και έχουμε ξεφύγει στη κατανάλωση, 400kwh σε 25 περίπου ημέρες, όταν πριν από λίγους μήνες είχα 150kwh το μήνα, κάπου εκεί. + ότι η μάνα μου ζυμώνει ψωμί σχεδόν μέρα παρά μέρα. 

εσείς θα επιλέγατε φιάλες προπανίου με εστία γκαζιού για το μαγείρεμα από άποψη ασφάλειας; είναι το μόνο που σαν οικογένεια μας κάνει να μην την επιλέγουμε. 

δεν εξετάζουμε το αν συμφέρει σε σχέση με την εστία της κουζίνας που καιει μια με δυο ώρες κάθε ημέρα για το φαγητό + 3 ελληνικούς, το μόνο μας μέλημα είναι να μην βλέπουμε την χρέωση στο λογαριασμό του ρεύματος και ας βγαίνει  ακριβότερη η φιάλη. καμιά γνώμη? θα μειωθεί η κατανάλωση?

Πως αυξηθηκε ξαφνικά  η κατανάλωση;Πριν δεν μαγειρευατε;

 

Τους καφέδες τους κάνεις και σε γκαζάκι.

  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, valadsk είπε

Κοίταζα πριν λίγο τον μετρητή της ΔΕΗ και έχουμε ξεφύγει στη κατανάλωση, 400kwh σε 25 περίπου ημέρες, όταν πριν από λίγους μήνες είχα 150kwh το μήνα, κάπου εκεί. + ότι η μάνα μου ζυμώνει ψωμί σχεδόν μέρα παρά μέρα. 

εσείς θα επιλέγατε φιάλες προπανίου με εστία γκαζιού για το μαγείρεμα από άποψη ασφάλειας; είναι το μόνο που σαν οικογένεια μας κάνει να μην την επιλέγουμε. 

δεν εξετάζουμε το αν συμφέρει σε σχέση με την εστία της κουζίνας που καιει μια με δυο ώρες κάθε ημέρα για το φαγητό + 3 ελληνικούς, το μόνο μας μέλημα είναι να μην βλέπουμε την χρέωση στο λογαριασμό του ρεύματος και ας βγαίνει  ακριβότερη η φιάλη. καμιά γνώμη? θα μειωθεί η κατανάλωση?

Πρέπει να εξετάσετε πρώτα στο γιατί ανέβηκε η κατανάλωση και μετά να δείτε τις λύσεις που να πάρετε. 

Επίσης, δεν μπορείς να λες ότι θα βάλεις φιάλη και ας βγει πιο ακριβό, αφού αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η οικονομία. 

Για την ασφάλεια σας, να βάλετε έναν ανιχνευτή προπανιου η φυσικού αερίου που να δουλεύει συνεχεια ώστε αν γίνει διαρροή να ειδοποιηθείτε, μετά απαγορεύεται οποιαδήποτε πηγή έχει φλόγα η και θερμική αντίσταση εκεί γύρω και μπορεί να προκαλέσει έκρηξη μέχρι να απομακρυνθεί η φιάλη σε ασφαλές μέρος για άδειασμα. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Αυτές είναι μείγμα (βουτάνιο - προπάνιο).

Ουσιαστικός κίνδυνος δεν υπάρχει. Πιο δύσκολο είναι όμως να πείσεις την οικογένεια :P

Φυσικά, πάντα πρέπει να σέβεσαι το αέριο, ίσως ένα τσικ παραπάνω από ότι το ρεύμα. Εάν υποψιάζεσαι διαρροή π.χ., μη πας να ελέγξεις με... αναπτήρα!

περισσότερο τους απασχολεί το γεγονός της εστίας, καθώς στις υπόλοιπες συνδέσεις θα βάλεις φλάντζα + θα το σφιξεις αρα είναι δικό σου θέμα να διασφαλίσεις ότι θα το κάνεις καλά να μην χάνει. αλλά στην εστία είναι θέμα πως την έχει φτιαξει ο κατασκευαστής και μήπως πέσουν σε ελαττωματική. άρα θέλουμε και ανιχνευτή

επίσης το ψυγείο παγώνει για κάποιον λόγο τα φαγητά και από το τρία που το είχα το έχω κατεβάσει στο δυο. Υποψιάζομαι και εδώ αυξημένη κατανάλωση, επειδή το πλαστικό της πόρτας είναι ξερό και σε ένα μέρος κρύο έξω  από  τα όρια του πλαστικού

σκοπός να ριξουμε την κατανάλωση στις 150 ή 100kw το μήνα

μένω επαρχία και όλη μέρα καίει ένα laptop για τη δουλειά μου, η τηλεόραση ο αποκωδικοποιητης της οικογένειας και ένας ανεμιστήρας. θερμοσίφωνα δεν αναβουμε το νερο καει τωρα το καλοκαιρι επειδή η σωλήνα  είναι στην ασφαλτο και κάνουν άνετα μπάνιο δυο άτομα μέχρι να αρχίσει να κρυώνει.

το θεμα ειναι το φαγητο και το ψωμι, και υποψιάζομαι περισσότερο το ψυγειο που την αυξάνει καθώς παγώνει τα φαγητά. ωστόσο το γκάζι θα ηταν καλο για να εξοικονομησουμε και αυτες τις kw

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Πως αυξηθηκε ξαφνικά  η κατανάλωση;Πριν δεν μαγειρευατε;

 

Τους καφέδες τους κάνεις και σε γκαζάκι.

τι να σου πω, μεταφέρθηκα γ1 δεη και πρεπει 17/7 να καταχωρησω ενδειξη και εχω  αγχωθει ήδη

 

Επεξ/σία από valadsk
Δημοσ.

Το ψυγείο είναι αρχαίο, μήπως; Έχει ο πατέρας μου ένα σαράβαλο απ'την εποχή του Νώε που καίει 4,5 kWh την ημέρα κατά μέσο όρο, και ψάχνω να βρω τρόπο να του το στείλω γι' ανακύκλωση. Δε φαντάζεσαι πόσο μπορεί να καίει μία παλιά συσκευή...

:P

 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Haldol είπε

Το ψυγείο είναι αρχαίο, μήπως; Έχει ο πατέρας μου ένα σαράβαλο απ'την εποχή του Νώε που καίει 4,5 kWh την ημέρα κατά μέσο όρο, και ψάχνω να βρω τρόπο να του το στείλω γι' ανακύκλωση. Δε φαντάζεσαι πόσο μπορεί να καίει μία παλιά συσκευή...

:P

 

Εχουμε ψυγείο τελων του 60 αρχών 70, καίει λιγότερο. Δεν το έχω μετρήσει τι καίει άμα έχουμε 40αρια το καλοκαίρι, τον χειμώνα που δεν έχει και θέρμανση η κουζίνα έχει χαμηλή κατανάλωση. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Για την ασφάλεια σας, να βάλετε έναν ανιχνευτή προπανιου η φυσικού αερίου που να δουλεύει συνεχεια ώστε αν γίνει διαρροή να ειδοποιηθείτε, μετά απαγορεύεται οποιαδήποτε πηγή έχει φλόγα η και θερμική αντίσταση εκεί γύρω και μπορεί να προκαλέσει έκρηξη μέχρι να απομακρυνθεί η φιάλη σε ασφαλές μέρος για άδειασμα. 

Γενικα αυτες οι φιαλες εχουν βαλβιδα την οποια κλεινεις και ανοιγεις. Στα εστιατορια (φανταζομαι σε ολα ως θεμα ασφαλειας, τουλαχιστον στο δικο μας), καθε βραδυ κλεισιμο η βαλβιδα για να μην γινει καποιο ατυχημα. Προφανως στο σπιτι απο το μεσημερι και μετα κλειστο. Θεωρητικα οταν τελειωσει, θα σβησει και η φλογα, οποτε θα φυγει και η οποια ποσοτητα στους σωληνες. Απλα κλεινεις την βαλβιδα και αφαιρεις την φιαλη για αντικατασταση. Οταν βαζεις καινουργια, προσθετεις παντα καινουργια φλαντζα, σφιγγεις με κλειδι και ανοιγεις. 

Προσωπικα, θα εβαζα στο σπιτι υγραεριο. Η ευκολια που εχεις απο την φλογα δεν περιγραπτεται. Οσο για την ασφαλεια, εσυ την καθοριζεις. Στο εστιατοριο, εσωτερικα του "καπελου" (δεν ξερω πως λεγεται) του εξαερισμου, και πανω απο τα ματια, εχουμε και για νερο σε περιπτωση φωτιας. Ισως να στο προτεινει ο εγκαταστατης.

  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, valadsk είπε

σκοπός να ριξουμε την κατανάλωση στις 150 ή 100kw το μήνα

μένω επαρχία και όλη μέρα καίει ένα laptop για τη δουλειά μου, η τηλεόραση ο αποκωδικοποιητης της οικογένειας και ένας ανεμιστήρας. θερμοσίφωνα δεν αναβουμε το νερο καει τωρα το καλοκαιρι επειδή η σωλήνα  είναι στην ασφαλτο και κάνουν άνετα μπάνιο δυο άτομα μέχρι να αρχίσει να κρυώνει.

100 κιλοβατώρες είναι δύσκολο όριο , πιθανολογώ πως το ψυγείο τώρα στις ζέστες πιάνει γύρω στις 50-60kw και έχεις και τις υπόλοιπες συσκευές και φαντάζομαι και λάμπες φωτισμού - ακόμα και led να είναι κάτι καίνε.
Το πρώτο πράγμα που θα ψώνιζα είναι ένα μετρητη κατανάλωσης ρεύματος και αν είναι και ψηφιακός με wifi μπορείς να έχεις και ημερήσιες και μηνιαίες καταναλώσεις. Έτσι θα δείς τι ακριβώς καινε οι συσκευές.

Πάμε στο υγραέριο τώρα, κόστος παίζει από 22 έως 25 ευρω και ανάλογα που βρίσκεσαι. Προσοχή σε θέματα ασφάλειας και δεν αναφέρομαι σε ελέγχους για διαρροές πχ σε αλλαγή φιάλης ... ιδιαίτερη προσοχή αν υπάρχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.
Κατά τα άλλα αν προσέχεις στη χρήση και στη βασική συντήρηση (αλλαγή φλατζών παντα σε κάθε αλλαγη φιάλης , αλλαγή λάστιχου κάθε 5 χρόνια , αλλαγή πνεύμονα-ρυθμιστή πίεσης αερίου κάθε 5 χρόνια) δεν θα έχεις κανένα θεμα.
Εχω κουζίνα (εστίες και φούρνο) υγραερίου κοντά στα 20 και βάλε χρόνια και ποτέ μου δεν είχα προβλήματα πέραν απο εναν ελλατωματικό ρυθμιστή πίεσης και ενός φραγμένου μπεκ εστίας που τελικά αλλάχτηκε.Με καθημερινή χρήση (και αρκετό φουρνο) χρειάζομαι μια φιάλη κάθε τρεις μηνες περίπου. 
Εκεί που μπερδεύτηκα είναι που γράφεις για εστίες (οχι φούρνο) αλλά παράλληλα και ψήσιμο ψωμιού ... 

  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Haldol είπε

Καθαρό προπάνιο, ή μείγμα (υγραέριο);

Γιατί δε ξέρω αν μπορείς σαν ιδιώτης να πάρεις "σκέτο" προπάνιο.

Εγώ έχω κουζίνα με μάτια αερίου που τη λειτουργώ με την κλασική 10-κιλη φιάλη υγραερίου. Ντάξ' καμία σχέση με ρεύμα, είναι αρκετά πιο οικονομική (και το φαγητό πιο νόστιμο! :P)

Οι 25άρες ειναι φιάλες προπανίου.

Έχεις δικαίωμα να έχεις μια 25άρα γεμάτη, σε μπαλκονι σε ειδικό ερμάριο. Αν εισαι σε μονοκατοικία ειναι διαφορετικά.

Όμως για κουζίνα δε χρειάζεται να βάζεις προπάνιο κατά την άποψή μου. Οπως λες, η 10άρα ειναι ο,τι πρέπει

Δημοσ.

+1 απο εμενα στη κουζινα υγραερίου. Αξιζει με 1000 αλλα θελει σεβασμο...

Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Οι 25άρες ειναι φιάλες προπανίου.

Έχεις δικαίωμα να έχεις μια 25άρα γεμάτη, σε μπαλκονι σε ειδικό ερμάριο. Αν εισαι σε μονοκατοικία ειναι διαφορετικά.

Όμως για κουζίνα δε χρειάζεται να βάζεις προπάνιο κατά την άποψή μου. Οπως λες, η 10άρα ειναι ο,τι πρέπει

νομιζω σε € αναφερεται και οχι σε μεγεθος φιαλης..

Προσωπικα για να ειμαι δικαιος εχω 2 (μια που χρησιμοποιω και 1 γεματη standby)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, catmaster είπε

100 κιλοβατώρες είναι δύσκολο όριο , πιθανολογώ πως το ψυγείο τώρα στις ζέστες πιάνει γύρω στις 50-60kw και έχεις και τις υπόλοιπες συσκευές και φαντάζομαι και λάμπες φωτισμού - ακόμα και led να είναι κάτι καίνε.
Το πρώτο πράγμα που θα ψώνιζα είναι ένα μετρητη κατανάλωσης ρεύματος και αν είναι και ψηφιακός με wifi μπορείς να έχεις και ημερήσιες και μηνιαίες καταναλώσεις. Έτσι θα δείς τι ακριβώς καινε οι συσκευές.

Πάμε στο υγραέριο τώρα, κόστος παίζει από 22 έως 25 ευρω και ανάλογα που βρίσκεσαι. Προσοχή σε θέματα ασφάλειας και δεν αναφέρομαι σε ελέγχους για διαρροές πχ σε αλλαγή φιάλης ... ιδιαίτερη προσοχή αν υπάρχουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι.
Κατά τα άλλα αν προσέχεις στη χρήση και στη βασική συντήρηση (αλλαγή φλατζών παντα σε κάθε αλλαγη φιάλης , αλλαγή λάστιχου κάθε 5 χρόνια , αλλαγή πνεύμονα-ρυθμιστή πίεσης αερίου κάθε 5 χρόνια) δεν θα έχεις κανένα θεμα.
Εχω κουζίνα (εστίες και φούρνο) υγραερίου κοντά στα 20 και βάλε χρόνια και ποτέ μου δεν είχα προβλήματα πέραν απο εναν ελλατωματικό ρυθμιστή πίεσης και ενός φραγμένου μπεκ εστίας που τελικά αλλάχτηκε.Με καθημερινή χρήση (και αρκετό φουρνο) χρειάζομαι μια φιάλη κάθε τρεις μηνες περίπου. 
Εκεί που μπερδεύτηκα είναι που γράφεις για εστίες (οχι φούρνο) αλλά παράλληλα και ψήσιμο ψωμιού ... 

αν καίει ένα μικρό ψυγείο κλασσικό Bosch 60kw καήκαμε.  από φως ένα μικρό led γραφείου που καίει μέρα νυχτα (και όταν κοιμαμαι για φωτισμό) _ μια λαμπα led στο δωματιο των γονιων κανονικη χρηση.

είχα κουζίνα ολοκαίνουργια αγορασμενη το 13 και κυριολεκτικά δεν τη χρησιμοποιούσα για χρόνια, μέχρι πουν την έφερα στο χωριό (πριν την ενεργειακή κρίση) και χάλασε ο φούρνος μάλλον από την πυρόλυση που την βάζαμε. Άρχισαν να βγαίνουν κομματια, από δίπλα σαν χαρτί, η αντίσταση έπεσε μόνη της κάτω και πλέον χρησιμοποιούμε μόνο τις κεραμικές εστίες για φαγητό. Δεν κάθισα να τη φτιάξω και καλυφθήκαμε με φουρνάκι των 135 ευρώ, 3 άτομα. Σε αυτό ψήνουμε και το ψωμί

απλά στην αρχή είναι και η αγορά της φιάλης μέχρι να πληρώνεις μόνο περιεχόμενο δίνοντας την παλιά. έτσι όπως πάει το ρεύμα είναι μονόδρομος πλέον, αρκεί να πείσω τους γονείς.   

20/6 έγινε η μετάβαση στο γ1 της δεη και είμαι ήδη με 300kw και όχι 400 που πίστευα.. Το κοίταξα για να μιλάμε επακριβώς με νούμερα. Δείτε τους προηγούμενους μήνες στη watt n wolt, πολύ μικρή κατανάλωση.  κάτι συμβαίνει με τις συσκευές.

Capture.JPG

Επεξ/σία από valadsk
Δημοσ.
1 ώρα πριν, catmaster είπε

... πιθανολογώ πως το ψυγείο τώρα στις ζέστες πιάνει γύρω στις 50-60kw ...

50-60kW το μήνα ; Εμένα παλιό ψυγείο Πίτσος 2-πορτο καίει 940W/ημέρα μετρημένα με ψηφιακό μετρητή.Ήτοι 30kw περίπου το μήνα.Τα 50-60 τα θεωρώ υπερβολικά ακόμα και για παλιάς τεχνολογίας ψυγεία.Εαν ο φίλος έχει πάνω-κάτω τις ίδιες καταναλωτικές συνήθειες όσον αφορά την ηλ.ενέργεια και έρχεται αυξημένος σε kWh ο λογαριασμός τότε κάτι άλλο παίζει.Ίσως να κοιτάξει μπας και του κλέβουν ρεύμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...