Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους. Πρόσφατα έγινα κάτοχος του διπλώματος α1/α3 το οποιο ειναι για drone εως 900 γραμμαρια και έκανα κ εγγραφή στην υπα.

Ερώτηση τώρα. Το βάρος των 900 γραμμαρίων αναφέρεται στο βάρος που δίνει ο κατασκευαστής η στο πραγματικό βαρος που έχει το drone εκείνη τη στιγμή?

Γτ εμένα το mavic 2 pro ο κατασκευαστής λέει 907 γραμμάρια, εγώ σε 2 ζυγαριές το μετράω 902,  ενω βγαινει 899 με master airsrew προπέλες. Που σημαίνει ότι στην τελευταία περίπτωση είμαι εντός νομοθεσίας με το δίπλωμα α1/α3 ενώ στις 2 πρώτες όχι...

Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει παρακαλώ μην πάω τσάμπα κ βγάζω κ το α2 χωρίς λόγο.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για 5-10 γραμμαρια δεν θα ασχοληθει κανεις και κατα πασα πιθανότητα να μη ξερει και τη νομοθεσια αυτος που θα πετύχεις. 
Οπως και να εχει με Α1/Α3 εισαι καλυμμένος. Το βαρος σου οριζει την πτηση που θα κανεις και που. 
Α2 θες αν πας να βγαλεις ειδικότητες και αν πετας πιο κοντα σε κοσμο 
Χονδικα ολα αυτα.
Διαβασε το faq https://uas.hcaa.gr/Faq 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gorge18 είπε

Για 5-10 γραμμαρια δεν θα ασχοληθει κανεις και κατα πασα πιθανότητα να μη ξερει και τη νομοθεσια αυτος που θα πετύχεις. 
Οπως και να εχει με Α1/Α3 εισαι καλυμμένος. Το βαρος σου οριζει την πτηση που θα κανεις και που. 
Α2 θες αν πας να βγαλεις ειδικότητες και αν πετας πιο κοντα σε κοσμο 
Χονδικα ολα αυτα.
Διαβασε το faq https://uas.hcaa.gr/Faq 

Τις έχω διαβάσει τις πιο πολλές ερωτοαπαντησεις εδώ.

Ε ναι δεν θέλω να μπλέκω και με άλλο δίπλωμα. Το χόμπι μας να κάνουνε θέλουμε ερασιτέχνες είμαστε. Απλά είναι πολύ οριακό αυτό που είδα κ αναρωτιέμαι...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, murcielago580 είπε

Τις έχω διαβάσει τις πιο πολλές ερωτοαπαντησεις εδώ.

Ε ναι δεν θέλω να μπλέκω και με άλλο δίπλωμα. Το χόμπι μας να κάνουνε θέλουμε ερασιτέχνες είμαστε. Απλά είναι πολύ οριακό αυτό που είδα κ αναρωτιέμαι...

Μη σε αγχώνει αυτο. Να τηρείς τα μετρα (υψος, αποσταση) και με το Α1/Α3 Εισαι παραπανω απο οκ. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη δεν εχω γνωση ουτε μου εχει συμβει, ποιος δυναται να σου κανει ελεγχο? Αστυνομια η καποιος αλλος? Και τι ζηταει? ταυτοτητα διπλωμα και αδεια χειριστη?

Δημοσ.

Αστυνομια ή και οποιοσδήποτε. Θα ζητησουν αδεια χειριστη και αναλογα το ειδος της πτησης  μπορει να ζητηθει σχεδιο πτησης, αδεια που να γραφει την ειδικοτητα, σχεδιο πτησης και ασφαλεια drone. Ακομα αν πετας πχ σε αρχαιολογικο χωρο (ακροπολη) μπορει να ζητηθει και αδεια απο αρχαιολογια. τωρα ποιος εχει ολα τα χαρτια ή ποιος θα τα ζητησει ειναι αλλο θεμα.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Σκεφτόμουν να βγάλω κι εγώ κι έλεγα αφού θα το κάνω ας το κάνω και για α1 α3 και α2. Ωστόσο στο ίντερνετ χάθηκα. Υπάρχουν τόσες εταιρείες και με διαφορετικά κόστη και δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι σοβαρές. Έχει κανεις καμία πρόταση για καμιά σοβαρή εταιρία. Αθήνα μεριά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bakxos είπε

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Σκεφτόμουν να βγάλω κι εγώ κι έλεγα αφού θα το κάνω ας το κάνω και για α1 α3 και α2. Ωστόσο στο ίντερνετ χάθηκα. Υπάρχουν τόσες εταιρείες και με διαφορετικά κόστη και δεν μπορώ να καταλάβω ποιες είναι σοβαρές. Έχει κανεις καμία πρόταση για καμιά σοβαρή εταιρία. Αθήνα μεριά. 

Περιμενε ειναι το α1/α3 και μετα ειναι το α2. ποιο θελεις εσυ?

Δημοσ.

Α1/Α3 αλλά έλεγα αφού θα μπω στον κόπο να διαβασω και να κάνω εκπαιδευτικό ας τα κάνω όλα μαζί 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πας στο φθηνότερο. Οι ερωτήσεις είναι multiple choice, αστείες. Με μια μέρα διάβασμα περνάς και τα 2. Εγώ το έκανα στην heliland. και φυσικά η όλη διαδικασία γίvεται Online, οπότε η έδρα της εταιρίας δεν παίζει ρόλο.

Στις 7/7/2022 στις 6:21 ΜΜ, murcielago580 είπε

Καλησπερα σε όλους. Πρόσφατα έγινα κάτοχος του διπλώματος α1/α3 το οποιο ειναι για drone εως 900 γραμμαρια και έκανα κ εγγραφή στην υπα.

Ερώτηση τώρα. Το βάρος των 900 γραμμαρίων αναφέρεται στο βάρος που δίνει ο κατασκευαστής η στο πραγματικό βαρος που έχει το drone εκείνη τη στιγμή?

Γτ εμένα το mavic 2 pro ο κατασκευαστής λέει 907 γραμμάρια, εγώ σε 2 ζυγαριές το μετράω 902,  ενω βγαινει 899 με master airsrew προπέλες. Που σημαίνει ότι στην τελευταία περίπτωση είμαι εντός νομοθεσίας με το δίπλωμα α1/α3 ενώ στις 2 πρώτες όχι...

Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει παρακαλώ μην πάω τσάμπα κ βγάζω κ το α2 χωρίς λόγο.

Ευχαριστώ!

Όλα αυτά έχουν νόημα μέχρι τέλος του 2023 (εκτός αν πάρει νέα παράταση). Μετά όλα τα mavic θα είναι legacy και θα πετάνε Α3 (εκτός από τα mini κάτω απο 250gr)

Επεξ/σία από infidel
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 12/7/2022 στις 5:55 ΜΜ, infidel είπε

Να πας στο φθηνότερο. Οι ερωτήσεις είναι multiple choice, αστείες. Με μια μέρα διάβασμα περνάς και τα 2. Εγώ το έκανα στην heliland. και φυσικά η όλη διαδικασία γίvεται Online, οπότε η έδρα της εταιρίας δεν παίζει ρόλο.

Όλα αυτά έχουν νόημα μέχρι τέλος του 2023 (εκτός αν πάρει νέα παράταση). Μετά όλα τα mavic θα είναι legacy και θα πετάνε Α3 (εκτός από τα mini κάτω απο 250gr)

Οποτε μενουμε με το α1/α3 για αλλον 1 χρονο κ μετα ειμαστε οκ? οπως ειπαν κ απο πανω για 2-3 γραμμαρια δεν νομιζω να εχω καποιο προβλημα.

Δημοσ.

Επισης σχετικα με την εμβελεια που εχει το καθε drone, αναφερονται στα τεχνικα χαρακτηριστικα στα νεα πλεον drone εμβελειες πανω απο 10χλμ. Απο κατω βεβαια με αστερισκο λεει πετατε παντα συμφωνα με τους κανονες και μην χανετε το line of sight. Ο νομος λεει 250μετρα λοιπον και καπου εκει ισως και λιγο πιο μακρια χανεις και την οπτικη επαφη. Στην πραγματικοτητα τι κανουμε? Γτ σιγουρα δεν γινεται να μεινεις σε αυτο τον περιορισμο ειδικα αν εισαι στην εξοχη που εισαι κ μονος βουνα-δαση κλπ.

Οποτε γτ υπαρχουν αυτες οι εμβελειες? Ετσι τυπικα? Η μπορουν αν χρησιμοποιηθουν και νομιμα απο εμας τους καταναλωτες?

Δημοσ.

και 'γώ εξοχή είμαι ...στα 100 με 150 το drone με χιλια ζορια φαινεται , ο νομος λεει 250 γιατι υποτιθεται οτι δεν εχεις εικονα σε μονιτορ αλλα ολοι εχουμε

θυμάμαι παλιά είχα κολλήσει ποσό μακρυά μπορώ να φτάσω.... έπρεπε να παω σε χαμηλότερες συχνότητες(έχω άδεια ραδιοερασιτεχνη) πήγα στους 915 και 860......ωραία ομως επρεπε να έχω και καλή εικόνα...δηλαδή χρήματα για κεραίες και πομποδεκτες για εικόνα,μονιτορ......κάνω με ένα custom ανετα 9 χιλ....δοκιμασα και μεσω 4g  και φτανεις οσο αντεχει η μπαταρια.... 

σημασία έχει να ξέρουμε που πετάμε και με ασφάλεια ,να έχουμε τον εξοπλισμό μας σε καλή κατάσταση  και κανείς δε πρόκειται να μας ενοχλήσει.......κυρίως αν είμαστε κάπου παραλιακά και πετάμε πάνω από το νερό δίπλα τσεκάρισμα όλα γιατί στη γειτονιά μου έχουν πέσει πολλά στο νερό κυρίως από λάθη των χειριστών.....

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kostasbm είπε

και 'γώ εξοχή είμαι ...στα 100 με 150 το drone με χιλια ζορια φαινεται , ο νομος λεει 250 γιατι υποτιθεται οτι δεν εχεις εικονα σε μονιτορ αλλα ολοι εχουμε

θυμάμαι παλιά είχα κολλήσει ποσό μακρυά μπορώ να φτάσω.... έπρεπε να παω σε χαμηλότερες συχνότητες(έχω άδεια ραδιοερασιτεχνη) πήγα στους 915 και 860......ωραία ομως επρεπε να έχω και καλή εικόνα...δηλαδή χρήματα για κεραίες και πομποδεκτες για εικόνα,μονιτορ......κάνω με ένα custom ανετα 9 χιλ....δοκιμασα και μεσω 4g  και φτανεις οσο αντεχει η μπαταρια.... 

σημασία έχει να ξέρουμε που πετάμε και με ασφάλεια ,να έχουμε τον εξοπλισμό μας σε καλή κατάσταση  και κανείς δε πρόκειται να μας ενοχλήσει.......κυρίως αν είμαστε κάπου παραλιακά και πετάμε πάνω από το νερό δίπλα τσεκάρισμα όλα γιατί στη γειτονιά μου έχουν πέσει πολλά στο νερό κυρίως από λάθη των χειριστών.....

Βρε παιδι μου η κανονικη ερωτηση ειναι, ειμαι στην εξοχη και στα 2-3 χιλιομετρα ειναι κατι που θα ηθελα να φωτογραφισω, δεν εχει σπιτια εμποδια ανθρωπους κλπ, το παω?

Επισης ειμαι σε βουνο, και θελω να ανεβω προς την κορυφη, μπορω να το παω κοντα στο εδαφος (σχετικα) και ανεβαινοντας την πλαγια να φτασω πανω? Αλλωστε απο την κορυφη που θα βγω δεν θα ειμαι πολυ πανω απο το εδαφος παλι, καποιο αεροπλανο ελικοπτερο δεν προκειται να πεταξει τοσο χαμηλα στο εδαφος.

20 λεπτά πριν, kostasbm είπε

Εικονα ρε συ εχουμε πλεον και στα 10+ χιλιομετρα και μαλιστα χωρις θεματα. Το λενε και στα χαρακτηριστικα τους τα νεα drone αλλωστε. Και πλεον εχεις και μπαταρια αρκετη για να γυρισεις με ασφαλεια(αρκει να εχεις ελεγξει αερα κλπ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά πρέπει να βλέπουμε όχι μόνο το drone αλλά και ότι είναι γύρο του. Δλδ δεν μπορώ να βάλω ένα led που φαίνεται από τα 4χλμ και να πω ότι να, το βλέπω Η κάμερα δε μετράει, πρέπει να το βλέπω εγώ με τα μάτια μου

Στην πραγματικότητα (στην Ελλάδα) δεν πρόκειται να σε ελέγξει κανένας, εκτός και να γίνει κάποια στραβή (πχ πέσει το drone πάνω σε κανέναν άνθρωπο) Τότε μόνο θα ασχοληθούν αν έχεις άδεια, αν πετούσες πιο μακριά από το νόμο κτλ

Στην Ελλάδα ο καθένας πετάει όπως γουστάρει. ΠΧ αυτό το video

Πετάει πάνω από αρχαιολογικούς χώρους που θέλει άδεια από την αρχαιολογία. Πάνω από την ακρόπολη που είναι no fly zone. Πάνω από δρόμους, σπίτια και κόσμο. Πιστεύει κανείς ότι έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες; ; Πολύ αμφιβάλλω. Σε άλλο video των updrones είχα ρωτήσει το ίδιο, απο πού είχαν πάρει άδεια. Φυσικά δεν απάντησαν ποτέ. Μου αρέσει που στην περιγραφή γράφει ότι είναι licensed πιλότος Α1-Α2-Α3, λες και αυτό σου επιτρέπει να πετάς εκεί που πετάει. Ωραίο video παντως.

Επεξ/σία από infidel
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...