Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,
Πριν λιγο καιρο μου ζητησαν να φτιαξω εναν υπολογιστη για τον ανηψιο μου εως 400€.
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν κανω και τις καλυτερες επιλογες οταν ερχεται σε gaming συστηματα και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Απο οτι καταλαβα παντως δεν αξιζει ακομα να αγορασω GPU αρα η πιο λογικη λυση ειναι ο Ryzen 5600G αλλα οι motherboard ερχονται ακριβες.

Σκεφτομουν να το συνδιασω με B450 αλλα απο οτι καταλαβα χρειαζεται BIOS Update; (Δεν εχω καμια ιδεα πως γινεται)
Τα παιχνιδια που θελει ειναι τα πιο βασικα CSGO,Fortnite,Minecraft αντε ισως και GTA V.

Πανω κατω Κουτι και Τροφοδοτικο δεν εχω θεμα ουτε σε ssd θελω ομως γνωμη για τα τρια. (Εχω και εναν HDD 2Tb στην ακρη αρα εχει αρκετο χωρο)
Επεξεργαστη,Μητρικη και Μνημη. 

Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Δημοσ.

Και ο b550 μπορεί να χρειαστεί update.
Δεν υπάρχει λόγος να πας σε b550, αν και οι διαφορές στις τιμές δεν είναι τόσο μεγάλες.
Υπάρχουν καταστήματα που για να πουλήσουν θα σου κάνουνε εκείνοι το update στην μητρική, είτε με κάποια χρέωση είτε ίσως να βρεις και χωρίς.
Αν επιλέξεις να το κάνεις μόνος σου, πας για κάποια motherboard που δέχεται flash bios απο στικάκι, όπως η MSI B450-A Pro Max

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Και ο b550 μπορεί να χρειαστεί update.
Δεν υπάρχει λόγος να πας σε b550, αν και οι διαφορές στις τιμές δεν είναι τόσο μεγάλες.
Υπάρχουν καταστήματα που για να πουλήσουν θα σου κάνουνε εκείνοι το update στην μητρική, είτε με κάποια χρέωση είτε ίσως να βρεις και χωρίς.
Αν επιλέξεις να το κάνεις μόνος σου, πας για κάποια motherboard που δέχεται flash bios απο στικάκι, όπως η MSI B450-A Pro Max

https://www.skroutz.gr/s/25774161/Gigabyte-B450M-DS3H-V2-rev-1-0-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Αυτη εδω; Χρειαζεται;

Δημοσ.

Ένας τρόπος για να μην ασχοληθείς είναι ,να ψωνίσεις  όλα  τα πράγματα από το e-shop, να τα  συναρμολογήσουν και να  περάσουν και το τελευταίο bios.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι σου είπαν... ειτε ψάχνεις για μητρική με usb flash bios, είτε για μαγαζί που θα σου το προσφέρει δωρεάν, είτε τα δίνεις με συναρμολογηση σε ένα μαγαζί και ασχολούνται αυτοί.(ή αρχίζεις τα τηλέφωνα και ρωτάς αν έχουν μητρικές με πρόσφατα bios που κάνουν για 5600g)

Το eshop είναι μια σχετικά καλή λύση,  λίγο πιο οικονομικά αλλά και πιο ποιοτικά θα σου έλεγα kavatza.

Στο budget που διαθέτεις, ότι βασικό κουτί βρεις ~30€

Ένα βασικό επώνυμο bronze τροφοδοτικό ~500w ~40€

2x8gb ραμ 3200/c16 ή 3600/c18, ακόμη και οι φτηνές aegis είναι μια χαρά

Βάλε και έναν 250αρη nvme για λειτουργικό και τελείωσες.

Οι καλύτερες επιλογές εξαρτώνται με το που θα γίνουν τελικά οι αγορές.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Vanton είπε

Καλησπερα,
Πριν λιγο καιρο μου ζητησαν να φτιαξω εναν υπολογιστη για τον ανηψιο μου εως 400€.
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν κανω και τις καλυτερες επιλογες οταν ερχεται σε gaming συστηματα και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Απο οτι καταλαβα παντως δεν αξιζει ακομα να αγορασω GPU αρα η πιο λογικη λυση ειναι ο Ryzen 5600G αλλα οι motherboard ερχονται ακριβες.

Σκεφτομουν να το συνδιασω με B450 αλλα απο οτι καταλαβα χρειαζεται BIOS Update; (Δεν εχω καμια ιδεα πως γινεται)
Τα παιχνιδια που θελει ειναι τα πιο βασικα CSGO,Fortnite,Minecraft αντε ισως και GTA V.

Πανω κατω Κουτι και Τροφοδοτικο δεν εχω θεμα ουτε σε ssd θελω ομως γνωμη για τα τρια. (Εχω και εναν HDD 2Tb στην ακρη αρα εχει αρκετο χωρο)

οχι 5600g κ αναμονη 6 ή 18μηνες ακομη για να πεσουν τα φραφικα 30ευρω,δεν αξιζει.

ο 5600γ ειναι σαβουρα,δεν δειχνει τπτ ισχυρο.

καλυτερα μια 6500χτ με 170ευρω ή μεταχειρισμενη 1060,970,1050 εως 150ευρω ή μια ρχ 6600 στα 340ευρω

ακομη κ με 6500χτ ή 6600 μπορει να περασεις 3χρονια μια χαρα

καλυτερα 6500χτ σε υπολογιστη του 50αρικου ή 150αρικου 

καλυτερα 6500 σε συστημα 10ετιας παρα ενας 5600γ που να καθεται κ να τον αγορασεις για να βλεπεις βιντεκασετες

καλυτερα να κατσω να βλεπω το σεφερλη ή lord of the rings παρα τον 5600 να καθεται

Επεξ/σία από Stefanos683
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω σε ολους,
Πανω κατω θα ψαξω καλα ποια εταιρια θα μου το κανει και αν δεν το κανει θα προσπαθησω μονος μου. 
Εαν δεν τα καταφερω θα βρω κανεναν στην περιοχη που να ξερει, θα τον πληρωσω και το προβλημα λυθηκε.

Δημοσ.
Στις 10/7/2022 στις 4:41 ΠΜ, Vanton είπε

Καλησπερα,

Με αυτό θα κάνει την δουλειά του άνετα.

https://www.cosmodata.gr/product/373303/ipologistes-laptops/desktop-pc/expert-pc/expert-pc-professional-32-intel-core-i3-12100-8gb-ram-250gb-m-2-ssd 

Περνάς Windows και τον HDD σαν δεύτερο και είσαι οκ.

Εάν κάποια στιγμή θέλει μπορείς να του βάλεις μνήμη και καμιά καλή κάρτα γραφικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...