prometheas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, highpriest είπε Ναι, καλό είναι να έχει και μια δεύτερη μαζί του και ας είναι και compact. θα έλεγα και διπλές κάρτες μνήμης και εξτρα μπαταρία για την A7 (;) Επίσης μιλησε με τον φίλο σου αλλά κυρίως με την συζυγό του ώστε να ειναι ξεκάθαρο τι μπορείς να κάνεις με βάση τον εξοπλισμό σου και την εμπειρία σου Λάθη σε φωτογραφίες και βιντεο γάμων / βαπτίσεων δεν συγχωρούνται από τις γυναίκες. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από prometheas 2
vagosofron Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler Τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτο μου ( το οποίο επηρεάστηκε και απο τις συμβουλές σας) και αρνήθηκα να αναλάβω τη βάφτιση. Θα μπορούσαν πολλά να πάνε στραβά, αλλά το βασικό ήταν οτι δεν μπόρεσα να βρω καποιον wide φακό ούτε και για ενοικίαση, γιατί στην πόλη που μένω δεν νοικιάζει κανένα κατάστημα. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και εύχομαι καλές λήψεις! Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από vagosofron 5
GQPhDFBI Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, vagosofron είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτο μου ( το οποίο επηρεάστηκε και απο τις συμβουλές σας) και αρνήθηκα να αναλάβω τη βάφτιση. Θα μπορούσαν πολλά να πάνε στραβά, αλλά το βασικό ήταν οτι δεν μπόρεσα να βρω καποιον wide φακό ούτε και για ενοικίαση, γιατί στην πόλη που μένω δεν νοικιάζει κανένα κατάστημα. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και εύχομαι καλές λήψεις! Πάντως μιας και θα πας φαντάζομαι στη βάπτιση, φωτογράφισε με το σύστημα που έχεις για να δεις τι δυνατότητες έχει και έχεις. 1
vagosofron Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 9 ώρες πριν, highpriest είπε Που μένεις; Επαρχία; Λαμία... δυστυχώς. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 και στα δυο ανηψια μου ,τις βαφτισεις τις τραβηξα με 85μμ,με ολους τους παρατρεχαμενους μπροστα τα 85μμ μπορει να ηταν και λιγα χαχαχα. Δε καταλαβαίνω γιατι αγχωσατε τοσο πολύ το φίλο που εχει και τη α7ιιι που βγαζει φωτογραφία με οτι iso θελει 1/250 και κανείς δε θα μπορεσει και να τις ξεχωρησει. Και στα ομαδικά πλάνα αν εχεις χωρο πίσω σου πχ στο προαυλιο της εκκλησίας ,δεν εχεις κανενα θέμα . Για μένα εφόσον πεις στον ενδιαφερόμενο οτι δεν εισαι επαγγελματιας και δεν εχεις δευτερο εξοπλισμό ,η απόφαση είναι του ενδιαφερόμενου ! Χαλάρωσε ,πυροβόλα ασύστολα (την επόμενη φορά) και μάζευε εμπειρίες 1/200 iso 3200 χωρις φλας φ 2 85μμ ,απο γαμο τη περασμενη εβδομάδα. Φωτιστικό της εκκλησίας πάνω απο τα καθίσματα ,μπροστα που γινόταν το μυστηριο το κερι που φαινεται στη γωνια δεξια
GQPhDFBI Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, decentintocerberon είπε και στα δυο ανηψια μου ,τις βαφτισεις τις τραβηξα με 85μμ,με ολους τους παρατρεχαμενους μπροστα τα 85μμ μπορει να ηταν και λιγα χαχαχα. Δε καταλαβαίνω γιατι αγχωσατε τοσο πολύ το φίλο που εχει και τη α7ιιι που βγαζει φωτογραφία με οτι iso θελει 1/250 και κανείς δε θα μπορεσει και να τις ξεχωρησει. Και στα ομαδικά πλάνα αν εχεις χωρο πίσω σου πχ στο προαυλιο της εκκλησίας ,δεν εχεις κανενα θέμα . Για μένα εφόσον πεις στον ενδιαφερόμενο οτι δεν εισαι επαγγελματιας και δεν εχεις δευτερο εξοπλισμό ,η απόφαση είναι του ενδιαφερόμενου ! Χαλάρωσε ,πυροβόλα ασύστολα (την επόμενη φορά) και μάζευε εμπειρίες 1/200 iso 3200 χωρις φλας φ 2 85μμ ,απο γαμο τη περασμενη εβδομάδα. Φωτιστικό της εκκλησίας πάνω απο τα καθίσματα ,μπροστα που γινόταν το μυστηριο το κερι που φαινεται στη γωνια δεξια Ανάλογα πάντα την εκκλησία, άλλα εάν δοκιμάσεις να βγάλεις φωτογραφίες την ώρα της κολυμπήθρας και να φαίνεται μέσα μωρό/κολυμπήθρα/νονός/παππάς στα 75mm λίγο δύσκολο, πόσο μάλλον εάν θες να έχεις και ευρυγώνια πλάνα και πορτραίτα το παιδί στην κολυμπήθρα, τότε τα 75mm δεν θα τον βοηθήσουν. Νομίζω όλα τα σχόλια παραπάνω ήταν αρκετά κοντά στην αλήθεια και το νόημα που βγαίνει είναι πως μπορεί να πάει με ένα φακό, αλλά θα πρέπει να κάνει αρκετές υποχωρήσεις ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Αν μας έλεγε ότι έχει έναν 35mm όλα καλά, με τηλεφακό στις ελληνικές εκκλησίες με το χαμό που γίνεται δεν πας "πουθενά" για ολοκληρωμένη δουλειά. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από GQPhDFBI 1
vagosofron Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, decentintocerberon είπε και στα δυο ανηψια μου ,τις βαφτισεις τις τραβηξα με 85μμ,με ολους τους παρατρεχαμενους μπροστα τα 85μμ μπορει να ηταν και λιγα χαχαχα. Δε καταλαβαίνω γιατι αγχωσατε τοσο πολύ το φίλο που εχει και τη α7ιιι που βγαζει φωτογραφία με οτι iso θελει 1/250 και κανείς δε θα μπορεσει και να τις ξεχωρησει. Και στα ομαδικά πλάνα αν εχεις χωρο πίσω σου πχ στο προαυλιο της εκκλησίας ,δεν εχεις κανενα θέμα . Για μένα εφόσον πεις στον ενδιαφερόμενο οτι δεν εισαι επαγγελματιας και δεν εχεις δευτερο εξοπλισμό ,η απόφαση είναι του ενδιαφερόμενου ! Χαλάρωσε ,πυροβόλα ασύστολα (την επόμενη φορά) και μάζευε εμπειρίες 1/200 iso 3200 χωρις φλας φ 2 85μμ ,απο γαμο τη περασμενη εβδομάδα. Φωτιστικό της εκκλησίας πάνω απο τα καθίσματα ,μπροστα που γινόταν το μυστηριο το κερι που φαινεται στη γωνια δεξια Ίσως αν έβλεπα τον χώρο και έκανα δοκιμές να ήμουν πιο σίγουρος, δεν ξέρω. 5 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε Ανάλογα πάντα την εκκλησία, άλλα εάν δοκιμάσεις να βγάλεις φωτογραφίες την ώρα της κολυμπήθρας και να φαίνεται μέσα μωρό/κολυμπήθρα/νονός/παππάς στα 75mm λίγο δύσκολο, πόσο μάλλον εάν θες να έχεις και ευρυγώνια πλάνα και πορτραίτα το παιδί στην κολυμπήθρα, τότε τα 75mm δεν θα τον βοηθήσουν. Νομίζω όλα τα σχόλια παραπάνω ήταν αρκετά κοντά στην αλήθεια και το νόημα που βγαίνει είναι πως μπορεί να πάει με ένα φακό, αλλά θα πρέπει να κάνει αρκετές υποχωρήσεις ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Αν μας έλεγε ότι έχει έναν 35mm όλα καλά, με τηλεφακό στις ελληνικές εκκλησίες με το χαμό που γίνεται δεν πας "πουθενά" για ολοκληρωμένη δουλειά. Το θέμα μου ήταν η κολυμπήθρα, όλα τα υπόλοιπα τα καταφέρνω με τον 75mm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα