Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε,

Δυστυχώς πριν 2 χρόνια απεβίωσε η μητέρα μας όπου πέραν της αποδοχής κληρονομιάς που κάναμε με τον αδερφό μου, σύμφωνα με τη διαθήκη αποδεχτήκαμε τη κληρονομιά, στην οποία δεν αναγραφόταν καμιά μηχανή scooter αφού ουσιαστικά το scooter το οδηγούσα και το οδηγώ εγώ, απλά είχε βγει παλιά στο όνομα της μητέρας μου. 

Διαβάζοντας αρθα στο google περιγράφουν κάποια έγγραφα όπως

• βεβαίωση από τη ΔΟΥ ότι έχουμε αποδεχτεί τη κληρονομιά
  • Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών (αυτό δε μπορώ να το εξάγω από το myaade που προσπάθησα επειδή το ΑΦΜ είναι απενεργοποιημένο

Τι μπορώ να κάνω στη περίπτωση αυτή; Μήπως το μηχανάκι έχει ήδη περάσει στο ονομά μου και δε το ξέρω; Ο λόγος είναι ότι θέλω να το πουλήσω αλλά πως θα κάνω τη μεταβλιβαση στο νέο ιδιοκτήτη αν το όχημα δεν είναι στο ονομά μου. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσεκτη.

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ.
10 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Χαίρετε,

Δυστυχώς πριν 2 χρόνια απεβίωσε η μητέρα μας όπου πέραν της αποδοχής κληρονομιάς που κάναμε με τον αδερφό μου, σύμφωνα με τη διαθήκη αποδεχτήκαμε τη κληρονομιά, στην οποία δεν αναγραφόταν καμιά μηχανή scooter αφού ουσιαστικά το scooter το οδηγούσα και το οδηγώ εγώ, απλά είχε βγει παλιά στο όνομα της μητέρας μου. 

Διαβάζοντας αρθα στο google περιγράφουν κάποια έγγραφα όπως

• βεβαίωση από τη ΔΟΥ ότι έχουμε αποδεχτεί τη κληρονομιά
  • Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών (αυτό δε μπορώ να το εξάγω από το myaade που προσπάθησα επειδή το ΑΦΜ είναι απενεργοποιημένο

Τι μπορώ να κάνω στη περίπτωση αυτή; Μήπως το μηχανάκι έχει ήδη περάσει στο ονομά μου και δε το ξέρω; Ο λόγος είναι ότι θέλω να το πουλήσω αλλά πως θα κάνω τη μεταβλιβαση στο νέο ιδιοκτήτη αν το όχημα δεν είναι στο ονομά μου. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσεκτη.

Η λογική λέει ότι θα πρέπει να το φέρεις πρώτα στο όνομά σου και μετά να προβείς στην πώληση. Ρώτα τον λογιστή σου για το διαδικαστικό κομμάτι.

Αν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα αυτοκίνητα, τότε θα πρέπει με το χαρτί της αποδοχής κληρονομιάς να αποτανθείς σε κάποιο διαικπερωτή αν δεν θέλεις να τρέχεις εσύ ο ίδιος, ώστε να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομά σου, οπότε και μετά ο δρόμος θα είναι ελεύθερος για την πώληση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...