Προς το περιεχόμενο

Old World

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχει αναφερθεί καθόλου εδώ το Old World ένα game που ενώ πατάει πάνω στο civilization σε αντίθεση με τα υπόλοιπα game του είδους είναι αρκετά διαφορετικό με πάρα πολύ καλές νέες ιδέες πάνω στο 4x.

https://store.steampowered.com/app/597180/Old_World/

Ενα πολύ καλό στοιχείο που μου αρέσει στο game είναι ότι έχει μεγάλη αφήγηση στις ιστορίες που είναι προσαρμοσμένες σε κάθε πολιτισμό και με event που βγαίνουν ώστε να πάρεις αποφάσεις σε κάθε turn. 

Σίγουρα το gui του θα ξενίσει αρκετούς που έχουμε συνηθίσει την δομή του civilization αλλά και αυτο νομίζει είναι στοιχείο τις διοφορετικότητας του old world από τα υπόλοιπα 4x clone.

Εγώ έχω ξεκινήσει με τους βαβυλώνιους και μέχρι στιγμής μου αρέσει αρκετά. Μου αρέσει και αυτό το στοιχείο που έχει της οικογένειας αυτοκράτορα και των φατριών, ένα στοιχείο που έχει δανειστεί από game όπως το crusader kings. Γενικά και αυτό δίνει άλλο ένα plus στο game.

Τώρα τα γραφικά του χωρίς να είναι wow είναι αρκετά όμορφα ιδίως με τα στοιχεία της φύσης να έχουν αποδοθεί αρκετά καλά. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είχε φέρει ο θείος πέρσι γιατί δεν γουστάρω την epic και φέτος το αγόρασα στο steam.

Εξαιρετικές ιδέες που δίνουν νέα πνοή στο genre. Ιδίως το undo.
Καλή ΑΙ, κάτι που δεν είναι διόλου συνηθισμένο στα 4Χ και καλή μίξη CK με CIV.
Θέλει αρκετό balancing σε ότι αφορά τις resources και το πως/πόσο δίνει κάθε βελτίωση από τους εργάτες.

Εκεί που δυστυχώς έχουν κάνει πολύ κακές επιλογές σε ότι αφορά τον πόλεμο/μάχες.
Είναι ατελείωτο σπαμ από unit από τους αντιπάλους και για να μην σε πατήσουν κάτω με suprice war πρέπει και εσύ να σπαμάρεις δίχως αύριο ώστε να έχεις καλό βαθμό ισορροπίας δύναμης.
Ακόμη και εάν θέλεις ειρηνικό run.
Οι πόλεμοι δε, είναι τελείως βαλτίλα κατ' εμέ. 
Χρειάζεται απίστευτο micro γιατί έχεις ένα μόνο unit/hex και τουλάχιστον κανά δύο ντουζίνες unit να διαχειριστείς.
Άλλα τόσα η ΑΙ και γίνεται χαμός. Συνήθως για ισοδύναμες αυτοκρατορίες απλά σκοτώνεις τόσο όσο παράγουν και βαλτώνεις.
Επίσης επειδή είναι αρκετά unoptimized ψιλολαγκάρει προς το τέλος που είδα τον αντίπαλο να έχει πάνω από 40 units. 
Γενικά δεν έχω τελειώσει παιχνίδι που με κήρυξαν πόλεμο.
Απλά τα παρατάω.
Έτσι προς το παρόν το άφησα και περιμένω κανένα mod overhaul μπας και βελτιωθεί η κατάσταση.

Επεξ/σία από LongTom
  • Like 2
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά επειδή αυτό το καιρό το συγκρίνω αναπόφευκτα με το καινούργιο civ να πω ότι είναι κλάσεις ανώτερο το old world.

Καταρχήν να πω ότι το old world δεν είναι μόνο ένας απλό civ αλλά ένας simulator με αρκετά rpg στοιχεία. Παίρνεις ένα πολιτισμό από το μηδέν και προσπαθείς να επιβιώσεις και να τον αναπτύξεις σε ένα δυναμικό περιβάλλον που αλλάζει συνέχεια ιδίως λόγο αλλαγών σε πολιτισμό, θρηκσεία κτλ.

Το game πήρε αρκετά dlc αλλά πριν λίγους μήνες πήρε ένα μεγάλο expansion dlc που προσθέτει αρκετούς νέους ηγέτες να επιλέξεις για το πολιτισμό σου καθώς και πλήθος νέων δυνατοτήτων. 

Επεξ/σία από chek2fire

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...