Προς το περιεχόμενο

Snake Pass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους παλιους fan των platformers ενα δυσκολο αλλα δικαιο παιχνιδι με ιδιαιτερους μηχανισμους σε ενα απο τα καλυτερα simulator εκει εξω

https://store.steampowered.com/app/544330/Snake_Pass

Και κριτικη απο μενα

Spoiler

Ως φαν των δυσκολων platformers ειπα να ξανα πιασω ενα παιχνιδι με το οποιο ειχα ασχοληθει κανα μισαωρακι το 2018 με controller τοτε και κατι μου ειχε φανει υπερβολικα δυσκολο ακομα απο το πρωτο level. Πριν 4 μερες κατι με τραβηξε παλι για δυσκολο platformer και ημουν σε mood για platformer με αρκετο χρωμα και περιεργους μηχανισμους. Αυτη τη φορα δοκιμασα με πληκτρολογιο/ποντικι μιας και η αμεσοτητα δεν συγκρινεται με αυτη ενος χειριστηριου και μιας και παλιοτερα πλατινιασα το Crash Bandicoot 1 παλι με mouse/keyboard το οποιο το δινουν βαθμο δυσκολιας 8/10 για 100% achievements λεω δεν μπορει κατι εκανα λαθος τοτε το 2018 μιας και το Snake Pass το δινουν 7/10 δυσκολια.

Τελικα μετα το πρωτο βουτηγμα στα βαθια μιας και πηγα για 100% μετα τα πρωτα 2 level κατι ξυπνησε μεσα μου και καταφερα να μαθω να χειριζομαι το φιδι σχετικα ανετα ακομα και σε πολυ δυσκολια σημεια η εμπειρια του gameplay ανεβηκε κατακορυφα μιας και μπορει αρχικα να φαινεται πολυ tricky οταν ομως μαθεις τα physics και τους μηχανισμους το παιχνιδι γινεται μια απολαυση. Προφανως παλι παραμενει αρκετα δυσκολο για να μαζεψουμε ολα τα collectibles ομως οσο παιζουμε μαθαινουμε η εκμαθηση ειναι εκθετικη. Το ιδιο ομως και η δυσκολια που σε καθε επιπεδο ανεβαινει εκθετικα και ειδικα στα 3 τελευταια που μπαινει στην εξισωση ο αερας τα physics αποκτουν αλλη διασταση. 

Τις πρωτες 8 ωρες τελειωσα ολα τα levels 15 ειναι μαζι με το 100% των collectibles. Για τα υπολοιπα achievements χρειαστηκα ακομα 5 ωρες μιας και το πιο δυσκολο αυτο να περασουμε καθε level χωρις να χασουμε καθολου ειναι το πιο δυσκολο και θελει υπομονη γιατι μολις κανουμε ενα λαθος παμε παλι απο την αρχη ολη την πιστα. Σε σημεια μπορει να σπασουν τα νευρα σας δικαιολογημενα παντα οταν ομως το καταφερετε η ικανοποιηση ειναι μεγαλη μιας και το challenge του παιχνιδιου ειναι μεγαλο. 

Στα των γραφικων το παιχνιδι οπτικα ειναι πανεμορφο τρεχει αψογα και υποστηριζει ultrawide κανονικα. Το μικρο μπλε πουλι που βλεπουμε στο poster μας βοηθαει σε σημεια μας κραταει την ουρα κυριως το χρειαστηκα σε 1 achievement που πρεπει να περασεις ενα level χωρις να ακουμπησεις καθολου στο νερο και χωρις αυτο δεν γινεται οπως και στα 3 τελευταια levels που μας πιανει για να μας περασει απεναντι με τη βοηθεια του αερα. 

Συνολικα ενα πολυ αρτιο και polished παιχνιδι διαβασα αρκετες αποψεις οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο και αδικο και για αυτο το παρατησαν αλλα προσωπικα το βρηκα απολυτα δικαιο εφοσον δεν κανουμε καποιο λαθος εμεις αν και δυσκολο ειναι σιγουρα οταν πηγαινουμε για 100% τα παντα. Οσοι ειστε fan των platformers αξιζει να το παιξετε ειναι απο τα καλυτερα simulator παιχνιδια που εχω παιξει αν και δυσκολο οποτε ισως οι πιο νεοι gamers να το παρατησουν αν δεν ειναι μαθημενοι σε τετοιο challenge. 8.5/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

και εγω είμαι από τους παλιούς αλλά το παράτησα αν και μου άρεσε το σχέδιο και το animation αρκετά.

Εγω το αντίθετο νομίζω. Η κάμερα γενικά μου δημιουργούσε πονοκέφαλο στις φάσεις που έπρεπε να έχεις μεγάλη ακρίβεια. Διαβάζοντας τώρα τη συνέχεια της δυσκολίας , δε θα έβγαζα άκρη με όλο αυτό. 

Οι νεότεροι που έχουν συνηθίσει σε τέτοια προβλήματα με τις κάμερες, μπορούν να τα αντιμετωπίσουν σχετικά ευκολότερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, petran79 είπε

και εγω είμαι από τους παλιούς αλλά το παράτησα αν και μου άρεσε το σχέδιο και το animation αρκετά.

Εγω το αντίθετο νομίζω. Η κάμερα γενικά μου δημιουργούσε πονοκέφαλο στις φάσεις που έπρεπε να έχεις μεγάλη ακρίβεια. Διαβάζοντας τώρα τη συνέχεια της δυσκολίας , δε θα έβγαζα άκρη με όλο αυτό. 

Οι νεότεροι που έχουν συνηθίσει σε τέτοια προβλήματα με τις κάμερες, μπορούν να τα αντιμετωπίσουν σχετικά ευκολότερα 

Να σε πω την αληθεια σε κανα 2 σημεια κυριως σε κλειστους χωρους η σε καποιο στενο μερος μου δημιουργησε προβλημα η καμερα αλλα τιποτα το τρομερο που διαβαζα. Νομιζω αν πιασει καποιος νεοτερος τετοιο παιχνιδι που εχει μαθει στο να σε πιανουν απο το χερακι τα παιχνιδια χωρις να χρειαζεται καποια σκεψη θα το παρατησει απο το δευτερο level. 

Εχω ανεβασει ολα τα levels με 100% collectibles εδω μπορεις να δεις παρακατω ειδικα μετα το 9ο που μπαινει στη μεση η φωτια πως ανεβαινει η δυσκολια συγκριτικα με τα πρωτα. Αλλα μεχρι να παω εκει ειχα εξοικειωθει αρκετα με το παιχνιδι. Γενικα οσο παιζεις και μαθαινεις να think like a snake και πως θα προχωρουσε ενα φιδι στα διαφορα μερη του παιχνιδιου το παιχνιδι γινεται ολο και πιο απολαυστικο. Κοιτα πχ στο 9 level στο 24 λεπτο σε ενα απο τα πιο δυσκολα coins. Μετα μονο απο αυτο το σημειο εμαθα αρκετα καλυτερα τα physics του παιχνιδιου. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

Νομιζω αυτο πρεπει να ειναι απο τα ελαχιστα παιχνιδια που δεν ζαλιζεσαι οταν το παιζεις, αλλα οταν το βλεπεις.

Ναι θελει αρκετα καλο χειρισμο. Σε αντιθεση με τα αλλα platformers που πατας στιγμιαια κουμπια, εδω το θεμα ειναι να τα πατας με τη σωστη διαρκεια. Το θεμα με την καμερα ηταν οτι εκτος απο  την κατευθυνση αλλαζε και ο χειρισμος και σε μπερδευε. Ιδιως στο σκαρφαλωμα

Τελος παντων. Ειχα κολλησει στην 4η πιστα. Βλεποντας τους χειρισμους, το δοκιμασα , το ξαναθυμηθηκα και την περασα  μαζευοντας τα μισα μπλε orbs.

Θελει σταθεροτητα στο στριψιμο του μοχλου. 

Θα το συνεχισω και οσο παει. Δεν με ενδιαφερει να τα μαζεψω ολα ετσι και αλλιως αρα θα ειναι ευκολοτερο.  

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, petran79 είπε

Νομιζω αυτο πρεπει να ειναι απο τα ελαχιστα παιχνιδια που δεν ζαλιζεσαι οταν το παιζεις, αλλα οταν το βλεπεις.

Ναι θελει αρκετα καλο χειρισμο. Σε αντιθεση με τα αλλα platformers που πατας στιγμιαια κουμπια, εδω το θεμα ειναι να τα πατας με τη σωστη διαρκεια. Το θεμα με την καμερα ηταν οτι εκτος απο  την κατευθυνση αλλαζε και ο χειρισμος και σε μπερδευε. Ιδιως στο σκαρφαλωμα

Τελος παντων. Ειχα κολλησει στην 4η πιστα. Βλεποντας τους χειρισμους, το δοκιμασα , το ξαναθυμηθηκα και την περασα  μαζευοντας τα μισα μπλε orbs.

Θελει σταθεροτητα στο στριψιμο του μοχλου. 

Θα το συνεχισω και οσο παει. Δεν με ενδιαφερει να τα μαζεψω ολα ετσι και αλλιως αρα θα ειναι ευκολοτερο.  

Όσο παίζεις θα το μαθαίνεις όλο και περισσότερο. Δοκίμασε και πληκτρολόγιο ποντίκι με βόλεψε πάρα πολύ κάθε φορά που έχανα ήταν κυρίως από δικό μου λάθος ή από βιασύνη. Αν πάρεις το χρόνο σου όλες οι πίστες περνουνται σχετικά άνετα. Σκέψου σε 1 ώρα περίπου πέρασα τις πρώτες 6 7 πίστες χωρίς να χάσω καθόλου για το achievement πρώτα όμως τις τελειωνεις και τις 15 και μετά πας για να τις περάσεις χωρίς να χάσεις πουθενά. Από την αρχή μάζευα σε κάθε πίστα τα πάντα για αυτό και σε κάποια χρυσα coins έχασα πάνω από 6 7 φορές ακόμα το μάθαινα. Γενικά υπομονή να είσαι προσεκτικός να σκέφτεσαι στα δύσκολα σημεία πως να κινηθείς και θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο στο εγγυομαι μόλις το μάθεις καλά θα ζητάς και άλλο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...