Προς το περιεχόμενο

Upgrade από Windows 7 32-bit σε Windows 10 64-bit

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα που το αναφέρεις, επειδή μπήκα και το έλεγξα, ήταν ενημερωμένα μέχρι το 2013. Αλλά μπήκα από τα services και είδα το Windows update κανονικά ενεργοποιημένο. Σε κάτι οδηγίες που είδα online έλεγε να πειράξεις registry, που δεν ήθελα να το κάνω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 7άρια εδώ και κάποια χρόνια δεν μπορούν να κατεβάσουν ενημερώσεις μετά από καθαρή εγκατάσταση. Πρέπει να στηθούν χειροκίνητα κάποια kb για να μπορούν να κάνουν ενημερώσεις.

EDIT:

Αναφορά σε κείμενο

KB3020369-x86
KB3172605-x86
KB3177467-x86
kb3125574-v4-x86
KB5006749 - (2021-10 Servicing Stack Update for Windows 7-x86)

Αυτά είναι για την 32bit έκδοση και τα κατεβάζεις από εδώ. Τα ίδια είναι και για την 64 bit, το μόνο που αλλάζει είναι το x86 που γίνεται x64.

Πρώτα σταματάς τις αυτόματες ενημερώσεις από τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Μετά στήνονται με την σειρά που τα έχω χωρίς επανεκκίνηση ενδιάμεσα, μόνο στο τέλος.

Τέλος, μετά την επανεκκίνηση ανοίγεις πάλι τις ενημερώσεις και το αφήνεις να ψάχνει.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Ναι, το άλλο fail που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι ο υπολογιστής που έκανα την δουλειά χτες τελικά έχει 64-bit Windows. Αυτό που είχα σημειώσει εγώ (βασικά είχα βγάλει φωτογραφία την οθόνη) ήταν μάλλον από το 2ο PC.

Οπότε περνάω αυτά που έχεις στην λίστα, με x64 στο τέλος.

Στο 3ο βέβαια βλέπω μου βγάζει 2 επιλογές,

Αναφορά σε κείμενο

2018-10 Ενημέρωση για Windows 7 για συστήματα που βασίζονται σε x64 (KB3177467)
Ενημέρωση για τα Windows 7 για συστήματα x64 (KB3177467)

Τα περνάω και τα 2; Ή αρκεί το πρώτο ως πιο πρόσφατο;

Για το 4ο βγάζει μόνο αν το γράψω χωρίς το 'v4'

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, ανέβασα στο mega τα απαραίτητα updates για τα 7άρια και για τις δύο αρχιτεκτονικές. Όποιος τα θέλει ας τα πάρει ή ας κάνει έναν δωρεάν λογαριασμό στο mega και μπορεί να τα αντιγράψει αμέσως στον δικό του λογαριασμό.

https://mega.nz/folder/tC4gFBZb#71oCtu1_KO5EVoY18kub9Q

Με αυτά εγώ κάνω δουλειά.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν. Μέχρι και το 4 όλα καλά, στο 5 μου βγάζει ότι δεν εγκαταστάθηκε. Έκανα και επανεκκίνηση (αφού δοκίμασα 4-5 φορές), αλλά και μετά την επανεκκίνηση πάλι δεν γίνεται η εγκατάσταση του τελευταίου. 

Edit: Εν τω μεταξύ μπήκα στις πληροφορίες του τελευταίου update και έλεγε ότι αντικαταστάθηκε από 3 άλλα, το KB5010451, το KB5011649 και το KB5016057, αλλά τα κατέβασα και τα 3, τα δοκίμασα ένα-ένα, σε κανένα από τα 3 δεν γίνεται επιτυχής εγκατάσταση. Περίεργο. 

Επεξ/σία από Sadako
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Sadako είπε

Λοιπόν. Η "επιχείρηση" έγινε χτες, αλλά στέφθηκε από πλήρης αποτυχία. Αφού είχα πάρει όλα τα backup μου (clone σε δεύτερο δίσκο και backup της βάσης δεδομένων μέσα από το πρόγραμμα) πήγα να τρέξω το media creation tool και μετά από λίγο έβγαλε αυτό:

IMG20220718182035.jpg.28d95340ea332580bea4c3e9ab639de0.jpg

Γκούγκλαρα λίγο, απενεργοποίησα antivirus, έτρεξα ως administrator αλλά δεν άλλαξε κάτι. Εν τω μεταξύ είπα να τρέξω το ίδιο tool στο δίπλα μηχάνημα και χτες αποφάσισε να χαλάσει η κάρτα γραφικών. Μια χαρά.

Όλη η διαδικασία μπροστά στον άμεσα ενδιαφερόμενο, οπότε τελικά το αποφάσισε να περάσει από την αρχή το εταιρικό πρόγραμμα σε πιο καινούριο μηχάνημα που είχε ως τώρα για χρήση γραφείου.

7 ώρες πριν, Sadako είπε

Ναι, το άλλο fail που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι ο υπολογιστής που έκανα την δουλειά χτες τελικά έχει 64-bit Windows. Αυτό που είχα σημειώσει εγώ (βασικά είχα βγάλει φωτογραφία την οθόνη) ήταν μάλλον από το 2ο PC.

Οπότε περνάω αυτά που έχεις στην λίστα, με x64 στο τέλος.

Στο 3ο βέβαια βλέπω μου βγάζει 2 επιλογές,

Τα περνάω και τα 2; Ή αρκεί το πρώτο ως πιο πρόσφατο;

Για το 4ο βγάζει μόνο αν το γράψω χωρίς το 'v4'

Εφόσον τελικά είναι 64-bit η αρχιτεκτονική τότε κάνε λήψη το iso τοπικά από ένα πλήρες λειτουργικό υπολογιστή και μετά μετέφερέ το στον υπολογιστή που θες να γίνει η αναβάθμιση και τρεξ το μέσα από το γραφικό περιβάλλον των Windows (7).

Δημοσ.

Βασικά τελικά ήθελε κάνα 2 ακόμα χειροκίνητα updates για να περάσει το τελευταίο KB που ανέφερε ο φίλος παραπάνω και μου έβγαλε στα windows update όλα αυτά που λείπουν. 

Θα δοκιμάσουμε να τα κάνουμε στο κλείσιμο για να δω αν ανοίγει μετά το media creation tool. 

Δημοσ.

Σόρυ, αμέλησα να σου πω ότι τα 4 πρώτα είναι τα απαραίτητα ενώ το 5ο θέλει πρώτα κάποιες ενημερώσεις που θα κατεβάσει μόνο του για να μπει.

Μια χαρά πάντως το έκανες.

Δημοσ.

Πάντως πρόλαβα να εγκαταστήσω όλα τα υποχρεωτικά updates, δοκίμασα πάλι το media creation tool, πάλι το ίδιο error. 

Του έβαλα να κάνει τα προαιρετικά και το άφησα να κάνει την διαδικασία την νύχτα γιατί είχε περάσει η ώρα. Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια παίζει τα προαιρετικά updates να δημιουργούν τόσο μεγάλο θέμα. 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Sadako είπε

Λοιπόν. Η "επιχείρηση" έγινε χτες, αλλά στέφθηκε από πλήρης αποτυχία. Αφού είχα πάρει όλα τα backup μου (clone σε δεύτερο δίσκο και backup της βάσης δεδομένων μέσα από το πρόγραμμα) πήγα να τρέξω το media creation tool και μετά από λίγο έβγαλε αυτό:

IMG20220718182035.jpg.28d95340ea332580bea4c3e9ab639de0.jpg

Δες το Easy Fix στο παρακάτω λινκ...

https://support.microsoft.com/en-us/topic/update-to-enable-tls-1-1-and-tls-1-2-as-default-secure-protocols-in-winhttp-in-windows-c4bd73d2-31d7-761e-0178-11268bb10392#bkmk_easy

Μου είχε σπάσει κι εμένα τα @@ εδώ και δύο μέρες το windows store στα 10άρια που έβγαζε παρόμοιο σφάλμα και είχα γκρίνια από την μικρή επειδή δεν μπορούσε να παίξει roblox (κατεβασμένο από το store) το οποίο έκλεινε χωρίς σφάλμα και τελικά, μετά από πολλά install-uninstall, registry editing, cmd commands έφτιαξε όταν ενεργοποίησα το tls 1.2 το οποίο μάλλον απενεργοποιήθηκε από κάποιο update.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι μπράβο, αυτό ήταν. Με το fix άνοιξε το media creation tool.

Τώρα με το δεύτερο PC που βγήκε εκτός θα δούμε αν θα μπούμε στην διαδικασία του upgrade.

Δημοσ.

Όταν βρίσκετε λύση μετά από κάποια απάντηση μπορείτε να μαρκάρετε την απάντηση αυτήν σαν "λύση" για να μπορεί κάποιος άλλος που θα ψάχνει για το ίδιο πρόβλημα να δει πως λύθηκε το πρόβλημα σε αυτόν που άνοιξε το θέμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...