Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

ψάχνομαι τις τελευταίες εβδομάδες και έχω καταλήξει στα εξής εξαρτήματα:

|          [CPU][Intel Core i7-12700F 2.1 GHz 12-Core Processor] [324 ευρώ]
|  [Motherboard][MSI MAG B660M MORTAR WIFI DDR4 Micro ATX LGA1700 Motherboard] [182]
|       [Memory][Corsair Vengeance LPX 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory] [113]
|      [Storage][Western Digital Black SN850 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive] [132]
|   [Video Card][Sapphire Radeon RX 6700 XT 12 GB PULSE Video Card] [497]
|         [Case][be quiet! Pure Base 500DX ATX Mid Tower Case] [100]
| [Power Supply][Corsair RM750x (2018) 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply] [121]
Σύνολο: 1470 ευρώ

θέλω να μπορώ να τρέχω virtual box για linux (σε windows host) άνετα. Από παιχνίδια, μάλλον θα παίξω τα εξής από τα σύγχρονα κάποια στιγμή: age of empires 4, assassin's creed, pes-fifa, nba 2k.

Έχω σκεφτεί και τη 12400f για πιο φθηνή λύση σε cpu αλλά νομίζω ότι η 12700f αξίζει τα λεφτά της για τα 8 παραπάνω threads που μπορεί να τρέξει. Πιστεύετε ότι είναι overkill η 12700f;

Όσον αφορά την gpu το συγκεκριμένο μοντέλο της amd 6700 xt είναι γύρω στα 100 ευρώ πιο ακριβό από το αντίστοιχο 6600 xt (500 έναντι 400 ευρώ), αλλά κι εδώ νομίζω ότι αξίζει τη διαφορά δεδομένου και ότι έχω 1440p οθόνη.

Για το storage είδα ότι οι nvme παίζουν στα ίδια λεφτά πάνω κάτω με την προηγούμενη τεχνολογία, οπότε προτίμησα τα γρήγορα reads-writes.

Από θέμα cooling λέτε να έχω πρόβλημα με το default ανεμιστηράκι του κουτιού της cpu, χωρίς heatsink o ssd (αφήνοντας αυτό που έχει ήδη η motherboard) και με τα ανεμιστηράκια που έχει ήδη ο πύργος; 

Πώς βλέπετε το build, μήπως υπάρχει καμιά ασυμβατότητα μεταξύ εξαρτημάτων που μου έχει ξεφύγει; Θα αλλάζατε οτιδήποτε και γιατί;

Γενικά δεν σκοπεύω να κάνω αναβαθμίσεις γι αυτό είπα να πάω και στα λίγο πιο ακριβά μοντέλα στα διάφορα εξαρτήματα. Το προηγούμενό μου pc με υπηρέτησε πιστά για 10 και κάτι χρόνια και κάτι τέτοιο ελπίζω να γίνει και μ αυτό

Ευχαριστώ!
Δημοσ.

Βάλε πιο φθηνο ssd (κάποιον με pcie3.0 - τα read writes είναι θεωρητικά...)
Βάλε πιο φθηνό κουτί (kolink stronghold το φουλ ή το M ανάλογα την motherboard)
Για cpu+mobo δίνεις πάνω από 500 ευρώ - αν πας σε MSI B550M Pro-VDH WiFi με ryzen 5600 πας κάτω από 300 ευρώ...
Αν δεν θες να τρέχεις το vm ταυτόχρονα με τα games δεν χρειαζεσαι κάτι παραπάνω, με τα λεφτά που θα γλιτώσεις ρίξε μια 3080...

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Ασυμβατότητες δεν βλέπω.

Βλέπω ακριβές σχετικά επιλογές που γενικά αξίζουν τα λεφτά τους.

Εφόσον χρησιμοποιείς vm's και έχει ανάγκη από δύναμη τότε μείνε στον 12700f. Ειδικά αν κάνεις τόσα χρόνια να αλλάξεις σύστημα. Φυσικά και προτείνεται να βάλεις μια after market ψύκτρα για βέλτιστο αποτέλεσμα και για την μακροζωία του επεξεργαστή.

Το κουτί επίσης πολύ δυνατό  και ποιοτικό, είμαι αντίθετος με την άποψη του πιο κλειστού και φτηνού που προτείνει o hln3, πόσο μάλλον όταν θα βάλεις μέσα gpu των 200(+) watt.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...