korakios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 31 λεπτά πριν, kr0m είπε οι υπευθυνοι σε τεραστιο βαθμο, ειναι οι πολιτες, με τροπους που ανεφερα ως παραδειγματα ανωθεν, καθως και με τη γενικοτερη αδιαφορη σταση τους απεναντι σε χρονια προβληματα στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν υπεύθυνοι που συμμορφώνουν παράνομους πολίτες στη 2η περίπτωση , σίγουρα η αδιαφορία είναι ένας απο τους βασικούς λόγους της σημερινής κατάστασης γενικότερα μιας και εδώ και πολλά χρόνια το υπάρχων σύστημα δείχνει οτι δε λειτουργεί και είναι ανεπαρκές αλλά και πάλι με το σημερινό σύστημα δεν είναι ευθύνη του πολίτη αλλά ελεγκτικών μηχανισμών (οι υπεύθυνοι) υπάρχουν και ευσυνείδητοι πολίτες που όμως δεν έχουν αρμοδιότητα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι παρά σύσταση στο συμπολίτη και καταγγελία στις αρμόδιες αρχές , μέχρι εκεί .
basilis_k6 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 τα δάση μας νοιαζουν. οχι τα σπιτια. τα σπιτια εκει πανω ειναι ειτε αυθαιρετα ειτε νομιμοποιημένα. σε δάση τα σπιτια καιγονται, απο πάντα. το σπιτι αν θέλουν να τα προστατεψουν ας κοψουν καθε δεντρο στα 10 μετρα γυρω γυρω και ας το κρατησουν καθαρο. θα περασει απο διπλα η φωτια αλλα δεν θελουν, θελουν πρασιναδα. 3
vorlon68 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Αυτό με το 112 το έχουν παραχέσει... Σε λίγο θα γινει καμια στραβή στον Εβρο και θα στέλνουν μηνυνα με το 112 "Εκκενωστε την περιοχη, γινεται εισβολή απο τουρκικες δυνάμεις....." 2
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 16 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε τα δάση μας νοιαζουν. οχι τα σπιτια. τα σπιτια εκει πανω ειναι ειτε αυθαιρετα ειτε νομιμοποιημένα. σε δάση τα σπιτια καιγονται, απο πάντα. το σπιτι αν θέλουν να τα προστατεψουν ας κοψουν καθε δεντρο στα 10 μετρα γυρω γυρω και ας το κρατησουν καθαρο. θα περασει απο διπλα η φωτια αλλα δεν θελουν, θελουν πρασιναδα. Τα (κατά τόπους) δασαρχεία τα ρώτησες; Πολύ απλά δεν επιτρέπουν να κόψεις -ζωντανό- δέντρο, έτσι ώστε το σπίτι να'χει μία υποτυπώδη προστασία. Πρέπει να συντρέχει πολύ σοβαρός (γι' αυτούς) λόγος και μάλιστα το "οκ" θα δωθεί μετά από χρόνια... 2
korakios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε τα δάση μας νοιαζουν. οχι τα σπιτια. τα σπιτια εκει πανω ειναι ειτε αυθαιρετα ειτε νομιμοποιημένα. σε δάση τα σπιτια καιγονται, απο πάντα. το σπιτι αν θέλουν να τα προστατεψουν ας κοψουν καθε δεντρο στα 10 μετρα γυρω γυρω και ας το κρατησουν καθαρο. θα περασει απο διπλα η φωτια αλλα δεν θελουν, θελουν πρασιναδα. συμφωνώ σε αυτό αλλά σε ένα οργανωμένο κράτος δικαίου , δε θα γινόταν νομιμοποίηση και θα γκρεμίζονταν τα αυθαίρετα ή έστω να γινόταν έργα πυροπροστασίας και επιβολή τους ( φυσικά εννοείται οτι δε θα έπρεπε να υπήρχε σπίτι εκεί ) 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Τα (κατά τόπους) δασαρχεία τα ρώτησες; Πολύ απλά δεν επιτρέπουν να κόψεις -ζωντανό- δέντρο, έτσι ώστε το σπίτι να'χει μία υποτυπώδη προστασία. Πρέπει να συντρέχει πολύ σοβαρός (γι' αυτούς) λόγος και μάλιστα το "οκ" θα δωθεί μετά από χρόνια... και εδώ φαίνεται το παράδοξο , είναι δυνατόν σε οικόπεδο να έχει αρμοδιότητα το δασαρχείο ? δηλαδή κάτι λάθος έχει γίνει εξαρχής 3
fredd0 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Τα (κατά τόπους) δασαρχεία τα ρώτησες; Πολύ απλά δεν επιτρέπουν να κόψεις -ζωντανό- δέντρο, έτσι ώστε το σπίτι να'χει μία υποτυπώδη προστασία. Πρέπει να συντρέχει πολύ σοβαρός (γι' αυτούς) λόγος και μάλιστα το "οκ" θα δωθεί μετά από χρόνια... τι δουλεια εχει το δασαρχειο με το αστικο πρασινο? αν στην περιοχη υπαρχει σχεδιο πολης (εγκεκριμενο ρυμοτομικο κλπ) υπευθυνη για τα δεντρα ειναι πολεοδομια, το δασαρχειο δεν εχει καμια αρμοδιοτητα. Και καμια αδεια δε χρειαζεται για να κλαδεψεις δεντρο, αδεια (τυπικη αδεια μικρων εργασιων) χρειαζεται για να κοψεις δεντρο.
basilis_k6 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Τα (κατά τόπους) δασαρχεία τα ρώτησες; Πολύ απλά δεν επιτρέπουν να κόψεις -ζωντανό- δέντρο, έτσι ώστε το σπίτι να'χει μία υποτυπώδη προστασία. Πρέπει να συντρέχει πολύ σοβαρός (γι' αυτούς) λόγος και μάλιστα το "οκ" θα δωθεί μετά από χρόνια... πολυ σωστο. αλλα μπορεις να κοψεις τα κλαδια εστω παρανομα, δεν νομιζω να εχεις δεντρο στα 5-6 μετρα απο το σπιτι. αφου το δασαρχειο λοιπον δεν σε αφηνει γιατι εισαι μεσα στο δασος, τα επωδυνα που ερχονται επειδη εχτισες μεσα στο δασος ειναι στο προγραμμα. κακώς καιγονται σπιτια προφανως, αλλα τωρα μετα απο 50 χρονια αναρχης δομησης και παρανομιας ειναι αργα για κλαμματα. οι πολίτες εχουν τεραστια ευθυνη για ολο αυτο. δεν μας εστειλε κανενας πολιτικος να χτισουμε εκει με το ζορι. τα δαση πρεπει να τα προστατεψουμε αλλα πευκο ειναι... ευκολα καιγεται, ευκολα γινετε. τα ζωα την πληρωνουν δυστυχως. ουτε σχεδιο εχουμε, ουτε νομικο πλαισιο σωστο εχουμε, ουτε πολιτικη ηγεσια εχουμε, ουτε εμεις ειμαστε σωστοι. ολα ειναι ετοιμα για να καιγομαστε καθε χρονο. 2
SabotazNic Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 ^για τους παραπάνω λόγους εμείς απλά κλαδέψαμε το πεύκο δίπλα από το σπίτι μας χωρίς άδειες κτλ.
Haldol Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Παιδιά δε μιλάμε καν για "δάσος". Μένω στη Σταμάτα. Εντός σχεδίου από πριν αγοραστεί το οικόπεδο και χτιστεί το σπίτι, δε νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων. Απλά έχουμε (πολλά) παραπάνω πεύκα, σε σχέση π.χ. με την Κηφισιά. Όμως, με τόσα πεύκα, ένα τσακ θέλει για να γίνει λαμπάδα όλη η περιοχή. Ε θέλει άδεια όμως (την οποία και ΔΕΝ δίνουν) για οτιδήποτε έχει να κάνει με το να ακουμπήσεις πεύκο... Φυσικά και κόβουν(-με), αλλά για μαντέψτε πόσο νόμιμα κόπηκαν όλα αυτά... ευτυχώς που μπήκαν σ' αυτή τη διαδικασία πολλοί ακόμα γείτονες, διότι τόσο πέρσι, όσο και πριν λίγα χρόνια, θα 'χαμε γίνει στάχτη όλοι. 2
fmarulezkd Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε ^για τους παραπάνω λόγους εμείς απλά κλαδέψαμε το πεύκο δίπλα από το σπίτι μας χωρίς άδειες κτλ. Εγώ είμαι από τα άτομα που δε βλέπω να έχω δικό μου σπίτι ούτε με το τηλεσκόπιο james webb. Βλέπω όμως κάτι τέτοια σπίτια των άλλων και τα ζηλεύω και σκέφτομαι ότι αν ήταν δικό μου σε τέτοια περιοχή, θα είχα ξυλώσει οτιδήποτε υπάρχει τριγύρω του, νόμιμα ή μη. 1
fredd0 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Haldol είπε Παιδιά δε μιλάμε καν για "δάσος". Μένω στη Σταμάτα. Εντός σχεδίου από πριν αγοραστεί το οικόπεδο και χτιστεί το σπίτι, δε νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων. Απλά έχουμε (πολλά) παραπάνω πεύκα, σε σχέση π.χ. με την Κηφισιά. Όμως, με τόσα πεύκα, ένα τσακ θέλει για να γίνει λαμπάδα όλη η περιοχή. Ε θέλει άδεια όμως (την οποία και ΔΕΝ δίνουν) για οτιδήποτε έχει να κάνει με το να ακουμπήσεις πεύκο... Φυσικά και κόβουν(-με), αλλά για μαντέψτε πόσο νόμιμα κόπηκαν όλα αυτά... ευτυχώς που μπήκαν σ' αυτή τη διαδικασία πολλοί ακόμα γείτονες, διότι τόσο πέρσι, όσο και πριν λίγα χρόνια, θα 'χαμε γίνει στάχτη όλοι. ξαναλεω, εντος σχεδιου δεν εχει καμια απολυτως αρμοδιοτητα το δασαρχειο. εντος σχεδιου τα δεντρα σε ιδιωτικους χωρους κλαδευονται απο τον ιδιοκτητη, χωρις καμια αδεια και κοβονται απο τον ιδιοκτητη με Αδεια Μικρων Εργασιων απο μηχανικο τα δημοσια δεντρα (πεζοδρομια, παρκα, πλατειες κλπ) ειναι ευθυνη του δημου, αλλα και αυτα βαση αστικου δικαιου αν ο ιδιοκτητης του παρακειμενου ακινητου ειδοποιησει τον Δημο να κλαδεψει, δωσει προθεσμια και αυτη παρελθει ακαρπη δικαιουται να κλαδεψει τα δεντρα που ενοχλουν την ιδιοκτησια (προσοχη να κλαδεψει, οχι να κοψει) Εγω τα πευκα τα εξαφανισα απο το οικοπεδο μου, εχει ψαχτει το θεμα εξονυχιστικα με δικηγορους κλπ. Και οταν λεω εξαφανισα, προφανως εννοω οτι αντικατασταθηκαν με αλλα, καλυτερα, δεντρα. Οπου καλυτερα, δεντρα που δε λαμπαδιαζουν με το τιποτα. Και ειμαι ουσιαστικα στους προποδες της Πεντελης, Εκαλη πανω πλευρα, δυο δρομους πιο πανω δεν εχει σπιτια και ξεκιναει το δασος Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από fredd0
kr0m Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 23 λεπτά πριν, korakios είπε στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν υπεύθυνοι που συμμορφώνουν παράνομους πολίτες στη 2η περίπτωση , σίγουρα η αδιαφορία είναι ένας απο τους βασικούς λόγους της σημερινής κατάστασης γενικότερα μιας και εδώ και πολλά χρόνια το υπάρχων σύστημα δείχνει οτι δε λειτουργεί και είναι ανεπαρκές αλλά και πάλι με το σημερινό σύστημα δεν είναι ευθύνη του πολίτη αλλά ελεγκτικών μηχανισμών (οι υπεύθυνοι) υπάρχουν και ευσυνείδητοι πολίτες που όμως δεν έχουν αρμοδιότητα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι παρά σύσταση στο συμπολίτη και καταγγελία στις αρμόδιες αρχές , μέχρι εκεί . η πλειοψηφια των πολιτων σε αυτη τη χωρα δεν ενδιαφερονται για τους συμπολιτες τους, ενδιαφερονται μονο για το συμφερον τους και τα "δικαιωματα τους", χωρις ομως να ασχολουνται με τις υποχρεωσεις τους. και υποχρεωσεις δεν εννοω απαραιτητα απεναντι στο κρατος, αλλα απεναντι ΕΣΤΩ στον γειτονα, τον συμπολιτη, ή εστω τον ιδιο τους τον εαυτο προ εβδομαδων περπατουσα στον δρομο, και μια γυναικα ευγενικα εκανε παρατηρηση σε εναν "κυριο" εαν θα μπορουσε να μαζεψει τις κουτες του (τις οποιες δεν εχει τσακισει για να πιανουν λιγοτερο χωρο) απ'το πεζοδρομιο, για να του απαντησει αυτος με φωνες "σου μοιαζω για σκουπιδιαρης; αι κοιτα τη δουλεια σου ρε". αυτο και αλλα τοσα τα ζουμε ολοι καθημερινα ειναι ενα δειγμα μικρης κλιμακας του τι συμβαινει εκει εξω. υπαρχουν υπευθυνοι να "συμμοφρωνουν" τους παρανομους λες. οπως θα επρεπε να υπαρχουν παντου αστυνομικοι και καμερες και ρανταρ στους δρομους για να γινονται κοντρες; δεν το βλεπω ετσι. το θεμα ειναι να υπηρχε η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ και η ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ να μην υφιστανται τετοιες συμπεριφορες. εφοσον ομως οι συμπεριφορες υπαρχουν, οι φωτιες θα συνεχισουν να κατασβηνονται δυσκολα, οσους πυροσβεστες και οσα οχηματα και να εχεις τελος, αν κατι παει στραβα με τους διπλα και λες οτι τα χερια σου περαν συστασεων και καταγγελιων, δρασε εσυ. οποιοι χτιζουν μεσα (παρανομα ή οχι, απο αποψη λογικης, δε θα επρεπε να σκεφτονται τον κινδυνο;) σε πευκοδαση και σε κατι βουνοπλαγιες που για να πατησει σε αυτες ανθρωπος πρεπει να πεσει με αλεξιπτωτο, εχουν αρκετα καλες πιθανοτητες να βρεθουν αστεγοι οταν το δασος πιασει φωτια, ειδικα οταν δεν εχουν λαβει κανενα μετρο οι ιδιοι 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, Swimmer21 είπε Ναι για αυτό στο Πανόραμα Βούλας πριν λίγο καιρό έπιασε φωτιά από της κολώνες της ΔΕΗ. https://m.naftemporiki.gr/story/1869788? Καλα μην παιρνεις και ορκο οτι ξερουν απο τι επιασε φωτια. Εκτος αν βγηκε κατι νεοτερο που δεν εχω δει/ακουσει
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, kr0m είπε η πλειοψηφια των πολιτων σε αυτη τη χωρα δεν ενδιαφερονται για τους συμπολιτες τους, ενδιαφερονται μονο για το συμφερον τους και τα "δικαιωματα τους", χωρις ομως να ασχολουνται με τις υποχρεωσεις τους. και υποχρεωσεις δεν εννοω απαραιτητα απεναντι στο κρατος, αλλα απεναντι ΕΣΤΩ στον γειτονα, τον συμπολιτη, ή εστω τον ιδιο τους τον εαυτο προ εβδομαδων περπατουσα στον δρομο, και μια γυναικα ευγενικα εκανε παρατηρηση σε εναν "κυριο" εαν θα μπορουσε να μαζεψει τις κουτες του (τις οποιες δεν εχει τσακισει για να πιανουν λιγοτερο χωρο) απ'το πεζοδρομιο, για να του απαντησει αυτος με φωνες "σου μοιαζω για σκουπιδιαρης; αι κοιτα τη δουλεια σου ρε". αυτο και αλλα τοσα τα ζουμε ολοι καθημερινα ειναι ενα δειγμα μικρης κλιμακας του τι συμβαινει εκει εξω. υπαρχουν υπευθυνοι να "συμμοφρωνουν" τους παρανομους λες. οπως θα επρεπε να υπαρχουν παντου αστυνομικοι και καμερες και ρανταρ στους δρομους για να γινονται κοντρες; δεν το βλεπω ετσι. το θεμα ειναι να υπηρχε η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ και η ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ να μην υφιστανται τετοιες συμπεριφορες. εφοσον ομως οι συμπεριφορες υπαρχουν, οι φωτιες θα συνεχισουν να κατασβηνονται δυσκολα, οσους πυροσβεστες και οσα οχηματα και να εχεις τελος, αν κατι παει στραβα με τους διπλα και λες οτι τα χερια σου περαν συστασεων και καταγγελιων, δρασε εσυ. οποιοι χτιζουν μεσα (παρανομα ή οχι, απο αποψη λογικης, δε θα επρεπε να σκεφτονται τον κινδυνο;) σε πευκοδαση και σε κατι βουνοπλαγιες που για να πατησει σε αυτες ανθρωπος πρεπει να πεσει με αλεξιπτωτο, εχουν αρκετα καλες πιθανοτητες να βρεθουν αστεγοι οταν το δασος πιασει φωτια, ειδικα οταν δεν εχουν λαβει κανενα μετρο οι ιδιοι Χεστηκα για τις υποχρεώσεις μου όταν το κράτος δεν έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα μου. Ναι ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του γιατί ανέκαθεν από τα χρόνια του σχολείου μέχρι τώρα που μεγαλώσαμε ο καθένας την πάρτη του κοιτούσε. Όταν όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην κοιτάξω και εγώ το δικό μου. Η Ελλάδα ζούγκλα ήταν και ζούγκλα θα μείνει με ένα πλέγμα εκσυγχρονισμου. Συμπεριφορές ο καθένας έχει ότι κουβαλάει από το σπίτι του. Αυτός ο κυριουλης με τις κούτες είδε ότι τον έπαιρνε και έκανε τσαμπουκά, ένας άλλος θα τον βρίσει η θα του ρίξει και καμιά μπατσα να γελάμε μετά. Η περίοδος που ελυνες θέματα με ευγενεια βρίσκεται στο λυκόφως της. Το τι θα κάνω και τι υποχρέωση θα τηρήσω εγώ προσωπικά επαφίεται στην δική μου προσωπική ηθική και λογική σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους, δεν με ενδιαφέρει κάτι επειδη απλά είναι νόμος. Οι οπαδοί της άποψης ότι ο νόμος είναι νόμος μπορούν να την χαίρονται την αποψη τους. Εγώ δεν θα την ενστερνιστω. Κουραστικά να περιμένω από το κράτος την ψήφιση διαφόρων θεμάτων και δικαιωμάτων που με αφορούν. Όλα παραπεμπονται στις καλένδες. Μου ζητάει βέβαια να πληρώνω φόρους χωρίς να μου δίνονται σοβαρές εναλλακτικές. Από τότε που έχασα τον πατέρα μου στα 14 έμαθα τι σημαίνει κράτος. Ότι κατάφερα και όσο άντεξα μέχρι τώρα είναι από τις δικές μου δυνάμεις και των συγγενών μου. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___
moure Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 37 λεπτά πριν, fredd0 είπε Εγω τα πευκα τα εξαφανισα απο το οικοπεδο μου, εχει ψαχτει το θεμα εξονυχιστικα με δικηγορους κλπ. Και οταν λεω εξαφανισα, προφανως εννοω οτι αντικατασταθηκαν με αλλα, καλυτερα, δεντρα. Οπου καλυτερα, δεντρα που δε λαμπαδιαζουν με το τιποτα. Και ειμαι ουσιαστικα στους προποδες της Πεντελης, Εκαλη πανω πλευρα, δυο δρομους πιο πανω δεν εχει σπιτια και ξεκιναει το δασος Έβγαλες άδεια μικρής κλίμακας για να κόψεις όλα τα πεύκα από το οικοπεδό σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις