Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει πλάκα πάντως ότι φτάσαμε στο σημείο οι WAN συνδέσεις να τερματίζουν ή να ξεπερνούν τα bandwidth limits των Wifi ή και πολλές φορές των LAN. 

• Like 1
  • Απαντ. 655
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το extender που δίνουν αξίζει? Η με τα 60 ευρώ να πάω σε tp link?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, AngryDonald είπε

Αρχικά υπερευχαριστώ για την ανταπόκριση και πληροφορίες!

Πολύ σωστά, είναι το ΖΤΕ που μου έδωσαν μαζί, που απ' ότι κατάλαβα θα είναι ο μόνος τρόπος για να δουλευτεί η σύνδεση στο σπίτι μου, 2 ορόφων και υπόγειο. Η δουλειά μέχρι τωρα γινόταν με powerline, το ρούτερ βρίσκεται στο υπόγειο, με τραγική κάλυψη στην περιοχή ακόμα και για ομιλία, η οποία εντός σπιτιού πραγματοποιείται ΜΟΝΟ me Vo-Wifi, το οποίο δεν γνωρίζω αν οι πάροχοι το υποστηρίζουν μέσω της ΔΕΗ, δεν εχει δοκιμαστεί ακόμα από εμένα.

Θα δοκιμαστεί αύριο και λαπτοπ απευθείας στο ρούτερ.

Συμπερασματικά λοιπόν είναι φυσιολογικές οι μετρήσεις που βλέπω, δίπλα στο ρούτερ και μέσω του ενισχυτή;

Διαφημιστικά / προωθητικά τρικ ηταν οι δηλώσεις περί "σιγουρης" ονομαστικής 1000ρας ισχύς; Ή να πω απλά ευχαριστώ που με ούτε 20 ευρώ πετυχαίνω έστω τέτοιες ταχύτητες; (Θέλω απλά να αποκλειστεί η περίπτωση όντως τεχνικού προβλήματος)..

Το πρόβλημα βρίσκεται στο πως έχεις ή επιθυμείς να στήσεις το εσωτερικό του δίκτυο. Η ταχύτητα σου είναι 1000. Για να πιάσεις τα 1000 με κάθε συσκευή πρέπει να αυτή η συσκευή να έχει τέτοια δυνατότητα σύνδεσης ή απόδοσης.  Οταν δουλεύεις με power line ή Wi-Fi από μόνο μία συσκευή (πχ ρουτερ) χωρίς mesh που να είναι πανάκριβο δεν θα δεις 1000 όπως όλος ο κόσμος επίσης που δεν είναι στημένος εσωτερικά με ακριβό εξοπλισμό. 

Μονο με καλώδιο θα δεις 1000 απευθείας από router/switch. Ξεκινά με αυτή τη βάση κ ψάξε τι χρειάζεσαι για ασύρματη δικτύωση 3 ορόφων με 1000αρι Wi-Fi. Σε κόβω στα 500-1000ε εξοπλισμό. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kolofotias είπε

Μονο με καλώδιο θα δεις 1000 απευθείας από router/switch. Ξεκινά με αυτή τη βάση κ ψάξε τι χρειάζεσαι για ασύρματη δικτύωση 3 ορόφων με 1000αρι Wi-Fi. Σε κόβω στα 500-1000ε εξοπλισμό. 

Με έβγαλες από τον κόπο να τα επισημάνω εγώ. Όντως χρειάζεται καλώδιο τουλάχιστον ανάμεσα στους ορόφους και κατόπιν, ας χρησιμοποιήσει access points για κάθε όροφο, είτε με καλώδια για το σύνολο του ορόφου είτε χωρίς. Όσο για το κόστος, όπως τα λες είναι.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 20/06/2025 at 00:09, jkoukos said:

Μα είναι λογικότατο και απορούσα με αυτό που είχες γράψει προηγουμένως. Όταν ορίζουμε στον Router 160MHz, όσες συσκευές το υποστηρίζουν συνδέονται σε αυτό το εύρος, ενώ οι υπόλοιπες σε όποιο χαμηλότερο έχουν δυνατότητα, Το κινητό που έχεις υποστηρίζει μέχρι 80Mhz και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό εκτός να το αλλάξεις.

Υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση. Κάποιο κινητό να υποστηρίζει 160Mhz αλλά όχι ο Router. Αυτό που εννοώ είναι ότι ΠΑΝΤΑ η ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ 2 συσκευών εξαρτάται από την χαμηλότερη ταχύτητα που υποστηρίζει η μία εξ αυτών. Και αυτό είναι θέσφατο ισχύοντας και στις ενσύρματες συνδέσεις.

Αν δεν κάνω λάθος, αν το ρυθμίσεις στα 160Mhz χωρίς να έχεις συσκευές που το υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν κερδίζεις κάτι ΑΛΛΑ χάνεις και εμβέλεια σήματος γιατί τα 80Mhz έχουν μεγαλύτερη.

5 hours ago, MaTrOx said:

Έχει πλάκα πάντως ότι φτάσαμε στο σημείο οι WAN συνδέσεις να τερματίζουν ή να ξεπερνούν τα bandwidth limits των Wifi ή και πολλές φορές των LAN. 

Με το WiFi προφανώς φτάσαμε γιατί πχ έχουμε 3Gbps ( ή 10Gbps πιλοτικό) που δεν τα πιάνεις ούτε με WiFi 7, πόσο μάλλον με 6 ή 6Ε.

Ενσύρματα όμως δεν είναι δυνατό να ξεπεραστεί, εκτός αν με το LAN εννοείς μόνο χαλκο (10GbE).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, Thresh said:

χάνεις και εμβέλεια σήματος γιατί τα 80Mhz έχουν μεγαλύτερη

Δεν αλλάζει η εμβέλεια του σήματος με το Channel Width. Αυτό εξαρτάται από τη συχνότητα. Μόνο το πόσο επιρρεπές είναι σε παρεμβολές επηρεάζει.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, infin1tyGR said:

Δεν αλλάζει η εμβέλεια του σήματος με το Channel Width. Αυτό εξαρτάται από τη συχνότητα. Μόνο το πόσο επιρρεπές είναι σε παρεμβολές επηρεάζει.

My bad, νόμιζα ότι χειροτέρευε κι η διεισδυτικότητα σε τοίχους.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, areinsomnia said:

Καλησπέρα, το Ίντερνετ της ΔΕΗ fiber έχει και τηλεφωνία μαζί στο πάγιο;

Όχι και για φέτος δεν προβλέπεται ούτε ως "addon".

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Thresh είπε

Όχι και για φέτος δεν προβλέπεται ούτε ως "addon".

Και πως ελέγχω διαθεσιμότητα ανά περιοχή;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thresh είπε

Αν δεν κάνω λάθος, αν το ρυθμίσεις στα 160Mhz χωρίς να έχεις συσκευές που το υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν κερδίζεις κάτι ΑΛΛΑ χάνεις και εμβέλεια σήματος γιατί τα 80Mhz έχουν μεγαλύτερη.

Το εύρος ζώνης δεν έχει σχέση με την εμβέλεια. Όσο μεγαλύτερο, αντίστοιχα μεγαλύτερο διαθέσιμο bandwidth και δυνητικά υψηλότερες ταχύτητες. Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση περισσότερων καναλιών αλλά δραματική μείωση των μη επικαλυπτόμενων και επηρεασμό από άλλα γειτονικά δίκτυα.

• Thanks 1
Δημοσ.

mesh extender μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο το zte που δινουν η μπορεις να βαλεις οποιο θες εσυ?

Δημοσ.

Το mesh ασύρματο δίκτυο λειτουργεί αποκλειστικά με συμβατές συσκευές του ίδιου κατασκευαστή. 

Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιηθεί σετ συσκευών άλλου κατασκευαστή δημιουργώντας το δικό τους mesh και απλά παίρνοντας σύνδεση από τον Router.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά τις εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές της ΔΕΗ, σκέφτομαι μήπως αλλάξω τη σύνδεσή μου. Αυτή τη στιγμή έχω εταιρική σύνδεση από την COSMOTE και αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική θα είναι η ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη το routing και την Seabone (που από όσο ξέρω χρησιμοποιεί), την εγκατάσταση, το πόσο "κλειδωμένος" είναι ο εξοπλισμός, την αξιοπιστία και την υποστήριξη, θεωρείται ότι αξίζει να πάω στη ΔΕΗ;

Όσον αφορά την τηλεφωνία, λένε ότι θα παρέχει μέχρι το τέλος του έτος αλλά το έχω λύσει με πάροχο VOIP, οπότε δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει.

Επίσης, το γεγονός ότι παίρνω οικιακό πακέτο και όχι επιχειρήσεων θα πρέπει να με προβληματίζει;

Έχετε μήπως σχετική εμπειρία;

Επεξ/σία από THe_onE10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...