AngelSot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα,σήμερα αγόρασα το συγκεκριμένο Laptop το οποίο έρχεται με 2 Slot(16gb Soldered Ram+1 Slot upgradeable) και χρειάζομαι την βοήθεια σας για την αναβάθμιση της Ram από 16gb σε 48gb. Max capacity στο συγκεκριμένο λαπτοπ δίνει η Asus μέσα από την ιστοσελίδα της τα 48gb. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1)Εφόσον έχει το ένα Slot Soldered,απλά θα προσθέσω αλλά 32gb στο upgradeable Slot και θα είμαι εντάξει? 2)Τι γίνεται με τα Dual channel κλπ? Όσο το έψαξα βρήκα ότι με τα 16gb που έχει ήδη προσφέρει dual channel,δεν έχω ιδέα όσο αφορά τα dual channel. 3)Να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη μάρκα? 4)Η Ram που έχει ήδη μέσα και είναι Soldered θα είναι άλλη μάρκα από αυτήν που θα βάλουμε αλλά στην ίδια συχνότητα? Δεν μας πειράζει? Specs του Laptop ROG Zephyrus G15 GA503QS Operating System=Windows 10 Home(Έχει δωρεάν αναβάθμιση σε 11) Processor=AMD Ryzen™ 9 5900HS 4.6 GHz Graphics=NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 8GB GDDR6 Storage=1TB PCIe® 3.0 NVMe™ M.2 SSD x 2 Memory 16GB DDR4 on board 16GB DDR4-3200 SO-DIMM Max Capacity: 48GB (Στο ίντερνετ που έψαξα να αγοράσω μου βγάζει αυτό εδώ: DDR4 PC4-25600 3200MHz Non-ECC SODIMM )
_Theo_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Εκτός και αν ασχολείσαι και με άλλα πράγματα εκτός από gaming (πχ VM's) δεν θεωρώ ότι πρέπει να βάλεις 32 GB αλλά 16 GB. Αν βάλεις 32 χάνεις την δυνατότητα Dual Channel που δίνει αρκετά σε συνολικές επιδόσεις. Ενώ αν βάλεις και άλλα 16 (σύνολο 32 GB) θα έχεις και Dual Channel αλλά και θα σου έρθει πιο φτηνά. Όταν τα παιχνίδια φτάσουν να έχουν προτεινόμενες απαιτήσεις πάνω από 32 GB, ήδη αυτό το Laptop θα θεωρείται αρκετά παρωχημένο. Όσον αφορά τη RAM, θα πρέπει να αγοράσεις μια η οποία να έχει ίδια ταχύτητα και timings. Ιδανικά να είναι και ίδια μάρκα χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Στο παλιό μου Laptop με DDR3 RAM είχα βάλει μια TEAMGROUP και μια No Name (νομίζω GOODRAM), 4+4, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και μάλιστα η δεύτερη ήταν στα 1600 και έριξε αυτόματα τη συχνότητα στα 1333 MHz καθώς ο επεξεργαστής δεν υποστήριζε παραπάνω.
nickol-us Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Σε σύγχρονα μηχανήματα, κατά 99% το dual channel επιτυγχάνεται ακόμα και με στικ διαφορετικής χωρητικότητας. Τα 48gb πραγματικά ακούγονται ωστόσο τρομερά υπερβολικά. Ποιά η χρήση του λάπτοπ;
AngelSot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ταχύτητα έχω βρει,το Timing πως το βρίσκω? Βρήκα κάποιες και είμαι ανάμεσα σε Crucial και Gskill Η χρήση του λαπτοπ είναι κυρίως για gaming και κάποιες φορές σε 55αρα με hdmi. Παιχνίδια που παίζω Flight simulator 2020 Call of duty cold war Forza horizon 5 Euro truck simulator 2 F1 Απλά είδα σε κάποια βίντεο στο YouTube ότι όσο μεγαλύτερη Ram υπάρχει είναι και πιο Smooth το παιχνίδι και είπα να του δώσω λίγο παραπάνω. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2022 από AngelSot
triplex1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Παρε ενα ps και εισαι οκ , πεταμενα λεφτα σε λαπτοπ
_Theo_ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, AngelSot είπε Ταχύτητα έχω βρει,το Timing πως το βρίσκω? Εγκατέστησε το HWInfo και πήγαινε στην ενότητα RAM ή Main Memory. Τα timings είναι του στυλ π.χ. 19-19-19-39. Επαναλαμβάνω, καλύτερα βάλε 16 GB ώστε να έχεις σύνολο 32 και σίγουρο το Dual Channel.
AngelSot Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, triplex1 είπε Παρε ενα ps και εισαι οκ , πεταμενα λεφτα σε λαπτοπ Καλά τα λες αλλά λόγω δουλειάς ταξιδεύω συνέχεια οπότε πήγα σε λαπτοπ. 2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Εγκατέστησε το HWInfo και πήγαινε στην ενότητα RAM ή Main Memory. Τα timings είναι του στυλ π.χ. 19-19-19-39. Επαναλαμβάνω, καλύτερα βάλε 16 GB ώστε να έχεις σύνολο 32 και σίγουρο το Dual Channel. Σε ευχαριστώ πολύ! 16gb θα βάλω 1
leros2004 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, AngelSot είπε Ταχύτητα έχω βρει,το Timing πως το βρίσκω? Βρήκα κάποιες και είμαι ανάμεσα σε Crucial και Gskill Η χρήση του λαπτοπ είναι κυρίως για gaming και κάποιες φορές σε 55αρα με hdmi. Παιχνίδια που παίζω Flight simulator 2020 Call of duty cold war Forza horizon 5 Euro truck simulator 2 F1 Απλά είδα σε κάποια βίντεο στο YouTube ότι όσο μεγαλύτερη Ram υπάρχει είναι και πιο Smooth το παιχνίδι και είπα να του δώσω λίγο παραπάνω. Aν ψάξεις λίγο στο youtube θα δεις οτι τα 48gb είναι πλέον αναιμικά για gaming... Με αυτά που παίζεις και στις ιντσες που παίζεις, θα πρότεινα να το επιστρέψεις πίσω και να κοιτάξεις σε λαπτοπ με minimum 64gb ram με γνώμονα πάντα το gaming.
fotaras76 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2022 Τρέξε το cpu-z και δες τον κωδικό της υπάρχουσας μνήμης. Μετά ψάξε να βρεις μια ίδια σε Σκρούτζ, eBay κτλ. Έτσι θα είσαι 100% σίγουρος ότι θα δουλέψουν σωστά μαζί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα