Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γυμναστήριο έχω πάει στην ζωή μου κάποιους μήνες σαν έφηβος. Σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου ή έκανα μποξ ή εδώ και κάποια λίγα χρόνια crosstraining. Είμαι φουλ ευχαριστημένος γιατί πέραν του ότι δουλεύεις πολύ καλά με το σώμα σου μαθαίνεις και πράγματα (handstand, ανάβαση σε σκοινί κτλ) και έχεις και έναν προπονητή που σε ξέρει επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα ανά προπόνηση και υπάρχει μια πιο προσωπική σχέση. Θεωρώ επίσης πως μέχει μαθει στην καθημερινότητα μου κάπα πράγματα (πως να σηκώνω βάρος σωστά). Για μενα το γυμναστήριο δεν αξίζει τόσο. Αναφέρομαι σε αυτά τα μεγάλα που με 100 ευρώ (κάπου εκεί τέλος πάντων) έχεις συνδρομή για όλο το χρόνο και έχεις και το "φιλαράκι θέλεις να κάνουμε εναλλάξ;" Οι γυμναστές δεν ασχολούνται, διατάσεις δεν ξέρω αν δείχνει κανείς και γενικά δεν. Από την άλλη ίσως τα crossfit/functional/callisthenics όσο και αν εσύ "ρυθμίζεις" την δυσκολία μήπως απλά δεν είναι για όλους;

• Confused 1
Δημοσ.

Ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα αλλά θα σου απαντήσω όσο πιο συνοπτικά και εμπεριστατωμένα μπορώ για να σε βοηθήσω!

1.Αρχικά πρέπει να διαλέγει ο καθένας το είδος της άσκησης που του αρέσει αλλιώς αργά ή γρήγορα (συνήθως γρήγορα!!) σταματάει και επιστρέφει στην παλιά του ρουτίνα!

2.Μετά από αυτό πρέπει να υπάρχει ένα σχετικό ας το πούμε "πλάνο" ώστε να το κάνει μέρος της καθημερινότητας του (π.χ. 2-3 φορές την βδομάδα και σταθερά!!!)!

3.Αφού γίνουν τα προηγούμενα πας στον εξειδικευμένο επαγγελματία (αθλητικό επιστήμονα από ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ) για αυτό που διάλεξες και όχι σε έναν τυχαίο εμπειρικό ή κάποιον που απλά έχει ένα "σώμα"! Αυτός θα σε αξιολογήσει και θα σου βγάλει το αντίστοιχο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες σου και φυσικά το ιατρικό ιστορικό σου!

4.΄'Οσον αφορά την ατομική προπόνηση (personal λέγεται δηλαδή σε οποιοδήποτε είδος άσκησης διαλέξεις!)....σίγουρα είναι ότι καλύτερο από θέμα χρόνου, ποιότητας και γενικά ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ αλλά κοστίζει και περισσότερο!

5.Τα γυμναστήρια που πληρώνεις κάτι ξεφτιλιστικές συνδρομές συνήθως έχουν πολλά "προβλήματα" και σίγουρα μην περιμένεις να σε προσέξουν έτσι όπως πρέπει.....και δεν μιλάω μόνο για ατομικό πρόγραμμα....! Αν θες να κάνεις δουλειά και κάτι σοβαρό καλύτερα απόφυγέ τα! 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, runner1 είπε

Ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα αλλά θα σου απαντήσω όσο πιο συνοπτικά και εμπεριστατωμένα μπορώ για να σε βοηθήσω!

1.Αρχικά πρέπει να διαλέγει ο καθένας το είδος της άσκησης που του αρέσει αλλιώς αργά ή γρήγορα (συνήθως γρήγορα!!) σταματάει και επιστρέφει στην παλιά του ρουτίνα!

2.Μετά από αυτό πρέπει να υπάρχει ένα σχετικό ας το πούμε "πλάνο" ώστε να το κάνει μέρος της καθημερινότητας του (π.χ. 2-3 φορές την βδομάδα και σταθερά!!!)!

3.Αφού γίνουν τα προηγούμενα πας στον εξειδικευμένο επαγγελματία (αθλητικό επιστήμονα από ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ) για αυτό που διάλεξες και όχι σε έναν τυχαίο εμπειρικό ή κάποιον που απλά έχει ένα "σώμα"! Αυτός θα σε αξιολογήσει και θα σου βγάλει το αντίστοιχο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες σου και φυσικά το ιατρικό ιστορικό σου!

4.΄'Οσον αφορά την ατομική προπόνηση (personal λέγεται δηλαδή σε οποιοδήποτε είδος άσκησης διαλέξεις!)....σίγουρα είναι ότι καλύτερο από θέμα χρόνου, ποιότητας και γενικά ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗΣ αλλά κοστίζει και περισσότερο!

5.Τα γυμναστήρια που πληρώνεις κάτι ξεφτιλιστικές συνδρομές συνήθως έχουν πολλά "προβλήματα" και σίγουρα μην περιμένεις να σε προσέξουν έτσι όπως πρέπει.....και δεν μιλάω μόνο για ατομικό πρόγραμμα....! Αν θες να κάνεις δουλειά και κάτι σοβαρό καλύτερα απόφυγέ τα! 

Οπότε σε ποια γυμναστήρια να πάμε?

Δημοσ.
Στις 23/7/2022 στις 11:11 ΠΜ, Gingerbread είπε

Γυμναστήριο έχω πάει στην ζωή μου κάποιους μήνες σαν έφηβος. Σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου ή έκανα μποξ ή εδώ και κάποια λίγα χρόνια crosstraining. Είμαι φουλ ευχαριστημένος γιατί πέραν του ότι δουλεύεις πολύ καλά με το σώμα σου μαθαίνεις και πράγματα (handstand, ανάβαση σε σκοινί κτλ) και έχεις και έναν προπονητή που σε ξέρει επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα ανά προπόνηση και υπάρχει μια πιο προσωπική σχέση. Θεωρώ επίσης πως μέχει μαθει στην καθημερινότητα μου κάπα πράγματα (πως να σηκώνω βάρος σωστά). Για μενα το γυμναστήριο δεν αξίζει τόσο. Αναφέρομαι σε αυτά τα μεγάλα που με 100 ευρώ (κάπου εκεί τέλος πάντων) έχεις συνδρομή για όλο το χρόνο και έχεις και το "φιλαράκι θέλεις να κάνουμε εναλλάξ;" Οι γυμναστές δεν ασχολούνται, διατάσεις δεν ξέρω αν δείχνει κανείς και γενικά δεν. Από την άλλη ίσως τα crossfit/functional/callisthenics όσο και αν εσύ "ρυθμίζεις" την δυσκολία μήπως απλά δεν είναι για όλους;

εξαρταται απο ηλικια,μεταβολισμο,υγεια κληονομικοτητα κλπ

απο τα καλυτερα ειναι τρεξιμο,βαδισμα αναριχχηση,σκαλες, ανηφορες, κολυμβηση βαρακια, κροςφιτ κλπ

βαρη κανεις μονο αν εχεις φτασει σε αρκετα καλο επιπεδο υγειας κ διατροφης ή εισαι νεος κ βγαινουν

μετραει πολυ ενας επαγγελματιας γυμναστης ή και διαιτολογος για να τρως κ να γυμναζεσαι εξειδικευμενα κ επιτυχως

Δημοσ.

Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Από τότε που πήγα σε ομαδικό (μικρός χώρος κοντά στο σπίτι μου) και περισσότερο μου άρεσε και (πολύ) καλύτερα γυμνάζομαι.
Όμως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να δίνουν κάθε μήνα 40-80 ευρώ. Στο μοναδικό πράγμα που υπερέχουν τα μεγάλα γυμναστήρια πέραν του κόστους, είναι ότι μπορείς να την πέφτεις σε πολλές περισσότερες γκόμενες πριν σε καταλάβουν. Δεν το λες και λίγο.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Βασικά δεν ξέρω κατά πόσο ξέρουν ότι ίσως κάνουν έναν συμβιβασμό. Για πολλούς το cross (αλλά σε αυτό βάζω όλα τα σχετικά ομαδικά) είναι για κάτ μαντράχαλους που χτυπιούνται και δεν είναι για αυτούς. Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα θεωρώ όλοι οι νέοι που γυμνάζονται θα είχαν μεγαλύτερο όφελος από τα ομαδικά.

Δημοσ.
Στις 23/7/2022 στις 9:58 ΜΜ, KaRouLi είπε

Οπότε σε ποια γυμναστήρια να πάμε?

Συνήθως τα συνοικιακά ή πολύ απλά αυτά που φαίνεται ότι γίνεται "δουλειά" μέσα από όλες τις απόψεις! Και όταν λέω "δουλειά" εννοώ οργάνωση, καθαριότητα, γυμναστές (κανονικοί με πτυχίο όχι ότι να'ναι), καλά συντηρημένα όργανα και με ποικιλία κ.α.! Αν μπορείτε χτυπήστε και κανένα δοκιμαστικό να πάρετε μια ιδέα!

• Thanks 1
Δημοσ.

Τι γλυκούλης. 

Δημοσ.

Δε μας έχεις πει τι θέλεις να πετύχεις πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...