Προς το περιεχόμενο

Smart Doorbell

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 minutes ago, babouras88 said:

Καλησπέρα,

Έχει κανείς εμπειρία από smart doorbells? πχ legrand netatmo, eufy

σκεφτόμουν της Eufy  --> https://us.eufylife.com/collections/security/products/e82101w3-1  

το έχει κανείς; έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο;

Μη δεις κάτι άλλο εκτός eufy

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω εχω το ring και με έχει βολέψει πολυ. Το σύνδεσα με τα καλώδια του παλιού κουδουνιου και χτυπάει στην alexa.  Με 3€το μήνα έχεις cloud και αποθηκεύει ότι κίνηση εντοπίσει.  Smooth εφαρμογή και στελνει άμεσα ειδοποιήσεις 

Δημοσ.

Εγώ έχω Ubiquiti UVC-G4. Συνδέεται σε καλώδια "κλασικού" κουδουνιού, μέσω WiFi παίρνεις εικόνα, notifications όταν χτυπάει το κουδούνι, αλλά και μπορείς να μιλήσεις με τον επισκέπτη (φοβερό... σήμερα ήρθε courier ενώ έλειπα, απαντάω απ' το κινητό και του λέω "πέτα το μέσα απ' την πόρτα, θα πω να το μαζέψουν σε 2' λεπτά").

Προσοχή όμως, χρειάζεται controller για να δουλέψει. Δε δουλεύει μόνο του. Εγώ έχω στήσει όλο το δίκτυό μου με Ubi (router, switch, access points, κ.λπ) οπότε ήρθε και κούμπωσε!

• Super Moderators
Δημοσ.
On 29/07/2022 at 19:49, Haldol said:

Εγώ έχω Ubiquiti UVC-G4.

Το ερώτημα είναι, δεν φοβάστε ένα μλκ?

Σκέφτομαι να βάλω την G4 Doorbell για "θυροτηλεόραση" στην εξώπορτα, αλλά συνέχεια μου έρχεται στο μυαλό ότι όλο και κάποιος θα περάσει και θα την καβατζώσει ή θα την σπάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Thresh είπε

Σκέφτομαι να βάλω την G4 Doorbell για "θυροτηλεόραση" στην εξώπορτα, αλλά συνέχεια μου έρχεται στο μυαλό ότι όλο και κάποιος θα περάσει και θα την καβατζώσει ή θα την σπάσει.

Έχω και σκληρό στο controller. Θα δω τη φάτσα του μετά :P

Κι έχω κι άλλες κάμερες στο σπίτι, (πέρα απ' το κουδούνι) οπότε... θα 'χουμε show!

Επεξ/σία από Haldol
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, Haldol said:

Έχω και σκληρό στο controller. Θα δω τη φάτσα του μετά :P

Κι έχω κι άλλες κάμερες στο σπίτι, (πέρα απ' το κουδούνι) οπότε... θα 'χουμε show!

Τυχαίο περαστικό? Τι να πω, τα σκέφτομαι τα 200+ ευρώ, ειδικά τα ακόμα παραπάνω της Pro.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τυχαίο περαστικό? Τι να πω, τα σκέφτομαι τα 200+ ευρώ, ειδικά τα ακόμα παραπάνω της Pro.

Ναι ρε'συ, αφού καταγράφει 24/7. Όλες οι κάμερες.

Pro θέλω κι εγώ... έχω την απλή τώρα, αλλά μ' έχει πεθάνει με τις αποσυνδέσεις (δε καλο-"βλέπει" το AP). Οπότε όταν γίνει διαθέσιμο, θα ρίξω ένα Cat.6 μέχρι το κουδούνι και θα πετάξω πάνω την Pro. Θα πάρει σύνταξη η απλή! :P 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Haldol said:

Ναι ρε'συ, αφού καταγράφει 24/7. Όλες οι κάμερες.

Εννοώ που θα τον βρεις μετά αν δεν είναι στη ευρύτερη γειτονιά.

3 minutes ago, Haldol said:

Pro θέλω κι εγώ... έχω την απλή τώρα, αλλά μ' έχει πεθάνει με τις αποσυνδέσεις (δε καλο-"βλέπει" το AP). Οπότε όταν γίνει διαθέσιμο, θα ρίξω ένα Cat.6 μέχρι το κουδούνι και θα πετάξω πάνω την Pro. Θα πάρει σύνταξη η απλή!

Από πλευράς συνδεσιμότητας με το chime, τροφοδοσία/τάση κτλπ έχει τίποτα κουσούρια, θέλει πατέντες?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Εννοώ που θα τον βρεις μετά αν δεν είναι στη ευρύτερη γειτονιά.

Από πλευράς συνδεσιμότητας με το chime, τροφοδοσία/τάση κτλπ έχει τίποτα κουσούρια, θέλει πατέντες?

Ντάξει αν περάσει ένας άκυρος από άλλο μέρος και φάει το κουδούνι οκ, άντε να τον πιάσεις... όντως. Θα'χω τη φάτσα του να την κοιτάω. Πάντως αν γίνει π.χ. από κάνα "καλόπαιδο" (έχει σχολείο δίπλα), κάποιον που συχνάζει στη γειτονιά, ή κάναν "καλό" γείτονα, βγάζεις άκρη. 

Περί chime... το UVC-G4 έχει κλασικό μπουτόν (2 καλώδια) οπότε συνεργάζεται με οποιοδήποτε chime. Ήταν ο βασικότερος λόγος που το επέλεξα, διότι τα περισσότερα "smart" κουδούνια που βρίσκω, δε λειτουργούσαν με 2 συρματάκια, θέλαν φασαρία. Στο software έχει μάλιστα να επιλέξεις αν έχεις ηλεκτρονικό ή μηχανικό κουδούνι, το οποίο καθορίζει τον παλμό που φτάνει εν τέλει στο chime. 

Η μπουτονιέρα τροφοδοτείται με (αν θυμάμαι σωστά) 12-22 VAC απ' τα ίδια 2 συρματάκια (ω ναι!) και το κουτί περιέχει μετασχηματιστή ράγας (16 VAC). Απλός μετασχηματιστής, αν έχεις ήδη δηλαδή κλασικό κουδούνι με παρόμοια τάση, δε ξηλώνεις τίποτα (θέλει όμως 15+ VA). Υπάρχει κι ένα έξτρα εξάρτημα που δε ξέρω τι είναι (:P) και μπαίνει πριν το ίδιο το chime (κι αυτό το δίνει στο κουτί) αλλά είναι εύκολη συνδεσμολογία.

Τώρα... με το δικό μου chime ( Honeywell DW313S ) είχα πρόβλημα. Όταν πατούσες το μπουτόν κι έκλεινε το κύκλωμα, μάλλον το chime τραβούσε πολύ ρεύμα και έκανε reboot το μηχανάκι της Ubiquiti. Οκ πέταξα μία αντίσταση σε σειρά να περιορίσω το ρεύμα και λύθηκε, αλλά αν δεν είχα μία άλφα εμπειρία με ηλεκτρονικά... καληνύχτα!

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Θα παίρνατε τετοιο κουδούνι για εξώπορτα διαμερίσματος ή μονο σε εξώπορτα μονοκατοικίας λέτε έχει νόημα?

Το σκεφτομουν κι εγω αυτο να σου πω την αληθεια, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα μου το φανε ή/και θα τραβηξω τα βλεμματα και δεν το ψηνω. That said, δεν ξερω κι αν οντως εχει νοημα, αφου ετσι κι αλλιως ο επισκεπτης θα σου χτυπησει το κουδουνι της κεντρικης εισοδου, οποτε θα τον δεις. Τωρα αν το θελεις για ασφαλεια surveillance, δεν ξερω αν επιτρεπεται να καταγραφει κοινοχρηστο χωρο (με βαση τα οσα εχω διαβασει εδω οχι), οποτε δεν ξερω και παλι τι νοημα εχει.

Δημοσ.

Εχω το συκεκριμενο https://www.hikvision.com/en/products/Video-Intercom-Products/IP-Series/Pro-Series/DS-KD8003-IME1/ τωρα και 2 χρονια περιπου. Εχω βαλει εξτρα απο κατω πληκτρολογιο για κωδικους και rfid για καρτες. ολα χωνευτά σε παλιο amplyvox. Με καλωδιο utp και στο σπιτι οθονη hikvision παλι.
Οταν μου χτυπανε το κουδουνι χτυπαει και το κινητο και μπορω να απαντησω να ακουσω να μιλησω κανονικα και ακομα να ανοιξω και την πορτα (πχ σε κουριερ  μιας και ειναι πορτα εισοδου σε σκαλα και οχι σε σπιτι).
Αν θελω μπορω να προσθεσω και συναγερμο και ολα να μπουν στην ιδια οθονη και εφαρμογη στο κινητο.

Πολυ καλο ΑΛΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δυσκολο στην ρυθμιση. Μιας και εμενα ειναι ενα οροφο κατω μπορει να εχω χασει 2 κιλα στο πανω κατω οταν το εφτιαχνα.. 

Οποιος θελει περισσοτερες πληροφοριες να μου πει να του πω. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Thresh είπε

Ναι αν τα πάρουν χαμπάρι ότι καταγράφουν 24/7,  παίζει πρόβλημα.

Σωστά. Γι' αυτό δε διαφημίζεις ότι παίζει καταγραφικό μέσα. Κι αν ρωτήσει κανείς, είναι μόνο live view. Βεβαίως στην περιοχή μου παίζει πολύ κάμερα και δεν ασχολείται κανείς. Φυσικά έχω βάλει και dead zones ( δε μ' ενδιαφέρει το σπίτι του γείτονα να το γράφω ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...