Jam0k Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα σας παιδιά! Έχω το εξής πρόβλημα:Προσπαθώ να παίξω farcry 6 και κάθε φορά που το ανοίγω παίζω για 1 λεπτό και crasharei το ίδιο και με το gtaV και στο mw2.Τι μπορεί να φταίει?.Υπάρχει κάποιος απο Αθήνα που να αναλαμβάνει να δει το pc στο τι πάει λάθος.Speccs είναι Strix 3090,5900x,32g ram trident,dark hero x570,1000ari corsair.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Σε περίπτωση που λυθεί το πρόβλημα μου θα πληρωθεί!
nickol-us Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Τι άλλα παιχνίδια παίζεις που δεν κρασάρουν; Τις μνήμες που τις έχεις χρονισμένες; Δοκίμασες να τις κατεβάσεις συχνότητα; Από θερμοκρασίες έχεις ελέγξει οτι είσαι κομπλέ; Ο σκληρός είμαστε σίγουροι ότι είναι σε καλή κατάσταση; Υγ Είσαι στην Αθήνα και ρωτάς αν υπάρχει τεχνικός να δει το pc σου; To τετράγωνο του σπιτιού σου να κάνεις παίζει να βρεις κομπιουτεράδικο...
clampro Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, nickol-us είπε Είσαι στην Αθήνα και ρωτάς αν υπάρχει τεχνικός να δει το pc σου; To τετράγωνο του σπιτιού σου να κάνεις παίζει να βρεις κομπιουτεράδικο... Δεν θέλει τεχνικό... 15 ώρες πριν, Jam0k είπε Σε περίπτωση που λυθεί το πρόβλημα μου θα πληρωθεί!
Dr_Pepper Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 17 ώρες πριν, Jam0k είπε Καλησπέρα σας παιδιά! Έχω το εξής πρόβλημα:Προσπαθώ να παίξω farcry 6 και κάθε φορά που το ανοίγω παίζω για 1 λεπτό και crasharei το ίδιο και με το gtaV και στο mw2.Τι μπορεί να φταίει?.Υπάρχει κάποιος απο Αθήνα που να αναλαμβάνει να δει το pc στο τι πάει λάθος.Speccs είναι Strix 3090,5900x,32g ram trident,dark hero x570,1000ari corsair.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Σε περίπτωση που λυθεί το πρόβλημα μου θα πληρωθεί! 1) Τα παιχνίδια ειναι "απο τον θείο" ή αγορασμένα κανονικά; 2) είναι όλοι οι drivers (μητρικής AGESA κάρτας γραφικών update windows) ενημερωμένοι; 3) έχεις κάνει OC σε κάποιο εξάρτημα (πχ επεηξεργαστή, μνημες, GPU) Στην περίπτωση του 3 πες μας τι έκανες και επίσης τσέκαρε θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας ενώ παίζεις τα παιχνίδια αυτά 16 ώρες πριν, nickol-us είπε Είσαι στην Αθήνα και ρωτάς αν υπάρχει τεχνικός να δει το pc σου; To τετράγωνο του σπιτιού σου να κάνεις παίζει να βρεις κομπιουτεράδικο... Υποθέτω θέλει insomniac
atheatos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το τροφοδοτικό? 1000αρι Corsair μόνο δεν λεει πολλά.
Jam0k Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Λοιπόν ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας..η κάρτα είναι με undervolt από όσο ξέρω τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα συγνώμη..επισυνάπτω φωτογραφίες που ίσως βοηθήσουν. σχετικές φωτογραφίες 2 ώρες πριν, atheatos είπε Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για το τροφοδοτικό? 1000αρι Corsair μόνο δεν λεει πολλά. RM 1000X 19 ώρες πριν, nickol-us είπε Τι άλλα παιχνίδια παίζεις που δεν κρασάρουν; Τις μνήμες που τις έχεις χρονισμένες; Δοκίμασες να τις κατεβάσεις συχνότητα; Από θερμοκρασίες έχεις ελέγξει οτι είσαι κομπλέ; Ο σκληρός είμαστε σίγουροι ότι είναι σε καλή κατάσταση; Υγ Είσαι στην Αθήνα και ρωτάς αν υπάρχει τεχνικός να δει το pc σου; To τετράγωνο του σπιτιού σου να κάνεις παίζει να βρεις κομπιουτεράδικο... Η κάρτα γραφικών φτάνει μέχρι 75 βαθμούς και ο επεξεργαστής 72 μαχ 2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε 1) Τα παιχνίδια ειναι "απο τον θείο" ή αγορασμένα κανονικά; 2) είναι όλοι οι drivers (μητρικής AGESA κάρτας γραφικών update windows) ενημερωμένοι; 3) έχεις κάνει OC σε κάποιο εξάρτημα (πχ επεηξεργαστή, μνημες, GPU) Στην περίπτωση του 3 πες μας τι έκανες και επίσης τσέκαρε θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας ενώ παίζεις τα παιχνίδια αυτά Υποθέτω θέλει insomniac Όλα είναι αγορασμένα με το γράμμα του νόμου 😜
Λύση PC_Science_Lefkada Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Λύση Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 50 λεπτά πριν, Jam0k είπε Λοιπόν ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας..η κάρτα είναι με undervolt από όσο ξέρω τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα συγνώμη..επισυνάπτω φωτογραφίες που ίσως βοηθήσουν. Είσαι OVERclock στην μνήμη της κάρτας και custom clocks στον πυρήνα, over ή under άγνωστο. Θα μπορούσες να βγάλεις το overclock σε παρακαλώ πολύ και να δεις αν διορθώνεται το πρόβλημα; Σίγουρα από τη μνήμη της κάρτας, είναι νούμερο ένα ύποπτος για αυτά που σου κάνει, αλλά και από τον πυρήνα. Δεν ξέρουμε τι έχεις κάνει εκεί που φαίνεται το curve. Δεν αρκεί να είσαι σταθερός σε όλα τα "σκαλοπάτια", πρέπει να είσαι και ενδιάμεσά τους. Αποθήκευσε τις ρυθμίσεις σου, πάτα reset default (το εικονίδιο με το αριστερόστροφο βέλος) και ρύθμισε μόνο τον ανεμιστήρα της κάρτας. 1
Titos301 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 @Jam0k απο το πινακα ελεγχου, παροχη ενεργειας, εχεις επιλεξει "Υψηλες επιδοσεις" ; αν οχι καντο ισως το λυσει
Jam0k Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Στις 29/7/2022 στις 2:13 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε Είσαι OVERclock στην μνήμη της κάρτας και custom clocks στον πυρήνα, over ή under άγνωστο. Θα μπορούσες να βγάλεις το overclock σε παρακαλώ πολύ και να δεις αν διορθώνεται το πρόβλημα; Σίγουρα από τη μνήμη της κάρτας, είναι νούμερο ένα ύποπτος για αυτά που σου κάνει, αλλά και από τον πυρήνα. Δεν ξέρουμε τι έχεις κάνει εκεί που φαίνεται το curve. Δεν αρκεί να είσαι σταθερός σε όλα τα "σκαλοπάτια", πρέπει να είσαι και ενδιάμεσά τους. Αποθήκευσε τις ρυθμίσεις σου, πάτα reset default (το εικονίδιο με το αριστερόστροφο βέλος) και ρύθμισε μόνο τον ανεμιστήρα της κάρτας. Φιλε μου σε ευχαριστώ χωρίς το oc στην κάρτα δεν crasharei τπτ...χάνω αρκετά fps χωρίς το oc?Διαφορετικά πως μπορεί να γίνει stable οc στην κάρτα?
Nik1239 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Jam0k είπε Φιλε μου σε ευχαριστώ χωρίς το oc στην κάρτα δεν crasharei τπτ...χάνω αρκετά fps χωρίς το oc?Διαφορετικά πως μπορεί να γίνει stable οc στην κάρτα? Δεν θα κερδίσεις και τίποτα το φοβερό πιο πιθανό είναι να κάνεις ζημιά αν δεν ξέρεις τι σκαλίζεις. 2
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Jam0k είπε χάνω αρκετά fps χωρίς το oc? Δεν τα είχες πραγματικά αυτά τα παραπάνω fps για να τα χάσεις, από τη στιγμή που σου κράσαραν τα παιχνίδια. Και θα ήταν μάλλον λίγα μόνον παραπάνω (και αν βέβαια δεν ήταν λιγότερα). 6 ώρες πριν, Jam0k είπε Διαφορετικά πως μπορεί να γίνει stable οc στην κάρτα? Το πως γίνεται γενικά το overclock σε οποιαδήποτε κάρτα είναι μεγάλη κουβέντα και δε διαθέτω το χρόνο να την ανοίξω. Θα πω μόνο για τη δικιά σου την κάρτα ότι: α.) Είναι ήδη overclock από το εργοστάσιο και μάλιστα αρκετά, όπως όλες οι 3090 (και η Founders Eition). β.) Τα περιθώρια για παραπάνω overclock είναι μικρά και για θερμοκρασίες Ελλάδας θα απαιτούσαν καλύτερο σύστημα ψύξης, το οποίο απλά δεν υπάρχει (είναι ήδη κορυφαίο της κάρτας σου). γ.) Παίζει πολύ μάρκετινγκ. Οι καινούργιες κάρτες δεν δίνουν πάντα τα ρολόγια που γράφουν ή τα δίνουν περισσότερο εκεί όπου τους είναι εύκολο (στον κατήφορο). Αν εκεί που τα χρειάζεσαι (στον ανήφορο) δεν τα δίνουν, μην χωλοσκάς. Έχεις την δυνατότερη κάρτα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή και εάν "εξαπατήθηκες", εξαπατήθηκες ακριβώς όσο και οι υπόλοιποι, και όχι περισσότερο. Οι έλεγχοι σταθερότητας είναι πολύ χρονοβόροι και για κέρδη του 2-3% δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση. Επίσης τα fps δεν εξαρτώνται μόνο από την κάρτα γραφικών και δε θα μετατραπεί όλο το κέρδος από overclock της σε κέρδος σε fps, αλλά ακόμα λιγότερο. Υπάρχουν πολύ πιο έξυπνοι τρόποι για κερδίσεις fps (αλλαγή ανάλυσης πρώτα απ' όλα, αλλά και πολλών από τις ρυθμίσεις των παιχνιδιών). Σου προτείνω και εγώ να αφήσεις την κάρτα στην ησυχία της, γιατί δε θα βγάλεις κάτι. Ασχολήσου μόνο με τις θερμοκρασίες σου για να μην έχεις κάποια βλάβη και τις ρυθμίσεις των παιχνιδιών (τα minimum fps σε ενδιαφέρει πόσα είναι, για να μην έχεις κολλήματα, όχι τα maximum ή τα average). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα