Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το επισυνάπτω όχι για να στηλιτεύσω  τις mirrorles και το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους μπλα μπλα μπλα , όσο για να έχουμε όλοι την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας περί φορητότητας ενός φωτογραφικού συστήματος . Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι δλδ .......... τι σημαίνει για τον καθένα η περιβόητη φορητότητα και πόσο μπορεί να πάει περίπατο αν χρειαστεί να κάνουμε κι' άλλα πράγματα ......... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, highpriest είπε

Για τις ανάγκες του, και το τι θα χρειαζόταν να κουβαλήσει για επαγγελματική βιντεογράφηση, το σύστημα του είναι φορητό. 

Η σύγκριση γίνεται με τις εναλλακτικές που έχει ο καθένας για αυτά που θέλει να κάνει. Η εναλλακτική του λύση μπορεί πχ να ζύγιζε τα διπλάσια.

Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις κάθε φορά.

Πολύ σωστά , αν καταφέρουμε όπου είναι και ο σκοπός για μένα να καθορίσουμε τι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μίνιμουμ σύστημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο καθένας για καθημερινή χρήση , θέλω να καταλήξω δλδ αν μία εξελιγμένη compact η ότι άλλο , προσοχή όχι smartphone , πχ μία Nikon D3300 με έναν 35αρη σειράς G , μία Canon eos 100D με έναν 28αρη STM , μία omd em10 mark κάτι με έναν 25αρη θα μπορούσαν να καλύψουν απλές καθημερινές τυπικές φωτογραφικές ανάγκες . 

Ακόμη περισσότερο , τι χρειάζεται με γνώμονα την φωτογραφία αυτή καθεαυτή , όχι πουλιά και φωτογράφηση sport καταστάσεων , κάτι απλό χωρίς πολλά πολλά , χωρίς να στενάξει κάποιο πορτοφόλι για να βγάλουμε φωτογραφία .

Το παράδειγμα στο βίντεο είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά συνειδητά , για να βοηθήσει να απλοποιήσουμε τα πράγματα .

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είδα το βίντεο (βλέπω βίντεο μόνο αν έχω δει φωτογραφίες του δημιουργού και μου άρεσαν) , αλλά νομίζω ότι το σύστημα που φαίνεται στην αρχή, είναι για βίντεο , όχι για φωτογραφία. Έχω ξαναγράψει , ότι για φωτογραφία, αν ήταν να έχω ένα σταθερό φακό , θα ήθελα κάτι με εστιακή απόσταση μεταξύ 35mm & 40mm άντε 42mm. Όχι 50mm όμως. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Δεν είδα το βίντεο (βλέπω βίντεο μόνο αν έχω δει φωτογραφίες του δημιουργού και μου άρεσαν) , αλλά νομίζω ότι το σύστημα που φαίνεται στην αρχή, είναι για βίντεο , όχι για φωτογραφία. Έχω ξαναγράψει , ότι για φωτογραφία, αν ήταν να έχω ένα σταθερό φακό , θα ήθελα κάτι με εστιακή απόσταση μεταξύ 35mm & 40mm άντε 42mm. Όχι 50mm όμως. 

Είπα πως το βίντεο είναι ενδεικτικό , η ουσία είναι να καθοριστεί ένα μίνιμουμ εξοπλισμού για απλή ενασχόληση με την φωτογραφία , αν γίνεται να είναι και μαζεμένο σε διαστάσεις , βάρος , ακόμη καλύτερα . Πάμε αφαιρετικά , δεν ψάχνουμε τα εξειδικευμένα , δεν θα πούμε φτάνει ένα smartphone . 

Είναι αρκετή ας πούμε μία eos m50  με έναν 22αρη STM ? 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, babisskg είπε

Για σύνολο με prime φακό , μια χαρά είναι . Από άποψη κόστους, δεν είναι τόσο οικονομική. Μια crop dslr είναι πολύ πιο οικονομική. Θα έβγαζα έξω τιςnikon από τις crop dslr , γιατί δεν έχουν οικονομικό ισοδύναμο με 35mm ως 40mm . Έχουν οι canon και οι pentax,  με το επιπλέον ατού της σταθεροποίησης. Τα ξέρεις πιστεύω αυτά. 

Σε κόστος μεταχειρισμένης κάπου 500€, θα διάλεγα 70D  με τον 24ef-s. 

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, babisskg είπε

Είπα πως το βίντεο είναι ενδεικτικό , η ουσία είναι να καθοριστεί ένα μίνιμουμ εξοπλισμού για απλή ενασχόληση με την φωτογραφία , αν γίνεται να είναι και μαζεμένο σε διαστάσεις , βάρος , ακόμη καλύτερα . Πάμε αφαιρετικά , δεν ψάχνουμε τα εξειδικευμένα , δεν θα πούμε φτάνει ένα smartphone . 

Ναι !!!  Αλλά για συνειδητοποιημένη χρήση όπως ειπώθηκε. Αν δεν ήταν τόσο τσιμπημένες οι τιμές μια Ricoh GR ή μια fujifilm X100F-V-T θα ήταν ό,τι πρέπει. 

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως μια Olympus em10 mk i με έναν Olympus 17mm f1.8 δεύτερο χέρι είναι κάτι φορητό και σχετικά οικονομικό, που θα κάλυπτε πολλές από τις ανάγκες μου. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, pifilos είπε

Ναι !!!  Αλλά για συνειδητοποιημένη χρήση όπως ειπώθηκε. Αν δεν ήταν τόσο τσιμπημένες οι τιμές μια Ricoh GR ή μια fujifilm X100F-V-T θα ήταν ό,τι πρέπει. 

Μόνο τσιμπημένες ......... πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός ......... αυτοκίνητο παίρνουμε μ' αυτά τα λεφτά ....... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...