xartemporas Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 🤔 https://videocardz.com/newz/gigabyte-says-pay-smarter-and-promotes-incompatible-z890-i5-14600k-bundle Επεξ/σία 10 Αυγούστου από xartemporas 3
Saloufas Δημοσ. Σάββατο στις 02:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:28 μμ Έχω έναν κολλητό Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι πολύ ξερό κεφάλι και με παλιές αντιλήψεις, πριν 1.5 χρόνο που έφτιαχνε pc build ήθελε ντε και καλά να βάλει i9 14900+rtx 4060(ουτε καν Ti) ενώ του έλεγα να βάλει 14700k+rtx 4070ti ή 4080 για 2κ που θα παίζει, για τον i9 ήταν αμετανόητος και με τα χίλια ζόρια τον πίεσα και έβαλε rtx 4070. Επιπλέον δεν ήθελε να βάλει με τίποτα AIO ψύξη και πήγε σε αερόψυξη Be Quiet Dark Rock pro 5 (epic fail) και το χειρότερο απ' όλα είναι κάθετος και δεν χρησιμοποιεί air condision σπίτι! Μιλάμε για εκρηκτικό συνδυασμό απ' όπου και να το πιάσεις με το δωμάτιο του να πιάνει 34.5c τις μέρες που είχε καύσωνα(μου είχε στείλει φώτο!) 🤣 Για να μην μακρηγορώ τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, πριν λίγες μέρες μου στέλνει και μου λέει κρασάρει το pc σε unzip, κρασάρουν οι drivers της Nvidia και δεν μπορεί να τους κάνει install όπως και του κρασάρουν τα παιχνίδια που παίζει Baldur's Gate 3&Pathfinder. Εννοείται η πρώτη σκέψη που έκανα είναι ότι το έστειλε το cpu μια ώρα αρχύτερα και έπαθε Degradation όμως όταν μπήκα με remote control και έτρεξα το Intel Tool πέρασε κανονικά το test, επίσης στο OCCT αν και βαράει κατευθείαν 100c και κάνει throttle δεν πέταξε errors για κανα 5 λεπτο που το έτρεξα, το Cinebench δεν το έτρεχε καθόλου, τους nvidia drivers τους πέρασα εν τέλη χειροκίνητα, άντε βγάλε άκρη δηλαδή! Θα μπω πάλι με RC για να το τεστάρω περισσότερο. Απο μητρική έχει την MSI Mag z790 Tomahawk Wifi, έχω βρει αυτόν τον οδηγό για να πειράξει στο bios να το στρώσει λίγο από θερμοκρασίες, αν κάποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει από ρυθμίσεις πάνω σε αυτό ας βοηθήσει. Για δώστε και καμιά ιδέα για AIO ψύξη, κοιτούσα την Arctic LF ΙΙΙ Pro αλλά διαβάζω ότι το frame που δίνουν για Intel 1700 έχει 2 επαφές με την mobo αντί για 4 και δεν κάνει καλή δουλειά με αποτέλεσμα να προτείνουν οι περισσότεροι την ALF II, μετά εναλλακτικές για AIO μια Corsair Nautilus 360cm θα κάνει δουλειά? Στο BG3 του φτάνει 95c όπως είναι τώρα από λίγο που είδα! Max 360cm ΑΙΟ παίρνει το κουτί του μπροστά και 240cm πάνω.
LLLEFTERIS Δημοσ. Σάββατο στις 02:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:41 μμ 12 λεπτά πριν, Saloufas είπε Έχω έναν κολλητό Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι πολύ ξερό κεφάλι και με παλιές αντιλήψεις, πριν 1.5 χρόνο που έφτιαχνε pc build ήθελε ντε και καλά να βάλει i9 14900+rtx 4060(ουτε καν Ti) ενώ του έλεγα να βάλει 14700k+rtx 4070ti ή 4080 για 2κ που θα παίζει, για τον i9 ήταν αμετανόητος και με τα χίλια ζόρια τον πίεσα και έβαλε rtx 4070. Επιπλέον δεν ήθελε να βάλει με τίποτα AIO ψύξη και πήγε σε αερόψυξη Be Quiet Dark Rock pro 5 (epic fail) και το χειρότερο απ' όλα είναι κάθετος και δεν χρησιμοποιεί air condision σπίτι! Μιλάμε για εκρηκτικό συνδυασμό απ' όπου και να το πιάσεις με το δωμάτιο του να πιάνει 34.5c τις μέρες που είχε καύσωνα(μου είχε στείλει φώτο!) 🤣 Για να μην μακρηγορώ τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, πριν λίγες μέρες μου στέλνει και μου λέει κρασάρει το pc σε unzip, κρασάρουν οι drivers της Nvidia και δεν μπορεί να τους κάνει install όπως και του κρασάρουν τα παιχνίδια που παίζει Baldur's Gate 3&Pathfinder. Εννοείται η πρώτη σκέψη που έκανα είναι ότι το έστειλε το cpu μια ώρα αρχύτερα και έπαθε Degradation όμως όταν μπήκα με remote control και έτρεξα το Intel Tool πέρασε κανονικά το test, επίσης στο OCCT αν και βαράει κατευθείαν 100c και κάνει throttle δεν πέταξε errors για κανα 5 λεπτο που το έτρεξα, το Cinebench δεν το έτρεχε καθόλου, τους nvidia drivers τους πέρασα εν τέλη χειροκίνητα, άντε βγάλε άκρη δηλαδή! Θα μπω πάλι με RC για να το τεστάρω περισσότερο. Απο μητρική έχει την MSI Mag z790 Tomahawk Wifi, έχω βρει αυτόν τον οδηγό για να πειράξει στο bios να το στρώσει λίγο από θερμοκρασίες, αν κάποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει από ρυθμίσεις πάνω σε αυτό ας βοηθήσει. Για δώστε και καμιά ιδέα για AIO ψύξη, κοιτούσα την Arctic LF ΙΙΙ Pro αλλά διαβάζω ότι το frame που δίνουν για Intel 1700 έχει 2 επαφές με την mobo αντί για 4 και δεν κάνει καλή δουλειά με αποτέλεσμα να προτείνουν οι περισσότεροι την ALF II, μετά εναλλακτικές για AIO μια Corsair Nautilus 360cm θα κάνει δουλειά? Στο BG3 του φτάνει 95c όπως είναι τώρα από λίγο που είδα! Max 360cm ΑΙΟ παίρνει το κουτί του μπροστά και 240cm πάνω. Ποιο ειναι το intel Tools να το τρεξω και εγω εχω την ιδια μητρικη αλλα 14700k φυσικα εγω εχω πειραξει bios απο την αρχη.
Saloufas Δημοσ. Σάββατο στις 02:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:42 μμ 1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε Ποιο ειναι το intel Tools να το τρεξω και εγω εχω την ιδια μητρικη αλλα 14700k φυσικα εγω εχω πειραξει bios απο την αρχη. https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005567/processors.html
Saloufas Δημοσ. Σάββατο στις 07:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:48 μμ Δοκίμασα απο τον οδηγό τις ρυθμίσεις με 0.050 offset και βαράει Bsod...
Sheogorath Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 πμ Στις 23/8/2025 στις 7:48 ΜΜ, Saloufas είπε Δοκίμασα απο τον οδηγό τις ρυθμίσεις με 0.050 offset και βαράει Bsod... Δεν τους βάζεις καρφωτά να δουλέυει μέχρι 5-5.2 και μαξ 1.25 τάση; Τσάμπα πήρε i9 θα μου πεις αλλά...
Saloufas Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:40 μμ 15 ώρες πριν, Sheogorath είπε Δεν τους βάζεις καρφωτά να δουλέυει μέχρι 5-5.2 και μαξ 1.25 τάση; Τσάμπα πήρε i9 θα μου πεις αλλά... Άμα τον είχα κοντά θα το έβαζα χερι εγώ το pc, τωρα του λέω να αλλάξει κάτι στο bios εκτός ότι μπορεί να κάνει μια μέρα να το αλλάξει δεν δέχεται να κόψει όπως λέει επιδόσεις στο cpu, "πειράματα θα κάνουμε" αυτό μου λέει συνέχεια, δεν καταλαβαίνει ότι έτσι που βαραει 100c και κάνει throttling στην ουσία δεν εχει i9. Άσε μεγάλο μπλέξιμο, ασχολήθηκα 2 μέρες μπας και του το σενιαρω αλλά είναι ειδική περίπτωση δεν "νιώθει", σταμάτησα και εγώ να ασχολούμαι.
Sheogorath Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ 1 ώρα πριν, Saloufas είπε Άμα τον είχα κοντά θα το έβαζα χερι εγώ το pc, τωρα του λέω να αλλάξει κάτι στο bios εκτός ότι μπορεί να κάνει μια μέρα να το αλλάξει δεν δέχεται να κόψει όπως λέει επιδόσεις στο cpu, "πειράματα θα κάνουμε" αυτό μου λέει συνέχεια, δεν καταλαβαίνει ότι έτσι που βαραει 100c και κάνει throttling στην ουσία δεν εχει i9. Άσε μεγάλο μπλέξιμο, ασχολήθηκα 2 μέρες μπας και του το σενιαρω αλλά είναι ειδική περίπτωση δεν "νιώθει", σταμάτησα και εγώ να ασχολούμαι. Μα πρέπει να κόψει γιατί ο i9 που αγόρασε είναι "φρέσκο μαρούλι" και έτσι όπως δουλεύει θα χαλάσει γρήγορα. Πρέπει να κόψει επιδόσεις για να μην το παίρνει στο χέρι κάθε εξάμηνο-χρόνο.
ilos Δημοσ. πριν από 36 λεπτά Δημοσ. πριν από 36 λεπτά Στις 25/8/2025 στις 5:58 ΜΜ, Sheogorath είπε Μα πρέπει να κόψει γιατί ο i9 που αγόρασε είναι "φρέσκο μαρούλι" και έτσι όπως δουλεύει θα χαλάσει γρήγορα. Πρέπει να κόψει επιδόσεις για να μην το παίρνει στο χέρι κάθε εξάμηνο-χρόνο. Πειράματα θα κάνουμε? Για αυτό τους πήγε 3 χρόνια εγγύηση η intel.🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα