αποστόλης Δημοσ. Τρίτη στις 03:04 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:04 μμ 3 minutes ago, Arkin said: Σε ενδιαφερει να κρατησεις stock επιδοσεις η θες ταυτοχρονα να κανεις και OC? Προσωπικα θα προτεινα ενα ρευματακι εκει στο 1.23-1.24 δηλαδη αν stock σε δινει 1.35 παιξε με ενα offset 0.1 μεχρι 0.12 και 5.3-5.4 συχνοτητα all core με LLC 5. Επισης και τα 2 load line 0.01. Αν θες για παραπανω συχνοτητα που δεν θα το προτεινα ειδικα καλοκαιρι Ελλαδα μια χαρα ειναι τα 5.3 all core πες μου να δουμε για λιγο παραπανω ρευματακι. Stock θέλω! Δε με ενδιαφέρουν τα benchmarks απλά να coolαρω λίγο τη cpu
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 03:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:07 μμ 1 λεπτό πριν, αποστόλης είπε Stock θέλω! Δε με ενδιαφέρουν τα benchmarks απλά να coolαρω λίγο τη cpu Παιξε οπως σε ειπα. 5.3 all core+ 0.1 offset + 0.01 load line + llc 5. Restart τσεκαρεις κανα bench να δεις θερμοκρασιες και ανεφερε να δουμε τι εγινε και αν χρειαστει παραπανω tuning για την εποχη.
αποστόλης Δημοσ. Τρίτη στις 03:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:08 μμ 1 minute ago, Arkin said: Παιξε οπως σε ειπα. 5.3 all core+ 0.1 offset + 0.01 load line + llc 5. Restart τσεκαρεις κανα bench να δεις θερμοκρασιες και ανεφερε να δουμε τι εγινε και αν χρειαστει παραπανω tuning για την εποχη. Ok το βράδυ μετά τη δουλειά ευχαριστώ! Τι προφίλ θα πρότεινες στη μητρική? "Gigabyte perf drive"?
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 03:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:16 μμ Μόλις τώρα, αποστόλης είπε Ok το βράδυ μετά τη δουλειά ευχαριστώ! Τι προφίλ θα πρότεινες στη μητρική? "Gigabyte perf drive"? Αυτα ειναι προκαθορισμενα Profile που δινει η gigabyte. Εφοσον θα παιξεις με δικες σου ρυθμισεις δεν παιζει ρολο αστο στο optimization και μετα βαλε τις ρυθμισεις σου και intel defaults να το αφησεις εφοσον πειραξεις τα νουμερα δεν θα πιασει εκεινα αλλα αυτα που θα εχεις εσυ. Επισης αν εχεις το τελευταιο microcode μην παιξεις με το 104 απλα κλεισε το CSM εγω δεν γυρισα σε προηγουμενο bios παιζω με το τελευταιο microcode 0x12F με CSM κλειστο και εχω το Undevolt που θελω. Optimization: This mode aims for a balance between high performance and reasonable temperatures. It overclocks all cores but not to their absolute limit, keeping things stable and cool enough for most tasks. Instant 6GHz (Z790 only): This mode pushes the Intel 13th Gen Core i9 CPUs (specifically K models) to a guaranteed 6GHz clock speed. It prioritizes raw performance but will likely run hottest and may require top-tier cooling. Spec Enhance: This mode increases the turbo frequency of the P-cores (performance cores) for a performance boost, while keeping the E-cores (efficiency cores) at their default settings. It's a good middle ground between Optimization and Instant 6GHz. E-Core Disable: This mode deactivates the E-cores entirely, allocating all resources to the P-cores. This can improve single-core performance in some games and applications, but overall performance may not be as good as Optimization or Spec Enhance due to the lack of multi-core processing. Best for gaming and fast processing: For most users, Optimization offers the best balance of performance and stability for gaming and heavy tasks. It provides good clock speeds without sacrificing thermal headroom. If you have excellent cooling and prioritize absolute peak performance, particularly in single-core scenarios, Instant 6GHz could be your choice. However, be prepared for higher temperatures and potential instability. Spec Enhance is a good compromise between high performance and manageable temperatures, and could be worth trying if you want a bit more power than Optimization while keeping things cool. E-Core Disable is generally not recommended for gaming or general use as it can have diminishing returns for overall performance. 2
αποστόλης Δημοσ. Τρίτη στις 11:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:28 μμ (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Arkin said: Αυτα ειναι προκαθορισμενα Profile που δινει η gigabyte. Εφοσον θα παιξεις με δικες σου ρυθμισεις δεν παιζει ρολο αστο στο optimization και μετα βαλε τις ρυθμισεις σου και intel defaults να το αφησεις εφοσον πειραξεις τα νουμερα δεν θα πιασει εκεινα αλλα αυτα που θα εχεις εσυ. Επισης αν εχεις το τελευταιο microcode μην παιξεις με το 104 απλα κλεισε το CSM εγω δεν γυρισα σε προηγουμενο bios παιζω με το τελευταιο microcode 0x12F με CSM κλειστο και εχω το Undevolt που θελω. Optimization: This mode aims for a balance between high performance and reasonable temperatures. It overclocks all cores but not to their absolute limit, keeping things stable and cool enough for most tasks. Instant 6GHz (Z790 only): This mode pushes the Intel 13th Gen Core i9 CPUs (specifically K models) to a guaranteed 6GHz clock speed. It prioritizes raw performance but will likely run hottest and may require top-tier cooling. Spec Enhance: This mode increases the turbo frequency of the P-cores (performance cores) for a performance boost, while keeping the E-cores (efficiency cores) at their default settings. It's a good middle ground between Optimization and Instant 6GHz. E-Core Disable: This mode deactivates the E-cores entirely, allocating all resources to the P-cores. This can improve single-core performance in some games and applications, but overall performance may not be as good as Optimization or Spec Enhance due to the lack of multi-core processing. Best for gaming and fast processing: For most users, Optimization offers the best balance of performance and stability for gaming and heavy tasks. It provides good clock speeds without sacrificing thermal headroom. If you have excellent cooling and prioritize absolute peak performance, particularly in single-core scenarios, Instant 6GHz could be your choice. However, be prepared for higher temperatures and potential instability. Spec Enhance is a good compromise between high performance and manageable temperatures, and could be worth trying if you want a bit more power than Optimization while keeping things cool. E-Core Disable is generally not recommended for gaming or general use as it can have diminishing returns for overall performance. Με optimization και ένα under volt -050 χτυπάω 200 watt max , 89 θερμοκρασία στο 98% χρήσης. Πολύ καλά! Το stock ρεύμα σε idle είναι γύρω στο 1.10 Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:04 πμ από αποστόλης
Arkin Δημοσ. Τετάρτη στις 03:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:33 μμ 16 ώρες πριν, αποστόλης είπε Με optimization και ένα under volt -050 χτυπάω 200 watt max , 89 θερμοκρασία στο 98% χρήσης. Πολύ καλά! Το stock ρεύμα σε idle είναι γύρω στο 1.10 Ριξε και αλλο το ρευμα στο 0.1 βαλτο να πεσεις κατω απο τους 80. Idle τελειως πρεπει να πεφτεις αρκετα κατω απο το 1volt. Εδω με σχετικα idle μονο chrome εχω και εχει στιγμες πεφτει και στο 0.657 ρευμα. Βαλε offset 0.1 μην πω 0.125 και ξανα δες το με benchmarks και θερμοκρασιες. 1
kirileman Δημοσ. Τετάρτη στις 07:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:07 μμ Η δική μου z690 με μαμά performance mode χωρίς να πειράξω τίποτα κλοκάρει τον 13600k στα 5.2, vcore min 0.696, vcore max 1.212 και max temp 82 βαθμούς σε cinebench r23. Στα παιχνίδια μέχρι 70. Θερμοκρασία χώρου 29, ζεστούλα. Καλά αεριζόμενο κουτί, 240άρα aio, ήσυχο profile. Γενικά ευχαριστημένος.
αποστόλης Δημοσ. Τετάρτη στις 09:09 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:09 μμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Arkin said: Ριξε και αλλο το ρευμα στο 0.1 βαλτο να πεσεις κατω απο τους 80. Idle τελειως πρεπει να πεφτεις αρκετα κατω απο το 1volt. Εδω με σχετικα idle μονο chrome εχω και εχει στιγμες πεφτει και στο 0.657 ρευμα. Βαλε offset 0.1 μην πω 0.125 και ξανα δες το με benchmarks και θερμοκρασιες. Λοιπον με -1 offset το cinebench crashαρει Παιζω μπαλα λοιπον με icc max 307A (οπως λεει η intel), power limits στα 230 watts και voltage offset -025. Σε Multicore χτυπαω 210 με 85-90 βαθμους θερμοκρασια! Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:10 μμ από αποστόλης
Arkin Δημοσ. Τετάρτη στις 09:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:16 μμ 6 λεπτά πριν, αποστόλης είπε Λοιπον με -1 offset το cinebench crashαρει Παιζω μπαλα λοιπον με icc max 307A (οπως λεει η intel), power limits στα 230 watts και voltage offset -025. Σε Multicore χτυπαω 210 με 85-90 βαθμους θερμοκρασια! Αστο το ICC default. Offset ξανα βαλτο 0.1 και all core 5.3ghz. 2 ώρες πριν, kirileman είπε Η δική μου z690 με μαμά performance mode χωρίς να πειράξω τίποτα κλοκάρει τον 13600k στα 5.2, vcore min 0.696, vcore max 1.212 και max temp 82 βαθμούς σε cinebench r23. Στα παιχνίδια μέχρι 70. Θερμοκρασία χώρου 29, ζεστούλα. Καλά αεριζόμενο κουτί, 240άρα aio, ήσυχο profile. Γενικά ευχαριστημένος. xx600 σειρα ειναι αρκετα πιο ευκολο να πεσει σε ρευμα απο οσο εχω δει με τους xx700 και ακομα χειροτερα xx900 να θελουν παραπανω ρευμα για ιδιες συχνοτητες λογικο να μου πεις λογο περισσοτερων πυρηνων. 1
αποστόλης Δημοσ. Τετάρτη στις 10:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:23 μμ 1 hour ago, Arkin said: Αστο το ICC default. Offset ξανα βαλτο 0.1 και all core 5.3ghz. xx600 σειρα ειναι αρκετα πιο ευκολο να πεσει σε ρευμα απο οσο εχω δει με τους xx700 και ακομα χειροτερα xx900 να θελουν παραπανω ρευμα για ιδιες συχνοτητες λογικο να μου πεις λογο περισσοτερων πυρηνων. Η πλάκα είναι οτι προπερσι που εστησα το pc αναβαθμισα απο amd fx 8350. Ειπα να παω σε Intel για πρωτη φορα μετα απο τον pentium 4 2.8 ghz. ατυχία ρε παιδι μου
Arkin Δημοσ. Τετάρτη στις 11:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:00 μμ 36 λεπτά πριν, αποστόλης είπε Η πλάκα είναι οτι προπερσι που εστησα το pc αναβαθμισα απο amd fx 8350. Ειπα να παω σε Intel για πρωτη φορα μετα απο τον pentium 4 2.8 ghz. ατυχία ρε παιδι μου Ενταξει τι επιδοσεις εχουν ομως ετσι. Ειναι πολυ δυνατα chipakia αλλα θελουν το ρευματακι τους για να δουλεψουν στο max τους. 1
αποστόλης Δημοσ. Πέμπτη στις 12:17 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:17 πμ 1 hour ago, Arkin said: Ενταξει τι επιδοσεις εχουν ομως ετσι. Ειναι πολυ δυνατα chipakia αλλα θελουν το ρευματακι τους για να δουλεψουν στο max τους. Τέρας! Πιστεύω θα με βγάλει αλλά 5 χρόνια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα