Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θέλω να ρωτήσω κάτι κι αν δεν επιτρέπεται,  να την σβήσετε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο μπαλκόνι μου δεν έχω ΦΩΣ/ΛΑΜΠΑ αλλά ούτε και πρίζα και θέλω να περάσω 2 καινούριες γραμμές. (?)

Παλιότερα έχω ξαναπεράσει μια λάμπα γενικά μόνη της σε άλλο δωμάτιο.

Αυτό που θέλω τώρα είναι να περάσω στο μπαλκόνι μια ΛΑΜΠΑ (με διακόπτη) αλλά να περάσω επίσης και μια πρίζα ώστε αν χρειαστώ ρεύμα στο μπαλκόνι, να το έχω.

Σας στέλνω μια φωτογραφία να δείτε τι εννοώ.

Χρειάζεται από το Α να τραβήξω έξτρα άλλους 2 αγωγούς στο Δ ή μπορώ και "στη μέση της διαδρομής" της λάμπας να περάσω 2 καινούριους αγωγούς;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

14312341234134.png

Δημοσ.

Θα εντοπίσει ο ηλεκτρολόγος τον κοντινότερο κόμβο η μπουάτ προς το μέρος που θες. Θα τραβήξει φάσεις και ουδέτερους καθώς και γείωση για την πρίζα σούκο, θα περάσει τις γραμμές μέχρι εκεί που θες για την λάμπα και την πρίζα και θα στα τοποθετήσει. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Συνηθίζω να καλώ ηλεκτρολόγο για κάτι πιο σύνθετο.

Πέρασα και στην αποθήκη μόνος μου λάμπα και δεν χρειάστηκα ηλεκτρολόγο γιατί μπορώ να το κάνω.

Όλο αυτό το ρώτησα γιατί θέλω να το περάσω μόνος μου, οπότε θα ήθελα να ενημερωθώ πάνω στην ερώτηση μου.

Αν θέλω να περάσω γραμμή έξω, όπως στο σχεδιάγραμμα, την λάμπα μπορώ να την περάσω.

Αν θέλω ΠΡΙΖΑ, από που θα τραβήξω αγωγό, Από την αρχή όπως στην λάμπα ή μπορώ στη μέση να ενώσω 2 αγωγούς;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αφου δεν υπαρχουν    Υπαρχουσες  οδευσεις   για τα καλωδια  εχεις  2 επιλογες  απο το κοντινοτερο κουτι διακλαδωσης  η απο  οπου περνανε καλωδια  Η  θα σκαψεις  (μπελαλιδικο  και σκονη  ακομα  κ τρυπα που θα κανεις για να βεις πισω στο μπαλκωνι  σκονη )   η καναλια   (στην περιπτωση σου τα πρωτιμω)

Απο το κουτι διακλαδωσης  τωρα  παιρνουμε μια φαση (μαυρο) κ την παμε στον ρευματοδωτη ( πριζα εξωτερικου  τυπου  )  τον ιδιο κ τον ουδετερο  (μπλε η γρι ) απο μπριζα προς κουτι  διακλαδωσης   το ιδιο κανουμε και με την γειωση  (κιτρινο)   Τωρα το πιο τημαντικο ,φαση  ξεκιναει κ αυτη απο κουτι διακλαδωσης  ( η νωμοθεσια  λεει  οτι οι διακωπτες που ανοιγουν υγρους χωρους πρεπει να ειναι εσωτερικα του κτιριου  ) που θα πηγαινει στο διακοπτη  (μαυρο)  μετα το διακοπτη εχουμε συνηθως την επιστρωφη   (χρωμα  κοκκινο  )  το πας λαμπα   .Α  στο κεντρο της λαμπας  οχι στο σπειρωμα  προσωχη.

και απο την λαμπα απο  το σπειρωμα  της , για να κλεισεις κυκλωμα  στον ουδετερο  Ν  (χρωμα μπλε )  αυτααααααα.............

Που λες για την ενωση των 2  αγωγων  εξωτερικα , το ψιλωαποφευγουμε (υγρασια ρελε μπαφ)....  απαγωρευεται  η ενωση  αγωγων  εκτως  κυτιου  .. αν και το εχω δει   .

τωρα  οτι κανεις  Ενωειται κωβεις ρευμα  , δεν νιωθεις κουρασμενος κλπ  . αν νωμιζεις  οτι δεν θα τα καταφερεις καλυτερα να φωναξεις καπιον που γνωρειζει  .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...