Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλει φίλος για το μαγαζί του κάτι για να μπορεί να δουλεύει για κάποια ώρα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (βασικά φοβάται ότι θα έχουμε συχνές μέσα στο καλοκαίρι). Επειδή δεν είναι περίπτωση "να προλάβω να κλείσω τα μηχανήματα αφού έχω σώσει τα ανοιχτά αρχεία" αλλά θέλει να μπορεί να δουλέψει κανονικά για κάποια ώρα (τουλάχιστον μισάωρο, αν μπορεί και περισσότερο) δεν νομίζω να τον καλύψει η λύση κάποιου UPS (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) οπότε σκέφτηκα την επιλογή κάποιας γεννήτριας, αλλά εκεί δεν το ξέρω καθόλου το θέμα. 

Θέλει να κουμπώσει τα απολύτως απαραίτητα, ένα PC AIO, το router, το POS, αντε και καμιά λάμπα. Εκτυπωτή πχ από όσο γνωρίζω για τα UPS δεν κουμπώνει με την καμία επειδή τραβάνε πάρα πολύ ρεύμα, ειδικά οι laser. 

Δημοσ.

Ό,τι είναι καλύτερο /βολικοτερο. 

Ξέχασα να αναφέρω παραπάνω ότι θα ήθελε να βάλει και καμιά - μικρή - λάμπα. 

Δηλαδή παίζει να κάνει δουλειά και με UPS; 

Δημοσ.

δεν ειναι τοσο ευκολο αυτο που θελει να κανει με τη γεννητρια, θα χρειαστει χοντρη επενδυση για αυτοματισμούς κλπ ωστε να μη κλεινουν κ παλι ειναι ρισκο

για Pc pos ρουτερ κ λαμπα με ενα UPS κανει δουλιτσα...

• Like 1
Δημοσ.

Αν το ΑΙΟ το κάνει λάπτοπ που έχει δική του μπαταρία, θα έχει και μια οθόνη για κανονική χρήση που όταν πέσει την κλείνεις, οπότε κρατάει 1-2 ώρες μόνο του και αν πάρει ένα μικρό σχετικά ups μια χαρά τον βγάζει για μερικές ώρες.

Τώρα για φως καλύτερα κάποιο φωτιστικό led χαμηλής κατανάλωσης <10w που ναι μεν βλέπει στο γραφείο αλλά όχι σε όλο το δωμάτιο...

Και εκτυπωτή αν τυπώνει κάθε μέρα αλλά λίγο, εγώ θα πήγαινα σε ecotank που καίει ελάχιστα και τον αντέχει ένα ups. Φυσικά μετριάζεις την χρήση όταν πέφτει το ρεύμα.

Όλα αυτά είναι επένδυση (~1000€) αλλά έτσι θα αντέχει 2-3-4 ώρες ανάλογα το ups...

Υ.Γ. Μικρό ups, Γιώργο τι μπαταρία πήραμε δεν θυμάμαι 500-600, αντέχει το modem και το router σίγουρα 5 ώρες με τις 2 πρώτες κι ένα λαπτοπ επάνω.

Δημοσ.

Η γεννητρια για να μην υπαρχει dowtime θα χρειαζεται και μπαταριες και καλη επενδυση.

Αυτα που αναφερεις οτι θελει να κραταει ειναι μικρες καταναλωσεις οποτε ενα UPS και στην αναγκη συν εξωτερικες μπαταριες θα κανει τη δουλεια του.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Sadako είπε

Καλησπέρα. Θέλει φίλος για το μαγαζί του κάτι για να μπορεί να δουλεύει για κάποια ώρα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (βασικά φοβάται ότι θα έχουμε συχνές μέσα στο καλοκαίρι). Επειδή δεν είναι περίπτωση "να προλάβω να κλείσω τα μηχανήματα αφού έχω σώσει τα ανοιχτά αρχεία" αλλά θέλει να μπορεί να δουλέψει κανονικά για κάποια ώρα (τουλάχιστον μισάωρο, αν μπορεί και περισσότερο) δεν νομίζω να τον καλύψει η λύση κάποιου UPS (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος) οπότε σκέφτηκα την επιλογή κάποιας γεννήτριας, αλλά εκεί δεν το ξέρω καθόλου το θέμα. 

Θέλει να κουμπώσει τα απολύτως απαραίτητα, ένα PC AIO, το router, το POS, αντε και καμιά λάμπα. Εκτυπωτή πχ από όσο γνωρίζω για τα UPS δεν κουμπώνει με την καμία επειδή τραβάνε πάρα πολύ ρεύμα, ειδικά οι laser. 

Η ιδανικότερη λύση είναι UPS για αυτά. Με γνώμονα όμως ποιά είναι η χρήση ενός UPS θα πρέπει να μπει ώστε να μπορέσει να τερματίσει σωστά τις συσκευές και όχι για εργασία...

Μφχ

Δημοσ.

Υπάρχουν γεννήτριες που ξεκινούν να δουλεύουν αυτόματα με το που πέφτει το ρεύμα. Σε κάθε περίπτωση δεν γλυτώνει το  UPS,  το οποίο θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να σηκώσει το φορτίο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει μπρος η γεννήτρια.

• Like 2
Δημοσ.

Ας πάρει ένα ups 1,5KW. Θα τον κρατήσει τουλάχιστον ένα μισάωρο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Sadako είπε

Αυτό που θέλει ειναι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/30053348/Powerwalker-VFI-1000-ICT-IoT-UPS-On-Line-1000VA-1000W-με-4-IEC-Πρίζες.html?from=sku_color_variations

Αν θέλει παραπάνω χρόνο μπορεί να πάρει ένα μεγαλύτερο (υπάρχουν επιλογές στο link) καθώς και να συνδέσει exrta  εξωτερικές μπαταρίες στην ειδική υποδοχή (πληροφορίες για το πως και τι στο manual αν το αγοράσει τελικά) 

Δημοσ.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από αυτά καταλαβαίνω ότι η επιλογή της γεννήτριας ήταν μάλλον πρόχειρη σκέψη και όχι τόσο πρακτική όσο νόμιζα.

Άρα το θέμα είναι αν μπορούμε να βρούμε τι UPS ακριβώς τον καλύπτει για τον χρόνο που θέλει να είναι ανοιχτά όλα και να δουλεύει σε περίπτωση διακοπής (μου ανέφερε για μίνιμουμ μισή ώρα, και όσο περισσότερο προφανώς τόσο το καλύτερο).

Καλή η ιδέα του φίλου για laptop, αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί επιλογή, έχει περαστεί στο PC ειδικό πρόγραμμα για την δουλειά που δεν μπορεί να το μεταφέρει σε άλλο μηχάνημα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίσουμε (ή έστω να προβλέψουμε με κάποια μικρή σχετικά απόκλιση) τον χρόνο που θα μπορεί να του κρατάει ανοιχτά τα απαραίτητα* μηχανήματα; Από ό,τι θυμάμαι, όταν έψαχνα για το δικό μου UPS υπάρχουν κάποια online UPS calculators, αλλά από ό,τι θυμάμαι από εκεί έβγαζα μόνο τι UPS πρέπει να πάρω για να "σηκώνει" τις συσκευές μου και όχι τόσο τον χρόνο που θα μπορεί να μου τα κρατάει ανοιχτά.

Θα μπορούσαμε πχ να δούμε με την βοήθεια μιας πρίζας που μετράει κατανάλωση να δούμε πόσο ρεύμα τραβάνε αυτά τα απαραίτητα μηχανήματα και με βάση αυτές τις μετρήσεις να επιλέξουμε το UPS που θα μας κρατάει για χ λεπτά (ή έστω χ +- ψ λεπτά 😀); Πολύ καλή περίπτωση αν υπάρχει η δυνατότητα "ενίσχυσης" όπως αναφέρει ο φίλος παραπάνω με κάποιο powerbank ή εξτρά μπαταρία (που να κουμπώνει όμως εξωτερικά).

*Για να γίνω πιο λεπτομερής, το πλήρες "setup" του μαγαζιού αποτελείται από 2 PC (ένα το AIO και ένα 2ο με πύργο και οθόνη), 2 laser printers, 2 POS, το router κι ένα ασύρματο τηλέφωνο με μια ταμειακή (τα 2 τελευταία ξέχασα να τα αναφέρω στο αρχικό ποστ). Απλά από αυτά, σε περίπτωση διακοπής, τα απολύτως απαραίτητα για να μπορεί να δουλέψει είναι το AIO, το router και το ένα POS με την ταμειακή. Και μετά στα όχι απαραίτητα αλλά "πολύ χρήσιμα" είναι το ασύρματο κι εκεί έβαλα κι ένα φως -έστω χαμηλής κατανάλωσης- αν έχει σουρουπώσει πχ. Υποθετικά για να μειώσει την κατανάλωση θα μπορούσε ίσως να κλείνει την οθόνη του AIO προσωρινά για όσο δεν χρειάζεται, δηλαδή θα είναι φορές που θα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο με την ταμειακή, ή ίσως με το POS και την ταμειακή. Εκτύπωση μπορεί να κρατήσει για να την στείλει μετά όταν έρθει το ρεύμα. Αν και -επειδή το ανέφερε ένας φίλος παραπάνω- είναι ούτως ή άλλως στα μελλοντικά σχέδια η αγορά ενός Inktank εκτυπωτή που θα μπει κάπου κεντρικά για να αντικαταστήσει τους 2 laser. Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερα, ο εκτυπωτής δεν συμπεριλαμβάνεται στις συσκευές ζωτικής σημασίας.

Δημοσ.

Laser εκτυπωτη δε βαζεις πανω στο UPS σε καμια περιπτωση. Θα το στειλει αδιαβαστο καθως στο ανοιγμα ζητανε αρκετο ρευμα.

Τα υπολοιπα εφοσον φανταζομαι δε θα ειναι τιποτα απαιτητικοι υπολογιστες, πιστευω κανα 300αρι να τραβανε το πολυ,οποτε με ενα ups που εχει 3 9αρες μπαταριες θα παρεις το χρονο αναμονης που θελεις.

Για μενα ας παρει ενα που να εχει υποδοχη για εξωτερικες μπαταριες και ας κανει δοκιμες να δει και εαν δε τον καλυπτει ο χρονος,βαζει και εξωτερικες.

Πριν κανεις οποιαδηποτε αγορα να τσεκαρεις οτι το battery pack που ενδεχομενως να χρειαστει να ειναι διαθεσιμο.

Επειδη σπανια χρησιμοποιουνται ,συνηθως δεν υπαρχουν διαθεσιμα.Πχ θα σου προτεινα αυτο:

https://www.skroutz.gr/s/2822427/CyberPower-OLS1000EXL-UPS-On-Line-1000VA-900W-με-4-IEC-Πρίζες.html

Που το εχω και θα σου εκανε μια χαρα τη δουλεια αλλα το battery pack του δε βλεπω να υπαρχει πουθενα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βάλεις έναν μετρητή σε κάθε συσκευή για μια ώρα για να πάρεις τον μ.ο. κατανάλωσης και τα προσθέσεις θα έχεις μια συνολική μέτρηση. Μετά θα ψάξεις στα χαρακτηριστικά των ups ένα που να αντέχει την ώρα που θέλεις. Παράδειγμα, σχέδιο που λέει περίπου ανάλογα την κατανάλωση. Στο συγκεκριμένο με περίπου 100watt αντέχει τουλάχιστον 20λεπτά (επιβεβαιώνω μετά από δοκιμές). 

Ενναλακτικά ένα μικρό για τις μικρές καταναλώσεις και ένα μεγάλο για κάθε pc. Σύνολο 3 ups.

Υ.Γ. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος τουλάχιστον όχι απρογραμμάτιστες. Αλλά έχω διαψευστεί στο παρελθόν αρκετές φορές...

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.
19 ώρες πριν, filarhos είπε

Αν το ΑΙΟ το κάνει λάπτοπ που έχει δική του μπαταρία, θα έχει και μια οθόνη για κανονική χρήση που όταν πέσει την κλείνεις, οπότε κρατάει 1-2 ώρες μόνο του και αν πάρει ένα μικρό σχετικά ups μια χαρά τον βγάζει για μερικές ώρες.

Τώρα για φως καλύτερα κάποιο φωτιστικό led χαμηλής κατανάλωσης <10w που ναι μεν βλέπει στο γραφείο αλλά όχι σε όλο το δωμάτιο...

Και εκτυπωτή αν τυπώνει κάθε μέρα αλλά λίγο, εγώ θα πήγαινα σε ecotank που καίει ελάχιστα και τον αντέχει ένα ups. Φυσικά μετριάζεις την χρήση όταν πέφτει το ρεύμα.

Όλα αυτά είναι επένδυση (~1000€) αλλά έτσι θα αντέχει 2-3-4 ώρες ανάλογα το ups...

Υ.Γ. Μικρό ups, Γιώργο τι μπαταρία πήραμε δεν θυμάμαι 500-600, αντέχει το modem και το router σίγουρα 5 ώρες με τις 2 πρώτες κι ένα λαπτοπ επάνω.

12V 7.2AH πηραμε

36 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εναλλακτικα πας εξαρχης σε γαιδουρι και δε σε απασχολει τιποτα.Πχ:

https://www.skroutz.gr/s/2815500/CyberPower-OLS2000EXL-UPS-On-Line-2000VA-1800W-με-4-IEC-Πρίζες.html?from=sku_color_variations

οτι Ups περαν απο APC & EATON εχω παρει κατεληξα οτι δεν αξιζει κ δε προσφερει αυτα που υποσχεται. Ειδα το Cyberpower Και θυμηθηκα οτι εχω παρει ενα 2000VA (οχι αυτο) και δεν εβγαζε ουτε το 15% απο το αναμενόμενο-προβλεπομενο βασει προδιαγραφών...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...