Προς το περιεχόμενο

120mm fan σαν intake στη Noctua NH-D15


Psyber

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και εύχομαι να είστε καλά.

 

Έχω το κουτί Fractal Design Define 7. Σε αυτό χωράει η D15 με το intake 140mm fan σηκωμένο, για να μη βρίσκει στις ram, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα δε μου αρέσει καθόλου. Για το λόγο αυτό σκέφτομαι να βάλω ως intake ένα 120mm, πάλι της Noctua αλλά δεν ξέρω ποιον. 

Είμαι μεταξύ του NF-F12, που λειτουργεί και αυτός στις 1500 στροφές, όπως και o 140mm, που έρχεται με την ψύκτρα (NF-A15) και του NF-A12 που πιάνει τις 2000 στροφές. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το εξής: γίνεται να βάλω δυο διαφορετικούς ανεμιστήρες, πχ τον μαμά 140mm και τον 120άρη, με splitter στο ίδιο header; Το γεγονός ότι λειτουργούν στις ίδιες στροφές τους κάνει συμβατούς ως προς τη λειτουργία του PWM ή θα τους μπερδέψει; 'Η θα έπρεπε ιδανικά να μπούν σε διαφορετικό header και να ελέγχονται ανεξάρτητα;

 

https://noctua.at/en/products/fan/nf-f12-pwm-chromax-black-swap

https://noctua.at/en/products/fan/nf-a12x25-pwm-chromax-black-swap/specification

 

Περιμένω το feedback σας, ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα pwm splitters έχουν ένα primary και 1-2-3-όσα secondary headers.Ο ανεμιστήρας που θα πάει στο primary header, είναι και αυτός που θα διαβάζει η μητρική σου.

Μπορείς να κάνεις mix and match ανεμιστήρων,το πρόβλημα είναι πως το pwm@60% του Α15 μπορεί να μήν μεταφράζεται σε 60% για F12 ή τον A12x25,τόσο απο άποψη στροφών,όσο και απο άποψη απόδοσης.

Αν το ζητούμενο είναι να δουλεύουν οι ανεμιστήρες μέχρι το μέγιστο,προσωπικά θα έβαζα έναν A12x25 intake (επειδή έχει μεγαλύτερο εύρος στροφών) σε ξεχωριστό header μητρικής.Μετά θέλει λίγο πειραματισμό (πχ με το argus monitor) για να πετύχεις μια σωστή ισορροπία μεταξύ ανεμιστήρων. 

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...