Προς το περιεχόμενο

WiFi χρονοδιακόπτης ηλιακού για ζεστό νερο


gsnowman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σε όλους ξανά.

Παρακαλώ δώστε μου μια κατεύθυνση προς το θέμα μου, για να έχω μια σφαιρική εικόνα πριν πάω στον τεχνικό και σε εταιρεία...

Διόροφη οικοδομή με οκτώ ενοικιαζόμενα δωμάτια καλοκαιρινή περίοδο, 22 άτομα max, με ηλιακό 300 λίτρα 2 ετών και ακόμα ένα ηλιακό 250 λίτρων παλιό στη πλάκα πάνω. 

Το βράδυ μετά τις 9.00 περίπου το νερό είναι χλιαρό, λογικά τα 550 λίτρα είναι οριακά. 

Οπότε ανάβω το ρεύμα και στους δύο θερμοσίφωνες και βάζω on και στο πίνακα του χροδιακοπτη για να λειτουργήσουν όλα και να έχει ζεστό νερό ως το πρωί 8.00.

-Θέλω να βάλω χρονοδιακόπτη να το χειρίζομαι από το σπίτι. Να ανάβει 2 ώρες το βράδυ 2 ώρες ξημερώματα. Τι πρέπει να μπει? Τι έχει η αγορά δε ξέρω...

-Να συνδεθεί μόνο στον καινούργιο ηλιακό?

-Να βάλω ακόμα ένα καινούργιο ηλιακό 300 λίτρα?

Τι θα κανατε?

Να ξέρω πέντε πράγματα να γίνουν σωστές κινήσεις να πιάσουν τόπο γιατί...

Χτυπήστε με αλύπητα!

Ευχαριστώ 

 

Επεξ/σία από gsnowman
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τόσα άτομα που λες τα 300 λίτρα δεν σε φτάνουν. Ακόμα και αν χρησιμοποιείς και τα άλλα 250 τον παλιό πάλι δεν σε φτάνουν. 

Τα 250-300 λίτρα είναι για 5-6 άτομα. Επειδή είναι καλοκαίρι να πούμε 7.  Αρα για 22 άτομα θέλεις 3 φορές το 250-300. Δηλαδή σύνολο 750-900 λίτρα. Γι αυτό και δεν σε φτάνουν τα 550. 

Βάλε άλλον ένα ηλιακό 250-300 λιτρα (αυτο είναι σωστότερο)  ή  αν σου φαίνεται μεγάλο το κόστος βάλε μια δεξαμενή ακόμα (buffer) που είναι μονωμένη για να έχεις άλλα 250-300 λίτρα.

Επειδή είναι καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες πολύ μεγάλες θα είναι πανεύκολο να ζεσταίνεις και να αποθηκεύεις και αυτά τα 250 λίτρα απο τους 2 ηλιακούς που ΄ήδη έχεις. Το χειμώνα δεν θα είναι καθόλου ευκολο. 

Σύνολο λοιπόν θα έχεις περίπου 800 λίτρα ικανά να κάνουν μπάνιο αυτοί που θέλεις.  Θα σου στοιχίσει πολύ λιγότερο σε σχέση με το ρεύμα που καταναλώνεις τώρα να επενδύσεις στην χωρητικότητα των λίτρων που έχεις. 

Οσο για την παρακολούθηση αυτοματισμό που θέλεις θα βάλεις ένα θερμόμετρο wifi να παίρνει απο κάποιον ηλιακό θερμοκρασία νερού και με την εφαρμογή που θα έχει αυτή η συσκευή θα ανοίγει και θα κλείνει το ηλεκτρικό κύκλωμα του θερμοσιφώνου αυτόματα βάσει θερμοκρασίας ή όποτε εσυ θέλεις. Πχ αναλόγως ενοικιάσεων καιρού κλπ οταν θέλεις να ακυρώσεις-να αυξήσεις-να μειώσεις ώρες θέρμανσης και βαθμούς θέρμανσης θα το κάνεις μέσα απο την εφαρμογή. Αυτο ομως έιναι για αργότερα, στείλε μου μήνυμα να σου πω πως μπορείς να το φτιάξεις. 

Επεξ/σία από tvkal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...