Προς το περιεχόμενο

Η Apple λέει στους προμηθευτές να αποφύγουν τη σήμανση «Made in Taiwan» στις αποστολές προς την Κίνα


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple προειδοποίησε τους Ταϊβανούς προμηθευτές να διασφαλίσουν ότι οι αποστολές στην Κίνα συμμορφώνονται με τον κανονισμό που ισχύει εδώ και χρόνια για την σήμανση των προϊόντων μετά την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Nancy Pelosi, την περασμένη εβδομάδα στην Ταϊπέι.

 

To ειδησεογραφικό πρακτορείο Nikkei σε σχετικό άρθρο του έκανε γνωστό ότι η Αμερικάνικη εταιρεία επικοινώνησε με τους προμηθευτές και τους κατασκευαστές των προϊόντων της στην Ταϊβάν, λέγοντας τους ότι τα προϊόντα και τα ανταλλακτικά που προορίζονται για την ηπειρωτική χώρα θα πρέπει να αναφέρουν ως πηγή προέλευσης την «Chinese Taipei» ή την «Taiwan, China».

Το παραπάνω έρχεται σε συμφωνία με μία πολιτική που υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο η εφαρμογή της έγινε επιτακτική μετά την έξαρση των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Κίνας εξαιτίας της επίσκεψης της Nancy Pelosi στο νησί την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πολιτική της Κίνας, οι αρμόδιες αρχές στην Κίνα έχουν το δικαίωμα να καθυστερήσουν ή ακόμη και να απορρίψουν αποστολές προϊόντων που αναγράφουν στη συσκευασία της «Made in Taiwan». Από την άλλη, το αυτοδιοικούμενο νησί έχει το δικό του σύνολο κανόνων σήμανσης. Οι αποστολές πρέπει να αναφέρουν ως χώρα προέλευσης την «Ταϊβάν» ή τη «Δημοκρατία της Κίνας».

Τόσο η Apple όσο και πολλές άλλες Αμερικανικές εταιρείες έχουν μια περίπλοκη σχέση με την Κίνα και αν πράγματι ισχύουν οι πληροφορίες του Nikkei, τότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Apple επιδιώκει να κατευνάσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το 2019, η εταιρεία αφαίρεσε το emoji με τη σημαία της Ταϊβάν από το iOS στο Hong Kong εν μέσω των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας που σημειώθηκαν εκείνη τη χρονιά.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Apple ενδέχεται να κατανόησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με την πολιτική της Κίνας για τις αποστολές στην Ταϊβάν. Τον Απρίλιο, ο Tim Cook είχε δηλώσει ότι οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς είχαν σημαντική επίδραση στις πωλήσεις των συσκευών iPad της εταιρείας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία προετοιμάζει το έδαφος για το λανσάρισμα του iPhone 14, οποιαδήποτε καθυστέρηση λόγων τελωνειακών διαφορών θα ήταν πιθανότατα καταστροφική για την εταιρεία καθώς η αγορά της Κίνας είναι τεράστια. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα πως Κίνα και Ταϊβάν είναι το ίδιο κράτος με διαφορετικές κυβερνήσεις (κομμουνιστική κατά κάποιο τρόπο και καπιταλιστική, αντίστοιχα). Έπρεπε να πάει η Πελόζι, να γίνει η κρίση και να ασχοληθεί ο κόσμος.

Τελικά και τα μεγάλα και ισχυρά κράτη (εν περιπτώσει η Κίνα-ηπειρωτική και μη) έχουν προβλήματα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα, η Κύπρος κτλ.

Αν το θέλουν οι ισχυροί του κόσμου το μπέρδεμα είναι εύκολη υπόθεση.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, athasbill είπε

Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα πως Κίνα και Ταϊβάν είναι το ίδιο κράτος με διαφορετικές κυβερνήσεις

Καμία σχέση... μάλλον θέλεις ακόμα πολύ διάβασμα...

  • Like 2
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Δεν γνωριζα οτι η Ταϊβαν εχει τοσο τερασια δυναμη στα chips.. 

Βρες εταιρία μητρικών που να μην είναι από τη Ταιβάν...
Η μια από αυτές έχει και όνομα από την ελληνική μυθολογία. 
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ταιβαν ηταν η χωρα  που παρεμεινε κανονικη κινα με αυτοκρατορα και τα  λοιπα οταν στην υπολοιπη κυριαρχησε ο κουμμουνισμος πριν καμια 80αρια χρονια

απο τοτε αυτη ειχε το μονοπωλιο του ονοματος ¨¨κινα"

μεχρις οτου ψοφησε ο μαο και η κινα αποφασισε να σοβαρευετει μπηκε στο παγκοσμιο οργανισμο εμποριου αρχισε να μεταρρυθμιζεται και η αμερικη αρχισε να την αναγνωριζει ως "κινα" οποτε η ¨αλλ稨 κινα εγινε ταιβαν

τωρα αυτα τα λιγα ξερω απο ιστορια μπορει να κανω και λαθος αν καποιος ξερει καλυτερα να μας πει τι ακριβως παιζει με τα ονοματα

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατι να μπλέξει η  Apple με πολιτικά θέματα , αυτο που κάνει ειναι λογικό , στην Κινα συναρμολογούν ολες οι εταιριες Dell , HP κτλπ εξάλλου όλες οι big tech ειναι φιλικές προς την Κίνα λογω τεραστιας αγοράς , η Google δεν ήταν αντίθετη στις κυρώσεις Huawei ?

Επεξ/σία από ethereum
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε σχετικά νέα

https://www.naftemporiki.gr/story/1893399/ipa-ta-snickers-zitoun-suggnomi-apo-tin-kina-pou-apokalesan-tin-taiban-xora

οπότε λέει και η Apple μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να ζητάμε δημοσίως συγγνώμη :)

Επεξ/σία από atrias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...