Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει γίνει ένα λάθος στη φορολογική μου δήλωση που με καλεί να πληρώσω αρκετά μεγαλύτερο ποσό από το πραγματικό. O λογιστής μου λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί και δεν ξέρει τι να κάνει για να διορθωθεί. 

Συγκεκριμένα δουλεύω και ζω στο εξωτερικό αλλά εχω και κάποια εισοδήματα απο Ελλάδα. Απ' όσο γνωρίζω από τις προηγούμενες χρονιές, τα (ήδη φορολογημένα) εισοδήματα μου στο εξωτερικό, τα οποία δηλώνω στο νταμάκι 657 ("Εισοδήμ. που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά (παρ. 2 άρθρ. 43Α Κ.Φ.Ε.) χωρίς ηλεκτρ. πληροφ."), δεν θα έπρεπε να φορολογούνται με κανέναν τρόπο. 

Επίσης, λόγω του ότι δουλεύω στο εξωτερικό, ο λογιστής μου μου έχει πεί να συμπληρώνω το 015 ("Ανήκετε στην κατηγορία της παραγρ. 4 του άρθρου 30 Κ.Φ.Ε.;") το οποίο μου λέει είναι αυτό που με εξαιρεί από την προσαύξηση φόρου αποδείξεων. Όπως και να έχει, αν και ούτως η άλλως εξαιρούμαι, τα εξοδά μου στην Ελλάδα είναι αρκετά για να καλύψουν το ποσό που θα έπρεπε να έχω ξοδέψει λόγω εισοδημάτων μου στην Ελλάδα.

Αυτό που φαίνεται να έχει συμβεί είναι ότι το σύστημα φέτος μάλλον μετράει και τα ήδη φορολογημένα έσοδα από το εξωτερικό στο ποσό που προσδιορίζει πόσα πρέπει να έχω ξοδέψει (συν το ότι το νταμάκι 015 δεν λειτουργεί για να με προστατέψει) και μάλλον γι' αυτό μου βγάζει μια προσαύξηση φόρου αποδείξεων που δεν θα έπρεπε να υπάρχει...

Έχω κάνει κάτι λάθος; Έχει αλλάξει κάτι; Είναι απλά λάθος του συστήματος? Και αν το τελευταίο, που απευθύνομαι..; 

Παρεπιπτόντως αν είναι τα έσοδα εξωτερικού να μετράνε τότε έχω και έξοδα στο εξωτερικό που θα έπρεπε να μετράνε... Όπως και να έχει θα έπρεπε να εξαιρούμαι γενικώς από τις προσαυξήσεις φόρου αποδείξεων...

Επεξ/σία από Babis_allos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Babis_allos είπε

Και αν το τελευταίο, που απευθύνομαι..; 

Σε άλλο λογιστή. Ή μάλλον πάρε γνώμη από  4-5 λογιστές... θα καταλάβεις αμέσως ποιος ξέρει τι του γίνεται και ποιος είναι άσχετος.

Επεξ/σία από ekrepali

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...