haris_216 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έψαξα στο φόρουμ αλλά με εξαίρεση ένα παμπάλαιο θέμα το οποίο είναι πια κλειστό για απαντήσεις, δεν βρήκα κάτι άλλο. Λοιπόν, όπως λέει και ο τίτλος, ψάχνομαι για παγοκύστες για φορητά ψυγειάκια. Αναφέρομαι στα απλά "κλασσικά" και όχι στα μπαταρίας. Έχω δύο παλιές παγοκύστες (ημιδιαφανές κέλυφος με ροζ υγρό μέσα) που βρίσκονται στην οικογένεια ΠΟΛΛΑ χρόνια και πραγματικά έχουν διάρκεια (κρατάνε την ψύξη τους). Ότι άλλο έχω δοκιμάσει τελευταία, άσχετα από τις ώρες που γράφουν σαν διάρκεια, δεν με έχουν ικανοποιήσει. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος δεν μιλάω για τις μπύρες μιας μεσημεριανής εξόρμησης στην παραλία αλλά για πολύωρο (άνω των 10 ωρών) οδικό ταξίδι όπου κυρίως με ενδιαφέρει να φτάσουν σώα σχετικά ευπαθή "μεζεδάκια" (τυριά, αλλαντικά, κλπ) Το ερώτημα λοιπόν είναι αν υπάρχουν δοκιμασμένες παγοκύστες που να κρατάνε. Για να σας προλάβω συνήθεις λύσεις που βρίσκει κανείς εύκολα σε supermarket, skroutz, κλπ έχουν δοκιμαστεί αλλά ψάχνω κάτι παραπάνω. Δεν με απασχολεί αν δεν κάνει 1€, 2€, 3€ αλλά είναι αρκετά παραπάνω, αρκεί να τα αξίζει Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από haris_216
Maurikycli Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Είναι σημαντικό να βάλεις ολόκληρο το ψυγειάκι στο ψυγείο τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν . Δύσκολο αλλά αξίζει 1 1
haris_216 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Σ'ευχαριστώ. Αυτό το γνωρίζω αλλά πρακτικά είναι αδύνατο, προφανώς λόγω όγκου. Πάντως φροντίζουμε να ρίχνουμε την εσωτερική θερμοκρασία, ώρες πριν, με παγωμένα μπουκάλια νερό που δεν θα πάρουμε μαζί 1
phanispal Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να τις χρησιμοποιείς σωστά. Δηλαδή να βάλεις μια στρώση κάτω, από πάνω κάποια προϊόντα, από πάνω πάλι παγοκύστες, προϊόντα, πάλι παγοκύστες κ.ο.κ.. Αν κάνεις αυτό δε βλέπω πώς θα υπάρξει αλλοίωση στις 10 ώρες ειδικά αν δεν ανοιγοκλείνει συνεχώς το καπάκι. 2 1
The_Judas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 δεν παίζει ρόλο τόσο η ποιότητα της παγοκυστης αλλά η ποιότητα του ψυγείου. πόσο καλή μόνωση έχει ώστε να κρατά την θερμοκρασία. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Εμείς σε ψυγειάκι σαν αυτό εδώ και με τη διάταξη που προτείνει ο κύριος @phanispalπαραπάνω (απλές, εντελώς κοινές παγοκύστες), καταφέρνουμε και έχουμε παγωμένα είδη για τουλάχιστον 10-12 ώρες, σε συνθήκες καλοκαιρινών διακοπών (τσάντα στην παραλία κάτω από ομπρέλα ή μέσα στο αυτοκίνητο), με αρκετή σχολαστικότητα στο θέμα "άνοιξε - κλείσε". Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 1
haris_216 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Κατανοητά αυτά που λέτε. Έθεσα όμως το ερώτημα έχοντας σαν δεδομένο ότι μιλάω για το ίδιο ψυγείο, ίδια δική μου συμπεριφορά ως προς το άνοιγμα/κλείσιμο ή τακτοποίηση του ψυγείου και διαφορετικά αποτελέσματα από τις διαφορετικές παγοκύστες που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο (τις βλέπω να ξεπαγώνουν με άλλο ρυθμό)
Chape Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αν το πρόβλημα είναι αποκλειστικά και μόνο μεγάλη διαδρομή στο αυτοκίνητο θα σου πρότεινα να δεις ένα ηλεκτρικό ψυγείο που δουλεύει με 230V AC (το αφήνεις μια μέρα ολόκληρη πριν το ταξίδι στο σπίτι να πιάσει θερμοκρασία), αλλά επίσης να δουλέυει και με 12v DC (να κρατάει την θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ταξιδιού). Παράδειγμα :KESSER® 32 Liter Kühlbox | KÜHLT und WÄRMT | Thermo-Elektrische Kühlbox 12 Volt und 230 Volt | Mini-Kühlschrank | für Auto und Camping | EEK A++ | Grau | https://amzn.eu/d/74L6R3X Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από Chape 1
haris_216 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Chape είπε Αν το πρόβλημα είναι αποκλειστικά και μόνο μεγάλη διαδρομή στο αυτοκίνητο θα σου πρότεινα να δεις ένα ηλεκτρικό ψυγείο που δουλεύει με 230V AC (το αφήνεις μια μέρα ολόκληρη πριν το ταξίδι στο σπίτι να πιάσει θερμοκρασία), αλλά επίσης να δουλέυει και με 12v DC (να κρατάει την θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ταξιδιού). Παράδειγμα :KESSER® 32 Liter Kühlbox | KÜHLT und WÄRMT | Thermo-Elektrische Kühlbox 12 Volt und 230 Volt | Mini-Kühlschrank | für Auto und Camping | EEK A++ | Grau | https://amzn.eu/d/74L6R3X Ευχαριστώ. Για λόγους που δεν έχει νόημα να αναλύσω εδώ, έχω μία άρνηση προς τα "ψυγεία" με peltier τα οποία γενικά δεν θεωρώ ικανοποιητικά. Το συγκεκριμένο που παρέθεσες έχει καλές κριτικές και ίσως να αξίζει περαιτέρω διερεύνηση αλλά για την ώρα ας επικεντρωθούμε στο ερώτημα για το οποίο άνοιξα το θέμα και το οποίο είναι αν τελικά υπάρχουν παγοκύστες ποιοτικοτερες (με μεγαλύτερη διάρκεια εννοώ) σε σχέση με αυτές που βρίσκουμε γύρω-γύρω.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Εγω θα το γέμιζα με σακούλες παγάκια τα οποία θα πέταγα όταν άρχιζαν να λιώνουν.Επικουρικά των παγοκύστεων. Θα σου δωσουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια . 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δεν εχω δει μεγαλη διαφορά απο τις παλιες στις καινουργιες αλλα σαν τον παγο δεν εχει. Μπωλ μερικες μερες πριν στην καταψηξη και αδειασμα παγακια καθε μερα μεσα. Με 150 παγακια πας μεχρι σαχαρα με παγωμένη μπυρα. 1
Vault13 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, Maurikycli είπε Είναι σημαντικό να βάλεις ολόκληρο το ψυγειάκι στο ψυγείο τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν . Δύσκολο αλλά αξίζει Καλη ιδεα αυτο. στην καταψυξη ψηγειοκαταψυκτη να το βαλουμε; Αν βγαλουμε και ολα τα συρταρια εξω. Ή υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια λογο συστολης διαστολης;
Maurikycli Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, Vault13 είπε Καλη ιδεα αυτο. στην καταψυξη ψηγειοκαταψυκτη να το βαλουμε; Αν βγαλουμε και ολα τα συρταρια εξω. Ή υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια λογο συστολης διαστολης; Σε εμένα δεν χωράει οπότε το βάζω στη συντήρηση. Βέβαια παραμένει η ταλαιπωρία γιατί φροντίζω να έχει λίγα πράγματα και αυτά να τα βγάλω και να τα ξαναβάλω στο όρθιο ψυγειάκι και ξανά τα ίδια κλπ. Ζημιά δεν νομίζω να γίνει.
Vault13 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Εγω θα το γέμιζα με σακούλες παγάκια τα οποία θα πέταγα όταν άρχιζαν να λιώνουν.Επικουρικά των παγοκύστεων. Θα σου δωσουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια . Καλυτερα οχι σακουλες. Η Σακούλα θα κανει πλημμύρα. Παγοκυψελες μια χρησης sanitas, (καλυτερα να μην την κανεις παγοΣακουλα)και να λιωσει δεν τρεχει σταγονα. Ή εμφιαλωμενα νερα μισΟυ λιτρου καταψυγμενα.κυριως το δευτερο. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από Vault13 1
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Vault13 είπε Καλυτερα οχι σακουλες. Η Σακούλα θα κανει πλημμύρα. Παγοκυψελες μια χρησης sanitas, και να λιωσει δεν τρεχει σταγονα. Ή εμφιαλωμενα νερα μισΟυ λιτρου καταψυγμενα.κυριως το δευτερο. Το κακό με τα μπουκάλια είναι ότι πιάνουν πολύ χώρο ενω οι σακούλες/παγοκυψέλες είναι πιο προσαρμόσιμες στον χώρο. Οι σακούλες που πουλάνε τον πάγο έχουν διαρροές;Τις φανταζόμουν πιο γερές.Και φυσικά οταν κάνεις τόσο μεγάλο ταξίδι σταματάς και σε ενα μινι μαρκετ και τις ανανεώνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα