Transient_Eternnity Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 TL;DR Αποφοίτησα φέτος απο Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και δεν θέλω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Έχω, πλέον κακή σχέση με την οικογένεια μου και θέλω να φύγω από το σπίτι όσο το δυνατόν το συντομότερο αλλά δεν ξέρω πως. Φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω. Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ, με την ελπίδα να τσιμπήσω καμια καλή συμβουλη Θα γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ την ιστορία μου. Εδωσα πανελλήνιες το 2018. Οι γονείς μου ήθελαν οπωσδήποτε να πάω στα καράβια (ήθελαν να τους ενισχύω οικονομικά κάνοντας αυτη την δουλειά, οπως αποδείχτηκε μετά). Εγώ τους έλεγα οτι θα δηλώσω όποια σχολη μου αρέσει και "θα δούμε". Έκανα τα χαρτιά για ΑΕΝ, να τους κάνω το χατιρι, αλλα στο μηχανογραφικό δήλωσα άλλες σχολές. Εν τέλει περασα σε κάποια σχολή που ήθελα, αλλά τελευταία στιγμή οι γονείς μου, μου εκοψαν τα φτερά και μου είπαν οτι δεν μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά για να σπουδάσω εκεί και ότι πρέπει να πάω στο ναυτικό για το καλό μου. Και τελικά κατέληξα εκεί... Σπουδασα στο εμπορικό ναυτικό και κάνοντας τα εκπαιδευτικά ταξιδια, συνειδητοποίησα πως αυτο το επάγγελμα δεν ειναι για εμένα. Είναι απο τα πιο δύσκολα και ψυχοφθόρα επαγγέλματα και πέρασα σε πολλές απανθρωπες συνθήκες σε αυτο. Ωστόσο, αποφάσισα να τελειώσω τη σχολή και να πάρω το χαρτί, κάτι που έγινε φέτος. Και τωρα βρίσκομαι σε αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω. Κοίταξα για μεταπτυχιακά μήπως βρω επαγγελματική διέξοδο σε κάποια "κανονική δουλειά" αλλα αυτά που προσφέρονται απο τα Ελληνικά πανεπιστημια εχουν απροσιτα διδακτρα. Στο εξωτερικό δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. Στο μυαλό μου, το μεταπτυχιακό και μια δουλειά γραφείου σε κάποια εταιρεία θα ήταν το ιδανικό. Αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι ειναι πως θα φύγω απο τους δικούς μου και να ηρεμήσω 1
Dark_panel Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, Transient_Eternnity είπε TL;DR Αποφοίτησα φέτος απο Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και δεν θέλω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Έχω, πλέον κακή σχέση με την οικογένεια μου και θέλω να φύγω από το σπίτι όσο το δυνατόν το συντομότερο αλλά δεν ξέρω πως. Φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω. Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ, με την ελπίδα να τσιμπήσω καμια καλή συμβουλη Θα γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ την ιστορία μου. Εδωσα πανελλήνιες το 2018. Οι γονείς μου ήθελαν οπωσδήποτε να πάω στα καράβια (ήθελαν να τους ενισχύω οικονομικά κάνοντας αυτη την δουλειά, οπως αποδείχτηκε μετά). Εγώ τους έλεγα οτι θα δηλώσω όποια σχολη μου αρέσει και "θα δούμε". Έκανα τα χαρτιά για ΑΕΝ, να τους κάνω το χατιρι, αλλα στο μηχανογραφικό δήλωσα άλλες σχολές. Εν τέλει περασα σε κάποια σχολή που ήθελα, αλλά τελευταία στιγμή οι γονείς μου, μου εκοψαν τα φτερά και μου είπαν οτι δεν μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά για να σπουδάσω εκεί και ότι πρέπει να πάω στο ναυτικό για το καλό μου. Και τελικά κατέληξα εκεί... Σπουδασα στο εμπορικό ναυτικό και κάνοντας τα εκπαιδευτικά ταξιδια, συνειδητοποίησα πως αυτο το επάγγελμα δεν ειναι για εμένα. Είναι απο τα πιο δύσκολα και ψυχοφθόρα επαγγέλματα και πέρασα σε πολλές απανθρωπες συνθήκες σε αυτο. Ωστόσο, αποφάσισα να τελειώσω τη σχολή και να πάρω το χαρτί, κάτι που έγινε φέτος. Και τωρα βρίσκομαι σε αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω. Κοίταξα για μεταπτυχιακά μήπως βρω επαγγελματική διέξοδο σε κάποια "κανονική δουλειά" αλλα αυτά που προσφέρονται απο τα Ελληνικά πανεπιστημια εχουν απροσιτα διδακτρα. Στο εξωτερικό δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. Στο μυαλό μου, το μεταπτυχιακό και μια δουλειά γραφείου σε κάποια εταιρεία θα ήταν το ιδανικό. Αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι ειναι πως θα φύγω απο τους δικούς μου και να ηρεμήσω Τοξικο περιβαλλον πολυ..το μονο που μπορεις να κανεις για αρχη ειναι να σφιξεις τα δοντια, να κανεις για λιγα χρονια το επαγγελμα που σπουδασες, ωστε να μαζεψεις λεφτα κ μετα να σπουδασεις κατι αλλο. Εναλλακτικα, βρες δουλεια οπου μπορεις, σε οποια πολη, και σηκω φυγε απο κει μεσα. Τι θα ηθελες πραγματικα να σπουδασεις, αν δεν πηγαινες στα καραβια?
Aggeluska Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Ίσως κάποιο μεταπτυχιακό σχετικο με ναυτιλιακά και μετά να δουλέψεις σε καμία ναυτιλιακή; Προτείνω είτε Ελλάδα είτε σε πόλεις της ευρωπης με μεγάλα λιμάνια που έχουν πολλές ναυτιλιακές. Εχω γνωστους που με άσχετα πτυχία βρήκαν δουλειές με καλά λεφτά σε ναυτιλιακές στο Αμβούργο της Γερμανίας που έμενα. Αλλά πριν τα κάνεις όλα αυτά, μια δουλιτσα Ελλάδα να συντηρεισαι μέχρι να τα καταφέρεις να βρεις μια καλύτερη δουλειά σε κάτι που σου αρέσει περισσότερο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παίζει πολύ και η συγκατοίκηση που με 200-250 με όλα τα έξοδα μέσα βρίσκεις να συγκατοικήσεις. Ίσως ήταν καλή σαν πρώτη λύση. 2
George_pzg21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 46 λεπτά πριν, Transient_Eternnity είπε TL;DR Αποφοίτησα φέτος απο Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και δεν θέλω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Έχω, πλέον κακή σχέση με την οικογένεια μου και θέλω να φύγω από το σπίτι όσο το δυνατόν το συντομότερο αλλά δεν ξέρω πως. Φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω. Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ, με την ελπίδα να τσιμπήσω καμια καλή συμβουλη Θα γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ την ιστορία μου. Εδωσα πανελλήνιες το 2018. Οι γονείς μου ήθελαν οπωσδήποτε να πάω στα καράβια (ήθελαν να τους ενισχύω οικονομικά κάνοντας αυτη την δουλειά, οπως αποδείχτηκε μετά). Εγώ τους έλεγα οτι θα δηλώσω όποια σχολη μου αρέσει και "θα δούμε". Έκανα τα χαρτιά για ΑΕΝ, να τους κάνω το χατιρι, αλλα στο μηχανογραφικό δήλωσα άλλες σχολές. Εν τέλει περασα σε κάποια σχολή που ήθελα, αλλά τελευταία στιγμή οι γονείς μου, μου εκοψαν τα φτερά και μου είπαν οτι δεν μπορούν να με στηρίξουν οικονομικά για να σπουδάσω εκεί και ότι πρέπει να πάω στο ναυτικό για το καλό μου. Και τελικά κατέληξα εκεί... Σπουδασα στο εμπορικό ναυτικό και κάνοντας τα εκπαιδευτικά ταξιδια, συνειδητοποίησα πως αυτο το επάγγελμα δεν ειναι για εμένα. Είναι απο τα πιο δύσκολα και ψυχοφθόρα επαγγέλματα και πέρασα σε πολλές απανθρωπες συνθήκες σε αυτο. Ωστόσο, αποφάσισα να τελειώσω τη σχολή και να πάρω το χαρτί, κάτι που έγινε φέτος. Και τωρα βρίσκομαι σε αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω. Κοίταξα για μεταπτυχιακά μήπως βρω επαγγελματική διέξοδο σε κάποια "κανονική δουλειά" αλλα αυτά που προσφέρονται απο τα Ελληνικά πανεπιστημια εχουν απροσιτα διδακτρα. Στο εξωτερικό δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. Στο μυαλό μου, το μεταπτυχιακό και μια δουλειά γραφείου σε κάποια εταιρεία θα ήταν το ιδανικό. Αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι ειναι πως θα φύγω απο τους δικούς μου και να ηρεμήσω μεταπτυχιακό ναυτιλιακά ή κατατακτήριες πάλι ναυτιλιακά! Αν είσαι καλός στο προγραμματισμό και στα μαθηματικά θα μπορείς να κανεις μεταπτυχιακό στη πληροφορική και ασχοληθείς με τη ναυτική τεχνολογία στα πλοία(δίχως να ταξιδεύεις) ή σαν ΙΤ σε κάποια ναυτιλιακή! Μην αγχώνεσαι,υπάρχουν λύσεις!!
aligato1000 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, Aggeluska είπε Ίσως κάποιο μεταπτυχιακό σχετικο με ναυτιλιακά και μετά να δουλέψεις σε καμία ναυτιλιακή; Προτείνω είτε Ελλάδα είτε σε πόλεις της ευρωπης με μεγάλα λιμάνια που έχουν πολλές ναυτιλιακές. Εχω γνωστους που με άσχετα πτυχία βρήκαν δουλειές με καλά λεφτά σε ναυτιλιακές στο Αμβούργο της Γερμανίας που έμενα. Αλλά πριν τα κάνεις όλα αυτά, μια δουλιτσα Ελλάδα να συντηρεισαι μέχρι να τα καταφέρεις να βρεις μια καλύτερη δουλειά σε κάτι που σου αρέσει περισσότερο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παίζει πολύ και η συγκατοίκηση που με 200-250 με όλα τα έξοδα μέσα βρίσκεις να συγκατοικήσεις. Ίσως ήταν καλή σαν πρώτη λύση. Ο αδερφος μου πτυχιουχος πολιτικος μηχανικος με αγγλικα με πτυχιο απο αγγλια μονο.... ασχετη ειδικοτητα δουλευει στο Αμβουργο Επιθεωρητης Καυσιμων Τανκερ οποτε μην κολωνεις.... η ζωη σου ειναι οπου ειναι η δουλεια σου. Υπαρχουν γονεις και υπαρχουν καθοδηγητες στην ζωη εσυ επεσες σε γονεις που απαλ μεγαλωνουν παιδια μην νομιζεις πολλοι ειναι ετσι...
velociraptoras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δυστυχώς είσαι κι εσύ θύμα της "Αγίας ελληνικής οικογένειας" όπως χιλιάδες άλλα παιδιά που αναγκάζονται να κανουν το χατηρι των γονιών και να σπουδάσουν ειτε το επάγγελμα που θα χρησιμεύσει στην οικογενειακή επιχείρηση ειτε να πανε σωματα ασφαλείας/καραβια για σιγουρη αποκατάσταση και οικονομική ενίσχυση της οικογένειας. Εκτός όμως οτι δυσφορείς, ζεις σε τοξικό περιβάλλον και πρέπει αμεσα να απομακρυνθείς απο κει. Η γνώμη μου να βρεις μια ασχετη δουλειά -εστίαση, καθαριότητα, κλπ- για λίγα χρόνια και να σπουδάσεις αυτό που πραγματικά θες. Το Νοέμβριο γίνονται οι αιτήσεις για κατατακτήριες, αν δε στοχευεις καποια σχολή με μεγαλη ζητηση κανε αιτηση και με λίγο διάβασμα μπορείς να μπεις. Επίσης αν ξερεις καλά αγγλικά μπορεις να αρχίσεις να ψάχνεσαι για εξωτερικό για δουλειά, ακόμα και Κίνα μην κοιτας μόνο Ευρωπη, σε ναυτιλιακές σε γραφεία αλλά και σε σταθμους ή ναυπηγεία οχι καραβια και παράλληλα να κάνεις μεταπτυχιακό σε αυτό που επιθυμείς. Αν θες πες μας ακριβως τους στόχους σου μηπως σε βοηθήσουμε παραπάνω. 2
Transient_Eternnity Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας! 16 ώρες πριν, Dark_panel είπε Τοξικο περιβαλλον πολυ..το μονο που μπορεις να κανεις για αρχη ειναι να σφιξεις τα δοντια, να κανεις για λιγα χρονια το επαγγελμα που σπουδασες, ωστε να μαζεψεις λεφτα κ μετα να σπουδασεις κατι αλλο. Εναλλακτικα, βρες δουλεια οπου μπορεις, σε οποια πολη, και σηκω φυγε απο κει μεσα. Τι θα ηθελες πραγματικα να σπουδασεις, αν δεν πηγαινες στα καραβια? Πέρασα πληροφορική στο ΤΕΙ Σερρών το 2018 και δεν πήγα ποτέ. Ήταν κατι που με ενδιέφερε, αλλά τωρα αν είχα μια δουλειά σε κάποια ναυτιλιακή που να μην δουλεύω 80 ώρες τη βδομάδα και να πηγαινω σπίτι μου δεν θα με πείραζε. Να νιώθω ότι δεν πήγαν χαμένα και τα τεσσερα χρόνια της σχολής. Για αυτό κοιτάω καποιο μεταπτυχιακό σχετικό με τη ναυτιλία 16 ώρες πριν, Aggeluska είπε Ίσως κάποιο μεταπτυχιακό σχετικο με ναυτιλιακά και μετά να δουλέψεις σε καμία ναυτιλιακή; Προτείνω είτε Ελλάδα είτε σε πόλεις της ευρωπης με μεγάλα λιμάνια που έχουν πολλές ναυτιλιακές. Εχω γνωστους που με άσχετα πτυχία βρήκαν δουλειές με καλά λεφτά σε ναυτιλιακές στο Αμβούργο της Γερμανίας που έμενα. Αλλά πριν τα κάνεις όλα αυτά, μια δουλιτσα Ελλάδα να συντηρεισαι μέχρι να τα καταφέρεις να βρεις μια καλύτερη δουλειά σε κάτι που σου αρέσει περισσότερο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παίζει πολύ και η συγκατοίκηση που με 200-250 με όλα τα έξοδα μέσα βρίσκεις να συγκατοικήσεις. Ίσως ήταν καλή σαν πρώτη λύση. Αυτο θα ήταν το ιδανικό νομίζω. Κάποιο μεταπτυχιακό και μετα μια κανονική δουλειά σε κάποια εταιρεία. Δεν νομίζω όμως να μπορώ να κανω κατι τέτοιο στην Ελλάδα που το πτυχίο ειναι υποβαθμισμένο (ΑΕΝ - ανώτερες σχολές και οχι ανώτατες) και το ΠΑΠΕΙ ζητάει €6000 καθε εξάμηνο. Στην Ευρώπη γνωρίζω πως υπάρχουν δωρεάν μεταπτυχιακά, κυρίως στις Σκανδιναβικές χωρες, αλλα δεν ξέρω αν θα μπορώ να τα βγάζω περα σπουδάζοντας και δουλεύντας παράλληλα, γιατί η ζωη ειναι ακριβή εκει (Γερμανία, Σκανδιναβία) 15 ώρες πριν, George_pzg21 είπε μεταπτυχιακό ναυτιλιακά ή κατατακτήριες πάλι ναυτιλιακά! Αν είσαι καλός στο προγραμματισμό και στα μαθηματικά θα μπορείς να κανεις μεταπτυχιακό στη πληροφορική και ασχοληθείς με τη ναυτική τεχνολογία στα πλοία(δίχως να ταξιδεύεις) ή σαν ΙΤ σε κάποια ναυτιλιακή! Μην αγχώνεσαι,υπάρχουν λύσεις!! Η πληροφορική θα ήταν πολύ καλό μεταπτυχιακό μιας και ειναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει και αν το συνδιαστεί με ναυτική τεχνολογία ακομα καλύτερα. Αλλα μπορώ να κάνω τετοιο μεταπτυχιακό; Με το ζόρι δεχονται αποφοιτους ΑΕΝ σε ναυτιλιακά ποσο μάλλον εκεί 2 ώρες πριν, velociraptoras είπε Δυστυχώς είσαι κι εσύ θύμα της "Αγίας ελληνικής οικογένειας" όπως χιλιάδες άλλα παιδιά που αναγκάζονται να κανουν το χατηρι των γονιών και να σπουδάσουν ειτε το επάγγελμα που θα χρησιμεύσει στην οικογενειακή επιχείρηση ειτε να πανε σωματα ασφαλείας/καραβια για σιγουρη αποκατάσταση και οικονομική ενίσχυση της οικογένειας. Εκτός όμως οτι δυσφορείς, ζεις σε τοξικό περιβάλλον και πρέπει αμεσα να απομακρυνθείς απο κει. Η γνώμη μου να βρεις μια ασχετη δουλειά -εστίαση, καθαριότητα, κλπ- για λίγα χρόνια και να σπουδάσεις αυτό που πραγματικά θες. Το Νοέμβριο γίνονται οι αιτήσεις για κατατακτήριες, αν δε στοχευεις καποια σχολή με μεγαλη ζητηση κανε αιτηση και με λίγο διάβασμα μπορείς να μπεις. Επίσης αν ξερεις καλά αγγλικά μπορεις να αρχίσεις να ψάχνεσαι για εξωτερικό για δουλειά, ακόμα και Κίνα μην κοιτας μόνο Ευρωπη, σε ναυτιλιακές σε γραφεία αλλά και σε σταθμους ή ναυπηγεία οχι καραβια και παράλληλα να κάνεις μεταπτυχιακό σε αυτό που επιθυμείς. Αν θες πες μας ακριβως τους στόχους σου μηπως σε βοηθήσουμε παραπάνω. Για να μην πολυλογώ, αυτό που θα ήθελα θα ήταν να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, να δουλεύω παραλληλα και να τα βγάζω πέρα. Όχι να δουλεύω εδω με τρεις και εξηντα, με ψυχολογία στο ναδιρ και οποτε μπορεσω να φυγω για μεταπτυχιακό. Αγγλικά γνωρίζω αριστα (καμία αλλη γλώσσα δυστυχως), για αυτό και ψάχνω για το εξωτερικό, για τυχον μεταπτυχιακα στα Αγγλικα. Αυτό θα ήθελα να κάνω. Γίνεται; Αλλιώς Αμβουργο, άκουσα παίρνουν τον οποινδηποτε εκει
George_pzg21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 31 λεπτά πριν, Transient_Eternnity είπε Η πληροφορική θα ήταν πολύ καλό μεταπτυχιακό μιας και ειναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει και αν το συνδιαστεί με ναυτική τεχνολογία ακομα καλύτερα. Αλλα μπορώ να κάνω τετοιο μεταπτυχιακό; ΠΜΣ Πληροφορική (unipi.gr) τσέκαρε 1
Dark_panel Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε ΠΜΣ Πληροφορική (unipi.gr) τσέκαρε Aυτο ακριβως θα του προτεινα κι εγω, μιας και το εχω κανει το συγκεκριμενο, οταν κοστιζε ακομα 5800€. Πολυ καλο μαστερ, software-oriented! @Transient_Eternnity Εναλλακτικα, επειδη εισαι πολυ μικρος ακομα, θα σου προτεινα και τη "λυση" του ΕΑΠ, που παρεχει σπουδες εξ αποστασεως και θα μπορεις να δουλευεις κανονικα. Μπορεις να σπουδασεις για 2ο πτυχιο, στο τμημα Πληροφορικης που εχουν, με 7000€ στο συνολο, οσα χρονια κι αν σου παρει. Τσεκαρε και αυτο αν θες, ως εναλλακτικη παντα (επειδη σου αρεσει η Πληροφορικη το προτεινω). https://www.eap.gr/education/undergraduate/computer-science/ 1
Transient_Eternnity Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Διάβασα το ΦΕΚ, για το ΠΜΣ πληροφορικής. Αναφέρει σχετικά με τους αποφοίτους ΑΕΝ: Αναφορά σε κείμενο Δεκτοί γίνονται επίσης και απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και απόφοιτοι Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (AEN - εισακτέοι στις ΑΕΝ από το ακαδημαϊκό έτος 2005-06 οι οποίοι κατέχουν δίπλωμα εμπορικού ναυτικού α’ τάξης) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Άρα εγώ δεν πληρώ τα κριτήρια για το πρόγραμμα. Εστειλα email ωστόσο αλλα δεν νομιζω να πουν κάτι το διαφορετικο. Το πτυχιο απο τις ΑΕΝ θεωρειται ισαξιο με των ΑΤΕΙ μονο όταν αποκτήσει κάποιος το δίπλωμα πλοιάρχου (ή μηχανικου) α' ταξης, για αυτό και το ανέφερα σαν "άχρηστο" πτυχίο. Οσον αφορά το δεύτερο πτυχίο, θα πρέπει αρχικά να μαζεψω τα χρήματα (7.000€). Που θα ήταν πιο εύκολο να γίνει αν έμενα με τους δικούς μου και μάζευα σιγα σιγά τα χρήματα (παρά το ενοίκιο και έξτρα έξοδα), αλλά αυτό είναι κάτι που θέλω το λιγότερο, μιας και θέλω να φύγω αύριο αν γίνεται κιολας. Συν τοις άλλοις θα ειναι τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια σπουδών που θα σκέφτομαι οτι θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα και ότι σπαταλήθηκαν 4 χρόνια στη ναυτική ακαδημία. Τουλάχιστον στο μεταπτυχιακό θα μπορούσα να πω ότι αναγνωρίστηκε η εκπαίδευση μου και κάνω κατι παραπάνω λόγω αυτης. Σε αυτό το σημείο, κοιτάω για το εξωτερικό για κανένα πρόγραμμα στα ναυτιλιακά αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ειναι δεκτο το πτυχίο μου. Νομίζω, πως θα ήταν κατι που θα μπορούσε να ξεκινήσει αμεσα και να φύγω το συντομότερο αλλά ειναι ένα τρομακτικό βήμα και δεν γνωρίζω πολλα σχετικά με αυτό
Dark_panel Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 27 λεπτά πριν, Transient_Eternnity είπε Συν τοις άλλοις θα ειναι τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια σπουδών που θα σκέφτομαι οτι θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα και ότι σπαταλήθηκαν 4 χρόνια στη ναυτική ακαδημία. Τουλάχιστον στο μεταπτυχιακό θα μπορούσα να πω ότι αναγνωρίστηκε η εκπαίδευση μου και κάνω κατι παραπάνω λόγω αυτης. Ως προς αυτο και μονο, κι εγω σπαταλησα 4 χρονια απ τη ζωη μου να σπουδασω κατι που δε μου αρεσε..στα 28 μου καταλαβα τι πραγματικα ηθελα να κανω και το κυνηγησα! Στα 34 μου θα παρω το 2ο πτυχιο μου! Μην το θεωρεις "ταμπου" το να κανεις ενα 2ο πτυχιο, εαν προκειται για κατι που πραγματικα σ αρεσει. Εξαλλου, πλεον πολλοι ειναι αυτοι που κανουν 2ο πτυχιο γιατι το 1ο δεν τους αρεσε αλλά το πηραν γτ απλα εκει περασαν ή γιατι εκει ηθελαν οι γονεις τους να πανε. Μη σκας γι αυτα, εισαι νεος ακομα κ εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου! Δε χρειαζεται να αφησεις ενα λαθος να καθορισει ολη τη μετεπειτα εργασιακη σου πορεια. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Για το μεταπτυχιακό που ανέφερες υπάρχει η δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή διδάκτρων λόγω χαμηλού εισοδήματος. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω στην πρώτη σχολή που πέρασες δεν είχες γραφτείς; Δηλαδή, τώρα δεν μπορείς να πας στην σχολή που είχες επιλέξει; Γιατί δεν έλεγες στους γονείς να μπεις στην εστία ώστε, να μην τους επιβαρύνεις και να παρακολουθούσες την σχολή που σου άρεσε.
Backpacker Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Ποτέ δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει η ζωή. Και εγώ τελείωσα μια σχολή (Νοσηλευτικη) που δεν με ενδιέφερε ποτέ και δεν ήθελα ποτέ να δουλέψω σε νοσοκομεια/κλινικες/γηροκομεια πχ ...δεν μπορούσα καν τα θεωρώ πάρα πολύ ψυχοφθόρα περιβάλλοντα και έτσι επί σχεδόν μια δεκαετία είχα το πτυχίο μου σε ένα συρτάρι. Βρήκα από σπόντα τελικά τον χώρο της εκπαίδευσης και έτσι το χρησιμοποιώ τα πρωινά σαν συμπλήρωμα δουλεύουντας αναπληρωτής σε σχολείο σε συνδιασμό με άλλα επαγγελματικά που έχω μόνιμα επί χρόνια το απόγευμα άσχετα τελείως απ'το πτυχίο μου. Για αυτό μη κλείνεις τελείως την πόρτα...κάπως θα μπορέσεις να το εξαργυρώσεις το πτυχίο. Ίσως για ένα μικρο χρονικο διάστημα 2 χρονια πχ ώστε να μαζέψεις ένα σεβαστό ποσό να κάνεις κάποια άλλα πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. 2
Con_RoXP Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Ούτε ο πρώτος είσαι, ούτε κι ο τελευταίος που παίρνει πτυχίο που δεν θέλει. Κι εγω μια απ' τα ίδια, στα τελείωματα του δικού μου, παντελώς αδιάφορου για εμένα πτυχίου και μετά πάω για 2ο. Έχω φίλο που αποφοίτησε από την σχολή σου (μηχανικός) πριν ένα χρόνο και είχε πει πως αν κάποια στιγμή δεν θέλει να είναι στα καράβια πια, μπόρει να παίξει με προκυρήξεις του λιμενικού. Λεπτομέρεις δεν γνωρίζω, ούτε καν κατά πόσο ισχύει να σου πω την αλήθεια εφόσον δεν είναι ο κλάδος μου αυτός, αλλά ρίξε μια ματιά να ενημερωθείς. 4
kostasbm Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 αυτά που περνάς τα έχει περάσει πολύς κόσμος άλλοι λίγο άλλοι πολύ..... το ζητούμενο είναι πέρα από τα πτυχία αν έχεις ζήσει μόνος σου αν έχεις κάνει εργένικη ζωή χωρίς βοήθεια.... το αναφέρω γιατί όταν αποφασίζεις να φύγεις από το σπίτι πρέπει να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε δουλειά μέχρι να μπορείς να σταθείς μόνος.....μιλάμε για αγγούρι όταν κάποιος δεν έχει μείνει μόνος και μακρυά από το σπίτι...όμως όλα γίνονται...... αν φύγεις εξωτερικό και έχεις κάποιον να σε βοηθήσει ,καθοδηγήσει για λίγες μέρες για να βρεις δουλειά και ένα σπίτι να μείνεις είναι μεγάλο συν.....μετά μπορείς άνετα να βάλεις τα πράγματα κάτω και να δεις τι θέλεις να κανείς.....όπου και να πας θα είναι ζόρικα στην αρχή αλλά αν είσαι αποφασισμένος θα κάνεις πράγματα.... ότι απόφαση και να πάρεις εύχομαι τα καλύτερα 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα