vgiozo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Θα ήθελα τη βοήθειά σας για επιλογή laptop... Σκέφτομαι να επιλέξω ένα εκ των κάτωθι: - Acer Aspire 1511LMi : AMD Athlon™ 64 processor 3000+, Microsoft® Windows® XP Home Edition, 15.0" XGA+ TFT display, 512MB (2x 256) DDR, 60GB HDD, DVD Dual, nVidia 64MB, wired LAN 10/100, 802.11g, FDD, 4-in-1 card reader, 56Kbps modem, Li-Ion battery - Acer Aspire 1621Lm : Intel® Pentium® 4 processor 2.8GHz (400FSB), Microsoft® Windows® Home Edition, 15.0" XGA TFT display, ATI MOBILITY RADEON 9700 with 64 MB of external DDR video RAM, 40GB HDD, 512MB (2*256) DDR, 56Kbps modem, wired 10/100, DVD-Dual, Li-Ion battery, Greek ~ 1244 € + φπα - Acer Travelmate 292LMi : Mobile Intel® Centrino™ with Intel Pentium M 1.50GHz, Microsoft® Windows® XP Home Edition, 15.0" XGA TFT display, ATI Radeon 9700 64MB VRAM, 40GB HDD, 512MB (2*256)DDR, 56Kbps modem, Ethernet 10/100, DVD-DUAL, FDD opt., Wireless 802.11g ~ 1315€ + φπα - Acer Aspire 1513LMi : AMD Athlon™ 64 processor 3400+, Microsoft® Windows® XP Home Edition, 15.0" XGA+ TFT display, 512MB (2x 256) DDR, 60GB HDD, DVD Dual, nVidia 64MB, wired LAN 10/100, 802.11g, FDD, 4-in-1 card reader, 56Kbps modem, Li-Ion battery ~ 1400 € + φπα - Acer Aspire 1623LMi : Intel® Pentium® 4 processor 3.2GHz (800FSB), Microsoft® Windows® Home Edition, 15.0" XGA TFT display, ATI MOBILITY RADEON 9700 with 64 MB of external DDR video RAM, 60GB HDD, 512MB (2*256) DDR, 56Kbps modem, wired 10/100 and integrated wireless LAN (802.11g), DVD-Dual, Li-Ion battery - Acer Aspire 2012WLMi : Mobile Intel® Centrino™ Technology with Intel® Pentium® M 1.5GHz processorm, Microsoft® Windows® XP Home Edition, Intel® 855GME chipset - Intel® PRO/Wireless 2200 (802.11g), , 15.4" WXGA TFT display, 60GB HDD, 512MB (2*256) DDR, ATI Radeon 9700 64MB, 56Kbps modem, wired LAN 10/100, DVD-DUAL, Li-Ion battery ~ 1480 € + φπα - Acer Aspire 2023Wlmi : Mobile Intel® Centrino™ Technology with Intel® Pentium® M 1.6GHz processor, Microsoft® Windows® XP Home Edition, Intel® 855GME chipset - Intel® PRO/Wireless 2200 (802.11g), , 15.4" WXGA TFT display, 60GB HDD, 512MB (2*256) DDR, ATI Radeon 9700 128MB, 56Kbps modem, wired LAN 10/100/1000, DVD-Supermulti ~ 2000 με ΦΠΑ Τα χώρισα σε κατηγορίες τιμών, για να είναι πιο εύκολη η σύγκριση χαρακτηριστικών - τιμης... Καταρχάς δεν έχω αποφασίσει ακριβώς πόσα λεφτά θα δώσω, πάντως όχι λιγότερα απ' τα προτεινόμενα κι όχι περισσότερα... Από πλευράς απόδοσης θα διάλεγα αυτό με τον amd 64 1511, καθώς συνδυάζει συνολικά καλύτερα χαρακτηριστικά και καλή τιμή... Κοντά σε απόδοση και στα ίδια λεφτά, αλλά με καλύτερη κάρτα γραφικών, μικρότερο δίσκο και μικρότερη αυτονομία είναι το 1621... Ακόμη δεν με έχει προβληματίσει η αυτονομία, αλλά καθώς δεν είχα πρωτυτερα φορητό, ίσως αποδειχτεί σημαντικότερη απ' ό,τι κρίνω τώρα...γι αυτό μπαίνει στο παιχνίδι και το 292 με πολύ καλή κάρτα γραφικών και αυτονομία... Με τον ίδιο επεξεργαστή, αλλά πιο ωραία σχεδίαση και καλύτερη οθόνη είναι το 2012, αλλά είναι αρκετά ακριβότερο, χωρίς να μου προσφέρει ουσιαστικά περισσότερα, οπότε δεν ξέρω αν θα έπρεπε να προτιμήσω το 292 έναντι αυτού... Αν όμως τελικα αποφασίσω να δώσω παραπάνω λεφτά, μήπως να στραφώ στα ισχυρότερα 1513 και 1623;; Με το 1513 υπάρχει ένα μπέρδεμα, όπως έχω πληροφορηθεί, καθώς αναμενόταν να έχει κάρτα γραφικών 5700, αλλά τα πρώτα που έφτασαν είχαν την 5600... Για το 1623 με ανησυχει περισσότερο η αυτονομία και η υπερθέρμανση καθώς και η μικρότερη αυτονομία... Μετά από διάφορες κριτικές και σχόλια που διάβασα για φορητούς άρχισα να σκέφτομαι και την ακριβότατη επιλογή του 2023...για την ακρίβεια ο Clairvoyant φταίει... :wink: Τελικά να προτιμήσω ένα απ' τα 1511 - 1621 ή να δώσω περισσότερα κι αν ναι για ποιόν φορητό, το 292 ή τα ακριβότερα 1513, 1623 κ 2012;; Το 2023 αξίζει τα λεφτά του;; Γι αυτά τα λεφτά που αξίζει το τελευταίο θα πρέπει κανείς να έχει πολλές απαιτήσεις και δεν έχω καταλήξει αν η καλύτερη ποιότητα κατασκευής του δικαιολογεί μια τέτοια τιμή...(μπορεί κάλλιστα να την διακαιολογεί, αλλά εννοώ αν αξίζει για μένα)... Τα 1511-13 είναι άριστα από άποψη επιδόσεων, αλλά με προβλημάτισαν κάποιες πληροφορίες που είχα για προβλήματα που παρουσίασαν (προβληματα με το dvdrom και επανεκκινήσεις) Τα έχει κανείς για να δώσει πληροφορίες για τη θερμότητα που παράγουν και το θόρυβο από τον ανεμιστήρα τους;; Τον υπολογιστή θα τον χρησιμοποιήσω περισσότερο για εφαρμογές γραφείου, ιντερνετ, dvd, μουσική και καμιά επεξεργασία βίντεο (σπάνια) Θεωρώ πως αυτό που λένε "πάρε κάτι σύμφωνα με τις αναγκες σου" μπορεί να αποδειχτεί παγίδα, γιατί οι εφαρμογές γίνονται σταδιακά όλο και πιο βαριές και μπορεί ένας centrino στα 1.5-1.6 να με καλύπτει προσωρινά, αλλά να σέρνεται σε 1 χρόνο...αλλά πάλι εφόσον δεν είχα ποτέ φορητό δεν μπορώ να ξέρω κι όλας Θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σας ή οι παρατηρήσεις σας για συγκεκριμένους φορητούς... ευχαριστώ πολύ
kavaliotis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Εγω στην θεση σου παντως θα επαιρνα το πολυ τον - Acer Aspire 2012WLMi. Πρεπει να μαθει ο κοσμος οτι το λαπτοπ ειναι λαπτοπ και το desktop desktop. Αν ζητας απο ενα λαπτοπ να κανει οτι και το desktop, τοτε οχι μονο θα δωσεις τα διπλασια λεφτα για το τιποτα, αλλα θα εχεις και προβληματα, κυριως ψυξης αλλα οχι μονο, επεκτασιμοτητας κτλ. Μην σας γελανε με το 3.4Ghz ή AMD64 σε λαπτοπ κτλ, ναι καλα ακουγονται στο αυτι αλλα πρεπει να δουλευεις επιπονες εφαρμογες για να σου φανει χρησιμο το "desktop in a laptop" μηχανημα που παιρνεις... Και μην γελιομαστε επισης με το 1.5Ghz-1.6Ghz τον Centrino, σε σχεση με P4 ειναι καπου στα 2.2-2.4Ghz... Μιας και βλεπω οτι το λαπτοπ το θες για "διασκεδαση" και οχι για καποια συγκεκριμενα επαγγελματικη δουλεια (πχ CAD, Photoshop κτλ), γνωμη μου ειναι να παρεις κατι σε Centrino που σου δινει μεγαλη αυτονομια σε σχεση με τα αλλα, ζεσταινετα ελαχιστα σε σχεση με τους αλλους (δες παραπονα σε αλλο ποστ οτι κλεινουν στο ασχετο τα laptop τους που εχουν P4 3Ghz κτλ) και οπως και να το κανουμε ειναι αυτα που εχουν επικρατησει πια... Και δεν ειναι καθολου "αργα" αν το ψαξεις στο νετ... Οσο για το αν θα κρατησουν, ρωτα κι αλλους Insomniacs εδω μεσα που εχουν λαπτοπς με P2,P3 και δουλευουν ΧΡ κανονικα... Αν θες να εχεις παντα το καλυτερο, ναι σε λιγο καιρο θα σου φανει χαλια το λαπτοπ.. Περσυ πηρα ΧΡ2500+ CPU που ηταν απο τις καλυτερες και τωρα την δινουν σχεδον τζαμπα... Αν θες να ακολουθησεις την τεχνολογια, καθε μηνα θες και καινουργιο. Παντως για να μην μακρυγορω, θα εισαι καλυμμενος για πολυ καιρο με Centrino...
vgiozo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δεν διαφωνώ ότι θα επαρκούσε ένας φορητός με centrino 1.5-1.6, αλλά καθώς πληρώνει κανείς περισσότερα για να παρει λιγότερα σ' αυτή την περίπτωση, διστάζω λίγο καθώς η αγορά του θα μπορούσε να αποδειχθεί μη συμφέρουσα... Αν ήταν έστω και στην ίδια τιμή με το 1511, ίσως να μην είχα ανοιξει καν αυτό το θέμα... σήμερα είδα από κοντά το 1513 και ομολογώ ότι μου φάνηκε πολύ πιο κομψό απ' ό,τι περίμενα... Έχει κανείς καποιο απ' τα 1511-13 να δώσει μερικές πληροφορίες για τον θόρυβο που κάνει το ανεμιστηράκι τους καθώς και για τη θερμότητά τους... Το 1513 που είδα σήμερα δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα θερμό...το πληκτρολόγιο στη θέση που ακομπούν οι καρποί των χεριών ήταν ζεστό, χωρίς να φαίνεται ενοχλήτικό...τουλάχιστον για τα 3-4 δευτερόλεπτα που άφησα το χέρι μου απάνω... Θα εκτιμηθεί η ιδιαίτερα όποια πληροφορία μπορείτε να δώσετε... Αν ο θόρυβος που κάνει το 1511-13 δεν είναι ενοχλητικός, πραγμα λίγο υποκειμενικό βέβαια ίσως τον προτιμήσω τελικά... Αυτό που αναφέρθηκε άντως για τη θέση της μπαταρίας ου με προβληματίζει ολίγον τι...
kavaliotis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δεν διαφωνώ ότι θα επαρκούσε ένας φορητός με centrino 1.5-1.6, αλλά καθώς πληρώνει κανείς περισσότερα για να παρει λιγότερα Για να πληρωνεις περισσοτερα σημαινει οτι και νεα τεχνολογια ειναι, και παραπανω εχει προσεχτει. Δεν ειναι χαζοι οι ανθρωποι να δινουν τζαμπα γρηγορους υπολογιστες και ακριβα αργους υπολογιστες... Τεσπα επειδη μαλλον θα κανεις αυτο που αρχικα ηθελες, καλες αγορες!
vgiozo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Τεσπα επειδη μαλλον θα κανεις αυτο που αρχικα ηθελες, καλες αγορες! Bιάζεσαι πολύ... Το γεγονός ότι είναι ακριβότεροι δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι ή ότι αποτελούν την ιδανική επιλογή για κάθε χρήστη... Χαζοί δεν έιναι οι άνθρωποι που τους φτιάχνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έξυπνοι εκείνοι που τους αγοράζουν... Εγώ φρόντισα να καταστήσω σαφές ότι κλίνω προς τον amd64 - 1511/13 επειδή απ ό,τι καταλαβάινω προσφέρει μια ισορροπία ανάμεσα στις επιδόσεις και την αυτονομία...εξίσου γρήγορος με τους αντίστοιχους Ρ4, αλλά με καλύτερη αυτονομία και μικρότερη εκπομπή θερμότητας... ...δεν μπορώ να δικαιολογήσω την αυξημένη τιμή του Centrino δεδομένων των χαμηλότερων επιδόσεών, από τη στιγμή που δεν είναι για μένα προτεραιότητα η φορητότητα του υπολογιστή... Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι η έκπομπή θερμότητας και ο θόρυβος...αν οι centrino είναι μονόδρομος σ' αυτή τη περίπτωση, θα αγοράσω centrino... ...αν όμως τα μοντέλα με amd64 δεν προβληματίζουν απ' αυτή την άποψη - σίγουρα δεν θα είναι τόσο ήσυχοι όσο οι centrino - ίσως τελικά να καταλήξω σε έναν εκ των 1511-13... Αυτό που θα με ενδιέφερε περισσότερο να ακούσω είναι τις εμπειρίες και σχόλια άλλων χρηστών που έκαναν παρόμοιες σκέψεις πριν αγοράσουν φορητό και κατά πόσο έμειναν ικανοποιήμενοι με την επιλογή τους είτε αυτή ήταν φορητός με centrino είτε με amd64... Επίσης κάθε σχόλιο που να αφορά τους παραπάνω φορητούς θα με διευκόλυνε στην δική μου επιλογή... Το να πεί κανείς ότι οι centrino προσφέρουν την καλύτερη αυτονομία και εκπέμπουν την λιγότερη θερμότητα είναι κάτι που το ξέρω...αυτό δεν αποτελεί όμως για μένα ένα επιχείρημα που θα αποκλείσει την αγορά οποιουδήποτε άλλου φορητού... αν το ίδιο ισχύει έστω και λιγότερο για τους amd64, εγώ αυτούς θα προτιμήσω.... Επίσης θεωρώ λογικό κάθε χρήστης να υπερασπίζεται την δική του επιλογή, εφόσον έχει μείνει ικανοποιημένος...εμένα όμως δεν με δεσμεύει αυτό... Δεν 'ανοιξα το θέμα για να επιβεβαιώσει κανείς τις σκέψεις μου, αλλά για να κάνω έναν διαλογο με άλλους χρήστες του φόρουμ και να ακούσω διαφορετικές γνώμες απ' τη δική μου που την ξέρω ήδη... Δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σου... αν έχεις συγκεκριμένες εμπειρίες από μηχανήματα amd64 σε παρακαλώ να τις γράψεις, όμως αυτό Αν ζητας απο ενα λαπτοπ να κανει οτι και το desktop, τοτε οχι μονο θα δωσεις τα διπλασια λεφτα για το τιποτα, αλλα θα εχεις και προβληματα, κυριως ψυξης αλλα οχι μονο, επεκτασιμοτητας κτλ. Μην σας γελανε με το 3.4Ghz ή AMD64 σε λαπτοπ κτλ, ναι καλα ακουγονται στο αυτι αλλα πρεπει να δουλευεις επιπονες εφαρμογες για να σου φανει χρησιμο το "desktop in a laptop" μηχανημα που παιρνεις... Και μην γελιομαστε επισης με το 1.5Ghz-1.6Ghz τον Centrino, σε σχεση με P4 ειναι καπου στα 2.2-2.4Ghz... είναι πολύ γενικό για να με βοηθήσει στην επιλογή μου... Ό,τι σχόλιο έχεις να κάνεις εσύ και κάθε άλλος θα το ακούσω με ευχαρίστηση....
BaCkOs Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 2023 .... me klista ta matia... gia 200euro peripou diafora den axizei na min pareis to 2023 kai na pareis to 2012 afou den to thes san desktop replacement den axizei na pareis amd46 kai diafora alla paromia.. 2023 kai ta miala sta kagkela
kirimis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Πας μη Centrino εστι βαρβαρο!!! Νταξ... τα παραλεω λιγο, αλλα εαν καποιος αναζητει πραγματικο φορητο υπολογιστη τοτε αναζητα κατι με πακετο Centrino... μιας και λυσεις του στυλ AMD64 και P4 συνοδευονται απο αδυναμιες σε οτι αφορα την φιλοσοφια ενος φορητου υπολογιστη. Ο Centrino ειναι ακριβοτερος γιατι συνδυαζει τις καλες επιδοσεις με λογικη καταναλωση, θερμοκρασια, θορυβο, αξιοπιστια κλπ κλπ... και το ασυρματο δικτυο βεβαιως! Απο εκει και περα εξαρταται τι ψαχνει κανεις... ενα φορητο η ενα desktop replacement? Προσωπικα παντως δεν θα εδινα πανω απο 1500-1600 για desktop replacement... δεν θα ελεγα πως αξιζει παραπανω!
vgiozo Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Απο εκει και περα εξαρταται τι ψαχνει κανεις... ενα φορητο η ενα desktop replacement Βασικά δεν έχω αποφασίσει ακόμη τί ακριβώς θέλω γι αυτό και το μπέρδεμα... Αν τελικά καταλήξω σε centrino, θα πάρω σίγουρα το 2023...έκανα ένα γύρο σήμερα στα μαγαζιά και βρήκα ένα όπου ήταν πρόθυμοι να τους ανοίξουν να τους δω... Το 2023 έχει εκπληκτική οθόνη...το πληκτρολόγιό του δεν το βρήκα καθόλου δύσχρηστο ούτε μ' ενόχλησε που οι καρποί ακουμπούν αρκετά στη βάση του, ίσα ίσα σαν καλό στήριγμα μου φάνηκε... Πάντως δεν εντυπωσιάστηκα απ' τη ποιότητά του...εξηγούμαι..δεν έχει την διαφορά που περίμενα απ'τα 1511-3, σύμφωνα με τα σχόλια που είχα ακούσει...το μόνο αρνητικό βέβαια είναι η τιμή του... Για το 1513...η οθόνη όντως είναι μέτρια, ειδικά σε σύγκριση με οθόνες wide που είδα στο Πλαίσιο, όπως της Sony, Acer, HP... είναι απίστευτη η απεικόνιση που δίνουν...βέβαια μόλις ενεργοποίησα το cleartype, που ήταν ενεργοποιημένο σ' όλα τα notebook εκτός απ' το 1513, τα πράγματα βελτιώθηκαν αρκετά...καμία σύγκριση πάντως... επισης το touchpad δεν ήταν αρκετά ευαίσθητο για τα γούστα μου... Το καλό είναι ότι ήταν αθόρυβο...πραγματικά δεν άκουγα τίποτε, σε αντίθεση με κάτι φορητούς με Pentium 4 που φωνάζανε από μακρυά...παρόλαυτά δεν ζεσταινόταν αρκετά...ένιωθα ότι είχε ζεσταθεί, ειδικά απ' την αριστερή του πλευρά, αλλά ήταν λίγο πιο ζεστό από αυτά με centrino και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ενοχλητικό... Κάτι φορητοι με Fujitsu με Ρ4 3.0 έκαιγαν σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην μπορώ να ακουμπήσω επάνω καθόλου, κυριολεκτικά..το ίδιο συμβαίνει και με τον Ferrari 3000...τσουρουφλάει... Αυτή η σχεδιαστική ατέλεια με την τοποθέτηση της μπαταρίας στο 1513 σε σημείο τέτοιο που όταν έχει αφαιρεθεί να παλαντζάρει ο φορητός, όπως είχε θίξει και σε κάποιο θέμα του ο clairvoyant, είναι όντως μειονέκτημα... Με τους πωλητές που μίλησα οι περισσότεροι προτείναν τη λύση του 1511, αλλά έχεθι μερικές ατέλειες...αν τις παραβλέψω τελικα μάλλον θα αγοράσω αυτόν Το 2023 δεν πάσει σε κανέναν τομέα, αλλά η τιμή του είναι τσουχτερή...συν μερικά εξτρά, όπως τσάντα μεταφοράς ποντίκι κλπ., αυξανουν αρκετά το κόστος... Μου φαίνεται θα αποφασίσω επιτόπου, όταν πάω να κλείσω την αγορά...
clairvoyant Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 vgiozo, να'μαι κι εγώ! Πριν 1 μήνα (και κάτι) ήμουν ακριβώς στη θέση σου. Ξεκίνησα να πάρω laptop μέχρι 1000€, αλλά στην πορεία αποφάσισα οτι θα παρέδιδα τον σταθερό υπολογιστή στον αδερφό μου και, ψάχνοντας για desktop replacement, κατέληξα στο ψυχολογικό όριο των 2000€. Και για μένα αλλά και για σένα, όπως καταλαβαίνω, 2000€ είναι πολλά λεφτά. Γι'αυτό, αν τελικά καταλήξεις στον 2023, θα σου έλεγα να το σκεφτείς διπλά. Εγώ επί 25 ημέρες ένιωθα κάπως περίεργα γιατί όντως πίστευα πως τα λεφτά δεν δικαιολογούσαν την αγορά μου. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι που έπιασα από κοντά τον 1511 και κατάλαβα κάποια πράγματα.. βλέπεις, ο 2023 δεν είναι τελείως πλαστικός, έχει πολύ καλύτερη οθόνη, πολύ καλύτερα ηχεία, καλύτερο touchpad (αλλά με μάλλον χειρότερα buttons) και σε επιδόσεις, πίστεψε με, δεν θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά (ούτε στα παιχνίδια). Για τη διάρκεια μπαταρίας δεν το συζητώ καν, ουσιαστικά ο 1511 είναι σαν να μην έχει μπαταρία (και ας ακουστεί υπερβολικό!). Όσον αφορά το θόρυβο και τη θέρμανση.. όταν παίζω παιχνίδια, ο 2023 ζεστένεται πολύ στην περιοχή του πληκτρολογίου. Καίνε κάπως τα άτιμα τα πλήκτρα, αλλά μη φανταστείς κάτι το υπερβολικό! Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για τον 1511, όμως τουλάχιστον στο θέμα "θόρυβος" απορώ πως δεν έχεις απογοητευτεί ακόμη! Ο 1511 παράγει στο ελάχιστο σχεδόν όσο θόρυβο παράγει ο 2023 όταν λειτουργεί η ψύκτρα του στο full (δηλαδή σπανιότατα, κυρίως όταν παίζεις παιχνίδια). Ακόμη και απλές εργασίες αν κάνεις, ο 1511 ακούγεται. Προφανώς δεν μπορείς να το ακούσεις εσύ γιατί σε όλα τα καταστήματα υπάρχει θόρυβος από το περιβάλλον, όμως στο σπίτι σου τα πράγματα ίσως αποδειχθούν διαφορετικά. Αντίθετα, ο 2023 είναι ένα απόλυτα ήσυχο μηχάνημα κατά το 95% του χρόνου που το χρησιμοποιώ. Όταν όμως λέω απόλυτα, το εννοώ!! Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, μετά από την επαφή που είχα με τον 1511, είμαι περισσότερο από ικανοποιημένος που κατέληξα στον 2023 και ας έδωσα αρκετά λεφτά παραπάνω. Δεν λέω ότι το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ. Για τις δουλειές που το θές, και οι δύο φορητοί θα τις εκτελούν γρήγορα, οπότε ίσως πρέπει να σκεφτείς με ποιον φορητό θα κάνεις τη δουλειά σου πιο ευχάριστα.. Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου (!!) όμως, οπότε συνέχισε την έρευνα που κάνεις γιατί έτσι μόνο κερδισμένος θα βγεις.
vgiozo Δημοσ. 27 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2004 Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...την περίμενα να πώ την αλήθεια...είχα διαβάσει τις απαντήσεις σου σ'αυτό το φόρουμ και σ' ένα αγγλικό, το whatlaptop, οι οποίες με είχαν βοηθήσει πολύ... Από τα καλά του 1511, που δεν περίμενα, ήταν η αρκετά αθορυβη λειτουργία - το δοκίμασα στο promotion, όπου δεν είχε τη φασαρία του Πλαισίου - και το πρόβλημα που ανέφερες για τη θέση της μπαταρίας δεν ήταν έντονο...για την ακρίβεια νόμιζα ότι είχε την μπαταρία του όταν το δοκίμαζα...και δεν θερμαινοταν αρκετά...πόσο να θερμανθεί βέβαια ανοίγοντας και κλείνοντας παραθυράκια... Τα αρνητικά ήταν η αίσθηση του touchpad και η μέτρια απεικόνιση της οθόνης και κάπως το βάρος του - χωρίς να προβληματίζει Το 2023 είχε πολύ καλή οθόνη, θεωρώ πολύ πρακτικό να μπορώ να προβάλω 2 έγγραφα στην οθόνη, το πληκτρολόγιό του δεν φάνηκε να μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, μου άρεσαν τα φαρδιά κουμπάκια δίπλα απ' το touchpad και είχε καλύτερη κατασκευή, χωρις να είναι βέβαια η μέρα με τη νύχτα... Όσον αφορά την αυτονομία, στη πράξη πόσο σου κρατάει εσένα το 2023;; Η αλήθεια είναι ότι όταν πληρώσεις 2000 €, είναι σίγουρο πως θα αμφιβάλλεις για την αγορά σου... Αυτό που έχει αρχίσει να με σπρώχνει προς την αγορά του 2023 είναι το γεγονός ότι οι φορητοί της acer δεν έχουν πολύ δυνατή μπαταρία, οπότε καλύτερα είναι να επικουρείται σ' αυτόν τον τομέα ο φορητός κι απ' τον επεξεργαστή του Επίσης, διάβασα μια δοκιμή με ένα centrino κι έναν amd64 που έδειχνε ότι όταν δεν ήταν συνδεδεμένοι στη πρίζα, ο cetrino αξιοποιούσε πιο αποτελεσματικά την επεξεργαστική ισχύ του αυξομειώνοντάς την πιο άμεσα ανάλογα μετις ανάγκες, ενώ ο amd64 κρατούσε την συχνότητά του στη χαμηλότερη δυνατή, για να εξοικονομεί ρεύμα... Επίσης με προβληματίζει και η επιλογή του καταστήματος, απ' όπου θα γίνει η αγορά... Μερικά έχουν ελάχιστα χαμηλότερη τιμή, χωρίς δωράκια, άλλα έχουν λίγο μεγαλύτερη με δώρο τσαντούλα και optical mouse...είναι και το multirama που δίνει μαζί με τ' άλλα και δώρο 12 συνδρομή forthnet...μικρές οι διαφορές βέβαια... Θυμάμαι σε μια απάντησή σου, είχες πεί ότι μετάνιωσες που πήρες το φορητό μαζί με τη θήκη και θα προτιμούσες να είχες πάρει κάποια άλλη...ποιά...κάποιο λινκ;; Δεν έχω αποφασίσει αν είναι καλύτερα να έχω μια ξεχωριστή τσάντα για τον υπολογιστή ή να δώσω και κάτι παραπάνω για μια καλύτερη τσάντα που να χωράει κι άλλα πραγματούδια... Ευχαριστώ εκ των προτέρων
overclocker Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2004 Vlepw oti oi katoxoi Acer Aspire 2023 WLMi einai arketoi mesa sto insomnia! Eimai kai egw enas apo autous,ton exw peripou 2 mines kai eimai apolyta ikanopoihmenos apo tin apodosi tou mexri twra & se efarmoges & se games & se syndeseis se wifi & se LAN (i karta pou exei einai 1Gbps) diktya. Oso gia tin autonomia antexei xalara 3 wres & me elafria xrisi ligo pano apo 4!Opoio game tou exw fortosei ta exei paei poly kala (far cry,underground,lock on,hitman 3...).Einai apolyta athorivos otan douleuei ektos apo tis periptoseis pou paizeis games alla kai pali einai poly pio ysixos apo allous ''dithen'' foritous pou kanoun san ''trena'' otan einai full load.Tha symfoniso me ta alla paidia pou eipan oti an thes pragmatiko forito na koitaxeis kapoion me Centrino 1,5-1,6 Mhz. Ta alla me P4 & AMD64 einai pio konta se desktop para se forito. Na min anaferw pali auta pou sou eipan pio pano gia poly kali othoni, arketa aksiopisto DVD Multi Drive.....Oso gia tin poiotita kataskeuis ton exw taksidepsei arketa kai den exei pathei tipota.Oso gia to design einai apo tous pio emfanisimous foritous pou kykloforoun twra stin agora kai exw dei.Gia tin tsanta pou dinei doro to plaisio na pw oti xwris na einai tipota to idiaitero an tin theleis na metafereis mono ton forito einai arketa voliki.Gia oti allo rwta eleuthera!
BaCkOs Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 den mou lete mias kai edo anaferoume poli to aceraki mas to 2023 .. exei mathei kaneis an ginete na kanoume kana upgrade to firmware sto dvd-r tou oste na grafei pio grigora?? (4x px ??? ) den mporo na po 2x gia laptop kala einai alla os gnoston oso pio grigora toso pio xaroumenos eisai )
overclocker Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 File BaCkOs to DVD tou acer 2023 grafei 4x apo tin arxi xwris upgrade sto firmware tou!Apla einai poly epilektiko me ta DVD-R kai DVD+R diskakia.Exw dokimasei sxedon oles tis kales epwnymes markes kai mono ta Philips -R 4x ta grafei se 2.4x kai ta original Sony -R 4x se 4x alla den vrika akoma ti ftaiei kai otan ta grafw se 4x adiazei olo to buffer kai xreiazete na epemvenei poly syxna to buffer underrun tou drive me apotelesma na grafei to DVD me polla sessions to ena meta to allo kati pou den to katalaveneis sto pc an deis mia tainia alla einai poly spastiko otan tin deis se desk DVD player kathws kanei kolimata ston ixo kai stin eikona.Sta 2x den exei kanena provlima kanena diskaki pou dokimasa kai exw dokimasei panw apo 150 ews twra!Firmware den vrika pouthena an kai epsaxa arketa.Vrika kati alla foroum me paidia pou psaxnoun kai autoi alla tipota.Den vriskw oute tin official selida tou kataskeuasti!An exeis tipota neotero eimai olos autia!
clairvoyant Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2004 vgiozo, εγώ είχα πληρώσει 2030€ για το laptop αντί για 1930€ που τον είχε άλλο κατάστημα, χωρίς όμως δώρο. 100€ ακριβότερα, όμως το καλοσκέφτηκα και αφού τα δώρα που μου έδωσαν (addison τσάντα, πες 30€, και forthnet pstn 12μηνη περίπου 140€) υπερκαλύπτουν αυτή τη διαφορά, είμαι σχετικά ικανοποιημένος. Αν θέλεις όμως πραγματικά καλή τσάντα θα πρέπει να κοιτάξεις προς targus μεριά (π.χ. http://www.targus.com/uk/product_details.asp?sku=CUB01) όπου μια τσάντα αξίας 65€+ΦΠΑ θα σου έρθει με τα μεταφορικά κοντα στα 90€. Απο αυτή την άποψη ίσως έκανα λάθος, αφού αν γλίτωνα 100€ θα μπορούσα να αγοράσω μια πιο επώνυμη τσάντα (όχι πως η addison είναι κακή, όμως πραγματικά προτιμούσα μια τσάντα πλάτης!). Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι δεν σε ενόχλησε το θέμα με την μπαταρία στον 1511. Δεν ξέρω σε τι επιφάνεια τον ακουμπούσαν, πάντως στο γραφείο μου η πληκτρολόγηση ήταν αδύνατη αφού ο φορητός δεν πατούσε καθόλου καλά... Τέλος να σου πω δυο πράγματα ακόμη: στην πράξη, μέσα στον 1 μήνα που έχω το φορητό, 2 φορές μονάχα χρειάστηκα πραγματικά την μπαταρία του. Αν αυτό ισχύει και στην περίπτωση σου, ίσως ο 1511 να αποτελεί αξιόλογη αγορά. Επίσης, αν θεωρείς τον 2023 ακριβό, δες πόσο κοστίζει ο HP zt3050EA και τι χαρακτηριστικά προσφέρει. Η αν θες να καταλάβεις πόσο κοστίζει η ποιότητα και η νέα τεχνολογία, ρίξε μια ματιά και στον Acer Ferrari 3200 (http://www.mgmanager.gr) που ουσιαστικά μοιάζει πολύ με τον 2023 με τη βασική διαφορά να είναι στην οθόνη και στον επεξεργαστή. Νομίζω έτσι θα καταλάβεις κάποια πράγματα. Κλείνοντας, μια συμβουλή.. μην πάρεις ακόμη φορητό, περίμενε ακόμη μερικές μέρες.. έχω στείλει εδώ και 10 μέρες την επέκταση εγγύησης (αξίας 150€) στην Acer Ιταλίας και ακόμη δεν έχω λάβει απάντηση. Αρχίζω και ανησυχώ όπως καταλαβαίνεις γιατί ούτως η άλλως πρόλαβα να στείλω τα χαρτιά στο χρονικό όριο, και αν κάτι γίνει και μου πουν ότι χάνω την εγγύηση και μαζί τα χρήματά μου, εμ... ας μην το γρουσουζεύω καλύτερα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.