Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια ελαστικά μου προτείνετε σε διαστάσεις 185/65 R15 ;

Συνήθως βάζω τα Michelin energy saver. Να συνεχίζω με αυτά ή να δω και κάποια άλλη επιλογή;

Προτιμώ μαλακού τύπου ελαστικά γιατί το αυτοκίνητο έχει "απότομη" ανάρτηση.

ΥΓ: αυτό το 88H, 82H κλπ που έχουν στα χαρακτηριστικά τους τα λαστιχα τι σημαίνει;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο δεν κάνει πολλα χιλιόμετρα.

Κυρίως το χρησιμοποιώ σε ταξίδια το καλοκαίρι. μετακινήσεις μέσα στην πόλη δεν γίνονται σε καθημερινή βάση, μια φορά την εβδομάδα περίπου.

Δημοσ.

Καλημερα.. Καλυτερα να πας σε ενα μαγαζι με ελαστικα και θα σου πει..Αν θελεις πηγαινε και σε δευτερο και τριτο να το  ρωτησεις..

Δημοσ.

Στα μαγαζιά με ελαστικά συνήθως προωθούν τις μάρκες που θέλουν και με τις οποίες συνεργάζονται

Γι' αυτό και ήθελα κάποιες γνώμες. Δεν έχω κάποιον έμπιστο λαστιχά να ρωτήσω...

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Στα μαγαζιά με ελαστικά συνήθως προωθούν τις μάρκες που θέλουν και με τις οποίες συνεργάζονται

Γι' αυτό και ήθελα κάποιες γνώμες. Δεν έχω κάποιον έμπιστο λαστιχά να ρωτήσω...

Ειναι αναλογα ποσα χρηματα διαθετεις εσυ..Να παρεις κατι εκτος  απο Κινεζικα λαστιχα...

• Like 1
Δημοσ.

Σε τι εύρος τιμής ενδιαφέρεσαι;

Το  energy saver που έχεις είναι καλό ελαστικό και σε τιμή michelin. Αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις το κάτι παραπάνω μπορείς να πας στα primacy 4 τα απλά ή τα plus. Tα απλά για λίγο πιο οικονομικά. Νομίζω όπου και να διαβάσεις θα δεις ότι στην άνεση είναι τοπ χωρίς να είναι εντελώς μαλακά. Επίσης βγάζουν και πολλά χιλιόμετρα αλλά αυτό δεν είναι το θέμα σου. 
Επίσης, στην θέση σου αν έφευγα από τις επιλογές της michelin θα έβαζα μάλλον continental eco contact για οικονομία καυσίμου ( αν σε ενδιαφέρει γιατί έχουν μικρότερο rolling resistance και ρίχνουν λίγο την κατανάλωση) ή στα premium contact 6. Έχει βγάλει και τα ultracontact τα οποία θα τα δοκίμαζα αλλά δεν έχω άποψη.
Τρίτη επιλογή το efficient grip της goodyear, εξαιρετικό ελαστικό στα όλα του. Δεν έχω τρομερή εμπειρία καθώς δεν το έχω βάλει σε δικό μου αμάξι αλλά λίγο που έχω οδηγήσει και από γνωστούς συστήνεται εύκολα.

Για άνεση θα σου έλεγα πάντως να αποφύγεις τα bridgestone τα οποία είναι πολύ καλά αλλά όχι σε αυτόν τον τομέα.

Από πιο μικρές μάρκες δεν έχω εμπειρία, πχ falken, hankook αλλά έχουν το τοπ λάστιχο τους αν το γουγκλάρεις μπορείς να τα βρεις, όπου λένε πως είναι εξαιρετικά. Από το μόνο οικονομικό που έχω εμπειρία είναι το kleber dynaxer, το οποίο κάποτε του είχα πιει το αίμα στο αμάξι του πατέρα μου. Καλό σε γενικές γραμμές, δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο θέμα αλλά δεν βγάζει χιλιόμετρα (κάτι που ίσως δεν σε ενδιαφέρει).

Τέλος από εμένα μια συμβουλή, αν έχεις να δώσεις τουλάχιστον 280-350 ευρώ μην βάλεις κάποια μικρή εταιρία.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Τρίτη επιλογή το efficient grip της goodyear, εξαιρετικό ελαστικό στα όλα του. Δεν έχω τρομερή εμπειρία καθώς δεν το έχω βάλει σε δικό μου αμάξι αλλά λίγο που έχω οδηγήσει και από γνωστούς συστήνεται εύκολα.

Πολλές οι συμπτώσεις για να κάνω λάθος.

Στα 40μου και με 20 χρόνια εμπειρίας και ενώ αλλάζω σε 3 αμάξια βυζί στο 6μηνο δεν μου πέταξε κανένα! ούτε τότε που ήμουν σε νησί και είχα τα bridgestone 3 + χρόνια και πάταγα και χωματόδρομο για την θάλασσα (όχι τώρα στην Αθήνα) και τελικά ενώ η εταιρία δίνει χαρτί με Εγγύηση 1ος χρόνου καλής λειτουργίας... από after sales (μηδέν) ούτε καν ασχολήθηκαν.

Μου είπε ένα εσύ θα φταις κάτι θα πάτησες ο τεχνικός και μετά Αλέκος . Προφανώς δεν ήρθε ποτέ να το δει ενώ έλεγε ότι θα έρθει.

Τώρα με continental eco κανένα θέμα και πριν τα bridgestone που ήταν σκυλιά ! είχα michelin που από ότι θυμάμαι είχαν τρελό κράτημα και είναι αξιόπιστα αν και μαλακά. 

ΥΓ. Αν δεν μου είχε τύχη αυτό και εγώ καλή άποψη θα είχα για τα G.Y. τα οποία ως πάτημα ήταν καλά ακόμα και σε βρεγμένο.

Δημοσ.

Τα energy saver αν βγαίνουν ακόμα είναι τεχνολογίας 10 + ετών. Από τις διαστάσεις καταλαβαίνω ότι είναι ένα αυτοκίνητο 10 ετών και πίσω με λίγα άλογα οικογενειακής - απλής οδήγησης (τουλάχιστον έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται). Τα Premium ελαστικά πχ της Continental με τους υψηλούς δείκτες δεν του ταιριάζουν. 

Από μένα ξεκίνα από τα οικονομικά και πολύ καλά Falken sincera sn110 (τα έχω σε δύο αυτοκίνητα) και αν θες να ανέβεις σε χρήματα πας στα εξαιρετικά Bridgestone Turanza T005 ή στην σίγουρη λύση των Michelin Primacy 4. 

Στην θέση σου (λίγα χλμ) θα έβαζα τα Falken και στα τέσσερα χρόνια αλλαγή ανεξάρτητα από τα χλμ τους. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μακριά απο σειρά  eco....Πολύ λεπτο λάστιχο σαν μπαλονάκι  και τρυπάει για πλακα...Σε 2 χρονια εχω ήδη  2 μπαλωματα(continental ecocontact 6)...Πάρε κανενα κανονικο λαστιχο ,αλλα και τα μισελεν να ξαναβάλεις μια χαρα θα εισαι....uniroyal rainexpert 3 απο μενα...

• Like 1
Δημοσ.

Για το goodyear δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε διάρκεια οπότε τα προβλήματα που πιθανόν βγάζουν μπορεί να ισχύει όπως λέει ο φίλος παραπάνω. Επισης τραγική η αντιμετώπιση που έλαβε.

Κυρίως ξαναγράφω για να συμπληρώσω κάτι που ξέχασα. Τα bridgestone θέλουν  να ζεσταθουν για να λειτουργήσουν σωστά. Αν πας χειμώνα σε βουνά,  χιονοδρομικά κτλ ή έχεις καταγωγή από μέρος που έχει κρύα και πας συχνά,  αστα καλύτερα.  Εχω βιώσει πολύ κακή πρόσφυση με τα bridgestone χειμώνα σε τέτοιες περιπτώσεις.  Αμα θα τα κινείς Αττική λογικά είσαι οκ.

Ότι και να διαλέξεις απλα μην τσιγκουνευτεις.

• Like 2
Δημοσ.

λιγο ρόλο παίζει αλλά τα λάστιχα μου είναι 195/65/r15 ,  δεν θυμόμουν καλά.

επειδή σκέφτομαι να αλλάξω και τάσια το r15 σημαίνει 15 ιντσες για τάσια;

Στις 19/8/2022 στις 6:25 ΜΜ, stefan123 είπε

...uniroyal rainexpert 3 απο μενα...

το rainexpert5 είναι η τελευταία έκδοση ή μιλάμε για άλλο μοντέλο;

Δημοσ.
Στις 19/8/2022 στις 3:53 ΜΜ, Fordakias7 είπε

Bridgestone turanza t005

Φίλε OP, αυτό. Δε μασάνε τα @@ τους πουθενά, τα φοράω σε ίδιο Astra και η φάση είναι βία και ξεγνοιασιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bridgestone Turanza T005 βάλαμε κι εμείς στου πατέρα και το δικό μου, πολύ ευχαριστημένοι....στο δικό μου έχω ακριβώς τις διαστάσεις του δικού σου, 185/65/15 (συχνά στις δοκιμές τα ίδια ελαστικά φαίνεται να αποδίδουν διαφορετικα σε διαφορετικές διαστάσεις, για κάποιο λόγο)

Ειδικά στο τελευταίο ταξίδι μου, παραμονή 15αύγουστου, στον αυτοκινητόδρομο με πολύ γερή βροχή κ ανηφορικά σημεία, το αμάξι είχε εξαιρετικό πάτημα (1 χρόνου τα λάστιχα). 

Θέλω να δοκιμάσω και τα Falken, και μάλλον θα το κάνω στην επόμενη αλλαγή, αν έχουν διαφορά γύρω στο >30-40€άρι (για λιγότερα θα προτιμούσα και πάλι Bridgestone)

Επεξ/σία από definitio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...