Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα καταγραφικό Hikvision το οποίο μου δίνει εικόνα μέσω LAN σε ένα tablet. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το ivms4500. Επειδή άρχισε να τρώει κάποια αδικαιολόγητα κολλήματα μετά από αρκετό καιρό, δηλαδή να σταματάει για κάποια δευτερόλεπτα η εικόνα κλπ, έβαλα το hik-connect μήπως διορθωθεί το πρόβλημα (στο site της Hikvision αναφέρει ότι το ivms4500 είναι discontinued και προτείνει το hik-connect). Όταν έβαλα το hik-connect έψαχνα λίγο το interface και κάπου είχε ένα εικονιδιάκι που ήταν σαν μετρητής με βελόνα (όπως είναι ο δείκτης της ταχύτητας του αυτοκινήτου). Δεν ξέρω τι κάνει αυτό το κουμπί - το θέμα είναι ότι η κάμερα έκανε restart και μόλις επανήλθε η εικόνα που δείχνει έχει χιονάκια. Έχει δηλαδή ένα digital noise το οποίο είναι σταθερό δλδ τα χιονάκια αυτά δεν αλλάζουν θέση. Έκανα τα πάντα από ρυθμίσεις, restart, reset καταγραφικό κάμερες, άλλαξα τη θύρα πόυ συνδέεται η κάμερα στο καταγραφικό, άλλαξα το ανταπτοράκι που συνδέεται το καλώδιο (έβαλα BNC connector), πείραξα όλα τα settings αλλά τίποτα.

Αν κάποιος γνωρίζει τι μπορεί να συνέβει ας βοηθήσει. Κυρίως με ενδιαφέρει να μάθω αν μπορεί από αυτό το restart που έγινε να χάλασε η κάμερα έτσι απότομα.

Ευχαριστώ.

ΥΓ. οι άλλες κάμερες δεν έπαθαν το παραμικρό.

Δημοσ.

το δοκίμασα στην δικιά μου κάμερα.

Στο μενού της κάμερας έχει επιλογή για 2MP 25fps και 2ΜP 30fps.

όταν πάτησα το κουμπί που αναφέρεις άλλαξε το 25 και το έκανε 30 αλλά δεν έχω κάποιο πρόβλημα στην εικόνα όπως αναφέρεις εσύ.

Ποια κάμερα έχεις? Μήπως σου άλλαξε τα fps και σε εσένα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pavloa είπε

το δοκίμασα στην δικιά μου κάμερα.

Στο μενού της κάμερας έχει επιλογή για 2MP 25fps και 2ΜP 30fps.

όταν πάτησα το κουμπί που αναφέρεις άλλαξε το 25 και το έκανε 30 αλλά δεν έχω κάποιο πρόβλημα στην εικόνα όπως αναφέρεις εσύ.

Ποια κάμερα έχεις? Μήπως σου άλλαξε τα fps και σε εσένα

Το fps ειναι 15frames/sec. Εκανα copy paste τις ρυθμισεις απο τις αλλες καμερες που δουλευουν κανονικα αλλα δεν υπηρξε διαφορα - το προβλημα παραμένει. Δεν ξερω ποια καμερα εχω - βασικα εχω 3-4 διαφορετικες. Απο το ui δεν μπορω να δω - πρεπει να κοιταξω μηπως γραφει η καμερα πανω.

Το κουμπι αυτο τι υποτιθεται οτι κανει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jon1984 είπε

Το fps ειναι 15frames/sec. Εκανα copy paste τις ρυθμισεις απο τις αλλες καμερες που δουλευουν κανονικα αλλα δεν υπηρξε διαφορα - το προβλημα παραμένει. Δεν ξερω ποια καμερα εχω - βασικα εχω 3-4 διαφορετικες. Απο το ui δεν μπορω να δω - πρεπει να κοιταξω μηπως γραφει η καμερα πανω.

Το κουμπι αυτο τι υποτιθεται οτι κανει;

Αυτή η ρύθμιση είναι του καταγραφικού. Εγώ αναφέρομαι στο μενου της κάμερας.Δες το βίντεο πως μπορείς να μπεις στο μενού και τσέκαρε αν άλλαξε το fps απο 25 σε 30.

εγώ όταν πάτησα αυτό το κουμπί που πάτησε και εσύ μου άλλαξε το fps της κάμερας και όχι του καταγραφικού.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
8 ώρες πριν, pavloa είπε

Αυτή η ρύθμιση είναι του καταγραφικού. Εγώ αναφέρομαι στο μενου της κάμερας.Δες το βίντεο πως μπορείς να μπεις στο μενού και τσέκαρε αν άλλαξε το fps απο 25 σε 30.

εγώ όταν πάτησα αυτό το κουμπί που πάτησε και εσύ μου άλλαξε το fps της κάμερας και όχι του καταγραφικού.

Αυτο το menu δεν μπορω να το βρω. Υπαρχουν καποια camera settings στο menu του καταγραφικου αλλα δεν ειναι σε αυτη τη μορφη (ασπρα γραμματα).🤔

Δημοσ.

Να κάνω μία χαζή ερώτηση. 

Δεν ξέρω πως δουλεύουν αυτές οι κάμερες. 

Την τροφοδοσία την κοίταξες, μήπως να δοκίμαζες άλλο τροφοδοτικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, jon1984 είπε

Αυτο το menu δεν μπορω να το βρω. Υπαρχουν καποια camera settings στο menu του καταγραφικου αλλα δεν ειναι σε αυτη τη μορφη (ασπρα γραμματα).🤔

όταν πας μέσω καταγραφικού στην κάμερα που έχει πρόβλημα, λογικά σου εμφανίζει αυτό το μενού.

αν το πατήσεις δεν σου εμφανίζει το μενού που δείχνει στο βίντεο?

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-08-21 092957.jpg

αν δεν σου εμφανίζει το μενού τότε η κάμερα που έχει είναι παλιά και δεν έχει αυτό το μενού.

κάτω απο την κάμερα γράφει το μοντέλο, αν φαίνεται θα βοηθούσε.

Τώρα σε άλλη περίπτωση δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει και έγινε όλο αυτό.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, pavloa είπε

όταν πας μέσω καταγραφικού στην κάμερα που έχει πρόβλημα, λογικά σου εμφανίζει αυτό το μενού.

αν το πατήσεις δεν σου εμφανίζει το μενού που δείχνει στο βίντεο?

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-08-21 092957.jpg

αν δεν σου εμφανίζει το μενού τότε η κάμερα που έχει είναι παλιά και δεν έχει αυτό το μενού.

κάτω απο την κάμερα γράφει το μοντέλο, αν φαίνεται θα βοηθούσε.

Τώρα σε άλλη περίπτωση δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει και έγινε όλο αυτό.

Μερικές φώτο από το menu του καταγραφικού με ό,τι ρυθμίσεις υπάρχουν για την κάμερα. Η κάμερα δεν ειναι ip, συνδέεται με ομοαξονικό καλώδιο και το record δεν πάει παραπάνω από 15 fps. Είναι αγορασμένη το 2017-18 αλλά δεν μπορώ να δω το μοντέλο επειδή είναι τοποθετημένη σε σημείο που έχω δύσκολη πρόσβαση. Στην πρώτη φώτο φαίνονται και τα χιονάκια.

image.jpeg.a8be6f4f360f8d9bdeb47a50d3f3f0d0.jpeg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Επεξ/σία από jon1984
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν στην πρώτη φωτογραφία θα πατήσεις το εικονίδιο που είναι ανάμεσα στον μεγεθυντικό φακό και το ηχείο

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-08-21 231907.jpg

και μετά θα σου εμφανίσει αυτό το μενου και θα πατήσεις το κουμπί που έχω κυκλώσει και θα σου ανοίξει ενα μενού.. αν σου ανοίξει το μενού ανέβασε μια φωτο να σου πω τι θα πατήσεις

1.jpg

στην δεύτερη φωτογραφία που ανέβασες αν δεις λεει 1080p 30 fps.. το 30 πρέπει να το γυρίσεις στα 25fps 

δοκίμασε μια αν μπαίνει σε αυτό το μενού που λέω και μετά θα σου πω να κάνεις μερικε΄ς διορθώσεις

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, pavloa είπε

Λοιπόν στην πρώτη φωτογραφία θα πατήσεις το εικονίδιο που είναι ανάμεσα στον μεγεθυντικό φακό και το ηχείο

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-08-21 231907.jpg

και μετά θα σου εμφανίσει αυτό το μενου και θα πατήσεις το κουμπί που έχω κυκλώσει και θα σου ανοίξει ενα μενού.. αν σου ανοίξει το μενού ανέβασε μια φωτο να σου πω τι θα πατήσεις

1.jpg

στην δεύτερη φωτογραφία που ανέβασες αν δεις λεει 1080p 30 fps.. το 30 πρέπει να το γυρίσεις στα 25fps 

δοκίμασε μια αν μπαίνει σε αυτό το μενού που λέω και μετά θα σου πω να κάνεις μερικε΄ς διορθώσεις

Στην καμερα που εχει χαλασει πατάω το menu αλλα δεν εμφανιζονται τα ασπρα γράμματα. Στις υπολοιπες κάμερες εμφανιζονται κανονικα. Προσπαθησα να αλλαξω την πρωτη επιλογη 2M25 στα τυφλα μηπως υπαρχει το menu αλλα δεν το εμφανιζει αλλα δεν εγινε κατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί η κάμερα να είναι απλό μοντέλο ή πιο παλιό που να μην έχει αυτό το μενού. Αλλά αν αγόρασες όλες τις κάμερες μαζί τότε κανονικά πρέπει να έχει αυτό το μενού όπως στο βγάζει και στις άλλες.

Την τροφοδοσία απο την κάμερα την έβγαλες για λίγο μήπως ξεκολλήσει?

Στην θύρα που έχεις αυτή την κάμερα με το πρόβλημα δοκίμασες να συνδέσεις άλλη να δεις αν παίζει σωστα?

Τα βύσματα και γενικά το καλώδιο που καταλήγει στο καταγραφικό αλλά και στην μεριά της κάμερας τα έλεγξες μήπως κάποιο καλώδιο κόπηκε και δεν κάνει καλή επαφή?

Δοκίμασε να αλλάξεις το video quality ανεβασέ το ενα επίπεδο πάνω. Το max bitrate είναι στα 2048, απο κάτω σου βγάζει το προτεινόμενο bitrate λογικά πρέπει να έχει μέχρι 4000 και κάτι.βαλε το τέρμα όσο έχει.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Η καμερα εχει αγοραστει μαζι με τις αλλες 2017-18. Στις αλλες το menu εμφανιζεται.

Τροφοδοτικο εβγαλα εβαλα 2-3 φορες και τα ιδια.

Στην ιδια θυρα του καταγραφικου οι αλλες καμερες παιζουν κανονικα.

Καλωδιο ελεγξα ολα οκ. Αλλαξα και το βυσμα που κουμπωνει στο καταγραφικο.

Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει. Αν το παθαινε ξαφνικα δεν θα μου εκανε τοση εντυπωση. Το θεμα ειναι οτι το επαθε ακριβως με το που πατησα εκεινο το κουμπι στο application και εκανε το restart.

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, jon1984 είπε

Η καμερα εχει αγοραστει μαζι με τις αλλες 2017-18. Στις αλλες το menu εμφανιζεται.

Τροφοδοτικο εβγαλα εβαλα 2-3 φορες και τα ιδια.

Στην ιδια θυρα του καταγραφικου οι αλλες καμερες παιζουν κανονικα.

Καλωδιο ελεγξα ολα οκ. Αλλαξα και το βυσμα που κουμπωνει στο καταγραφικο.

Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει. Αν το παθαινε ξαφνικα δεν θα μου εκανε τοση εντυπωση. Το θεμα ειναι οτι το επαθε ακριβως με το που πατησα εκεινο το κουμπι στο application και εκανε το restart.

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Το βύσμα απο την μεριά της κάμερας το έλγξες?

Εγώ το κουμπί που πάτησες το δοκίμασα σε όλες τις κάμερες κια μου άλλαξε μόνο το fps απο την κάμερα αλλά στο μενού μπαίνω κανονικά.

δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

΄Για δες λίγο όταν βγάζεις την τροφοδοσία της κάμερας και την ξανα βάζεις στην οθόνη πρέπει να γράφει TVI, για τσεκαρέ το λίγο.

Η κάμερα που έχεις πρέπει να έχει και ενα καλώδιο με ένα  κουμπί. μήπως σου άλλαξε την ανάλυση της κάμερας. τσέκαρε αν σου βγάζει στην οθόνη tvi όταν δίνεις ξανα ρεύμα στην οθόνη, αυτό το βγάζει για 2-3 δευτερόλεπτα οπότε πρέπει να το δεις γρήγορα. Αν δεν λέει tvi και γράφει cvs ή κάτι άλλο τότε θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί που υπάρχει στην κάμερα ώστε να αλλάξει η ανάλυση σε tvi.

Επίσης για δοκίμασε και άλλαξε θύρα την κάμερα και δοκίμασε να δεις αν μπαίνει στο μενού.

Την ανάλυση της κάμερας μέσα στο καταγραφικό την άλλαξες έτσι όπως σου είπα?

Τώρα δοκιμές κάνουμε μπας και βρούμε τι στο καλό φταίει.

https://www.hikvision.com/content/dam/hikvision/products/S000000001/S000000132/S000000146/S000000148/OFR000196/M000002641/User_Manual/UD11914B_Baseline_D8T-Series-Bullet-Camera-User-Manual_V1.0.0_20180926.pdf

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο restart βγαζει με ασπρα γραμματα για ενα δευτερολεπτο

ΗW version

SW version

ISP version

Output TVI

Επεξ/σία από jon1984
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε σωστή ανάλυση έχει tvi.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Και εγώ hikvision έχω και έχω κάνει πόσες δοκιμές να τι μπορεί να φταίει.

Σηκώνω τα χέρια.

Αν θέλεις άνοιξε ενα θέμα και εδώ μήπως μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει περισσότερο

https://www.hlektronika.gr/forum/forumdisplay.php?f=357

Επεξ/σία από pavloa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...