Abadon.cc Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ενα θεματάκι και θέλω τη βοήθεια σας. Χθες πήρα ενα παλιο MacBook Air 11, του 2010. Αν και ο προηγούμενος κάτοχος διέγραψε ότι δικό του είχε μέσα, θεώρησα σωστό να του κάνω και ένα Format. Το έκανα αρκετές φορές στο 13αρι που έχω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το X Lion πλέον δεν είναι διαθέσιμο και έτσι έμεινα με το λαπ τοπ στο χέρι…. Εψαξα λίγο στο YouTube αλλά δεν έβγαλα άκρη. Υπαρχει κάποιος τρόπος για να περαστεί το λογισμικό;
atheatos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Αφού έχεις άλλο Mac γιατί δεν φτιάχνεις έναν usb σκληρό με το λειτουργικό και να κανείς boot από αυτό?
Abadon.cc Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Και που θα βρω το λειτουργικό αφού η Apple δεν το έχει 🙄🙄
atheatos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, Abadon.cc είπε Και που θα βρω το λειτουργικό αφού η Apple δεν το έχει 🙄🙄 Βάλε ένα άλλο που τρέχει σε αυτό το μηχάνημα και το εχει η Apple: https://support.apple.com/en-us/HT211683 Στο 13 αρι ….τι λειτουργικό έχεις?
atheatos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Νομίζω το Sierra ή το el capitan θα παίξουν στο μηχάνημα. Προσπάθησε να τα κατεβάσεις και να φτιάξεις ένα usb installer. https://support.apple.com/en-us/HT201372 1
Abadon.cc Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Φίλε μου τα έκανα όλα βήμα βήμα αλλά δεν γίνετε. Όταν φτάνω στο τερματικό και δίνω εντολή, μου λέει command not found Λίγη βενζίνη και σπίρτο, θα βοήθησε λες;
kormos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, Abadon.cc είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω ενα θεματάκι και θέλω τη βοήθεια σας. Χθες πήρα ενα παλιο MacBook Air 11, του 2010. Αν και ο προηγούμενος κάτοχος διέγραψε ότι δικό του είχε μέσα, θεώρησα σωστό να του κάνω και ένα Format. Το έκανα αρκετές φορές στο 13αρι που έχω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το X Lion πλέον δεν είναι διαθέσιμο και έτσι έμεινα με το λαπ τοπ στο χέρι…. Εψαξα λίγο στο YouTube αλλά δεν έβγαλα άκρη. Υπαρχει κάποιος τρόπος για να περαστεί το λογισμικό; Δεν παρέλαβες τα συνοδευτικά της συσκευής? Δες από τον παρακάτω σύνδεσμο... https://support.apple.com/kb/DL2077?locale=el_GR Μφχ
epinki Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Καλημέρα. Το μηχάνημα ήρθε με προ εγκαταστημένο το OS X 10.6 Snow Leopard, με 2 ή 4 gb ram, και συνοδεύονταν από το Snow Leopard install flash drive. Αφού λοιπόν διέγραψες τον δίσκο ο μόνος τρόπος πλέον για να αποκτήσεις πρόσβαση στο μηχάνημα είναι μέσω του install drive (που ίσως έχει ακόμη ο πωλητής). Πάντως αν το μηχάνημα φοράει 2 gb ram, σου συνιστώ να παραμείνεις στο Snow Leopard. Σε μετάβαση σε μεταγενέστερο macOS το μηχάνημα θα σέρνεται. Ελπίζω να βοήθησα.
Abadon.cc Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Βρήκα να αγοράσω το cd Mac OS X Snow Leopard 10.6 https://www.ebay.de/itm/144684620137?chn=ps&norover=1&mkevt=1&mkrid=707-134425-41852-0&mkcid=2&itemid=144684620137&targetid=1405062617979&device=c&mktype=pla&googleloc=9042501&poi=&campaignid=17935704717&mkgroupid=139162549385&rlsatarget=pla-1405062617979&abcId=9301059&merchantid=7364532&gclid=Cj0KCQjwr4eYBhDrARIsANPywChGH0ScBU_jqqNgbHBOyf6_ZLTkYILipdkmzDbpul4zyF4bPKEFMOgaAj_mEALw_wcB Τώρα που το Mac δεν έχει λειτουργικό μπορεί να διαβάσει cd driver?
epinki Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Abadon.cc είπε Βρήκα να αγοράσω το cd Mac OS X Snow Leopard 10.6 Τώρα που το Mac δεν έχει λειτουργικό μπορεί να διαβάσει cd driver? Μια και είχα το συγκεκριμένο μηχάνημα· Ο installer ήταν customized για το εκάστοτε μοντέλο (το flash drive για το Air). Αυτός που αναφέρεσαι απλά δεν είναι συμβατός με το μηχάνημα σου. Κοντολογίς προορίζεται για desktop Mac ή για MacBook Pro. Εκτός λοιπόν και βρεις το επίμαχο flash, η μόνη διέξοδος είναι το service. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η i-System στον Χολαργό διέθετε το flash. 1
Abadon.cc Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δυστηχως μένω στο εξωτερικό… Τι πρέπει να λέει το dvd για να είναι αυτό που χρειάζομαι; μηπως είναι αυτό; https://www.ebay.de/itm/195037429346?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=707-127634-2357-0&ssspo=7y0xANH-RhW&sssrc=2349624&ssuid=clvOdo7HSwm&var=&widget_ver=artemis&media=COPY
epinki Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Φίλε μου, δεν υπάρχει συμβατό DVD. Το μόνο συμβατό είναι το Install Flash Drive που αναφέρω. Αφού δε μένεις εκτός Ελλάδος και προφανώς ο πωλητής δεν μπορεί να σου δώσει το Install Flash Drive, η μόνη διέξοδος είναι το Apple Service της χώρας. Εικάζω ότι θα αντιμετωπίσουν το θέμα, οπότε θα παραλάβεις ένα λειτουργικό μηχάνημα. Αυτά. 🙂 Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από epinki 1
mistr4l Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, atheatos είπε Αφού έχεις άλλο Mac γιατί δεν φτιάχνεις έναν usb σκληρό με το λειτουργικό και να κανείς boot από αυτό? Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Με δεδομένο πως έχεις το 13άρι, θα δοκίμαζα την εγκατάσταση του λειτουργικού σε εξωτερικό σκληρό. Βγάζεις δηλαδή τον εσωτερικό του air και τον κάνεις εξωτερικό. Κάνεις την εγκατάσταση και μετά τον τοποθετείς πάλι στο μηχάνημα. *** Δεν αντιλέγω σε όσα αναφέρει ο φίλος @epinki απλά μου φαίνεται περίεργο τέτοιο "κλείδωμα" σε μηχάνημα του 2010 χωρίς τρόπο να παρακάμψεις την διαδικασία. Θεωρώ πως με τον εξωτερικό σκληρό κάτι μπορεί να γίνει. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις πριν το πας σε service κλπ EDIT: Χρειάζεσαι enclosure βέβαια για τον ssd. Εναλλακτικά, ίσως μπορείς να το φορτώσεις το λειτουργικό σε άλλον εξωτερικό ssd και μετά να τον κάνεις clone στον εσωτερικό του mac. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από mistr4l 1
epinki Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) @Abadon.cc, προσπαθώντας να σε βοηθήσω βρήκα το link. Για δοκίμασε να κατεβάσεις τον installer στο άλλο σου μηχάνημα και να κάνουμε μια προσπάθεια για εγκατάσταση στο Air. Ποιος ξέρει, ίσως δουλέψει. 3 ώρες πριν, mistr4l είπε *** Δεν αντιλέγω σε όσα αναφέρει ο φίλος @epinki απλά μου φαίνεται περίεργο τέτοιο "κλείδωμα" σε μηχάνημα του 2010 χωρίς τρόπο να παρακάμψεις την διαδικασία. Δυστυχώς έτσι είναι με το κλείδωμα φίλε @mistr4l. Επί OS X Lion, φίλος είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το Air του. Αρχικά δοκίμασε να αντιμετωπίσει το θέμα με το εξωτερικό Apple DVD drive και με το SL install DVD ενός iMac. Τζίφος. Τούστειλα λοιπόν -για να βεβαιωθούμε για την ασυμβατότητα- το install DVD του Mac mini μου, τζίφος κι εδώ. Του είχα στείλει βέβαια και το SL install flash drive του Air μου και όλα έτρεξαν ρολοϊ. Τότε υπήρξαν κάποια συναφή περιστατικά σε μεταχειρισμένα μηχανήματα χωρίς το install flash drive, που αντιμετωπίσθηκαν συνήθως με προσφυγή στο service. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από epinki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα