Προς το περιεχόμενο

Τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο για τους υπαλλήλους της Apple από τον Σεπτέμβριο


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 21/8/2022 στις 6:55 ΜΜ, kaliakman είπε

Αγγλία το policy είναι 3 μέρες αλλά στην πραγματικότητα κατά μέσο όρο είναι 1 αντε 2. 

Και εγώ έτσι, 3 μέρες το γραφείο πρέπει να με βλέπει αλλά λόγο αυξημένου κόστους μετακίνησης (βενζίνες, πάρκινγκ) συμφώνησα για 2 μέρες στο γραφείο που έτσι θα μου βγει 150-200 λίρες μόνο η μετακίνηση. Βάλε και το νοίκι στις 550 λίρες και βλέπω 7 με 7.5 κατοστάρικα στάνταρ πάγιο κόστος τον μήνα! 

Και τι μας περιμένει και στην ενέργεια από Οκτώβριο... Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω αλλά έρχεται! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 21/8/2022 στις 10:55 ΜΜ, dbrillis είπε

Το σχολιο μου ηταν ειρωνικο και εχει να κανει με το ποσο "σκιζονται" στη δουλεια οι Ολλανδοι. 

Ας πω ομως και τις χαζομαρες μου.
Προ covid οι εταιριες εδιναν περιπου 300 το μηνα για commuting (NS bussiness card ή για leasing) τα παιρνετε αυτα τα λεφτα τσεπη τωρα ή μονο τα 2,5 ευρω  τη μερα για work from home; 
Σε πολλες εταιριες πληροφορικης το γευμα στις 12 ηταν δωρεαν(+ κατι αναψυκτικα και σνακς), σας το πληρωνουν το γευμα οταν τρωτε σπιτι με work from home;
Εχουν ολοι ενα ανετο για work from home σπιτι; 
Μηπως οι πιο πολλες εταιριες που προσφερουν hybrid, γιατι hybrid το λενε και δεν ξερεις ποτε θα αλλαξει η αναλογια, το κανουν επειδη ξενοικιασαν γραφειακους χωρους ή μεγαλωσαν μεσα στην πανδημια και δεν χωρανε πλεον οι ολοι υπαλληλοι στο γραφειο; 


 

Προσωπικά δεν έχω παράπονο, σε αυτούς που προτιμάνε να δουλεύουν από το σπίτι πληρώνονται με 2.5€ και για αυτούς που θα πάνε στο γραφείο τους πληρώνεται η μετακίνηση. Φαγητό υπάρχει διαθέσιμος μπουφές στο γραφείο. Για όσους δεν έχουν work for home setup τότε η εταιρεία παρέχει γραφείο και οθόνες. Εδώ στο Άμστερνταμ όλα αυτά είναι στο στάνταρ παροχής από σχεδόν όλες τις εταιρείες (πλην του πλήρες μπουφέ για γεύμα). Αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα με το πόσο "σκίζονται" στη δουλειά οι Ολλανδοί που τυχαίνει να έχουν από τις πιο efficient εταιρίες στον κόσμο.

Ένα πράγμα που με δίδαξε η Ολλανδία είναι πως για να γίνει μια δουλειά σωστά χρειάζονται το απαραίτητο πλήρες σωστό structure και πως πολύ δύσκολα θα ξανά δούλευα σε αντίστοιχη εταιρεία στην Ελλάδα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 22/8/2022 στις 8:14 ΠΜ, NotAliki177 είπε

Αυτό φαντάζομαι ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό όπου ήταν και αναγκαστικό από τον νόμο.

Από τις εμπειρίες μου και γενικά από αυτά που βλέπω είναι ότι δημιουργείται ένα κλίμα "όχι fully remote". Αρκετοί έχουν ήδη φύγει από αυτό το μοντέλο και έχουν πάει στο Hybrid. Μερικοί (λίγοι ευτυχώς) μάλιστα εφαρμόζουν κάποιο μοντέλο hybrid 2/5 wfh ή και μάλιστα 1/5 (που αυτό δεν το θεωρώ καν hybrid). Ο καθένας προφανώς έχει διαφορετικές εμπειρίες.

Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μπορούσε να κάνει κανείς αλλιώς ακόμα και να ήθελε. Τώρα πλέον όσοι το γύρισαν σε back to the office ή hybrid χάνουν πολύ από αυτούς που προσφέρουν 100% remote.

Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται στον εργασιακό χώρο. Προς το παρόν είμαι εδώ αλλά δουλεύω για εταιρείες του εξωτερικού. Έχω να δουλέψω για Έλληνα εργοδότη από το 2010, ποτέ ξανά βασικά.

Το σωστό το hybrid κατ' εμέ είναι να πηγαίνεις γραφείο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη να πάνε όλοι γραφείο. Μεγάλη συζήτηση. Αν δεις Linkedin πάντως το trend ακόμα είναι προς fully remote, συμφερει και τις εταιρείες πολύ όσο αφορά τα κόστη κτιρίων και γενικώς εξόδων γύρω από αυτά. Ξαναλέω, Ελλάδα δεν έχω ιδέα τι παίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον προγραμματισμο παντως η αγορα ειναι sellers market. Οτι γουσταρουν οι προγραμματιστες θα επιβληθει στο τελος, και ας πηδανε οι εταιριες μεχρι το ταβανι. Σε αλλους ρολους που υπαρχει υπερπροσφορα χεριων, εκει ναι θα περασει η επιθυμια της εκαστοτε εταιριας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...