Προς το περιεχόμενο

Dune: Awakening [Open-world survival MMO][PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://dune.gaming.tools/de/deep-desert
Ένα καλό εργαλείο που δείχνει που μπορούμε να βρούμε spice και άλλα πράγματα στην deep desert. Κάνει λέει update κάθε μέρα μετά το Coriolis reset 

Πάντως με έχει μπερδέψει λίγο το παιχνίδι.
Στην Deep Desert ο χάρτης χωρίζεται στα 2 στην ουσία, το βόρειο και νότιο τομέα. Ο όλος χάρτης είναι σαν σκακιέρα με "κουτάκια".
Το νότιο κομμάτι είναι PvE και το βόρειο είναι PvP.
Αλλά λένε μετά από sandstorm οι βάσεις είναι ευάλωτες σε PvP για 6 λεπτά αλλά εδώ είναι που δεν έχω καταλάβει τι παίζει, είναι ευάλωτες σε όλο το Deep Desert ή είναι ευάλωτες στο βόρειο μισό του χάρτη;
Τα spice fields βγαίνουν κατά κύριο λόγο στο βόρειο μέρος, αυτά που αξίζει να πάει κανείς, γιατί υπάρχουν και τα πολύ μικρά που δίνουν ως 500 spice και αυτά βγαίνουν και στο hagga basin.
Αν πάντως το νότιο μισό του χάρτη είναι ασφαλή και μετά το sandstorm, τότε θα μεταφέρω την βάση μου εκεί οριστικά για να μην έχω τα μπρος-πίσω. Αν πάλι είναι μη ασφαλή, δεν βλέπω αιτία να κάνω βάση εκεί, θα πηγαίνω να παίρνω όσο πιο πολύ spice μπορώ solo και πίσω πάλι

• Like 1
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Μιας που δεν ξέρω και πολλά από το Lore του παιχνιδιού βρήκα αυτό το βιβλίο, οκ δεν είναι σε έκπτωση αλλά νομίζω είναι μια καλή αρχή https://www.public.gr/product/books/english/literature/modern-literature/dune/0280758

Από εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν στα ελληνικά όλα τα βιβλία της σειράς. Σελίδες για να διαβάζεις για έναν χρόνο!

• Like 3
Δημοσ.
2 minutes ago, GreekMonkey said:

Από εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν στα ελληνικά όλα τα βιβλία της σειράς. Σελίδες για να διαβάζεις για έναν χρόνο!

Προτιμώ να τα διαβάζω στην Original γλώσσα για την ορθή κατανόηση ιδιωμάτων που καμιά φορά στις μεταφράσεις με κάνει να τραβάω τα μαλλιά μου αλλά θα το έχω υπόψιν αν μπουν σε καλή τιμή για την συλλογή μου!
Σε ευχαριστώ!

Δημοσ.
2 hours ago, comfuzio said:

Προτιμώ να τα διαβάζω στην Original γλώσσα για την ορθή κατανόηση ιδιωμάτων που καμιά φορά στις μεταφράσεις με κάνει να τραβάω τα μαλλιά μου αλλά θα το έχω υπόψιν αν μπουν σε καλή τιμή για την συλλογή μου!
Σε ευχαριστώ!

oι εκδοσεις κακτος εχει απιθανες μεταφρασεις εχω την γαλαξιακη αυτοκρατορια και εχει μεγαλη παραδοση σε sci-fi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/7/2025 στις 5:56 ΜΜ, comfuzio είπε

Μιας που δεν ξέρω και πολλά από το Lore του παιχνιδιού βρήκα αυτό το βιβλίο, οκ δεν είναι σε έκπτωση αλλά νομίζω είναι μια καλή αρχή https://www.public.gr/product/books/english/literature/modern-literature/dune/0280758

Όπως αναφέρθηκε η anubis τα εκδίδει μεταφρασμένα στην Ελλάδα και είναι αρκετά προσεγμένα. Για κανένα λόγο μην αγοράσεις μέσα από τον εκδοτικό οίκο, θα τα πληρώσεις πολύ ακριβά, αλλά προτίμησε βιβλιοπωλεία όπως πχ
https://www.politeianet.gr/el/products/9789606232237-frank-xerbert-ANUBIS-DUNE-h-arxh-tou-thrulikou-epous 

Αλλά εφόσον θέλεις στην original γλώσσα, να ξες υπάρχουν διάφοροι εκδοτικοί οίκοι που βγάζουν τα βιβλία, δεν αλλάζει προφανώς η ιστορία, απλώς τσέκαρε μην πάρεις αυτά που έχουν βγει βασισμένα από τις ταινίες, δε λέει.
Τσέκαρε και το:

https://www.libristo.gr/el/bivlio/dune-der-wustenplanet-englische-ausgabe_04345413

Είναι 6 τα βασικά βιβλία που έγγραψε ο Frank Herbert (5 έγγραψε βασικά πριν πεθάνει, το 6ο το ολοκλήρωσε ο γιος του), σύνολο υπάρχουν 23 όμως που γράφτηκαν και γράφονται ακόμα από τα παιδιά του. 

Ετοιμάσου για crazy shit που λένε και στο χωριό μου! Καλώς ήρθες στο Duniverse!

Εδώ έχουν φτιάξει έναν "οδηγό".

Πρώτα Βήματα στον Κόσμο του Dune

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/07/2025 at 04:03, xtrmsnpr said:

Όπως αναφέρθηκε η anubis τα εκδίδει μεταφρασμένα στην Ελλάδα και είναι αρκετά προσεγμένα. Για κανένα λόγο μην αγοράσεις μέσα από τον εκδοτικό οίκο, θα τα πληρώσεις πολύ ακριβά, αλλά προτίμησε βιβλιοπωλεία όπως πχ
https://www.politeianet.gr/el/products/9789606232237-frank-xerbert-ANUBIS-DUNE-h-arxh-tou-thrulikou-epous 

Αλλά εφόσον θέλεις στην original γλώσσα, να ξες υπάρχουν διάφοροι εκδοτικοί οίκοι που βγάζουν τα βιβλία, δεν αλλάζει προφανώς η ιστορία, απλώς τσέκαρε μην πάρεις αυτά που έχουν βγει βασισμένα από τις ταινίες, δε λέει.
Τσέκαρε και το:

https://www.libristo.gr/el/bivlio/dune-der-wustenplanet-englische-ausgabe_04345413

Είναι 6 τα βασικά βιβλία που έγγραψε ο Frank Herbert (5 έγγραψε βασικά πριν πεθάνει, το 6ο το ολοκλήρωσε ο γιος του), σύνολο υπάρχουν 23 όμως που γράφτηκαν και γράφονται ακόμα από τα παιδιά του. 

Ετοιμάσου για crazy shit που λένε και στο χωριό μου! Καλώς ήρθες στο Duniverse!

Εδώ έχουν φτιάξει έναν "οδηγό".

Πρώτα Βήματα στον Κόσμο του Dune

Τέλειος ο οδηγός φίλε δεν ήξερα ότι υπάρχει στα ελληνικά, σ’ευχαριστώ που το μοιράστηκες!

Ρε αλάνια πριν 2 χρόνια στις διακοπές διάβαζα να παίζετε όλοι baldurs gate και να ξαναθυμήθηκα τα νιάτα μου και αγόρασα τις 3 πρώτες τριλογίες!

Τωρα με αυτά που γράφετε εδώ με βλέπω να παραγγέλνω τα βιβλία του Dune!!!

edit: το πήρα δε μαμιέται!! 

IMG_5594.jpeg

Επεξ/σία από polaki
  • Like 4
Δημοσ.
29 minutes ago, polaki said:

Τέλειος ο οδηγός φίλε δεν ήξερα ότι υπάρχει στα ελληνικά, σ’ευχαριστώ που το μοιράστηκες!

Ρε αλάνια πριν 2 χρόνια στις διακοπές διάβαζα να παίζετε όλοι baldurs gate και να ξαναθυμήθηκα τα νιάτα μου και αγόρασα τις 3 πρώτες τριλογίες!

Τωρα με αυτά που γράφετε εδώ με βλέπω να παραγγέλνω τα βιβλία του Dune!!!

edit: το πήρα δε μαμιέται!! 

IMG_5594.jpeg

Ψηφιακά ebooks τα πήρες έτσι; γιατί τα links για τα βιβλία τα κανονικά τα βλέπω και δεν παίζουν

Σκάει καλό patch https://duneawakening.com/news/public-test-client-version-1-1-20-0/ 12 Αυγούστου

Δημοσ.
1 hour ago, comfuzio said:

Ψηφιακά ebooks τα πήρες έτσι; γιατί τα links για τα βιβλία τα κανονικά τα βλέπω και δεν παίζουν

Σκάει καλό patch https://duneawakening.com/news/public-test-client-version-1-1-20-0/ 12 Αυγούστου

Ψηφιακό ναι, δυστυχώς πλέον δεν μπορώ να διαβάσω καλά σε κανονικό βιβλίο, η πρεσβυωπία με έχει πεθάνει.. φοράω γυαλιά βέβαια αλλά και πάλι θέλω μεγαλύτερα γράμματα, φωτεινότητα κλπ κλπ.

Δημοσ.
8 minutes ago, GreekMonkey said:

Το βιβλίο που φαίνεται πιο πάνω δεν είναι το πρώτο της σειράς βέβαια, ελπίζω να το ξέρεις.

Ναι ναι προφανώς, αλλά έχω διαβάσει στο παρελθόν το πρώτο, έχω δει και τις πρόσφατες ταινίες οπότε έχω ξανά-μπει στο κλίμα!

• Like 1
Δημοσ.

Μέσω skroutz βρίσκεις και τα 6 βιβλία του Frank Herbert για το Dune.

Tα άλλα που έχουν γράψει ο γιός του θεωρούνται πιο πολύ αρπαχτές και δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο τα dune.

https://www.skroutz.gr/c/4690/logotexnika-vivlia-sta-ellinika/a/47668/frank-herbert.html?keyphrase=dune

• Like 1
Δημοσ.
24 minutes ago, chek2fire said:

Μέσω skroutz βρίσκεις και τα 6 βιβλία του Frank Herbert για το Dune.

Tα άλλα που έχουν γράψει ο γιός του θεωρούνται πιο πολύ αρπαχτές και δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο τα dune.

https://www.skroutz.gr/c/4690/logotexnika-vivlia-sta-ellinika/a/47668/frank-herbert.html?keyphrase=dune

Ναι δεν μου πέρασε από το μυαλό να κοιτάξω καθόλου στο skroutz, πήρα το 2ο και 3ο στα Ελληνικά, λέει παράδοση αύριο, μακάρι καθώς Κυριακή φεύγω για Σουηδία και θα ήθελα να τα έχω μαζί να περάσω την ώρα μου καθώς το internet στο ξενοδοχείο είναι επιπέδου dialup. Και όχι τίποτα, μου τα κάνουν τσουρέκια πόσο χάλια internet έχουμε στην Ελλάδα και πόσο μπροστά είναι οι Σκανδιναβικές χώρες, sorry έχω πάει 4 φορές και έχω μείνει κοντά 3 μήνες εκει και έχω δει από Gutenberg μέχρι και Halmstad και το internet δεν ήταν απλά άθλιο αλλά τρισάθλιο είτε με wifi στα διάφορα σημεία είτε μέσω 5G και με Ελληνική sim και από online e-sim και με τοπική sim. Οπότε μετά την δουλειά η διασκέδαση είναι κάνα βιβλίο μόνο -αν δεν θέλω να πετάξω μπαταρία στο κινητό-.
Τώρα στου παιχνιδιού, δεν έχω σταματήσει, το αντίθετο παίζω στο market (auction house) και από εκεί μπόρεσα να πάρω πράγματα που δεν βρίσκω στο παιχνίδι ή που θέλει deep desert αλλά είναι σε pvp areas.
Αλλά ταυτόχρονα με κάλεσαν σε έναν άλλο public server που παίζει η MadameDiablo και μπήκα σε guild όπου με βοήθησαν τρελά! Είχα ornithopter από level 2 τι να λέμε τώρα χαχα και η πλάκα έκανα μια βάση χωρίς να έχω τα mats+skills κτλ και τους έδωσα πρόσβαση, τους είπα θα λείπω κάποιες μέρες που δεν θα μπορώ να μπω καθόλου και να πάρουν ότι θέλουν, ακόμα και το ornithopter να το δώσουν σε κάποιον άλλο και όταν γυρίσω βλέπουμε και μπαίνω χθες μέσα και βλέπω μου έχουν κάνει μια υπερτούμπανο βάση!
Δεν μπορώ να πω ότι όποιος μπει θα κάνουν το ίδιο αλλά ο server είναι "Xenophon - Sietch Legg" και έκανα κοπέλα χαρακτήρα με ονομασία από Ali G κάτι που έλεγε για καλόγριες που είναι part-time stripers

Spoiler

SisterFister

Για όσους δεν το έχουν το παιχνίδι και σκέφτονται να το πάρουν να πω μερικά πραγματάκια που ελπίζω να βοηθήσουν.

1)Γενικά επιλέγουμε server με χαμηλό πληθυσμό, εκεί που περνάμε την πιο πολύ ώρα πριν το endgame δεν μας βοηθά σε τίποτα να έχει άλλο κόσμο, ίσα που θα χάσουμε πόρους ή καλή τοποθεσία ή μπορεί να μας παρενοχλήσουν στα διάφορα shipwrecks όπου πέραν του πρώτου, όλα τα άλλα είναι PvP areas. Εμένα μου έτυχε να έχω καθαρίσει μια ολόκληρη βάση  για ένα quest με πολύ κόπο και πάω να κάνω το τελικό boss και έρχεται ένας ξέμπαρκος, ξεκούραστος, τον ρίχνει και φεύγει...περίμενα κάνα 15λεπτό να βγει ξανά μαζί με όλα τα minions.

2)Κάνουμε τα AQL quests όσο πιο νωρίς μπορούμε, το παιχνίδι μας αρχίζει κοντά στο 1ο και μας λέει στο περίπου το 2ο. Από το 3ο και μετά μόνο με guides. Χωρίς αυτά, πολύ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού είναι κλειδωμένο ακόμα και να έχουμε τα levels ή/και τα mats.

3)Κάνουμε ΟΛΑ τα class quests, δεν παίζει ρόλο ότι επιλέξαμε το Α class στην δημιουργία, μπορούμε να κάνουμε τα class quests από όλα τα classes και να επιλέξουμε skills από όποιο class θέλουμε ταυτόχρονα, όχι δεν πάει με το τι όπλο κρατάμε ή να πάμε σε npc για class change όπως σε άλλα παιχνίδια. Και για αρχή πιάνουμε και κάνουμε τα quests του planetologist. Μετράνε πολύ για να κάνουμε πιο καλό mining είτε με το cutteray ή με το buggy, να κάνουμε πιο καλή επιδιόρθωση οχημάτων και να χαλάνε λιγότερο και να καίνε λιγότερη ενέργεια. Επίσης re-spec ή πως την λένε την αλλαγή των skills είναι δωρεάν ανά 48 ώρες. Οπότε δεν μασάμε αν κάναμε λάθος επιλογή, στην χειρότερη σε 48 ώρες τα αλλάζουμε όλα.

4)Κρατάμε τα λεφτά μας στην τράπεζα που έχει στις μεγάλες πόλεις αλλά δεν πάμε εκεί αν δεν έχουμε πρόσβαση σε ornithopter καθώς το npc για να μας πάει εκεί τρώει 2500 solaris κάθε φορά (για μπρος-πίσω μαζί και όχι one way). 

5)Δεν κυκλοφορούμε έξω με πολλά items, τα αφήνουμε στην βάση. Το sandworm αν μας "φάει" χάνουμε τα πάντα πέραν από quest items. Και επειδή παίζουν πολλά bugs & glitches, παίζει να γίνει η στραβή ακόμα και να μην έχουμε πάει σε επικίνδυνο σημείο. Εγώ έχασα το 1ο μου sandbike, ότι gear είχα επάνω μου και αρκετά solari όταν διέσχιζα μια μικρή επιφάνεια ερήμου και άρχισε να τρέμει το έδαφος χωρίς να έχω την ένδειξη ότι έχω κάνει φασαρία για να το τραβήξω και κόλλησε το sandbike χωρις να είναι quicksand και τα έχασα όλα.
Επειδή είναι ξενέρα, αφήνουμε τα πάντα στην βάση, μόνο σφαίρες και έξτρα fuel και wire για επισκευή οχήματος μαζί μας.

6)Δεν κάνουμε την καλή μας βάση στις αρχικές περιοχές αλλά πάμε κάπου βόρεια ή στα άκρα του χάρτη. Γενικά κοιτάμε να είναι κοντά σε Αλουμίνιο και προς την ζώνη στα αριστερά με την ραδιενέργεια. Θα χρειαστούμε αμέτρητο Αλουμίνιο και το επόμενο επίπεδο που γίνεται με το υλικό από την ραδιενεργή ζώνη (Duraluminum), οπότε δεν έχει νόημα να κάνουμε καλή βάση ούτε νότια ούτε στο κέντρο. Αν είμαστε κοντά στις άκρες του χάρτη είναι ένα bonus για να μπορούμε να βγαίνουμε στο world map και μετά να επιστρέφουμε στο Hagga Basin. Το οποίο αν το δείτε στο world map, έχει πολλές εισόδους και ανάλογα το που θα μπούμε είναι και που θα βγούμε στο Hagga Basin, οπότε αν είμαστε τέρμα δεξιά σαν βάση και θέλουμε να πάμε τέρμα αριστερά για mining, δεν θα πάμε πετώντας όλο το map, πάμε στην άκρη δεξιά, βγαίνουμε world map, κάνουμε τον κύκλο του Hagga Basin και μπαίνουμε από την αριστερή είσοδο, έτσι δεν έχουμε φθορά στο όχημα, έχουμε fuel και κερδίσαμε χρόνο.

7)Μετράει να κάνουμε με παρέα τις τοποθεσίες του χάρτη καθώς τα lootboxes είναι διαθέσιμα σε όλους! Στις PvP areas μόνο ο πρώτος παίρνει loot αλλά στις PvE παίρνουν όλοι. Ειδικά όταν θα κάνετε το farm για υλικά για το ornithopter, μπορεί ο 1ος να μην βγάλει όσα χρειάζονται αλλά ο 2ος να βγάλει τα διπλά και έτσι να κάνετε όλοι από 1 στην τελική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...