Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από που το πήρες;

Προσοχή στα κινέζικα μαγαζιά του δρόμου, τα ηλεκτρικά που πουλάνε κάνουν μόνο για εμπρησμό. Άνοιξα πολύπριζο (3600W rated) είχε συρματάκι αντί καλωδίου μέσα. Κόψιμο με ψαλίδι και πέταμα.

Δημοσ.
Στις 6/9/2022 στις 11:48 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Γιατί να το πας πίσω? Λειτουργικό φαίνεται

Και μόνο επειδή είναι βρώμικο, δεν έψηνα να το κρατήσω. 

Το άλλαξα ήδη 

Δημοσ.

Πολύπριζα και λοιπά ηλεκτρολογικά, μόνο από μεγάλες μάρκες "του χώρου". Legrand, κ.λπ. Έχε το στο νου σου, διότι έχει δει της φτήνιας, υποτίθεται rated για 3680W, που μέσα έχουν τρίχα αντί για καλώδιο.

• Sad 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Haldol είπε

Πολύπριζα και λοιπά ηλεκτρολογικά, μόνο από μεγάλες μάρκες "του χώρου". Legrand, κ.λπ. Έχε το στο νου σου, διότι έχει δει της φτήνιας, υποτίθεται rated για 3680W, που μέσα έχουν τρίχα αντί για καλώδιο.

Τραγικό. 

Και προφανώς κάνουν τέτοιες τανζανιες στην κατασκευή γιατί μπορούν. Και ηλεκτροπληξια να πάθεις η φωτιά να προβληθεί, αντε βρες την κατασκευαστρια από την άλλη άκρη του κόσμου. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Τραγικό. 

Και προφανώς κάνουν τέτοιες τανζανιες στην κατασκευή γιατί μπορούν. Και ηλεκτροπληξια να πάθεις η φωτιά να προβληθεί, αντε βρες την κατασκευαστρια από την άλλη άκρη του κόσμου. 

Ακριβώς αυτό. Και ακριβώς επειδή με το ρεύμα είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να γίνει το οτιδήποτε, πλέον όταν με ρωτάνε, λέω παίρνε μόνο επώνυμα. Κανείς ευρωπαϊκός κατασκευαστής δε θα ρισκάρει να βάλει 1mm καλώδιο (ούτε καν 1,5mm!) σε πολύπριζο που υποτίθεται σηκώνει 16Α.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Κανείς ευρωπαϊκός κατασκευαστής δε θα ρισκάρει να βάλει 1mm καλώδιο (ούτε καν 1,5mm!) σε πολύπριζο που υποτίθεται σηκώνει 16Α.

Το οποίο ορισμένοι μπορεί να το φορτώσουν και παραπανω νομίζοντας πως σιγά αντέχει μέχρι να το κλείσω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Στο γραφειο monitor, pc και ps5 ειναι απευθειας συνδεδεμενα σε apc ασφαλειας. Του εμποριου εχω για φορτιστες, ledοταινια κτλ.

Το συγκεκριμενο το ηθελα στην κουζινα για μιξερακι και φουρνο μικροκυματων.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο γραφειο monitor, pc και ps5 ειναι απευθειας συνδεδεμενα σε apc ασφαλειας.

Απ'αυτά τα APC έχω συλλογή (4 ή 5). Χαχα! Με USB, χωρίς, κ.λπ. Ένα στους υπολογιστές, ένα στην TV + media player, ένα στο 3D printer και τον υπολογιστή στο "εργαστήριο"... χαμός!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Απ'αυτά τα APC έχω συλλογή (4 ή 5). Χαχα! Με USB, χωρίς, κ.λπ. Ένα στους υπολογιστές, ένα στην TV + media player, ένα στο 3D printer και τον υπολογιστή στο "εργαστήριο"... χαμός!

Μιας και σε βρηκα. Εχω το κλασικο της apc με 6 θεσεις, χωρις usb rated 3600watt. Το 2ο το εχω συνδεσει στο 1ο apc ωστε να παει απο την μερια του pc στο γραφειο (η πριζα ειναι αριστερα απο το γραφειο, και εκει ειναι το 1ο apc). Υπαρχει καποιος κανονας σχετικα με την μεγιστη αποδοση της καθε schuko πανω στο πολυπριζο? Δηλαδη, αν δεν εχω τπτ συνδεδεμενο στο 1ο, μπορει το 2ο να τραβηξει και παλι 3600? Χωριζεται το οριο στις 6 θεσεις?

Το ειχα σαν ανησυχια και σκεφτομουν μηπως επαιρνα ενα μεγαλυτερο καλωδιο για το τροφοδοτικο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Υπαρχει καποιος κανονας σχετικα με την μεγιστη αποδοση της καθε schuko πανω στο πολυπριζο? Δηλαδη, αν δεν εχω τπτ συνδεδεμενο στο 1ο, μπορει το 2ο να τραβηξει και παλι 3600? Χωριζεται το οριο στις 6 θεσεις?

Schuko = 16A. Δηλαδή κάθε Schuko (και αυτή του ίδιου του πολύπριζου) μπορεί να τραβήξει έως 16Α (230V * 16A = 3680W). Οπότε... κάθε "θέση" έχει όριο 3680W, αλλά και όλο το πολύπριζο μαζί. Βοήθησα; :P 

• Thanks 1
Δημοσ.

Προσοχή στα πολύπριζα πάνω σε πολύπριζα. Εκτός από τα κλασσικά θέματα ασφαλείας, υπάρχει και η πτώση τάσης. Δεν είναι ψηφιακό το ρεύμα, τώρα έχει 230V, τώρα έχει 0V.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...