Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν επείδη έχω και εγώ κατάστημα, η κάρτα για τα καταστήματα μόνο ζημία κάνει.

Στα 100 ευρώ υπάρχει προμήθεια 0,90-0,99 λεπτά. οπότε σκεφτήτε στα μεγάλα ποσά πόση προμήθεια παίρνει η τράπεζα και τι κέδρος μένει στο κατάστημα. Επίσης τα POS τα έχουμε αγορασμένα γύρο στα 200 ευρώ. Κάθε μήνα κρατάνε προμήθεια σαν ενοίκιο 4,50 ευρώ + φπα, οπότε για κάντε το επί 12 μήνες, πόσο βγαίνει?

Εχω δει περιπτώσεις σε μανάβικο να αγοράζει 2 ντομάτες και να δίνει κάρτα, εεε το κέρδος του μανάβι πήγε στην προμήθεια.. οπότε στην ουσία είναι και μέσα.

Θα μου πείτε να ανεβάσει την τιμή , ναι και μετά θα λέτε ααα το πιο δίπλα μανάβικο τα έχει πιο φθηνά θα πάω εκεί.

Το ίδιο έχω δει σε περίπτερο 2 μαστίχες και δίνει κάρτα, ο περιπτεράς δεν δεχόταν κάρτα και άρχισε ένας διάλογος μεταξύ τους, στο τέλος έδωσα εγώ τα 20-30 λεπτά που κόστιζαν οι μαστίχες, αυτός σηκώθηκε και έφυγε και ούτε ευχαριστώ δεν είπε. έχω και άλλες περιπτώσεις να σας πω αν θέλετε που φτάνεις στο σημείο να πεις έλεος......

Στα καταστήματα μόνο ζημία κάνει παρά καλό. Εσείς κερδίζετε το αφορολόγητο αλλά το κατάστημα δεν βγάζει το κέρδος που θα έπρεπε. (και μην που πείτε οτι οι περισσότεροι βγάζουν πολλά, σκεφτήτε λίγο και τι έξοδα έχει ένα κατάστημα, νοίκι, δεή, οτέ , νερό , εφκα, πληρωμή προσωπικού, προσωπικά έξοδα, και τις αβαρίες που μπορεί να πάθει ένα μηχάνημα κτλ).

Εγώ πάντος όσο μπορώ την αποφεύγω την κάρτα, ειδικά για μικροποσά, την κάρτα την δίνω μόνο σε μεγάλα καταστήμα (για ηλεκτρικές συσκευές κτλ) που εκεί το κέρδος τους είναι πολύ πιο πάνω απο το κανονικό. 

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 6
  • Confused 2
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σορρυ στους καταστηματάρχες αλλά από τότε που βγήκε η εφαρμογή με δίπλωμα-ταυτότητα δεν έχω ακουμπήσει πορτοφόλι οπότε και μετρητά. Είναι πολύ βολικό 😏

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 λεπτά πριν, pavloa είπε

Λοιπόν επείδη έχω και εγώ κατάστημα, η κάρτα για τα καταστήματα μόνο ζημία κάνει.

Στα 100 ευρώ υπάρχει προμήθεια 0,90-0,99 λεπτά. οπότε σκεφτήτε στα μεγάλα ποσά πόση προμήθεια παίρνει η τράπεζα και τι κέδρος μένει στο κατάστημα.

Εχω δει περιπτώσεις σε μανάβικο να αγοράζει 2 ντομάτες και να δίνει κάρτα, εεε το κέρδος του μανάβι πήγε στην προμήθεια.. οπότε στην ουσία είναι και μέσα.

Θα μου πείτε να ανεβάσει την τιμή , ναι και μετά θα λέτε ααα το πιο δίπλα μανάβικο τα έχει πιο φθηνά θα πάω εκεί.

Το ίδιο έχω δει σε περίπτερο 2 μαστίχες και δίνει κάρτα, ο περιπτεράς δεν δεχόταν κάρτα και άρχισε ένας διάλογος μεταξύ τους, στο τέλος έδωσα εγώ τα 20-30 λεπτά που κόστιζαν οι μαστίχες, αυτός σηκώθηκε και έφυγε και ούτε ευχαριστώ δεν είπε. έχω και άλλες περιπτώσεις να σας πω αν θέλετε που φτάνεις στο σημείο να πεις έλεος......

Στα καταστήματα μόνο ζημία κάνει παρά καλό. Εσείς κερδίζετε το αφορολόγητο αλλά το κατάστημα δεν βγάζει το κέρδος που θα έπρεπε. (και μην που πείτε οτι οι περισσότεροι βγάζουν πολλά, σκεφτήτε λίγο και τι έξοδα έχει ένα κατάστημα, νοίκι, δεή, οτέ , νερό , εφκα, πληρωμή προσωπικού, προσωπικά έξοδα, και τις αβαρίες που μπορεί να πάθει ένα μηχάνημα κτλ).

Εγώ πάντος όσο μπορώ την αποφεύγω την κάρτα, ειδικά για μικροποσά, την κάρτα την δίνω μόνο σε μεγάλα καταστήμα (για ηλεκτρικές συσκευές κτλ) που εκεί το κέρδος τους είναι πολύ πιο πάνω απο το κανονικό. 

Πόσο ειναι το κανονικό;

Είναι κατι μετρήσιμο η μεγαλο μαγαζι=κακο/μικρο μαγαζι=καλο αρα τους "τιμωρεις" με καρτα για να μαθουν;

Επεξ/σία από ulalume
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ulalume είπε

Πόσο ειναι το κανονικό;

Είναι κατι μετρήσιμο η μεγαλο μαγαζι=κακο/μικρο μαγαζι=καλο αρα τους "τιμωρεις" με καρτα για να μαθουν;

Δεν είπα οτι τιμορώ κάποιο κατάστημα, (μην αλλάζεις τα λόγια μου)  αλλά το μικρομεσαίο δεν θα βγάζει τα κέρδοι που βγάζει μια αλυσίδα κτλ. είναι το ίδιο να πας στον κώτσο που αγοράζει όλη η Ελλάδα και το ίδιο θα είναι να πας στο κατάστημα της γειτονιάς σου που στηρίζεται απο εσένα και τα γύρο σπίτια οπότε δεν θα έχει πολλές πωλήσεις και δεν θα έχει πολλά κέρδοι?

• Like 1
Δημοσ.

Ε υπάρχει λογος που αγοραζει ολη η Ελλάδα απο τετοια μαγαζια και ενας ειναι και η ευκολια/ευελιξια σε παρα πολλους τομεις, σε αντιθεση με πολλα(οχι ολα) τοπικα, αλλα δεν χρειάζεται να μπουμε σε αντιπαράθεση 

• Like 2
Δημοσ.

7 χρόνια έχω pos (πριν δεν ήταν υποχρεωτικό) , ποτέ μα ποτέ δεν εχει πάθει βλάβη.. Η να μου τελειώσουν τα ρολάκια. Μια φορά ομως που ειχα ξεχάσει την 3μηνη συνδρομή το κόψανε και μεχρι να επανασυνδεθεί πέρασαν 2 εργάσιμες....

Μην λέτε οτι παιρνώντας την κάρτα αλλα μη κοβοντας απόδειξη, τα λεφτά ειναι μαύρα. Εμένα κάθε μήνα μου στέλνει γράμμα η Eurobank με αναλυτικές κινήσεις ολων των ημερών με τις κινήσεις του pos. Το οποίο μάλιστα δεν είναι απλό "ενημερωτικό" , μου το ζητάει απαραίτητα ο λογιστής κάθε μήνα μαζι με τα τιμολόγια μου για να περαστούν τα ποσά....

Επίσης σε συνάδερφο πήγε έλεγχος του σδοε (σοε πως λέγεται :) ) 3 άτομα μαζί με 2 αστυνομικούς αγκαζέ , του ζητήσαν το ζ του pos πριν 3-4 ημέρες και το αντίστοιχο ζ της ταμειακής για να επαληθεύσουν τις κινήσεις.

• Like 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, pavloa είπε

Στα 100 ευρώ υπάρχει προμήθεια 0,90-0,99 λεπτά. οπότε σκεφτήτε στα μεγάλα ποσά πόση προμήθεια παίρνει η τράπεζα και τι κέδρος μένει στο κατάστημα.

Τα κλειστα επαγγελματα εχουν βεβαιο κερδος χωρις τη φορολογια των μισθωτων.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, whiteman7 είπε

Την ακυρώνεις και από το κινητό σου σε 15 secs

Ε ναι, αλλά αν λέμε για κλοπή τύπου "φέρε πορτοφόλι", μάλλον θα σου πάρουν και το κινητό :P 

Γι' αυτό είπα απ' το διπλανό μαγαζί με τηλέφωνο στην τράπεζα...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, pavloa είπε

Στα 100 ευρώ υπάρχει προμήθεια 0,90-0,99 λεπτά. οπότε σκεφτήτε στα μεγάλα ποσά πόση προμήθεια παίρνει η τράπεζα και τι κέδρος μένει στο κατάστημα. Επίσης τα POS τα έχουμε αγορασμένα γύρο στα 200 ευρώ και  κάθε μήνα κρατάνε προμήθεια 4,50 ευρώ + φπα . οπότε για κάντε το επί 12 μήνες, πόσο βγαίνει?

Για την προμήθεια συμφωνω μαζι σου .Τεραστιο φάουλ αφου σε "υποχρεωνουν" να πληρωνεις με αυτη.Ομως το 1% κρατησεις ειναι ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν νομιζω να χαλασει κανεναν αντι για 1,98 τις ντομάτες να τις πάει 2.

Αυτο που χαλαει τα μικρο μάγαζα ειναι οτι ειχαν μαθει στην φοροδιαφυγή.

• Like 12
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι μεν και οι δε έχετε τα δίκια σας,προσωπικά φουλ καρτα μεσω (NFC) και προτού παραγγείλω-καθίσω-μπω για να διαλέξω κατι σε καταστημα για πρώτη φορά (στο οποιο δεν ξερω τα "χούγια τους"), ρωτώ αν δέχονται κάρτα...Αν όχι, τους ευχαριστώ, και φευγω... 

Επεξ/σία από ChrisOnceMore
Δημοσ.
10 ώρες πριν, skiabox είπε

Εδώ βγαίνω πολλές φορές μόνο με το Samsung galaxy watch 4 lte version.

Ακόμα και το κινητό είναι βάρος όταν περπατάς αρκετά κάθε μέρα.

NFC και Άγιος ο θεός.

Απορώ δηλαδή με τους διαλόγους που βλέπω στο thread.

Κουβαλάτε ακόμα πορτοφόλια;

ειδικα με την εφαρμογη του gov.gr που εχεις ταυτοτητα και διπλωμα στο κινητο σου, έχω ξεχάσει τι σημαίνει πορτοφόλι

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, skiabox είπε

Εδώ βγαίνω πολλές φορές μόνο με το Samsung galaxy watch 4 lte version.

Ακόμα και το κινητό είναι βάρος όταν περπατάς αρκετά κάθε μέρα.

NFC και Άγιος ο θεός.

Απορώ δηλαδή με τους διαλόγους που βλέπω στο thread.

Κουβαλάτε ακόμα πορτοφόλια;

Gpay με τις κάρτες συν gov εφαρμογή για δίπλωμα και ταυτότητα. Πορτοφόλι έχω να πάρω μαζί μου πολλά χρόνια. Στο κινητό τα πάντα με δαχτυλικο αποτύπωμα. 

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, b1LLy23 είπε

Πληρώνεις με κάρτα τον καφέ σου... μμμμ

Γιατί απαγορεύεται; Βλέπω μαζεύτηκαν όλοι οι ηθικοί που πονάνε το πορτοφόλι του λαμογιου μαγαζατορα..... θλίψη μόνο.

• Like 6
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γράφω αυτό και δεν απαντάω ξανά

όλοι εσείς που κατηγορείται τα καταστήματα για τα pos οτι κλεγόμαστε κτλ., πηγαίντε ενοίξτε ένα κατάστημα απο το μηδέν, εμπόρευμα, μηχανήματα, νοίκια, προμήθειες κτλ. βάλτε τα κάτω να δείτε πόσα έξοδα και πόσα κέρδοι βγαίνουν τον μήνα- χρόνο, και μετά ελάτε να μου πείτε αν έχουμε δίκιο ή αδικο.. κάθεστε πίσω απο μια οθόνη και έχετε και άποψη κιόλας.

όλες αυτές οι προμήθειες απο τις κάρτες στις τράπεζες πηγαίνουν, οπότε μαντέψτε πιο βγάζει πιο πολύ κέρδος.

καλή συνέχεια.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...