Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, oneiricocelot είπε

Άρα να μην πληρώνει ο πελάτης με κάρτα;

Αφού η μισθοδοσία μπαίνει κατευθείαν στην τράπεζα το να κάνει κάποιος ανάληψη μόνο ανωμαλία είναι. Τα πάγια έξοδα δε πληρώνονται ψηφιακά πλέον. Σχεδόν παντα απόδειξη παίρνω μόνο όταν πληρώσω με κάρτα και όχι μετρητά.

Τα μετρητά ήταν και θα είναι πάντα μαύρο χρήμα και η πληρωμή με αυτά ξέπλυμα του.

Η λυση δεν ειναι να μην πληρωνουν με καρτες, αλλα να γινει κατι με την φορολογια στους ΕΕ. Αν ησασταν στην θεση τους, θα καταλαβαινατε τον λογο των αποδειξεων και των καρτων. Και θελει ο πελατης να πληρωσει με καρτα, και αρα να φανει στο συστημα 100%, και θελει φθηνο προιον. 

Το εχω ξαναπει, η φορολογια των ΕΕ δεν αντικατοπτριζει τους βασικους μισθους και τι μπορει να ξοδεψει ο πελατης. Εχω ξαναφερει παραδειγμα τα πιτογυρα. Δεν γινεται και να εχεις την υψηλοτερη φορολογια, και να χορταινεις με 2 πιτογυρα με 4 ευρω. Λογικο που εχουν αυξηθει αποτομα, αφου το μεγαλυτερο μερος της πελατειας τους πλεον χρησιμοποιει καρτες, efood κτλ

40 λεπτά πριν, Dantε είπε

Συνδρομη σε συσκευη που τη χρησιμοποιει η επιχειρηση για να δινει λεφτα στη τραπεζα;

Συνδρομη σε συσκευη την οποια εχουμε αγορασει κιολας

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

Όποιος  " επιχειρηματίας " τρομάρα του, αισθάνεται ότι δεν βγαίνει λόγω POS , μπορεί κάλλιστα να το κλείσει το μαγαζάκι και να πάει να δουλέψει χωράφι. Κρα κάνουν να βρουν εργάτες . Και 40/50 ευρώ μεροκάματο παρακαλώ. 

Το χωράφι είναι δύσκολο φίλε μου. Από 14 μέσα στα χωράφια είμαι μιας και είναι δική μου δουλειά και τσάπα γκασμα και τελερα και 15ωρα σερί πότισμα και τα πάντα. Και δηλωμένα τα πάντα εφορία κανονικα. Το μαύρο χρήμα πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Μετρητο έχω να δώσω 7 8 χρόνια. Δεν θα μου περνει εμένα το κράτος 10 15 χιλιάρικα το χρόνο και ο άλλος θα δηλώνει φτωχός και θα περνει τα επιδόματα. Μακάρι να πλήρωναν όλοι σωστά όπως πρέπει το φόρο τους ίσως είχαμε μια καλύτερη Ελλάδα ειδικα σε περίθαλψη. Αλλά όλοι θέλουν να το παίζουν μάγκες και να τα έχουν όλα τσάμπα εις βάρος αυτων που τα πληρώνουν όλα μια ζωή. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

Όποιος  " επιχειρηματίας " τρομάρα του, αισθάνεται ότι δεν βγαίνει λόγω POS , μπορεί κάλλιστα να το κλείσει το μαγαζάκι και να πάει να δουλέψει χωράφι. Κρα κάνουν να βρουν εργάτες . Και 40/50 ευρώ μεροκάματο παρακαλώ. 

Δεν ειναι το pos που τον βγαζει εκτος :) 

Δημοσ.

Μετα σου λεει οτι προβληματιζονται αι καταστηματαρχαι γιατι ο κοσμος στρεφεται στο ηλεκτρονικο εμποριο και στο εξωτερικο για αγορες. Μυστηρια πραγματα ρε παιδι μου. Εμεις θελαμε ελευθερη οικονομια για να βγαλουμε φραγκα εμεις οι καλοι, οχι παγκοσμιοποιημενες οικονομιες και αλλα μασονικα να τρωνε οι κακοι. Ενας Παπαδοπουλας θα μας σωσει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το χωράφι είναι δύσκολο φίλε μου. Από 14 μέσα στα χωράφια είμαι μιας και είναι δική μου δουλειά και τσάπα γκασμα και τελερα και 15ωρα σερί πότισμα και τα πάντα. Και δηλωμένα τα πάντα εφορία κανονικα. Το μαύρο χρήμα πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Μετρητο έχω να δώσω 7 8 χρόνια. Δεν θα μου περνει εμένα το κράτος 10 15 χιλιάρικα το χρόνο και ο άλλος θα δηλώνει φτωχός και θα περνει τα επιδόματα. Μακάρι να πλήρωναν όλοι σωστά όπως πρέπει το φόρο τους ίσως είχαμε μια καλύτερη Ελλάδα ειδικα σε περίθαλψη. Αλλά όλοι θέλουν να το παίζουν μάγκες και να τα έχουν όλα τσάμπα εις βάρος αυτων που τα πληρώνουν όλα μια ζωή. 

δυστυχως στη δουλεια σας τα παιρνουν ολα οι μεσαζοντες.... και κανουν κακο και σε εμας τους καταναλωτες

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Titos301 είπε

δυστυχως στη δουλεια σας τα παιρνουν ολα οι μεσαζοντες.... και κανουν κακο και σε εμας τους καταναλωτες

Αστα να πάνε κάθε χρονο να παρακαλάς για μια σωστή τιμή. Δίνεις 20 30 χιλιάρικα και περιμένεις αν πάει καλά ο καιρός αν δώσουν τιμή οι εμπορες αν αν αν για να πάρεις τα λεφτά σου συν κάποιο κέρδος. Και η δουλειά σκληρή και πολύ μέσα στον ήλιο. Τι μπορεί να γίνει όμως. Συνεταιρισμοι υπάρχουν μόνο για το συμφέρον κάποιων λαμογιων σκέψου η ίδια πλαστιγκα του συναιταιρισμου κλέβει 5% στα κιλά μιλάμε για τρελα λεφτά χαμένα από τον παραγωγό. Ο πρωτογενής τομέας ταΐζει όλο τον κόσμο και είναι ο τομέας που τον ταΐζουν ψυχουλα. Σύνταξη στα 50 ο τεμπέλης ο δημόσιος υπάλληλος σύνταξη στα 67 ο αγρότης που γαμιετε κάτω στον ήλιο και σηκώνει τρελό βάρος συνέχεια. Άστα να πάνε. 

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αστα να πάνε κάθε χρονο να παρακαλάς για μια σωστή τιμή. Δίνεις 20 30 χιλιάρικα και περιμένεις αν πάει καλά ο καιρός αν δώσουν τιμή οι εμπορες αν αν αν για να πάρεις τα λεφτά σου συν κάποιο κέρδος. Και η δουλειά σκληρή και πολύ μέσα στον ήλιο. Τι μπορεί να γίνει όμως. Συνεταιρισμοι υπάρχουν μόνο για το συμφέρον κάποιων λαμογιων σκέψου η ίδια πλαστιγκα του συναιταιρισμου κλέβει 5% στα κιλά μιλάμε για τρελα λεφτά χαμένα από τον παραγωγό. Ο πρωτογενής τομέας ταΐζει όλο τον κόσμο και είναι ο τομέας που τον ταΐζουν ψυχουλα. Σύνταξη στα 50 ο τεμπέλης ο δημόσιος υπάλληλος σύνταξη στα 67 ο αγρότης που γαμιετε κάτω στον ήλιο και σηκώνει τρελό βάρος συνέχεια. Άστα να πάνε. 

Ο πρωτογενής τομέας είναι ο πρώτος που χτυπήθηκε χειρουργικά στην Ελλάδα. Όχι τώρα, από την δεκαετία του ογδόντα. 

Όποια χώρα έχει δυνατό πρωτογενή τομέα είναι ισχυρή , το βλέπουμε ακόμα και σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Την Ελλάδα κάποιοι αποφάσισαν ότι την θέλουν να γίνει ο τριτοκοσμικός παράδεισος της Δύσης. 

• Like 3
  • Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, HALF EVIL είπε

Ο πρωτογενής τομέας είναι ο πρώτος που χτυπήθηκε χειρουργικά στην Ελλάδα. Όχι τώρα, από την δεκαετία του ογδόντα. 

Όποια χώρα έχει δυνατό πρωτογενή τομέα είναι ισχυρή , το βλέπουμε ακόμα και σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Την Ελλάδα κάποιοι αποφάσισαν ότι την θέλουν να γίνει ο τριτοκοσμικός παράδεισος της Δύσης. 

Αυτά είναι τα χάλια της Ελλάδας. Ένα φαίνεσθαι από εκεί και πέρα σκάρτα όλα. Αν και μας έχουν πάρει χαμπάρι πάει και το φαίνεσθαι από το 2007 και μετά. 

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν ειναι το pos που τον βγαζει εκτος :) 

Να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή ότι καλώς ή κακώς το μικρομάγαζο δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα; Η πίτα δεν φτάνει για όλους . 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή ότι καλώς ή κακώς το μικρομάγαζο δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα; Η πίτα δεν φτάνει για όλους . 

Μμμμμμαλιστα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μμμμμμαλιστα. 

Εεε τι μάλιστα. :) Προτιμώ για το παιδί μου να το υποστηρίξω να στρώσει κάτω κωλο , να μορφωθεί, να αποκτήσει δεξιότητες και προσόντα και να διεκδικήσει είτε εδώ είτε στο εξωτερικό μια δουλειά που θα του αποφέρει αξιοπρεπή ζωή, παρά να πέφτει για ύπνο το βράδυ και να σκέφτεται τι μικροκομπινούλα θα κάνουμε αύριο μπας και αποκομίσουμε κανένα δεκάρικο. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εεε τι μάλιστα. :) Προτιμώ για το παιδί μου να το υποστηρίξω να στρώσει κάτω κωλο , να μορφωθεί, να αποκτήσει δεξιότητες και προσόντα και να διεκδικήσει είτε εδώ είτε στο εξωτερικό μια δουλειά που θα του αποφέρει αξιοπρεπή ζωή, παρά να πέφτει για ύπνο το βράδυ και να σκέφτεται τι μικροκομπινούλα θα κάνουμε αύριο μπας και αποκομίσουμε κανένα δεκάρικο. 

Υπαλληλος φανταζομαι, σωστα? ΕΕ δεν ειναι μονο οποιος εχει εστιαση. Επισης, δεν χρειαζεται να γινουν ολοι γιατροι και δικηγοροι :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Υπαλληλος φανταζομαι, σωστα? ΕΕ δεν ειναι μονο οποιος εχει εστιαση. Επισης, δεν χρειαζεται να γινουν ολοι γιατροι και δικηγοροι :) 

Τι σχέση έχει; Η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα όσο και αν δεν μας αρέσει. 

Εννοείται. Και κτηνοτρόφος να γινόταν ευχαριστημένος θα ήμουν. Φτάνει να παρήγαγε κάτι και να ζούσε μια αξιοπρεπή ζωή. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Οτι να είναι!!!!

εσυ λες δεν ξέρουν που και ποτε?

και τι μάρκα ξέρουν 😂

image.jpeg.b3d5e9fb9d0423ea15c41c3dc2e189c0.jpeg

Επεξ/σία από sharke
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να στο πω αλλιως μπας και καταλαβεις.

Πουλαω κατι με 5 ευρω χωρις να χτυπαω τιποτα, και με μετρητα. Απο αυτα τα 5 ευρω, θα πληρωσω παγια εξοδα επιχειρησης (ενοικια, ρευματα, νερο) και τον προμηθευτη μου.

Τωρα, παμε στην αποδειξη. Για να μην εχω χασουρα, πρεπει να βαλω +1.2. Μια νορμαλ φορολογια για ΕΕ ειναι >22%, οποτε αλλα 1.1. Παμε στα 7.3, δλδ 47% αυξηση.

Παμε και στο Pos. +1%, 7.35, +παγια εξοδα pos (χαρτι, τραπεζα), παμε στο 7.5. Αρα εγω πρεπει να δωσω σε καποιον αλλον που δεν με εχει βοηθησει καθολου, 50%. Καταλαβαμε τωρα? Εσυ σαν υπαλληλος ποσο χανεις, 20%? Δεν γνωριζω. 

Παμε τωρα και στους μισθους που ειναι στα 750 και θελετε να αγοραζετε το προιον των 5 ευρω στα 5 ευρω με καρτα, αφου ηδη τα μισα+ φευγουν στα παγια εξοδα του σπιτιου, ηρθε και εδεσε

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...