highpriest Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, gatos74 είπε Απλά πράγματαΠέρα από τις τρύπες που θέλουν τα canon κάνω τα ίδια πράγματα.Χλιαρό νερό να τρέξει λίγο μελάνι στέγνωμα και γέμισμα με την σύριγγα τέρμα κάτω.Επειδή δέν έχω το σύστημα που τραβάς μελάνι με την σύριγγα από τα ακροφύσια προτού ξαναβάλω το αυτοκόλλητο για να κλείσουν οι τρύπες ο βάζω πάλι σε νερό.Μετά 2 καθαρισμούς κεφαλής και 2 δοκιμαστικές σελίδες και είναι (συνήθως) οκ.Τώρα για το πόσες σελίδες τυπώνουν πρίν μου τα φέρουν δέν ξέρω.Ούτε έχω ρωτήσει.Την επόμενη φορά θα κρατήσω τις δοκιμαστικές σελίδες για να ξέρω Κατάλαβα τι κάνεις. Απο την περιγραφή καταλαβαίνω πως πρόκειται για μια ερασιτεχνική DIY διαδικασία. Δυστυχως σε επαγγελματική κλίμακα είναι ασύμφορο για ένα κατάστημα να μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία για λόγους χρόνου και κόστους, αλλά και επειδή υπάρχει μηχάνημα που κάνει την αναρόφηση του εναπομείναντος μελανιού αλλά και την αναγέμιση με την σωστή ποσότητα σε συνθήκες vacuum. Και δυστυχώς οι πελάτες δεν είναι φίλοι που ακολουθουν ευλαβικά τις οδηγίες να μας φέρνουν το μελάνι πριν τελειώσει ή πριν στεγνώσει ώστε να το δουλεύουμε σε ιδανικές συνθήκες ροής του σφουγγαριού και κεφαλής. Πέρα απο αυτό όμως και σχετικά με την δική σου διαδικασία, η εμβάπτιση της κεφαλής σε νερό (αν κατάλαβα καλά αυτό που λες) δημιουργεί ακόμη ένα πρόβλημα που για ορισμένους πελάτες είναι σημαντικό. Το μαύρο σταματάει να είναι εντελώς μαύρο αλλά βγαίνει σε μια απόχρωση του γκρι 80-90% προς το μαύρο. Για άλλους αυτό είναι πρόβλημα, για άλλους όχι. Επίσης και πάλι λόγο του νερού, το ίδιο το μελάνι γίνεται περισσότερο υδαρές και αργεί να στεγνώσει, οπότε μουτζουρώνει. Θα σου πρότεινα να πάρεις έναν αναροφητήρα χειρός για τα πιο κοινά μοντέλα HP και έναν για τα Canon. Είναι πολύ φτηνός και μιας και κάνεις την διαδικασία για 2-3 άτομα, συμφέρει. Αν συνεχίσεις τον τρόπο με το νερό, φρόντιζε να καλύπτει ίσα ίσα την κεφαλή, ώστε η πίεση του νερού να μην υπερβαίνει την πίεση του σφουγγαριού εσωτερικά για να μην σου τραβάει μέσα νερό. Και φυσικά προτίμησε απεσταγμένο. 1
Kthulhou Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 14/9/2022 στις 12:30 ΠΜ, gatos74 είπε Eάν ήταν έτσι δέν θα σε αφήναν να το κάνεις καθόλου...😀 όχι, κ τα μελάνια κ τα τόνερ έχουν τσιπάκια κ γεμίζουν οι μετρητές τους
georgeole Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, gatos74 είπε Βασικά δέν το έθεσα σωστά παραπάνω......όλα έχουν μετρητές αλλά μερικοί εκτυπωτές σε αφήνουν να τυπώσεις έχοντας επαναγεμίσει τα μελάνια σου είτε με το να σου δίνουν την δυνατότητα να απενερποιήσεις τον έλεγχο στάθμης είτε απλά να τυπώνουν λέγοντας ότι το μελάνι είναι άδειο. Το ανέφερα και κάπου αλλού, το επαναλαμβάνω κι εδώ. Ισχύει ΠΑΝΤΑ το γνωστό "διαφημιστικό" σλόγκαν του κ. Καβούρη στον Μπομπ Σφουγγαράκη: "ΠΟΛΙΤΕΣ! ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ!!!" 😂😅
Kthulhou Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.techspot.com/news/95981-hp-pays-out-another-settlement-over-ink-cartridge.html 2
highpriest Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Οι εταιρίες με τα firmware updates επεμβαίνουν στους μετρητές ή στους δείκτες στάθμης και όταν διαπιστώσουν αναγέμιση μπλοκάρουν απο το μελάνι μέχρι τον εκτυπωτή. Κι αν σε αυτούς με τις μελανοκεφαλές το χειρότερο σενάριο είναι να μπλοκάρει το μελανοδοχείο, σε άλλους με τα δοχεία και την κεφαλή στον εκτυπωτή, βγάζουν τον εκτυπωτή εκτός, μπρικάροντας τον. Ευτυχώς οι πελάτες ξύπνησαν και ξεκινησαν τα class action. Αν κάνετε μια αναζήτηση σε class action στις ΗΠΑ αλλά και στην Ε.Ε με τα ονόματα των εταιριών εκτυπωτών, θα βρείτε δεκάδες περιπτώσεις δικαστηρίων και συμβιβασμών. Όρεξη να έχεις να τους τρέχεις στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές στα αναλώσιμα και θα δικαιωθείς. Αλλά ποιός το κάνει; Ελάχιστοι. Έχω ξαναπεί πως το να μας υποχρεώνουν οι εταιρίες εκτυπωτών να χρησιμοποιούμε μονο γνήσια αναλώσιμα είναι σαν να μας υποχρεώνει η αυτοκινητοβιομηχανία που αγοράσαμε αυτοκίνητο να βάζουμε βενζίνη μονο απο το δικών της συμφερόντων βενζινάδικο, φτιάχνοντας αντάπτορες για τις αντλίες που δενθα δέχονται αντλίες τρίτων.
georgeole Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, highpriest είπε Αν κάνετε μια αναζήτηση σε class action στις ΗΠΑ αλλά και στην Ε.Ε με τα ονόματα των εταιριών εκτυπωτών, θα βρείτε δεκάδες περιπτώσεις δικαστηρίων και συμβιβασμών. Όρεξη να έχεις να τους τρέχεις στα δικαστήρια για μονοπωλιακές πρακτικές στα αναλώσιμα και θα δικαιωθείς. Αλλά ποιός το κάνει; Ελάχιστοι. Λοιπόν ξέρεις κάτι; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ο πολύς ο κόσμος ακολουθούσε αυτή την τακτική και δικαιωνόταν. Τι θα σκαρφίζονταν άραγε οι εταιρείες για να μας τα πάρουν (αν δεν έχουν ήδη σκαρφιστεί);
highpriest Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, georgeole είπε Λοιπόν ξέρεις κάτι; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ο πολύς ο κόσμος ακολουθούσε αυτή την τακτική και δικαιωνόταν. Τι θα σκαρφίζονταν άραγε οι εταιρείες για να μας τα πάρουν (αν δεν έχουν ήδη σκαρφιστεί); Δεν χρειάζεται να σκαρφιστούν κάτι. Το κάνουν ήδη. Ο ίδιος εκτυπωτής με μελανοκεφαλές και με ink tank κάνει στην μια περίπτωση 30 ευρώ και στην άλλη 180 ευρώ. Στην πρώτη στον χαρίζουν και στα παίρνουν απο τα μελάνια, στην δεύτερη πληρώνεις το R&D του εκτυπωτή κανονικά. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως όταν πουλάνε ένα πολυμηχάνημα έγχρωμο και σκάνερ με 2 μελάνια στην συσκευασία μόλις στα 27 ευρώ, πρακτικά στο χαρίζουν. Ένα σκέτο απλό flatbed σκάνερ (το πιο φτηνό) κάνει αυτη τη στιγμή στο σκρουτζ 95 ευρώ. Απο εκει και μόνο να καταλάβεις πως το σύστημα τους είναι να πουλάνε μελάνια και όχι εκτυπωτές. Απλά στην πρώτη περίπτωση θα απο 30 ευρώ θα πήγαινε στα 150 ευρώ και πιθανόν θα αυξανόταν κάπως και οι ink tank. Και τότε θα πουλούσαν και οι ίδιες εταιρίες τα γνήσια δοχεία σε νορμάλ τιμή για να βγάλουν και απο εκει σε λογικά πλαίσια.
georgeole Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, highpriest είπε Δεν χρειάζεται να σκαρφιστούν κάτι. Το κάνουν ήδη. Ο ίδιος εκτυπωτής με μελανοκεφαλές και με ink tank κάνει στην μια περίπτωση 30 ευρώ και στην άλλη 180 ευρώ. Στην πρώτη στον χαρίζουν και στα παίρνουν απο τα μελάνια, στην δεύτερη πληρώνεις το R&D του εκτυπωτή κανονικά. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως όταν πουλάνε ένα πολυμηχάνημα έγχρωμο και σκάνερ με 2 μελάνια στην συσκευασία μόλις στα 27 ευρώ, πρακτικά στο χαρίζουν. Ένα σκέτο απλό flatbed σκάνερ (το πιο φτηνό) κάνει αυτη τη στιγμή στο σκρουτζ 95 ευρώ. Απο εκει και μόνο να καταλάβεις πως το σύστημα τους είναι να πουλάνε μελάνια και όχι εκτυπωτές. Απλά στην πρώτη περίπτωση θα απο 30 ευρώ θα πήγαινε στα 150 ευρώ και πιθανόν θα αυξανόταν κάπως και οι ink tank. Και τότε θα πουλούσαν και οι ίδιες εταιρίες τα γνήσια δοχεία σε νορμάλ τιμή για να βγάλουν και απο εκει σε λογικά πλαίσια. Σύμφωνοι, μόνο που σ' αυτά τα (καθόλου απίθανα) σενάρια υπάρχει η φάκα, αλλά λείπει το τυράκι. Άλλο σενάριο θα μπορούσε να είναι να χαμηλώσουν την τιμή του ink tank και να αυξήσουν τις τιμές των μπουκαλιών.😒
highpriest Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, georgeole είπε Σύμφωνοι, μόνο που σ' αυτά τα (καθόλου απίθανα) σενάρια υπάρχει η φάκα, αλλά λείπει το τυράκι. Άλλο σενάριο θα μπορούσε να είναι να χαμηλώσουν την τιμή του ink tank και να αυξήσουν τις τιμές των μπουκαλιών.😒 Αποκλείεται, επειδη δεν μπορούν να τσιπάρουν το υγρό μελάνι που μπάνει χύμα στους ink tank. Αυτή την στιγμή υπάρχουν και συμβατά μελάνια χύμα για τους ink tank, στην μισή τιμή. Παρόλα αυτά, επειδή η διαφορά είναι πρακτικά μικρή (3-4 ευρώ το συμβατό μελάνι για 70 ml, έναντι 5-6 ευρώ για το γνήσιο) όλοι προτιμάνε τα γνήσια. Αν ξαφνικά το γνήσιο μπουκαλάκι χύμα μελανιού πάει στα 20 ευρώ, όλοι θα προτιμούν το συμβατό, ειδικά αν όπως λες μειωθεί η τιμή στους ink tank εκτυπωτές. 1
lneam Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 οι εταιρειες δεν ειναι "χαζες". Αυτο δεν σημαινει πως δεν κανουν λαθη (σπανια) και ουτε πρεπει να ξεχναμε τους ανταγωνιστες, που παρουσιαζουν νεα προιοντα στην προσπαθεια τους να "κλεψουν" πωλησεις" απο τις αλλες εταιρειες. Στο θεμα μας τωρα που εχει να κανει με τους εκτυπωτες inkjet που εαν δεν κανω λαθος ειναι 3 δεκαετιες στην αγορα, καμια τεχνολογια δεν ειναι τελεια και ολες οι λυσεις εχουν θετικα και αρνητικα. Γιατι εαν ηταν, μονο ενα μοντελο - λυση θα ειχε επιβιωσει εως τωρα, κατι που δεν υφισταται. Μπορει εγω να λεω τα καλυτερα λογια για την τρεχουσα λυση της epson - ink tank - που καλυπτει τις προσωπικες μου αναγκες, ομως την ιδια στιγμη και οι αλλες εταιρειες πουλανε μια χαρα τα δικα τους μοντελα με αλλη τεχνολογια. Τωρα, εαν οι καταναλωτες θελουν να οριζουν αυτοι τις τιμες των συσκευων και των μελανιων, ισως αυτο να ειναι εκτος πραγματικοτητας. Οι εταιρειες και οι μετοχοι θελουν εκτος απο το να εχουν καθε χρονο κερδος, θελουν και αυξηση σε αυτο. Και ποιος θα την πληρωσει ? Ο καταναλωτης. Και πως θα το πετυχουν ? Αυτο το βλεπουμε απο τα "κολπα" που κανουν και σε αυτα ολοι εμεις ψαχνουμε τροπους να τα παρακαμψουμε. Μεχρι τωρα, οι καταναλωτες χανουν. Και ουτε πιστευω να αλλαξει ποτε.
Dantε Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Παντως εγω δε χανω Πηρα εναν ΗΡ 2620 στα 20Ε, και εχω το αρχικο ζευγαρι μελανια ακομα και το γεμιζω τα τελευταια 4 χρονια. Εχω πανω απο 1500 σελιδες εκτυπωμενες. Αγορα χυμα μελανι απο ebay και πραγματικα τσαμπα κοστος ανα σελιδα. Εχω και ενα μαυρο σφραγισμενο για ωρα αναγκης και κανω τη δουλεια μου. Βεβαια καταλαβαινω πως δεν ειναι λυση για ολους τους ανθρωπους αυτο, καθως αρκετοι θελουν plug n play λυσεις. Σκεφτομαι καποια στιγμη να τον κανω diy ink tank παντως. Υπαρχουν και κιτακια βεβαια αλλα δε πολυ αξιζουν λογο κοστους. 1
tarantules Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Είχα για αρκετά χρόνια έναν canon και είχα πάρει ένα κιτ με μελάνια από Αγγλία και καθόμουν και τον γέμιζα με σύριγγες.Τα ml που κατανάλωσα εαν τα είχα πάρει σε γνήσια μελάνια θα είχα δώσει πάνω από 1500€.Ξεχάστηκα και τον άφησα κάτι εβδομάδες χωρίς να τυπώσω , μπούκωσαν οι κεφαλές και είπα να πάω σε καινούριο ink tank να τους δοκιμάσω.Πήρα έναν epson και έχω σωθεί από τότε.Το μόνο που κάνω είναι να έχω στο κινητό μια υπενθύμηση να τυπώνω ένα CMYK pattern κάθε εβδομάδα για να μην ξαναμπουκώσω τα ακροφύσια. 2
tarantules Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, gatos74 είπε Ετσι...για να λές αγγλία απο octoinkjet θα ήταν φαντάζομαι.Υπάρχει και τρόπος να τυπώνει αυτόματα το pattern ο εκτυπωτής εάν θές. Ναι από octoinkjet το είχα πάρει.Όσο για το pattern , δεν θέλω αυτόματα.Ξέρω να το κάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα