Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ξεκίνησα την Β’ λυκείου και έχω επιλέξει την θεωρητική κατεύθυνση.Γενικά οι βαθμοί μου είναι αρκετά καλοί (ο μέσος όρος μου στην α’ λυκείου ήταν 17). Αλλά  αυτές τις μέρες έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως τελικά αλλαξω κατεύθυνση του χρόνου και παω στα οικονομικά , γιατί νιώθω πως δεν θα ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της θεωρητικής.Κυρίως στην ιστορία και τα αρχαία γιατί αν και δεν δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να μαθαίνω πράγματα απ’εξω δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μάθω όλες αυτές τις σελίδες της ιστορίας και η μετάφραση απο τα άγνωστα μου φαίνεται κάπως δύσκολη. Το θέμα  είναι ότι στα μαθηματικά έχω παρα πολλά κενά από τις προηγούμενες τάξεις και δεν ξέρω αν είναι εφικτό να τα καλύψω μέχρι το καλοκαίρι. 

(Και οι δυο κατευθύνσεις έχουν σχολές που με ενδιαφέρουν)

Επεξ/σία από Geo0
Δημοσ.

Εγώ έχω κάνει & τα 2 έχω δώσει πανελλαδικές από ΓΕΛ (θεωρητική κατεύθυνση ) & από ΕΠΑΛ (οικονομία διοίκηση) έχω μετανιώσει που έδωσα από ΕΠΑΛ λόγω ότι δεν μπορώ τα μαθηματικά καθόλου αν & υπάρχουν σχολές που υπάρχουν στο συγκεκριμένο πεδίο . κάνε ότι σε ευχαριστεί .

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Geo0 είπε

.Γενικά οι βαθμοί μου είναι αρκετά καλοί (ο μέσος όρος μου στην α’ λυκείου ήταν 17)

Δεν παιζει κανενα ρολο, ανθρωποι με 18-19 μεσο ορο στην α,β λυκειου γραψαν κατω απο 13.000 και ανθρωποι με 12-13 μεσο ορο γραψαν ακομα και πανω απο 18000.

Τα κενα στα μαθηματικα θεωρητικα μπορεις να τα αναπληρωσεις σε 2 χρονια μεχρι να δωσεις.Θεωρητικα ομως γιατι αν σου αρεσαν ή το είχες δεν θα ειχες κενα. Ενω στα θεωρητικα μαθηματα απλα φοβασαι μηπως δεν τα πας καλα. Προσπαθησε να βελτιωθεις για να νιωσεις σιγουρος, οχι να αλλαξεις κατευθυνση που προφανως ειχες τους λογους σου που την διαλεξες με βαση τα θελω για την επαγγελματικη σου καριερα αργοτερα. 

Αν παλι θεωρεις οτι εκανες λαθος επιλογη και θα δουλεψεις σωστα και σκληρα για την αλλαγη τοτε σιγουρα μπορεις να τα καταφεις, απλα να εισαι αφοσιωμενος σε αυτος που κανεις και να μην σκεφτεσαι "και αν εκανα λαθος που αλλαξα?" "και δεν ειμαι σιγουρος" κτλπ κτλπ

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Geo0 είπε

Το θέμα  είναι ότι στα μαθηματικά έχω παρα πολλά κενά από τις προηγούμενες τάξεις και δεν ξέρω αν είναι εφικτό να τα καλύψω μέχρι το καλοκαίρι

Το θέμα είναι ότι τα κενά πάνω κάτω καλύπτονται,το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να σκεφτείς αν σου αρέσουν τα μαθηματικά(προφανώς δεν εννοώ να έχεις "τρέλα") έστω και λίγο...αν τα βρίσκεις έστω και λίγο ενδιαφέροντα...γιατί το να περάσεις σε μια σχολή δεν είναι κάτι(αν και τώρα με την ΕΒΕ τα πραγματα δυσκολεύουν) το θέμα είναι να βγεις απο τη σχολή! Γενικά οι σχολές οικονομικών απαιτούν μαθηματικές γνώσεις και θα δεις αρκετά μαθήματα που θα θέλουν μαθηματικά και αν δεν σου αρέσουν όσο καλή να είσαι στο ΑΟΘ ή στη θεωρία,δύσκολα θα τα βγάλεις πέρα...

Τώρα στη θεωρητική, αν πχ όπως είπες δεν σου αρέσει η ιστορία μπορείς να την αποφύγεις σε κάποιες σχολές ή αν δεν σου αρέσουν τα αρχαία μπορείς να δηλώσεις σχολές κοινωνικών επιστημών οι οποίες δεν έχουν αρχαία...

Στα οικονομικά κάτι τέτοιο δεν ισχυεί...μόβο 2 σχολές δεν έχουν μαθηματικά ή έχουν λίγα μαθηματικά: Ναυτιλιακά & Μάρκετιγνκ οι οποίες είναι σχετικά υψηλές(κάπου στα 15Κ-> πράγμα που σημαίνει ότι θες κατα μέσο όρο 13-15 μαθηματικά 100% για να τις πιάσεις)

Για μένα αρχικά πρέπει να σκεφτείς αν πράγματι τα μαθηματικά σου αρέσουν έστω και λίγο και δεν νιώθεις απαίχθεια προς αυτά!!

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω παρόμοιο πρόβλημα, διάλεξα την θεωρητική που πάντα με ενδιέφερε περισσότερο απο τη θετική που δεν μ'αρεσει καθολου αλλα αποφάσισα να αλλάξω για να παω οικονομικά μιας & λένε οτι ειναι πιο  εύκολα σε αντίθεση με τη θεωρητική που η ύλη ειναι πολυ μεγάλη (πχ της στορίας) και επειδή οι σχολες που θέλω είναι από όλες τις κατευθύνσεις .. μονο που δεν μ'αρέσουν ουτε τα Οικονομικά ούτε τα μαθηματικά ουτε η πληροφορική, και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μαθαίνω για 2 χρόνια κάτι που δεν μ'αρέσει καν, μακάρι να διάβαζα αρχαια & λατινικά αντί για Φυσική και μαθηματικά.. αν το διαβάσει κάποιος αυτό θέλω πολύ τη γνώμη του!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...