Προς το περιεχόμενο

Πώς συγκρίνω μητρικές


Quandale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω μητρική z690 και πολλές κυμαίνονται στην ίδια τιμή.Οπότε πως μπορώ να τις συγκρίνω για να καταλάβω ποια από όλες αυτές είναι καλύτερη;

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με βάση τα χαρακτηριστικά (features) που χρειάζεσαι περισσότερο.

Με ένα Google search mobo1 vs mobo2 κάνεις και αντίστοιχες συγκρίσεις (με καταγραφή σε excel), όπως ψάχνεις και reviews η benchmarks σε αυτες που κατέληξες στο νετ & YouTube.

Η καλή έρευνα διαρκεί κάποιες ώρες.

Επεξ/σία από Damianus
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι εύκολη η σύγκριση των μητρικών.

Τα features που μπορεί να σε ενδιαφέρουν είναι το σχετικά εύκολο κομμάτι της υπόθεσης αφού μπορείς έυκολα να τα βρεις από το site της εταιρίας/μητρικής.

Sos! Specs κοιτάμε ΜΟΝΟ από την επίσημη σελίδα, οπουδήποτε αλλού μπορεί να έχει γίνει λάθος στην αντιγραφή και δεν μπορείς να ζητήσεις από κανένα τα ρέστα.

Το δύσκολο κομμάτι των μητρικών είναι πιο βαθύ. Η ποιότητα κατασκευής, των vrm και των επιμέρους στοιχείων, κάτι που καθορίζει την επίδοσή της.

Το ίδιο cpu σε διαφορετικές μητρικές μπορεί να δώσει διαφορετικές επιδόσεις. Το ίδιο και οι μνήμες, μπορεί να πιάσουν διαφορετικούς χρόνισμους σε διαφορετικές μητρικές.

Εκεί δυστυχώς στηρίζεσαι καθαρά και μόνο στα reviews αφού ένας normal άνθρωπος δε μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα για να κάνει πειράματα επάνω σε τόσες μητρικές.

Πολύ καλή δουλεία έχουν κάνει οι hardware unboxed, έχουν κάνει συγκριτικά μητρικών ανά chipset(ίσως και σε z690). Βέβαια νομίζω οτι "γέρνουν" κάπως msi. Αρκετές αναλύσεις έχει κάνει και ο bullzoid (Actually Hardcore Overclocking) αλλά θέλει υπομονή να παρακολουθήσεις τα βίντεο του

Εφόσον ξεκινήσεις να διαβάζεις συγκριτικά θα αρχίσουν να γίνονται όλα πιο ξεκάθαρα.

Όλες οι εταιρίες να ξέρεις έχουν μητρικές σε όλα τα tiers, αν μάθεις λίγο τις ονομασίες θα έχεις και μια σχετικά καλή εικόνα του τι μπορεί η μητρική να κάνει.

Με λίγα λόγια...ξεκίνα το διάβασμα :)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...