Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομουν πως πιθανως θα μπορουσα να νοικιασω εργαλεια απο praktiker. Σιγουρα ξερω πως καποτε γινοταν αλλα δεν εχω ιδεα πλεον. Οποτε, ουτε να τα αγορασεις δεν χρειαζεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Th3Unforgiven είπε

Ευχαριστώ τους πάντες για τις απαντήσεις σας. Οι περισσότερες ειναι θετικες και επιβεβαιώνουν αυτά που σκεφτόμουν και ο ίδιος. Μέσα στην ομάδα θα έχουμε και έναν αρχιτέκτονα φίλο στα τελειώματα, δεν ξέρω κατά πόσο η συμβολή του θα είναι game-changing καθώς δεν θα βγούν σχέδια μόνο χέρια χρειαζόμαστε για να γίνουν οι δουλειές παρέα με μπύρες. Στη χειρότερη θα είναι μια εμπειρία που θα χουμε να θυμόμαστε. win-win το βλέπω

Ευπρόσδεκτα και όποια τιπς μπορεί να διαθέτει ο καθένας στο τι να προσέξουμε

Φίλε δημήτρη θεωρείς δηλαδή την τοποθέτηση τους στο μπάνιο με μια Χ προετοιμασία πιθανό σενάριο;

Αν αναφέρεσαι στην τοποθέτηση των ειδών υγιεινής σαφώς και γίνεται. Εμένα με έκανε η ανάγκη (=έλλειψη χρημάτων) να ασχοληθώ μόνος μου με όλες τις δουλειές αυτού του είδους στο σπίτι απο την πρώτη στιγμή που μπήκα (πάνε σχεδόν 20 χρόνια). Οπότε οταν ήρθε η ωρα της ολικής ανακαίνισης (2010) είχα την εμπειρία (και πλέον επίσης μπορώ να πω οτι πιάνουν καλά τα χέρια μου) να δουλέψω/φτιάξω πολλά πράγματα μόνος μου. Συγκεκριμένα για το μπάνιο πάντως δε αναφέρομαι σε πλήρη κατασκευή του απο το μηδέν! Μετακίνησα την λεκάνη, άλλαξα νιπτήρα και έβαλα ντουλάπι. Αν ενδιαφέρεσαι για τοποθέτηση πλακακιών πάντως είναι δυσκολότερα τα πράγματα. Πλακάκια μόνος μου εχω βάλει μόνο σε εξωτερική σκάλα και αν και η τοποθέτηση σε σκάλα θεωρείται δύσκολη (βούτηξα κατευθείαν στα βαθιά εγω) δε ξέρω αν θα μπορούσα να βάλω σε μπάνιο γιατι λόγω της κάθετης τοποθέτησης εχει τις ιδιαιτερότητες της αυτη η τοποθέτηση. Σίγουρα πάντως θα το προσπαθούσα! Θεωρω οτι σιγά σιγά ολα γίνονται.
Ψάξιμο χρειάζεται (θα βρείς πολλά βιντεο στο youtube και επίσης πολλά sites με οδηγίες για κάθε δουλειά) ,χρόνο και όρεξη.

Tip για όλες τις δουλειές που θα αποφασίσεις να κάνεις μόνος σου.
Για κάθε δουλειά που ενας μάστορας χρειάζεται 1 μέρα,εσυ αρχικά θα υπολογίσεις οτι χρειάζεσαι 2 και τελικά θα χρειαστείς 3-4 :P
Τουλάχιστον τις πρώτες φορές!
Η γυναίκα μου ξέρει πλεόν οτι αν της πω οτι θα κάνω μια δουλειά που θα μου πάρει 2-3 ώρες θα χρειαστώ ολόκληρη την ημέρα...αλλα τελικά, εύκολα ή δύσκολα, θα την κάνω!

Για να μην σε κουράζω άλλο,όλα (ή σχεδόν ολα) γίνονται! Όρεξη να έχεις!
Η ικανοποίηση του να βλέπεις μια τέτοια δουλειά να ολοκληρώνεται απο τα χέρια σου σε κάνει να ξεχνάς ολη την κούραση και τα μπινελίκια που εχεις ρίξει και σε αφήνει με ενα χαμόγελο :)

Επεξ/σία από dimitris_sal
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...