thant Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέρα παρα μέρα απουσιάζω από το σπίτι για 12 ώρες. Σκέφτηκα κυρίως για λόγους οικονομίας να σβήνω το ρουτερ όταν απουσιάζω. Είναι σωστό να το σβήνω κάθε δυο μέρες; Υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάποια βλάβη ή είμαι υπερβολικός;
NikosKallithea Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, thant είπε ειμαι υπερβολικός Χωρις ερωτηματικό 1
Λύση laserjesus Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν θα έχει κάποιο θέμα , υπάρχουν και άλλοι που το κάνουν και κλείνουν και όλες τις συσκευές από standby. Προτιμούν μηχανικούς χρονοδιακόπτες για ευνόητους λόγους 1
gorge18 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Ξερω κοσμο που το κανει καθε βραδυ για να κοιμηθουν τα παιδια τους. Ακομα δουλευει. 1
Mpiftekis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Ψηφιακός χρονοδιακόπτης με εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τέλος Το έχω εδώ και >2 χρόνια και δουλεύει μια χαρά. Κλείνει στις 1 το βράδυ και ανοίγει στις 5 το απόγευμα κάθε μέρα εκτός ΣΚ. 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Αν σε καίει τοσο βαλε ενα sonoff, οτι γλυτωσεις απο τον ρουτερ θα τα πληρώνεις στους χρονοδιακόπτες κλπ συστήματα. Εκτος αν τον ανοιγεις και τον κλείνεις με το χέρι. Ο ρούτερ δεν ειναι τίποτα το ψυγειο να δεις τι καιει😁 1
csontheline Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Στις 27/9/2022 στις 12:59 ΠΜ, thant είπε Μέρα παρα μέρα απουσιάζω από το σπίτι για 12 ώρες. Σκέφτηκα κυρίως για λόγους οικονομίας να σβήνω το ρουτερ όταν απουσιάζω. Είναι σωστό να το σβήνω κάθε δυο μέρες; Υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάποια βλάβη ή είμαι υπερβολικός; Εξαρτάται πόσο καταναλώνει, αλλά συνήθως είναι η συσκευή που θες να μένει 100% ανοιχτή. Στην χειρότερη να καεί. Αν είναι του παρόχου, κλάιν μάιν. Αν ξέρεις ότι είναι πολύ συγκεκριμένες οι ώρες και δεν επηρεάζεται κανένας, μηχανικός διακόπτης (ή πολύπριζο με διακόπτη), αλλιώς smart plug (sonoff, blitzwolf, xiaomi κλπ) για να μπορείς να το κόβεις και απομακρυσμένα (μόνο σβήσιμο, μετά γιοκ, δεν έχει επιστροφή). Ναι, μπορείς να κερδίσεις, αν το κλείνεις. Απλά βάζεις στην ζυγαριά και τις απώλειες. Προσωπικά, άλλαξα χρονοπρογράμματα στο rack και έπεσε 10w η σταθερή κατανάλωση, το οποίο μεταφράζεται σε ~35€ ετησίως (χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργικότητά του). 1
iliasleon Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χρονοδιακοπτες τύπου sonoff απ' όσο γνωρίζω για να δώσουν εντολή ,χρειάζεται ίντερνετ. Από την στιγμή που θα είναι κλειστό το ρουτερ πως θα πάρει εντολή να το ενεργοποιήσει? Το έχω βάλει στον θερμοσίφωνα και από όσο θυμάμαι αν είναι κλειστό το ρουτερ δεν δέχεται εντολή. Αν κάνω λάθος διορθώστε με .... Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από iliasleon
kostasbm Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 αν δεν έχεις τίποτα να κρέμεται στο ρουτερ(κάμερες,συναγερμος,αυτοματισμους στο σπίτι) βγαλτο από τη πρίζα..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα