Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντι για λαδίου παρε σόμπα κηροζινης ή αερίου. Αν βγει απο την εξίσωση το καλοριφερ, οι ανάγκες πέφτουν κατα πολύ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, trelas007 είπε

Αντι για λαδίου παρε σόμπα κηροζινης ή αερίου. Αν βγει απο την εξίσωση το καλοριφερ, οι ανάγκες πέφτουν κατα πολύ.

Το έχω σκεφτεί αλλά δε θέλω αέριο μέσα στο σπίτι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giopa62 είπε

Αυτά τίποτα άλλο δε με ενδιαφέρει. Το ψυγείο έχει και κατάψυξη. Είναι κανονικού μεγέθους όχι μικρό.

Ε τότε πάρε όσο είναι τα φορτία σου, κι ένα κλικ παραπάνω, π.χ. 30%. Έχεις μικρά φορτία, δε θα τη ζορίσει τίποτα. Νόμιζα ότι ήθελες να βάλεις και air-condition πάνω της. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Κι εγω θα ηθελα γεννητρια,αν ξεπερασουμε τα πρωταρχικα θεματα οπως το θορυβο, παμε στο πιο δυσκολο ισως: Που και πως θα συνδεθει η γεννητρια; 

Το σωστό (ασφαλές, αλλά και νόμιμο) είναι με μεταγωγικό διακόπτη, ώστε όταν δουλεύει η γεννήτρια, να ΜΗΝ εκχέεις ρεύμα στη δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Με μπαλαντέζα είναι επικίνδυνο, αλλά και παράνομο. 

Το "ωραίο" είναι να βάλεις κι έναν αυτοματισμό, που θα ελέγχει το δίκτυο... αν δε βρει τάση, να παίρνει μπρος η γεννήτρια και να κάνει και αυτόματη μεταγωγή! :P

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ε τότε πάρε όσο είναι τα φορτία σου, κι ένα κλικ παραπάνω, π.χ. 30%. Έχεις μικρά φορτία, δε θα τη ζορίσει τίποτα. Νόμιζα ότι ήθελες να βάλεις και air-condition πάνω της. 

Το σκεφτόμουν το κλίματιστικό αλλά με αυτά που μου έγραψες σκέφτομαι καλύτερα καλοριφέρ. 

Δημοσ.

Αμφιβάλλω για την πρακτικότητα του όλου εγχειρήματος. 

Αν δεν θες η γεννήτρια να καλύπτει όλο το σπίτι άρα με σύνδεση στον πίνακα. Τότε πως θα συνδέσεις εκεί τα φορτία που θες μεμονωμένα; Είτε με προεκτάσεις και μπαλαντεζες προς τους ρευματοδοτες που θα πρέπει να σου εγκαταστήσει κάπου ένας ηλεκτρολόγος ώστε να βάζεις εκεί με προέκταση ψυγεία κλιματιστικά κτλ. 

Καλυτερα που έχεις κλιματιστικο του 2000 διότι καταναλώνει σταθερό φορτίο και μπορείτε να το εκτιμήσετε με έναν μετρητή ενεργειας. Αν έχεις inverter τοτε πρέπει να ληφθεί υπόψη η μέγιστη ισχύς που αγγίζει για λίγο το μηχάνημα μέχρι να καλύψει τον χώρο, αρκει να σου πω ότι τα δικά μου 24αρια στο peak αγγίζουν για λίγα λεπτά 3.5 - 3.8kw. Ρώτα τον ηλεκτρολόγο για αυτο το θέμα. 

Μη σύνδεση της γεννήτριας στον πίνακα και στην οικιακή εγκατάσταση σημαίνει και πρόσθετη εγκατάσταση κάπου ενός ρελε καθώς και μικροαυτοματων. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Μηπως εχει κανεις αυτην;

Πολυ οικονομικη και ισως για μικρες απαιτησεις και ωρα αναγκης να ειναι οκ.

https://www.skroutz.gr/s/3326955/Kumatsugen-000082-Athoryvi-Gennitria-Valitsaki-Venzinis-Dichroni-me-Megisti-Ischy-1kVA-000082.html?product_id=149184374&sponsored=shelf#shops

Το παρακανεις νομιζω...

Εμεις λεμε να παρουμε την παρακάτω kraft για να βαζουμε επανω δυο αντλίες υποβρύχιες. Εχουμε υπογειο γκαραζ που πεφτουν μεσα οι υδρορροές σε φρεάτια. Στην τελευταια βροχη, κοπηκε το ρευμα 3 ωρες και πλυμμηρισε ολο το γκαραζ.

https://www.skroutz.gr/s/10487801/Kraft-LT-3600-Gennitria-Venzinis-Tetrachroni-me-Megisti-Ischy-3-5kVA-63746.html

• Like 1
Δημοσ.

όλες οι μηχανές (εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικές) έχουν πρόβλημα με το υψόμετρο, η μειωμένη πυκνότητα του αέρα δημιουργεί πρόβλημα στην καύση και στην ψύξη τους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Τι προβλημα εχουν ορισμενες γεννητριες με το υψομετρο;

Στο Νεπάλ μένεις;

Δημοσ.
9 hours ago, liakjim said:

Στο Νεπάλ μένεις;

Διαβαζω σχολια στο skroutz, και καποιοι κανουν παραπονα οτι δεν λειτουργουν καλα στα βουνα. Και δεν καταλαβαινω το λογο.

22 hours ago, andreaspA said:

Το παρακανεις νομιζω...

Εμεις λεμε να παρουμε την παρακάτω kraft για να βαζουμε επανω δυο αντλίες υποβρύχιες. Εχουμε υπογειο γκαραζ που πεφτουν μεσα οι υδρορροές σε φρεάτια. Στην τελευταια βροχη, κοπηκε το ρευμα 3 ωρες και πλυμμηρισε ολο το γκαραζ.

https://www.skroutz.gr/s/10487801/Kraft-LT-3600-Gennitria-Venzinis-Tetrachroni-me-Megisti-Ischy-3-5kVA-63746.html

Δεν θεωρεις καλη αυτη που κοιταζα;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, mindreader είπε

Διαβαζω σχολια στο skroutz, και καποιοι κανουν παραπονα οτι δεν λειτουργουν καλα στα βουνα. Και δεν καταλαβαινω το λογο.

Δεν θεωρεις καλη αυτη που κοιταζα;

Απο την εμπειρια μου απο αλυσοπριονα, τα μοναδικα αξιοπιστα κινεζικα που εχω πετυχει ειναι τα kraft.

Το κοστος της γεννητριας που στελνεις ειναι πολυ μικρο. Τι γεννητρια μπορει να παιρνεις με τοσο λιγα λεφτα? 

Αποψη μου βεβαια... μπορει να ειναι και διαμάντι! απλά βαριέμαι να κάνω δοκιμές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...