Dominic_inquisitive Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Ίσως είναι ευρύ το θέμα και η απάντηση όχι και τόσο απλή, αλλά θα ήθελα να μάθω από περιέργεια. Ευχαριστώ.
vamvakoolas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 σε σχολεια: https://www.esos.gr/arthra/77414/sti-voyli-ta-epaggelmatika-dikaiomata-tmimaton-ton-panepistimion-patron-kai-kritis και σε ιδιωτικο τομεα http://edujob.gr/node/22029 στη πραξη ας μη γελειωμαστε ειναι ενα επαγγελμα για βιομηχανιες και εργοστασια που η χωρα μας δεν εχει. Γνωριζω οτι στη Γερμανια κυριως αλλα και σε βορειες χωρες εχει ζητηση. Π.χ μια αυτοβιομηχανια, σκεφτεται τα εισαγαγει το ανθρακωνυμα ή αλουμινιο σε μερη οχηματος και θα πρεπει ο επιστημονας να κρινει και να κανει εκθεση αν αξιζει. Επισης r&d με νεα υλικα αλλα και παλι με γνωμωνα τη παραγωγη (εργοστασιο) νομιζω στην ΕΑΒ καποτε ειχε αρκετες θεσεις (οπως και στη Πυρκαλ που ομως...εκλεισε)
V.I.Smirnov Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πέραν των παραπάνω, την τελευταία 15ετία έχουν μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον τα τοπολογικά υλικά και η τοπολογική ύλη (topοlogical insulators κλπ), τα οποία μαζί με τα μεταϋλικά και τη φωτονική/πλασμονική έχουν (ή υπόσχονται) απίστευτες εφαρμογές, κυρίως στη νανοκλίμακα. Ενδεικτικό είναι και το nobel που πήραν το 2016 οι τρεις ερευνητές που τα ανακάλυψαν. Στο εξωτερικό όποιοι ξέρουν τέτοια πράγματα είναι περιζήτητοι σε σχετικά πόστα βιομηχανιών και εργαστηρίων. Όμως αυτά αφορούν τον τομέα Στερεάς Κατάστασης, ο οποίος είναι πολύ δυσκολότερος από την συνήθη μηχανική των υλικών, και έχω την εντύπωση ότι οι απόφοιτοι του παραπάνω τμήματος δεν κάνουν τίποτε από τέτοια πράγματα... - Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από V.I.Smirnov
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα