Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν γίνεται χρήση κάρτας σε ΑΤΜ Τράπεζας διαφορετικής της εκδότριας ή σε ΑΤΜ τρίτου παρόχου, πάντα χρεώνονται δύο προμήθειες: Χρέωση εκδότριας Τράπεζας και χρέωση από τον πάροχο του ΑΤΜ.

Στα τιμολόγια των Ελληνικών Τραπεζών αναφέρει αναλυτικά τι χρεώσεις μπαίνουν για χρήση κάρτας σε ΑΤΜ άλλου παρόχου και χρήση ΑΤΜ από πελάτη τρίτης Τράπεζας. Οι πάροχοι των ΑΤΜ ενημερώνουν πριν την εκτέλεση της συναλλαγής για τυχόν προμήθειες που χρεώνουν οι ίδιοι. Η προμήθεια που επιβάλλεται από την Τράπεζα του καρτούχου δεν περιλαμβάνεται στην χρέωση που επιβάλλεται από το ΑΤΜ (Θα πρέπει κάποιος να ανατρέξει στο τιμολόγιο εκ των προτέρων για να γνωρίζει).

Παραδείγματα:

α) Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ Εθνικής με χρεωστική Πειραιώς: Συνολική χρέωση 2,50€ (0,60€ από Πειραιώς και 1,90€ από Εθνική)

β) Ανάληψη μετρητών από Euronet ATM χωρίς χρέωση με χρεωστική Πειραιώς: Σύνολο 0,60€ (Πειραιώς 0,60€ και Euronet 0€)

γ) Ανάληψη από ΑΤΜ Euronet (με χρέωση) με χρεωστική Πειραιώς: Σύνολο 4,60€ (Πειραιώς 0,60€ και Euronet 4€)

• Απαντ. 786
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ekrepali είπε

edit: Το βρήκα και στον τιμοκατάλογο της εθνικής. Λογικά πράγματα... πιάστηκα κορόιδο.

Δε σου 'πα εγώ; Πάντα θα βρούνε τρόπο να βάλουνε το χέρι στην τσέπη σου.. Και κοίτα να δεις τα λαμόγια, από κάτω στον τιμοκατάλογο σου δίνουνε 3 ολόκληρες αναλήψεις/χρόνο από ATM τρίτου, αν (κάνεις το έγκλημα και) ξεκινήσεις τα subscriptions/μήνα στον λογαριασμό με τα γελοία προνομιακά τους προγράμματα. Η απατεωνιά τους δεν έχει όρια: Αφού χρεώνουν κάτι που δεν νομίζω ότι χρεώνει απολύτως καμία τράπεζα στην Ευρώπη, μετά έρχονται και σου "δίνουν" 3 αναλήψεις/χρόνο δωρεάν, αρκεί να σε βάλουν στο μηνιαίο pay roll τους, έστω κι αν ο λογαριασμός σου είναι ουσιαστικά ανενεργός. Το ποσό κλέφτες και κουτοπόνηροι είναι δεν υπάρχουν πλέον λόγια να πεις...

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, nikx είπε

Screenshot_2025-06-08-07-19-17-391.jpg.8356e0b0084ab1ec29ae82478016ddf0.jpg

Χρόνια τώρα δεν θέλουν να ασχολούνται με τη "βαβούρα" των μετρητών. Ειδικά από τότε που μας κατεγδαραν, έκαναν τις ανακεφαλαιοποιησεις τους και δεν έχουν ανάγκη από κεφάλαια, δεν τους νοιάζει καθόλου το χρήμα σας, ειδικά αφού έχουν εξασφαλισμένη πελατεία (30%,pos,iris, επιδόματα, ενοίκια πλέον και άλλα πολλά). Και λόγω καρτέλ κατάφεραν το μίσος αυτό να το περάσουν και στους κυβερνώντες. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα εναντίον των μετρητών δεν πρέπει να έχουν προηγούμενο παγκοσμίως. Πας να καταθέσεις 930 ευρώ μετρητά και σε κοιτάνε λες και είσαι ο Μπιν Λάντεν, δεν τα θέλουν. Να παίρνουμε την συνδρομουλα για το τίποτα, να δίνουμε δανειάκια ηλεκτρονικό ανύπαρκτο χρήμα με +5% επιτόκιο από τα ευρωπαϊκά, να κλέβουμε σε κάθε συναλλαγή γελοίες προμήθειες, να δίνουμε προθεσμιακες με 0,50%, όλα όμορφα κι ωραία, μακριά από τα έξοδα των μετρητών και κάθε σχετική βαβούρα... Αρκεί να έχουμε 200% κέρδος, μηδέν έξοδα και μηδέν ανταγωνισμό. Αυτές είναι οι ελληνικές τράπεζες.

Επεξ/σία από tryfos
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 2/3/2025 στις 1:12 ΠΜ, datio είπε

Άνοιξα πριν λίγες μέρες ατομική επιχείρηση και έκανα αίτημα μέσα από το προσωπικό μου λογαριασμό στην Eurobank να τραβήξουν τα νέα στοιχεία μου, δηλαδή ότι έχω πλέον και ατομική επιχείρηση.

Μπήκα έπειτα στη σελίδα της Eurobank να κάνω αίτηση για το Worldline Smart POS app, αλλά δεν μ'αφήνει. Μου βγάζει το παρακάτω σφάλμα:

image.png.85e78dd4156a0bf640648a4558fc9a9b.png

Χρειάζεται ντε και καλά ξεχωριστός λογαριασμός όψεως με ξεχωριστό IBAN; Πόσο κοστίζει αυτό στη Eurobank;

Ναι χρειάζεται όψεως αναγκαστικά. Για όλες τις τράπεζες χρειάζεται αυτο

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, james01gr είπε

Ναι χρειάζεται όψεως αναγκαστικά. Για όλες τις τράπεζες χρειάζεται αυτο

επίσης πρέπει να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα ώστε να "σου ξεκλειδώσουν τον λογαριασμό σαν ΕΕ". Εγώ μπορούσα να κάνω αίτηση κανονικά μετά από αυτό.... επίσης τώρα περιμένω και την αναβάθμιση για  την χρήση σε iOS.

image.png.cb9cc66a417f906168d5c86311e2bd99.png 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ss42ss είπε

επίσης πρέπει να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα ώστε να "σου ξεκλειδώσουν τον λογαριασμό σαν ΕΕ". Εγώ μπορούσα να κάνω αίτηση κανονικά μετά από αυτό.... επίσης τώρα περιμένω και την αναβάθμιση για  την χρήση σε iOS.

image.png.cb9cc66a417f906168d5c86311e2bd99.png 

Τελικά δημιούργησα λογαριασμό Viva (δωρεάν, με το soft Terminal που έχουν), σύνδεσα εκεί το νέο λογαριασμό όψεως της Eurobank (συνδρομή στα 3.8€/μήνα) και φαίνονται όλα good.

Δημοσ.

Μολις ελαβα mail απο την Alpha, οτι ο λογαριασμος μου εκει μπηκε στο myAlpha Benefit Base, με χρεωση 0,80 το μηνα.

Επειδη δεν εχω ebanking στην alpha, και για να μας δυσκολεψουν οσο μπορουν 'μετατροπη'(απενεργοποιηση δεν το εδινε ως επιλογη τηλεφωνικα) το helpdesk τους κλεινει πιο νωρις κι απο δημοσιο (στις 16.00), για πειτε ρε παιδια, θα τους καλεσω πρωινη ωρα, ξερει κανεις αν θα μπορεσω να το απενεργοποιησω απο το τηλεφωνο; Ή πρεπει να παω σε καταστημα; Παντως, αν μη τι αλλο, μπορουμε να το απενεργοποιησουμε, ετσι δεν ειναι; Αυτο καταλαβαινω διαβαζοντας το email.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mountains1 είπε

Μολις ελαβα mail απο την Alpha, οτι ο λογαριασμος μου εκει μπηκε στο myAlpha Benefit Base, με χρεωση 0,80 το μηνα.

Επειδη δεν εχω ebanking στην alpha, και για να μας δυσκολεψουν οσο μπορουν 'μετατροπη'(απενεργοποιηση δεν το εδινε ως επιλογη τηλεφωνικα) το helpdesk τους κλεινει πιο νωρις κι απο δημοσιο (στις 16.00), για πειτε ρε παιδια, θα τους καλεσω πρωινη ωρα, ξερει κανεις αν θα μπορεσω να το απενεργοποιησω απο το τηλεφωνο; Ή πρεπει να παω σε καταστημα; Παντως, αν μη τι αλλο, μπορουμε να το απενεργοποιησουμε, ετσι δεν ειναι; Αυτο καταλαβαινω διαβαζοντας το email.

Αν δεν κάνω λάθος, με το που έμπαινες στο ebanking έβγαζε ένα popup που έλεγε κάτι τέτοιο.
Πάει καιρός τώρα.
Αλλά αν δεν έχεις ebanking δεν θα το είδες.
email δεν σου είχε έρθει νωρίτερα;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Highlander είπε

Αν δεν κάνω λάθος, με το που έμπαινες στο ebanking έβγαζε ένα popup που έλεγε κάτι τέτοιο.
Πάει καιρός τώρα.
Αλλά αν δεν έχεις ebanking δεν θα το είδες.
email δεν σου είχε έρθει νωρίτερα;

Τον λογαριασμο μου στην Alpha, δεν τον πολυχρησιμοποιω. Αντε να κανω μια μικροκαταθεση το μηνα. Γι αυτο δεν εχω κανει και ebanking.

Τελικως σημερα πηγα σε καταστημα. Παροτι ευγενικος, εδειξα εμφανως εκνευρισμενος. Οταν ειπα στο γκισε οτι θελω να καταργησω το 'benefit base', ακουστε μετα τον διαλογο:

- Εγω να σας το καταργησω, αλλα να ξερετε οτι συντομα ολοι οι λογαριασμοι θα πρεπει να ενταχθουν σε καποιο προγραμμα.

- Δηλαδη ποσο συντομα;

- Δεν γνωριζω, αλλα η πληροφορια που εχουμε ειναι οτι ετσι θα γινει.

- Ετσι κι αλλιως ειμαι στο μεταιχμιο αν θα κρατησω το λογαριασμο ή αν θα τον κλεισω. Για πειτε μου, μεσω ebanking μπορω να τον καταργησω;

- Ναι, αν δεν εχει χρηματα εντος.

- Μπορω να τα σηκωσω απο το ΑΤΜ.

- Οπως θελετε.

Και μου εκανε την καταργηση εν τελει.

Δεν ξερω αν οντως επανελθει (αληθεια; ψεμματα για να με αποτρεψει να μην κανω την απενεργοποιηση; ξερει κανεις;), αν τελικα θα κρατησω τον λογαριασμο. Θα ηθελα να τον κρατησω, αλλα δεν ειναι ο βασικος μου, μπορω και χωρις αυτον. 

Δεν δεχομαι, στην ξεφτιλισμενη μπανανια που ζω, ο καθενας να βαζει το χαρατσακι του. Η δεη με το greenpass, οι τραπεζες κλπ. 

Δηλαδη, αμ τους δινω τα χρηματα μου και τα διαχειριζονται, αμ να τους πληρωνω κιολας! Καφροι!

Καλυτερα, ετσι κι αλλιως σημερα υπαρχει το iris, ευκολοτερα απο το παρελθον δηλωνεις λογαριασμο οπου σου ζητηθει, δεν υπαρχει τοση αναγκη να εχουμε παντου σε ολες τις τραπεζες λογαριασμους.

Περιμενω, περιμενω να δω, τι θα γινει με την alpha, αν οντως θα με ξαναβαλει σε 'προγραμμα' με χαρατσακι σε λιγο καιρο, και θα τα σηκωσω ολα και θα τον κλεισω,

και περιμενω να δω και με τις αλλες τραπεζες, πως θα εξελιχθει το πραγμα....

----

Μιλαω για απλο, προσωπικο, αποταμιευτικο λογαριασμο.

Εδω βλεπω τον τιτλο του νηματος και μιλαει για επαγγελματικο λογαριασμο.

Υπαρχει αλλο νημα για μη επαγγελματικους λογαριασμους;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mountains1 είπε

Τον λογαριασμο μου στην Alpha, δεν τον πολυχρησιμοποιω. Αντε να κανω μια μικροκαταθεση το μηνα. Γι αυτο δεν εχω κανει και ebanking.

Τελικως σημερα πηγα σε καταστημα. Παροτι ευγενικος, εδειξα εμφανως εκνευρισμενος. Οταν ειπα στο γκισε οτι θελω να καταργησω το 'benefit base', ακουστε μετα τον διαλογο:

- Εγω να σας το καταργησω, αλλα να ξερετε οτι συντομα ολοι οι λογαριασμοι θα πρεπει να ενταχθουν σε καποιο προγραμμα.

- Δηλαδη ποσο συντομα;

- Δεν γνωριζω, αλλα η πληροφορια που εχουμε ειναι οτι ετσι θα γινει.

- Ετσι κι αλλιως ειμαι στο μεταιχμιο αν θα κρατησω το λογαριασμο ή αν θα τον κλεισω. Για πειτε μου, μεσω ebanking μπορω να τον καταργησω;

- Ναι, αν δεν εχει χρηματα εντος.

- Μπορω να τα σηκωσω απο το ΑΤΜ.

- Οπως θελετε.

Και μου εκανε την καταργηση εν τελει.

Δεν ξερω αν οντως επανελθει (αληθεια; ψεμματα για να με αποτρεψει να μην κανω την απενεργοποιηση; ξερει κανεις;), αν τελικα θα κρατησω τον λογαριασμο. Θα ηθελα να τον κρατησω, αλλα δεν ειναι ο βασικος μου, μπορω και χωρις αυτον. 

Δεν δεχομαι, στην ξεφτιλισμενη μπανανια που ζω, ο καθενας να βαζει το χαρατσακι του. Η δεη με το greenpass, οι τραπεζες κλπ. 

Δηλαδη, αμ τους δινω τα χρηματα μου και τα διαχειριζονται, αμ να τους πληρωνω κιολας! Καφροι!

Καλυτερα, ετσι κι αλλιως σημερα υπαρχει το iris, ευκολοτερα απο το παρελθον δηλωνεις λογαριασμο οπου σου ζητηθει, δεν υπαρχει τοση αναγκη να εχουμε παντου σε ολες τις τραπεζες λογαριασμους.

Περιμενω, περιμενω να δω, τι θα γινει με την alpha, αν οντως θα με ξαναβαλει σε 'προγραμμα' με χαρατσακι σε λιγο καιρο, και θα τα σηκωσω ολα και θα τον κλεισω,

και περιμενω να δω και με τις αλλες τραπεζες, πως θα εξελιχθει το πραγμα....

----

Μιλαω για απλο, προσωπικο, αποταμιευτικο λογαριασμο.

Εδω βλεπω τον τιτλο του νηματος και μιλαει για επαγγελματικο λογαριασμο.

Υπαρχει αλλο νημα για μη επαγγελματικους λογαριασμους;

Τα καρτέλ καλά κρατούν.
Θα κάνουν ότι θέλουν και δεν θα μπορούμε τίποτα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mountains1 είπε

σημερα υπαρχει το iris

Βλέπω συνέχεια copy-paste άρθρα για το iris (από τραπεζικά γραφεία προς δημοσιογράφους) για τη χρησιμότητά του, ότι θα μπούνε όλοι μέσα στο σύστημα, οι επαγγελματίες, οι εταιρίες κλπ. Δηλαδή προφανώς ήδη ετοιμάζονται να χρεώσουν κι εκεί, να αρπάξουν από όπου μπορούν. Οπότε αφού γίνει για όλους υποχρεωτικό, θα βάλουν ό,τι προμήθεια γουστάρουν. Όπως δηλαδή γίνεται με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, τα pos κλπ. Αφού έχουν σίγουρη πελατεία με σπόνσορα τις κρατικές "υποχρεωτικότητες" ούτε έχουν άγχος ότι θα σε χάσουν από πελάτη ούτε κανένα λόγο να ανταγωνιστούν μεταξύ τους ούτε κανένα λόγο να σου φερθούν σωστά. Σκέψου πχ. να είχες μαγαζί και να ερχόταν το κράτος και να σου έλεγε "θα έχεις υποχρεωτικά 300 πελάτες τη μέρα". Θα ασχολιόσουν έστω 1% να είσαι οκ με τους πελάτες ή να έχεις καλές τιμές; Θα τους έκλεβες όλους, θα σου φεύγανε οι 10 και θα ζούσες τέλεια με τους υπόλοιπους 290. Αυτές ακριβώς είναι οι ελληνικές τράπεζες σήμερα...

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tryfos είπε

Βλέπω συνέχεια copy-paste άρθρα για το iris (από τραπεζικά γραφεία προς δημοσιογράφους) για τη χρησιμότητά του, ότι θα μπούνε όλοι μέσα στο σύστημα, οι επαγγελματίες, οι εταιρίες κλπ. Δηλαδή προφανώς ήδη ετοιμάζονται να χρεώσουν κι εκεί, να αρπάξουν από όπου μπορούν. Οπότε αφού γίνει για όλους υποχρεωτικό, θα βάλουν ό,τι προμήθεια γουστάρουν. Όπως δηλαδή γίνεται με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, τα pos κλπ. Αφού έχουν σίγουρη πελατεία με σπόνσορα τις κρατικές "υποχρεωτικότητες" ούτε έχουν άγχος ότι θα σε χάσουν από πελάτη ούτε κανένα λόγο να ανταγωνιστούν μεταξύ τους ούτε κανένα λόγο να σου φερθούν σωστά. Σκέψου πχ. να είχες μαγαζί και να ερχόταν το κράτος και να σου έλεγε "θα έχεις υποχρεωτικά 300 πελάτες τη μέρα". Θα ασχολιόσουν έστω 1% να είσαι οκ με τους πελάτες ή να έχεις καλές τιμές; Θα τους έκλεβες όλους, θα σου φεύγανε οι 10 και θα ζούσες τέλεια με τους υπόλοιπους 290. Αυτές ακριβώς είναι οι ελληνικές τράπεζες σήμερα...

Ακριβώς.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, tryfos είπε

Οι λογοι και το σκεπτικο τα οποια ανεφερες, με εχουν κανει να ειμαι οπαδος των μετρητων. Ειναι τα μονα που πραγματικα ελεγχεις, ανωνυμα, και φυσικα δεν εχουν καμια προμηθεια!

Ωστοσο, ακομη και για εμενα που υποστηριζω μετρητα με καθε δυνατο τροπο, ειναι οπως καταλαβαινεις πρακτικα αδυνατον να μην κανεις χρηση, καποιων τουλαχιστον, τραπεζικων συναλλαγων.

Ομως, επ'ευκαιρια των προβληματισμων που εθεσες, εγω λεω σε γνωστους μου, υποστηριξτε τα μετρητα οπου μπορειτε, οχι μονο καρτες και ολα ηλεκτρονικα! Γιατι μετα....θα σας γλεντησουν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...