Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχω εμπειρία απο τέτοιου τύπου https://vendora.gr/items/nwgx5m/karmpirater-sompas-petreleou.html παίζεις με τις βίδες που έχει αν θυμάμαι καλά.

Βλέπω τιμές στο θεό εν τω μεταξύ!

Τέτοιο ακριβώς έχει, με την διαφορά ότι το δικό μου έχει δύο εστίες καύσης μαντεμένιες και το καρμπυρατέρ 2 διακόπτες με σωληνάκια ροής προς τις εστιες. 

Είχαμε δοκιμάσει και παίξει με τα πάντα στο καρμπυρατέρ. Μέχρι το λυσαμε και το συναρμολογησαμε πάλι Το πετρελαιο δεν ρέει μέσα στις εστιες. Είχαμε ελέγξει και τους σωλήνες. 

Κάποια στιγμή θα αγοράσω ειδικό καθαριστικό για καρμπυρατέρ, θα το λύσω και θα καθαρίσω με αυτό κάθε εξάρτημα μήπως φτιάξει. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, calonikios είπε

Είναι Αγοραστός π14 η σόμπα.

αυτη?

7 ώρες πριν, calonikios είπε

Ανοίγω....τρέχει ρίχνω φυτιλακι...μόλις ανάβει κλείνω πόρτα και μετά σβήνει.

Αν την αφήσω πέντε λεπτά ανοιχτή πιάνει αλλά καπνίζει και μυρίζει.

η δεν τρέχει αρκετό πετρέλαιο η δεν μπαίνει αρκετός αέρας για να γίνει καύση Αν δεν βγάλεις άκρη μίλα με την εταιρία

Δημοσ.

Το νου σου ή σόμπα πετρελαίου προκαλεί έντονες ημικρανίες σε άτομα που έχουν θέμα και σε όσους δεν έχουν δημιουργούν. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, doom26 είπε

Το νου σου ή σόμπα πετρελαίου προκαλεί έντονες ημικρανίες σε άτομα που έχουν θέμα και σε όσους δεν έχουν δημιουργούν. 

Γιατί ;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, calonikios είπε

Γιατί ;

Από τις αναθυμιάσεις μας το είχε πει γιατρός μετά από ημικρανίες της συζύγου. Γενικά δεν συστήνεται πλέον να βρίσκεται εντός σε οικία εφόσον υπάρχει εναλλακτικός τρόπος όπως υγραερίου ή πελλετ. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, doom26 είπε

Από τις αναθυμιάσεις μας το είχε πει γιατρός μετά από ημικρανίες της συζύγου. Γενικά δεν συστήνεται πλέον να βρίσκεται εντός σε οικία εφόσον υπάρχει εναλλακτικός τρόπος όπως υγραερίου ή πελλετ. 

Η δική μου δουλεύει ρολόι, δεν έχει αναθυμιάσεις. 

Έχω ελεγκτή οξυγόνου. Απαιτεί σωστή εγκατάσταση και συντήρηση 

Δημοσ.
Στις 24/10/2022 στις 12:37 ΠΜ, calonikios είπε

Ανοίγω....τρέχει ρίχνω φυτιλακι...μόλις ανάβει κλείνω πόρτα και μετά σβήνει.

Αν την αφήσω πέντε λεπτά ανοιχτή πιάνει αλλά καπνίζει και μυρίζει.

Να πω ότι ανοίγω τον διακόπτη, τρέχει πετρέλαιο, κλείνω, ανάβω και μόλις ανάψει ξανά ανοίγω στο ένα.

Δεν έχει βεντιλατερ για καύση, μόνο για θέρμανση.

Όταν την ανάβεις άσε ένα παράθυρο ανοιχτό λίγο για να τραβάει αέρα απ έξω και να μην καπνίζει (να μην γυρίζει μέσα στο σπίτι ο καπνός)

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Όταν την ανάβεις άσε ένα παράθυρο ανοιχτό λίγο για να τραβάει αέρα απ έξω και να μην καπνίζει (να μην γυρίζει μέσα στο σπίτι ο καπνός)

Και έλεγα τι φταίει !

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, calonikios είπε

Η δική μου δουλεύει ρολόι, δεν έχει αναθυμιάσεις. 

Έχω ελεγκτή οξυγόνου. Απαιτεί σωστή εγκατάσταση και συντήρηση 

Μακάρι να είναι όπως τα λες για την περίπτωση σου εγώ πάντως την έβγαλα και ηρεμήσαμε όλοι. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!!!

Έχω μια σόμπα Rex με αεροθερμο, ενώ ανάβει η δόλια κανονικά, τον τελευταίο καιρό με το που πατάω τον διακόπτη για να πάρει μπροστά το αεροθερμο η σόμπα πάει να σβήσει σε όποια θερμοκρασία και αν την βάλω. Έχουμε καθαρίσει ότι καθαρίζεται, μπουριά, θάλαμο, καρμπυρατέρ τα πάντα. Δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε...

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ChryssaParasskevi είπε

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει!!!

Έχω μια σόμπα Rex με αεροθερμο, ενώ ανάβει η δόλια κανονικά, τον τελευταίο καιρό με το που πατάω τον διακόπτη για να πάρει μπροστά το αεροθερμο η σόμπα πάει να σβήσει σε όποια θερμοκρασία και αν την βάλω. Έχουμε καθαρίσει ότι καθαρίζεται, μπουριά, θάλαμο, καρμπυρατέρ τα πάντα. Δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε...

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!

Προφανώς ο αέρας από τον ανεμιστήρα της "χρήσης (και) ως αερόθερμου" φυσάει μέσα στον θάλαμο καύσης του πετρελαίου ενώ πριν (μάλλον) δεν θα (έπρεπε να) γινόταν αυτό - άρα ΙΣΩΣ να τρύπησε κάποια λαμαρίνα (εσωτερικά της σόμπας)...; Αν μιλάμε για σόμπα πολλών χρόνων, δεν αποκλείεται όντως να έχει τρυπήσει κάπου και να είναι όντως αυτός ο λόγος αυτού που περιγράφεις (πρακτικά, μόνο αν λύσετε ΑΝ κάτι εκεί λύνεται "εκεί", και ΑΝ όντως βρείτε κάποια τρύπα, ΙΣΩΣ με αλουμινόχαρτο να μπορείτε να κλείσετε κάτι...). Μπορεί και να φαίνεται και κάτι από κάπου με το μάτι χωρίς την ανάγκη λυσίματοςκαι αν χωράει από πουθενά κάποιο χέρι, να μπορέσετε να στριμώξετε το αλουμινόχαρτο που λέγαμε...

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση απλά να μην έχει καθαριστεί καλά η σόμπα, και δη το καρμπυρατέρ, και απλά να μην κατεβάζει αρκετό πετρέλαιο/να μην ανάβει σωστά, ειδικά αν ο καθαρισμός του δεν έγινε από τανχίτη αλλά "τον κάνετε μια ζωή οι ίδιοι"...Αν πάλι, ανάβει φουλ στο,,,φουλ (προφανώς χωρίς την χρήση αερόθερμου ταυτόχρονα)

Κατά τ' άλλα και γενικά, θα πρέπει ιδανικά να καθαρίζεται από "τεχνίτη" η όποια σόμπα (προφανώς το καταλαβαίνεις και μάλλον είναι οικονομικό το θέμα - ΕΚΤΟΣ κι αν εννοείς ότι ο εν λόγω καθαρισμός ΕΓΙΝΕ από τεχνίτη.....).

Τέλος αν υπάρχει ανάγκη να διαχέεται  η ζέστη της σόμπας προς τον υπόλοιπο χώρο, μια μπακαλίστικη εναλλακτική  (αντί του ενσωμετωμένου "αερόθερμου", που υποθέτω πως είναι μάλλον ένα απλό ανεμιστηράκι και όχι κάτι με αντίσταση πυρακτώσεως) είναι να βάλετε έναν πχ "όρθιο" ανεμιστήρα κοντά της (προφανώς με τη δέουσα προσοχή) ούτως ώστε όλο και κάτι να στέλνει "προς το υπόλοιπο δωμάτιο"....

Εγώ θα ρώταγα και σε όσα περισσότερα σχετικά καταστήματα (ιδανικά από κοντά), αν έχουν ιδέα σαν τί μπορεί να είναι και αν μπορούσα να το επιδιόρθωνα μόνος, τονίζοντας ότι "το ξέρω πώς πρέπει να την δει κάποιος, αλλά επειδή ζορίζομαι οικονομικά, ρωτάω μπας και μπορείτε να εξυπηρετήσετε με μια συμβουλή απλώς" - ΑΝ υπάρχει τελικά ζήτημα οικονομικό....

Ξέρω τα παραπάνω δεν ήταν λύση, αλλά ό,τι μπόρεσα και σκέφτηκα, το είπα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...