Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Σπουδάζω στο χημικό ΑΠΘ , και βρίσκομαι στο 3ο έτος

Σκέφτομαι σιγά σιγά  τι δρόμο να παρω. Τι επαγγελματικές δυνατότητες έχει ο χημικός τροφίμων σε ποιοτικο έλεγχο;

Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω, αν πάρω την κατευθυνση τροφίμων στο προπτυχιακό επίπεδο, θα μπορουσα να μπω σε φαρμακοβιομηχανία ως χημικός; (δεν μιλάω για μεταπτυχιακό) 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, alex1234532 είπε

Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω, αν πάρω την κατευθυνση τροφίμων στο προπτυχιακό επίπεδο, θα μπορουσα να μπω σε φαρμακοβιομηχανία ως χημικός; (δεν μιλάω για μεταπτυχιακό) 

Σε φαρμακοβιομηχανίες προτιμούν κυρίως φαρμακοποιούς και βιολόγους αλλά σίγουρα θα ενδιαφερθούν για χημικό πιστεύω, περισσότερο ρόλο παίζει η συνέντευξη (εννοείται να υπάρχει συναφές πτυχίο). Το μεταπτυχιακό τις περισσότερες φορές χρειάζεται αλλά πολλές εταιρείες θα επενδύσουν και σε κάποιον πτυχιούχο που θεωρούν καλό.

Εγώ στην θέση σου θα κοίταζα και προς την πλευρά της διάγνωσης (κλινική βιοχημεία).

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ο χημικός έχει την τύχη να μπορεί να δουλέψει σε αρκετούς κλάδους. Τρόφιμα , φάρμακα, καλλυντικά , βιομηχανία , αναλύσεις , εκπαίδευση κλπ. Στη φάση που είσαι (3ο ετος) θεωρώ οτι πρέπει να επενδύσεις στα soft skills. Φαντάσου πως σε κάθε υποψήφια δουλειά , θα πρέπει να περάσεις απο συνεντεύξεις (αρχικά με τύπους HR-ίστες - δίχως επιστημονικό bg) και να τους πείσεις οτι μπορείς να ενταχθείς απροβλημάτιστα στο δυναμικό τους. Θα σου πρότεινα να επενδύσεις εκεί. Παρακολουθησε το παρακάτω βιντεο.  

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...