Remiel Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα , Μετα απο αρκετό καιρό αποφάσισα να χτίσω ένα Gaming Pc και χρειάζομαι την βοήθεια τον ατόμων πιό έμπειρων απο εμένα και με καλύτερη γνώση στα θέματα hardware Ποσό που διαθέτουμε : 2000 αν αξίζει ίσως και λίγο παράπανω Χρήση υπολογιστή : Κυρίως για Modern Warfare 2,Warzone και αλλα FPS παιχνίδια Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Δεν θα χρησιμοποιώ κάποιο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Οθόνη θα αγοραστεί αργότερα. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος) Αθήνα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προτιμούσα η συναρμολόγηση του υπολογιστή να γίνει απο κάποιο κατάστημα όπως το www.msystems.gr/www.plaisio.gr μιας και δεν έχω εμπειρία για να το συναρμολογήσω μόνος μου Βάση των παραπάνω και μετά απο ψάξιμο στο internet αποφάσισα να επιλέξω τον i5-13600κ μιας και απο τι λένε ειναι πολυ καλός για τον σκοπό που τον θέλω.Επίσης δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάω σε DDR4 ή DDR5 για να έχω περισσότερες επιλογές για μελλοντικό upgrade. Όσον αφορά για κάρτα γραφικών μπορεί να βρώ μια 2080ti 12GB απο ένα φίλο ,αλλα θα ήθέλα να μου προτείνεται και κάποια εναλλακτική.Απλά απο αυτά που γνωρίζω είναι οτι γενικότερα το Warzone και το Modern Warfare ΙΙ ειναι αρκετά απαιτητικά Ευχαριστώ εκ των προτέρων
niko13 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Για να πάρεις πιο ουσιαστική βοήθεια το σημαντικότερο που πρέπει να αναφέρεις είναι η ανάλυση και τα hz του μόνιτορ που στοχεύεις τώρα αλλα και στο μέλλον.Αυτο θα καθορίσει τι gpu να σου προτείνουν ,μιας και εκεί θα πάει το μεγαλύτερο κομμάτι του budget σου.Οσο πιο χαμηλά πας σε ανάλυση τόσο χαμηλότερο θα είναι το κοστος 3
Remiel Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, niko13 είπε Για να πάρεις πιο ουσιαστική βοήθεια το σημαντικότερο που πρέπει να αναφέρεις είναι η ανάλυση και τα hz του μόνιτορ που στοχεύεις τώρα αλλα και στο μέλλον.Αυτο θα καθορίσει τι gpu να σου προτείνουν ,μιας και εκεί θα πάει το μεγαλύτερο κομμάτι του budget σου.Οσο πιο χαμηλά πας σε ανάλυση τόσο χαμηλότερο θα είναι το κοστος Δική μου παράλειψη, η ανάλυση που θέλω να παίζω είναι 1920 x 1080 144hz.Επίσης παραθέτω ένα ενδεικτικό build που έφτιαξα https://pcpartpicker.com/list/jjRvhk
niko13 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλύτερα για την τσέπη σου το 1080p.Ποιοτικα όλα που διαλεξες.Το ddr5 κόστος προς το παρόν κάποιο αξιοσημείωτο gain δεν έχει αλλά αυτό είναι θέμα της τσέπης σου.Overkill η ψυχτρα αλλά οκ, οπως και κουτάκι αν μπορείς να βρεις κάτι πιο ανοιχτό μπροστά κακό δεν θα κανει.Το άσχημο είναι πως αν καταλήξεις σε κάποια, το να τα βρούμε σε ένα μαγαζί όλα και σε νορμάλ τιμή είναι ψιλοαδυνατο.Το ενδεχόμενο να τα πάρεις ξεχωριστά και να βρεις κάποιο τεχνικό να στο στήσει υπαρχει?Ίσως και να σου περάσει windows αν δεν το χεις.. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από niko13 2
radiohead Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Remiel είπε Δική μου παράλειψη, η ανάλυση που θέλω να παίζω είναι 1920 x 1080 144hz.Επίσης παραθέτω ένα ενδεικτικό build που έφτιαξα https://pcpartpicker.com/list/jjRvhk Καλημέρα. Διευκρίνισε λίγο το θέμα 2080ti. Θα την πάρεις από φίλο μεταχειρισμένη; Και πόσο; Στα 2000 χώρας αυτή και κάνεις και τούμπανο σύστημα https://www.skroutz.gr/s/38318531/Dell-AW2523HF-IPS-Gaming-Monitor-24-5-FHD-1920x1080-360Hz-με-χρόνο-απόκρισης-0-5ms-GTG.html Νέο μοντέλο κάνει όσα οι ακριβότερες και συμφέρει https://www.tomshardware.com/reviews/alienware-aw2523hf-review 2
niko13 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, radiohead είπε Διευκρίνισε λίγο το θέμα 2080ti. Σατανά, μυρισες ελεύθερωση budget🤣...Μια χαρά επιλογή πλάκα πλάκα αν στη δώσει καλή τιμη και πάρεις κ μόνιτορ μια και καλη Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από niko13
Remiel Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, radiohead είπε Καλημέρα. Διευκρίνισε λίγο το θέμα 2080ti. Θα την πάρεις από φίλο μεταχειρισμένη; Και πόσο; Στα 2000 χώρας αυτή και κάνεις και τούμπανο σύστημα https://www.skroutz.gr/s/38318531/Dell-AW2523HF-IPS-Gaming-Monitor-24-5-FHD-1920x1080-360Hz-με-χρόνο-απόκρισης-0-5ms-GTG.html Μεταχειρισμενη απο φίλο, τα χρήματα δεν γνωρίζω ακόμη αλλα έχω την δυνατότητα να του τα δώσω όποτε μπορώ.Ωστόσο επειδή δεν είναι σίγουρο θα ήθελα και κάποια εναλλακτική σε περιπτώση που δεν ευδοκιμήσει. 4 λεπτά πριν, niko13 είπε Καλύτερα για την τσέπη σου το 1080p.Ποιοτικα όλα που διαλεξες.Το ddr5 κόστος προς το παρόν κάποιο αξιοσημείωτο gain δεν έχει αλλά αυτό είναι θέμα της τσέπης σου.Overkill η ψυχτρα αλλά οκ, οπως και κουτάκι αν μπορείς να βρεις κάτι πιο ανοιχτό μπροστά κακό δεν θα κανει.Το άσχημο είναι πως αν καταλήξεις σε κάποια, το να τα βρούμε σε ένα μαγαζί όλα και σε νορμάλ τιμή είναι ψιλοαδυνατο.Το ενδεχόμενο να τα πάρεις ξεχωριστά και να βρεις κάποιο τεχνικό να στο στήσει υπαρχει?Ίσως και να σου περάσει windows αν δεν το χεις.. Αναφορικά με το ddr5 διάβασα οτι με τους επεξεργαστές 13ης γενιάς οτι ανεβάζει πολύ την απόδοση που δίνου.Τωρα για να πώ την αληθεία internet είναι αυτό ποτε δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και τί όχι, αλλα λόγω οτι δεν γνωρίζω είναι η μοναδική πηγη που μπορω να πάρω κάποιε πληροφορίες.Επίσης Αν βγαίνει πολύ πιο οικονομικά νομιζώ οτι μπορώ να βρώ κάποιον να μου το στήσει.
radiohead Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Remiel είπε Μεταχειρισμενη απο φίλο, τα χρήματα δεν γνωρίζω ακόμη αλλα έχω την δυνατότητα να του τα δώσω όποτε μπορώ.Ωστόσο επειδή δεν είναι σίγουρο θα ήθελα και κάποια εναλλακτική σε περιπτώση που δεν ευδοκιμήσει. Αναφορικά με το ddr5 διάβασα οτι με τους επεξεργαστές 13ης γενιάς οτι ανεβάζει πολύ την απόδοση που δίνου.Τωρα για να πώ την αληθεία internet είναι αυτό ποτε δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και τί όχι, αλλα λόγω οτι δεν γνωρίζω είναι η μοναδική πηγη που μπορω να πάρω κάποιε πληροφορίες.Επίσης Αν βγαίνει πολύ πιο οικονομικά νομιζώ οτι μπορώ να βρώ κάποιον να μου το στήσει. Εννοείται βγαίνει πιο οικονομικά και θα βρεις κάποιον αν θες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέχνα το ddr5 με τις τιμες που έχει όπως και τον 13600k. Προτίμησε τον 13600kf ίδιος χωρίς γραφικά και πιο οικονομικός. Στα ίδια χρήματα με την ψυκτρα που έβαλες, παίρνεις arctic freezer liquid ii με σαφώς καλύτερο performance. Αυτό το κουτί πως σου ήρθε; 1
Remiel Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, radiohead είπε Εννοείται βγαίνει πιο οικονομικά και θα βρεις κάποιον αν θες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέχνα το ddr5 με τις τιμες που έχει όπως και τον 13600k. Προτίμησε τον 13600kf ίδιος χωρίς γραφικά και πιο οικονομικός. Στα ίδια χρήματα με την ψυκτρα που έβαλες, παίρνεις arctic freezer liquid ii με σαφώς καλύτερο performance. Αυτό το κουτί πως σου ήρθε; Απο τα κουτιά που είδα μου φάνηκε το λιγότερο γύφτικό , γτ δεν ειμαι φαν των RGB κλπ, μετά είδα οτι είναι full tower που θέλω να υπάρχει μία άνεση μέσα στο κουτι και σε σχέση με την θερμοκρασία , είχε τους ανεμιστήρες και τα φίλτρα για την σκόνη.Επίσης επέλεξα DDR5 για να είναι όσο μπορεί future proof 2
niko13 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι φαίνεται να δίνει κάτι η ddr5 στους 13th gen δεν λέω, αλλά αν κυνηγάς και το τελευταίο fps..Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση όμως με ένα καλό ddr4 Κιτ δεν έχεις να ζηλέψεις πολλα.Το extra κόστος της ddr5 αν το έριχνες σε gpu η μονιτορ θα είχες πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.Ετσι είναι το λογικό να κινηθεις κατά τη γνώμη μου.Οπως και να έχει μιλάμε χοντρικα για Cpu ..400/370 ευρο 13600κ/13600κf,μητρική.. αυτή που εχεις διαλέξει σε ddr4 υλοποιηση 220ευρο,16gb ram από 55 ευρο ανάλογα τι ταχύτητα θα δεις,1tb nvme πχ kc3000 105 ευρο,το τροφοδοτικό της λίστας σου 160 ευρο,μια ψυχτρα για τον επεξεργαστή αν θες και την υδροψυξη που σου είπε ο ράδιο να πούμε αλλά 85.Περιπου χίλια με τον 13600κf χωρίς κουτι.Και αν χρειαστεί και από αυτά παιρνει κόψιμο οικονομικά χωρίς να χάσεις κατι.Θεωρητικα όσα περισσότερα hz το μόνιτορ σου τόσο καλύτερα αποδίδεις σε fps games σαν το warzone αν και δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσει αν ισχύει αυτό.Αναλογα πόσα hz θα πάρεις μόνιτορ θα ανεβαίνουμε και κάρτα γραφικών. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από niko13
radiohead Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Αν δε σου αρέσει το rgb το κλείνεις ειτε από το κουμπί του κουτιού είτε από software. Μπορείς να το έχεις λευκό και χαμηλά όχι τσίρκο. Αλλά οκ όπως θες εσύ. Futureproof δεν υφίσταται. Δεν είναι η μετάβαση όπως ήταν από ddr3 σε ddr4. Με 80€ θα έχεις αποτέλεσμα στα παιχνίδια σου ενω για το ίδιο με ddr5 θες τα διπλά. Δεν ξέρω αν εννοείς να κρατήσεις τις μνήμες πηγαίνοντας σε επόμενο socket που κι αυτό τότε θα είναι άστοχο γιατί θα είναι από τις αργές. Μην κοιτάς τα συγκριτικά στο youtube. Αν σφίξεις μνήμες πχ 3800 με cas 14 θα τις πετσοκοψεις τις ddr5 που έχεις βάλει στο μάτι. Anyway κι αυτό εσύ το ξέρεις. Θα σε κατευθύνουν ο Νίκος και τα παιδιά. Καλη συνέχεια απο μένα και καλές αγορές 2
radiohead Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δεν έχω υπνο 😛 Λοιπόν αν κάτσει η φάση με την 2080ti πάρε το μονιτορ που σου πρότεινα προηγουμένως σε παίρνει οικονομικά. Αν όχι δες μια πρόταση στα 2000 με οθόνη. Χωρις dlss η 6900xt στα 1080-1440p είναι καλύτερη κάρτα. Με dlss αλλάζει οπότε εναλλακτικά κοιτάς 3070ti ή 3080. Αφήνοντας εκτός των 2000 το μόνιτορ ενδεχομένως να πιάσεις και 3090 αλλά δε βλέπω το λόγο. Τροφοδοτικό 10ετή εγγύηση και υδρόψυξη 6 χρόνια Αν πας σε αυτή θα χρειαστείς και το 1700 bracket https://www.skroutz.gr/s/32660193/Arctic-LGA1700-mounting-kit-Liquid-Freezer-II-series.html 2
Remiel Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια και το χρόνο που δαπανήσατε για να μου απαντήσετε παιδιά.Θα πάω σε κάτι απο αυτά που μου αναφέρατε παραπάνω.Η τελευταία ερώτηση είναι αν έχετε να προτείνεται κάποιο κουτί γύρω στα 200-150€
radiohead Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Στα 100 αυτό δεν έχει αντίπαλο https://www.skroutz.gr/s/36304423/Lian-Li-Lancool-II-Mesh-RGB-type-C-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Black.html Είναι νεότερη έκδοση του κλασικού αλλά με type c Τα 50 η τα 100€ που περισσεύουν κάνε τα καλύτερη κάρτα ή μονιτορ. Αυτο που σου έβαλα στη σύνθεση πάντως είναι τιμιότατο.
Remiel Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα και πάλι, Μετα απο καιρό κατέληξα στο παρακάτω συνδυασμό.Τελικά αποφάσισα να δώσω παραπάνω χρήματα και να πάω σε DDR5 επειδή δεν φτιάχνω πολυ συχνά υπολογιστή. Για κάρτα γραφικών τελικά αποφάσισα να περιμένω την RX 7900 XTX η την RX 7900XT ανάλογα τι θα πούν στα reviews.Εναλλακτικά θα πάω σε 3080 https://www.skroutz.gr/s/33954025/MSI-GeForce-RTX-3080-12GB-GDDR6X-Ventus-3X-Plus-OC-LHR-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort.html Η σε αυτήν 3090 : https://www.skroutz.gr/s/25223084/Asus-GeForce-RTX-3090-24GB-GDDR6X-TUF-Gaming-OC-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-2-HDMI-και-3-DisplayPort-90YV0FD1-M0NM00.html Απο εσάς θα ήθελα να μου προτείνεται : a)Να επιλέξω 850w τροφοδοτικό ή το 1000w? β)Γιατί η συγκεκριμένη 3090 η τιμή της είναι τόσο χαμηλά? c)Κάρτα γραφικών που θα προτείνατε εσείς σε εύρος τιμής 1000-1300€ τώρα d)Μόνιτορ 27'' Gaming σε εύρος τιμής 200€ -300€ Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα