Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!!! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι καθώς πρόκειται να πάω για χειρουργείο, πήγα σε ιδιώτη γιατρό για εξέταση,μου είπε ότι πρέπει να πάω για χειρουργείο,μου είπε και το κόστος μετά αλλά, προκύπτει τι ερώτημα,εάν θέλω να πάω σε δημόσια νοσοκομεία με κάλυψη ΙΚΑ,ποια είναι η διαδικασία? Πήρα τηλ σε γνωστό νοσοκομείο για να κλείσω ραντεβού σε γιατρό και μου είπαν για 60€ επίσκεψη που πληρώνεις στην γραμματεία αλλά δεν μου έδωσε παραπάνω λεπτομέρειες για το μετά τι ακολουθεί,θα ήθελα να μάθω αν γίνεται σε δημόσια νοσοκομεία εγχείρηση με laser  και αν τα καλύπτει το ΙΚΑ? 

Δηλαδή και σε περίπτωση κάλυψης εξόδων από το ΙΚΑ,μπορεί να γίνει και άμεσα εγχείρηση? Είτε προγραμματίζουν μετά από μήνες?

Ευχαριστώ πολύ όλους 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα σε όλους!!! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι καθώς πρόκειται να πάω για χειρουργείο, πήγα σε ιδιώτη γιατρό για εξέταση,μου είπε ότι πρέπει να πάω για χειρουργείο,μου είπε και το κόστος μετά αλλά, προκύπτει τι ερώτημα,εάν θέλω να πάω σε δημόσια νοσοκομεία με κάλυψη ΙΚΑ,ποια είναι η διαδικασία? Πήρα τηλ σε γνωστό νοσοκομείο για να κλείσω ραντεβού σε γιατρό και μου είπαν για 60€ επίσκεψη που πληρώνεις στην γραμματεία αλλά δεν μου έδωσε παραπάνω λεπτομέρειες για το μετά τι ακολουθεί,θα ήθελα να μάθω αν γίνεται σε δημόσια νοσοκομεία εγχείρηση με laser  και αν τα καλύπτει το ΙΚΑ? 

Δηλαδή και σε περίπτωση κάλυψης εξόδων από το ΙΚΑ,μπορεί να γίνει και άμεσα εγχείρηση? Είτε προγραμματίζουν μετά από μήνες?

Ευχαριστώ πολύ όλους 

Στο δημοσιο δεν πληρωνεις τιποτα, αν θα πας ή οχι για εγχείριση θα το κρίνει ο γιατρός του δημοσίου που θα σε δει και οχι ο ιδιώτης, τα χειρουργεία σαφως και καθυστερούν εκτος αν είσαι επείγον περιστατικό 

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι τα 60 ευρώ που σου ειπαν είναι το κόστος του απογευματινου ραντεβού που θα πας. Μπορείς και πρωινά αλλά θα κάνεις μήνες. 

Τα υπόλοιπα τα κρίνει και τα αποφασίζει ο γιατρός. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Να προσθέσω ότι τα 60 ευρώ που σου ειπαν είναι το κόστος του απογευματινου ραντεβού που θα πας

...? Υπάρχει δηλαδή χρέωση (και δη τέτοιου ύψους) για "απογευματινά ραντεβού" σε δημόσιο νοσοκομείο...; (...ακούγεται λίγο "...-τί εννοείς, Βίρνα;" και το ξέρω, αλλά...😄)

Επίσης, εννοείς ότι ακόμη κι όταν εφημερεύει ένα νοσοκομείο, αν πας ΑΠΟΓΕΥΜΑ,,,,,πλερώ; Για βοήθα λίγο....(ξακαθάρισέ μου λίγο έννοιες όπως "τακτικά ιατρεία", "πρωινά τακτικά/απογευματινά τακτικά", "επείγοντα σε εφημερία" κτλ ΑΝ μπορείς/θέλεις....)

12 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μπορείς και πρωινά αλλά θα κάνεις μήνες. 

...αυτό πάλι; Εννοείς ότι αν κλείσεις ραντεβού πρωί για να σε δει γιατρός α) είναι τζαμπέ αλλά θα κάνεις μήνες για να σε ΔΕΙ ο γιατρός ή β) η (όποια τυχόν) επέμβαση είναι που θα πα΄ρει μήνες....;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, washcloud είπε

...? Υπάρχει δηλαδή χρέωση (και δη τέτοιου ύψους) για "απογευματινά ραντεβού" σε δημόσιο νοσοκομείο...; (...ακούγεται λίγο "...-τί εννοείς, Βίρνα;" και το ξέρω, αλλά...😄)

Επίσης, εννοείς ότι ακόμη κι όταν εφημερεύει ένα νοσοκομείο, αν πας ΑΠΟΓΕΥΜΑ,,,,,πλερώ; Για βοήθα λίγο....(ξακαθάρισέ μου λίγο έννοιες όπως "τακτικά ιατρεία", "πρωινά τακτικά/απογευματινά τακτικά", "επείγοντα σε εφημερία" κτλ ΑΝ μπορείς/θέλεις....)

...αυτό πάλι; Εννοείς ότι αν κλείσεις ραντεβού πρωί για να σε δει γιατρός α) είναι τζαμπέ αλλά θα κάνεις μήνες για να σε ΔΕΙ ο γιατρός ή β) η (όποια τυχόν) επέμβαση είναι που θα πα΄ρει μήνες....;

Τακτικά ιατρεία είναι αυτά που κλείνεις ραντεβού τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου.

Στα τακτικά πρωινά δεν πληρώνεις τίποτε, δεν είναι ονομαστικα προς συγκεκριμένο γιατρό παρα μόνο προς την κλινική η το τμήμα του νοσοκομείου, το αντίτιμο στο ότι δεν θα πληρώσεις είναι ότι θα περιμένεις 1-2 μήνες, ενώ αν έχουν γεμίσει όλα πλέον του διμήνου τοτε περιμένεις ποτε θα ανακοινώσουν νέο πρόγραμμα με ραντεβού και πρέπει να τηλεφωνείς κάθε μέρα να ρωτάς γιατί το πρόγραμμα βγαίνει ξαφνικά κι αν καλέσεις πχ μετα από λίγες μέρες έχουν κλείσει όλον τον μηνα. 

Στα τακτικά απογευματινά που αυτό έκλεισε ο φίλος, είναι ονομαστικα προς συγκεκριμένο γιατρό. Κόστος ανάλογα την βαθμίδα του γιατρού. Ανά τα χρόνια υπάρχουν διάφορες αναπροσαρμογες στο κόστος αυτό. Οι δύο ανώτερες βαθμίδες είναι ο διευθυντής κλινικής και ο καθηγητής. Κάποτε για καθηγητή ήθελες κανένα. 80αρι. Οι κλασσικές βαθμίδες είναι ο επιμελητής Α και Β που ο Β παίρνει 48 ευρώ. Πληρώνεις πρώτα στην γραμματεία και μετά πας στον γιατρό. Από το κόστος αυτό ενα ποσοστό το παίρνει το νοσοκομείο και το υπόλοιπο ο γιατρός. 

Τα επείγοντα είναι άλλη κατηγορία και δεν έχουν σχέση με τα τακτικά, άλλη διαδικασία διαλογής. Προφανώς και δεν πληρώνεις. 

Με τις εφημερίες δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δεν ξέρω τι παίζει. Δεν έχω πάει δηλαδή ποτέ μου έτσι σε νοσοκομείο να τους πω ξαφνικά ότι έχω πρόβλημα. Από ότι μου έχει πει φίλος μου μπορείς να περάσεις από το νοσοκομείο όταν εφημέρευε, δεν θα πληρώσεις κατι.

Δημοσ.

...μάλιστα....Φχαριστώ αδερφέ :-)

Εν τω μεταξύ, τί διάλο ακριβώς είναι το "νταβατζιλίκι" των,,,,πολλών δεκάρικων; Θέλω να πω, λογικά μιλάς για ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ασθενείς, και για γιατρούς νοσοκομείου, άρα που κολλάνε "τα δεκάρικα"...; Εκτός κι αν ΔΕΝ είναι "νοσοκομειακοί"...; (Πράγμα που μου ακούγεται κουλό και μάλλον αδύνατο) Ή "τ' απογευματινά" είναι "εκτός βάρδιας"...; Αλλά κι έτσι να είναι, ποιο το σκεπτικό να πληρώνεις αν είναι γι' απογεύματα; ΑΝ γνωρίζεις, φυσικά (αλλά επειδή βλέπω ξέρεις αρκετά περί "ΕΣΥ", γι' αυτό σε ρωτάω...). Εκτός κι αν δεν είναι για όλους τους γιατρούς, και απλά ΟΣΟΙ θέλουν, "χρησιμοποιούν το δημόσιο νοσοκομείο" για να κάνουν,,,,τα (νόμιμα) "εξτραδάκια" τους....; (αφού - νομίζω - δεν μπορούν να έχουν δικά τους ιατρεία, όντας μέλη του "ΕΣΥ"...; ) Γενικά δεν μπορώ να "πιάσω" πώς ακριβώς πάει το πράμμα....(κάτι σαν τα χρώματα των "στολών" που φοράνε - κάποτε είχα,,,,"σιγουρευτεί" ότι "όσοι φοράνε πράσινα είναι χειρούργοι", μέχρι που πέτυχα καθαρίστρια με πράσινα....😁)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...